αναρωτιεμαι πως μπορει καποιος που εχει ζησει την απιστια, να συνεχισει να μενει στο πλαι του ανθρωπου που τον κερατωσε.... αραγε αξιζει δευτερη ευκαιρια, απο τη ετιγμη που ο ενας δεν εδωσε αξια σε αυτο που ειχε ηδη...??
Printable View
αναρωτιεμαι πως μπορει καποιος που εχει ζησει την απιστια, να συνεχισει να μενει στο πλαι του ανθρωπου που τον κερατωσε.... αραγε αξιζει δευτερη ευκαιρια, απο τη ετιγμη που ο ενας δεν εδωσε αξια σε αυτο που ειχε ηδη...??
δυσκολο ερωτημα..η λογικη και το συναισθημα δεν συνβαδιζουν..υπαρχουν πολυ λογοι που μπορει να μεινει ενας ανθρωπος οπως η αγαπη,η συνηθεια.ο εγωισμος..οταν εχεις φτιαξει ενα δικο σου κοσμο που μεσα σ αυτον ειναι ο/η συντροφο σου και ξαφνικα αυτο γκρεμιστει τι κανεις???η λογικη ειναι να φυγεις αλλα το συναισθημα??ολοι αξιζουν μια δευτερη ευκαιρια το θεμα ειναι αν αξιζει να τη δωσεις...
τι αξια ειχε η θα εχει δηλαδη?Quote:
Originally posted by bunny
απο τη ετιγμη που ο ενας δεν εδωσε αξια σε αυτο που ειχε ηδη...??
Και εγώ αναρωτιέμαι πως μπορεί να είναι κάποιος στο πλάι του ανθρώπου που τον κεράτωσε... αλλά μην ξεχνάμε βέβαια ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο γιατί εγώ το ομολογώ ότι το ξεχνάω καμιά φορά και κακός που το ξεχνάω, το παραδέχομαι. Δηλαδή άλλος μπορεί να είναι στο πλάι κάποιου που τον κεράτωσε γιατί να αναρωτιέμαι εγώ για τον άλλων πως μπορεί!Quote:
Για μένα όχι, δεν αξίζει δεύτερη ευκαιρία, απο την στιγμή που εμπιστεύομαι τον άνθρωπό μου και αυτός πάει και μου τα \"φοράει\"! Χάνεται ακόμη και το συναίσθημα, παγώνει! Μιλάω γιια μένα προσωπικά.
Αλλιώς πια η ουσία που λέμε, το βασικό σε μια σχέση, είναι η εμπιστοσύνη και αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη χαλάει και η σχέση!! Ακριβώς αυτό!
Όπως μπορεί ο άνθρωπός μου να με εμπιστεύεται, να βασίζεται επάνω μου, ότι δηλαδή δεν θα του την κάνω απο πίσω του, το ίδιο ζητάω και εγώ απο εκείνων, αλλιώς πραγματικά για μένα όπως προείπα, δεν έχει ουσία και δεν αξίζει να ασχοληθώ περαιτέρο μαζί του!
Εγω πάντως την απιστία δεν τη συγχωρώ..Την εχω ταυτόσημη με την προδοσία.Αδυναμίες..
Μα είναι προδοσία Αφωτεινή! Αυτό δεν το συζητώ καν!Quote:
Originally posted by Αφωτεινή
Εγω πάντως την απιστία δεν τη συγχωρώ..Την εχω ταυτόσιμη με την προδοσία.Αδυναμίες..
Eξαρταται . Απο το ποσο εχει μετανοιωσει ο αλλος, και αμα εισαι διατιθεμενη να δωσεις μια δευτερη ευκαιρια και να ξεχασεις το ολο γεγονος.
Γιατι στα λογια καλοι ειμαστε, αλλα στην πραξη δυσκολευομαστε να ξεπερασουμε μια απιστια.
Δεν νομίζω πως κάποιος μπορεί να είναι άπιστος έτσι απλά.Σίγουρα θα υπάρχουν λόγοι που σε οδηγούν στην απιστία, ισως σε οδηγεί ο άλλος με την συμπεριφορά του τη αδιαφορία του, την έλλειψη κατανόησης, την ψυχική απομάκρυνση.
Εγώ πάλι νομίζω ότι ή το έχει κάποιος ή δεν το έχει, να απιστήσει ή όχι δηλαδή! Και κάποιος αν νιώθει τα παραπάνω που λες γιώτα2, αν δεν το έχει μέσα του δεν θα απιστήσει!Quote:
Originally posted by γιώτα2
Δεν νομίζω πως κάποιος μπορεί να είναι άπιστος έτσι απλά.Σίγουρα θα υπάρχουν λόγοι που σε οδηγούν στην απιστία, ισως σε οδηγεί ο άλλος με την συμπεριφορά του τη αδιαφορία του, την έλλειψη κατανόησης, την ψυχική απομάκρυνση.
Αν νιώθει παραμελιμένος ή οτιδήποτε άλλο κάποιος, ας καθήσει να το συζητήσει κάποιες φορές με τον σύντροφό του, για να το λύσουνε μαζί και αν χτυπάει σε τοίχο και δεν βρίσκει καθόλου άκρη, ε τότε ας χωρίσει και μετά να κάνει ότι θέλει! Δεν είναι δικαιολογία η απιστία! Είναι η εύκολη λύση γι\' αυτούς που το κάνουνε, να ρίχνουνε το φταίξιμο στον άλλον! Δεν είναι έτσι όμως.
Ερωτημα, μηπως ειναι η αναγκη εκφρασης ελευθεριας,μεσα σε μια σχεση που ασφυθκτια,και κανενας δεν εχει την επιθυμια να το αντιμετωπιση ??
Δεν γνώριζα πως με το να είμαι σε μία σχέση σημαίνει πως το κορμί μου δεν είναι πια δικό μου αλλά του αλλουνού,συγγνώμη.:P
Να μου πείτε ποιος συμβολαιογράφος σας έκανε αυτά τα συμβόλαια,να πάω κι εγώ.
Gia την απιστια το ερωτημα ,αλλα δεν καταλαβα την απαντηση,ειμαι στον 1 καφε;)
ρειν ,
εννοεις πως το δόσιμο του κορμιού σου ειναι ανεξάρτητο απο το συναίσθημα?
Το δικο μου παντως ειναι άρρηκτα δεμένο με το πως νιωθω.Εξαιρώ κάποιες περιπτώσεις που ηθελα να πειραματιστώ και δεν ημουν ερωτευμένη,αρα ουτε και σε σχεση.
Βεβαια υπάρχει και η εγκεφαλική απιστία που ειναι ακόμα πιο \"δυνατή\" απο την σωματική...
Aποψη μου αλλα δεν θεωρω την εγκεφαλικη απιστια πιο δυνατη.
Φωτεινούλα,επειδή έχω υπάρξει \"άπιστη\"-λέξη με την οποία δε συμφωνώ,γιατί δε με είδα ποτέ ως κάτι που άλλων οι απόψεις χρωματίζουν- και μάλιστα άνευ των ηλίθιων τύψεων που μας βάζει στο κεφάλι η κοινωνία για να διατηρήσει ανέπαφους τους θεσμούς της,θα σου πω απλά πως η απιστία είναι έννοια επίπλαστη,φέρουσα το υλικό όλων των συντηρητικών προπαγάνδων που ενοχοποιούν και βασανίζουν το σύγχρονο άνθρωπο στο κρεβάτι του.Ερώτηση,μία \"απιστία\"που δεν ομολογείται ή που δεν μαθαίνει ο άλλος,βλάπτει τη σχέση και αν ναι,πώς;Έχουμε συνδέσει την έννοια της πίστης με τη συντροφικότητα,άρα την κτήση με την αγάπη,ή με τον έρωτα,λανθασμένα,γιατί κάποιοι μας το έμαθαν έτσι,όπως μας δίδαξαν και τις τύψεις που συνοδεύουν τις έννοιες αυτές.
Οχι ,για μένα δεν παίζει η κοινωνική επιρροή.Στο θέμα αυτό την εχω γραμμένη.Quote:
Originally posted by RainAndWind
Φωτεινούλα,επειδή έχω υπάρξει \"άπιστη\"-λέξη με την οποία δε συμφωνώ,γιατί δε με είδα ποτέ ως κάτι που άλλων οι απόψεις χρωματίζουν- και μάλιστα άνευ των ηλίθιων τύψεων που μας βάζει στο κεφάλι η κοινωνία για να διατηρήσει ανέπαφους τους θεσμούς της,θα σου πω απλά πως η απιστία είναι έννοια επίπλαστη,φέρουσα το υλικό όλων των συντηρητικών προπαγάνδων που ενοχοποιούν και βασανίζουν το σύγχρονο άνθρωπο στο κρεβάτι του.Ερώτηση,μία \"απιστία\"που δεν ομολογείται ή που δεν μαθαίνει ο άλλος,βλάπτει τη σχέση και αν ναι,πώς;Έχουμε συνδέσει την έννοια της πίστης με τη συντροφικότητα,άρα την κτήση με την αγάπη,ή με τον έρωτα,λανθασμένα,γιατί κάποιοι μας το έμαθαν έτσι,όπως μας δίδαξαν και τις τύψεις που συνοδεύουν τις έννοιες αυτές.
Η αγάπη ειναι που μετράει, το συναίσθημα.Για να μη με επηρεασει η απιστία πρέπει να μην νιωθω.
Η ανομολόγητη απιστία δειχνει οτι υπάρχουν ελλείψεις.Μυστικά αρα προβληματική επικοινωνία με τον σύντροφο.
Δεν κανει και πολυ καλό σε μια σχέση να έχει τέτοιες βάσεις.
Ποτέ δεν ένιωσα να κατηγορήσω τον άπιστο/απιστη,νομίζω πως κάποια του ανάγκη ειαι ακάλυπτη,ειτε στα πλαισια της σχεσης ειτε με τον ιδιο και μόνο.
Mαθαινουμε μεσα απο την θρησκεια να βλεπουμε την σαρκικη απολαυση σαν κατι βρωμικο και ανιθικο,μασ μαθαινει να μην το αγαπαμε το σωμα μας και μας βαζει σε τρυπακι ενοχων.Το αν υα το πω στον αλλων εχει να κανει μονο ισως για να απενοχοποιηθω
Η ανομολόγητη απιστία δείχνει πως δε θεωρώ την ανάγκη να απολογηθώ για το τι κάνω με το σώμα μου,που δεν το θεωρώ κτήμα παρά δικό μου.Δηλαδή το βλέπω παράλογο να αισθάνομαι υποχρεωμένη να δώσω αναφορά για κάτι που είναι δική μου απόφαση,σε κάποιον άλλον,έξω από μένα.Να δω τον άλλον,όσο κι αν η σχέση μας είναι κομμάτι της ζωής μου,ως κτήτορα της σάρκας μου.Με αυτή την έννοια της κτήσης δε συμφωνώ,που θα μου υπαγόρευε το να δώσω διαπιστευτήρια ενοχικά,πιστεύω πως είναι απόρροια πατριαρχικών αντιλήψεων και πως μία γυναίκα μειώνεται όταν τις εσωτερικεύσει.
Τώρα,ακόμη και αυτό το γκρέμισμα του κόσμου που ανέφερε η στάσα πριν,για να θεωρήσω γκρέμισμα ολόκληρου του κόσμου κάτι τέτοιο,σημαίνει πως ο κόσμος μου είναι αρκετά στενός.Δε γκρεμίζει τίποτε αν εγώ δεν το βλέπω ως γκρέμισμα.Ούτε εγώ επιθυμώ να έχει ο σύντροφός μου το ενοχικό\"στο ξερνάω για να νιώσω καλύτερα απέναντί σου,γιατί με στούμπωσαν μαλακίες\".Να κάνει το κορμί του ό,τι θέλει,όσο εγώ παίρνω από τη σχέση όσα θεωρώ απαραίτητα για μένα,όσο δίνω όσα εγώ θεωρώ απαραίτητα,να μη μου πει τίποτε για το πώς διαθέτει το κορμί του.Ούτε απολογίες,ούτε προβληματισμούς με άρωμα έξωθεν ηθικών.Αυτό δε σημαίνει πως πάω γυρεύοντας,δηλαδή δεν τραβιέμαι όπου μυρίσω αρσενικό,αλλά και δεν θα αυτομαστιγωθώ όταν μυρίσω και θέλω να ευχαριστήσω το κορμί μου.Ακόμη βέβαια και στη δική μου ατζέντα παίζουν ζητήματα ηθικών κανόνων,η φιλία είναι φιλία,τον άντρα μίας φίλης μου δεν θα τον περάσω από το κρεβάτι μου,εκεί υπάρχουν συνέπειες και άλλες εμπλοκές,που κρατάω στεγανά,ώστε να μην τρέξει κανένας.Από πού κι ως πού όμως ένα one night stand θα σηματοδοτήσει καταστροφή,φαντάζομαι πως την καταστροφή των σχέσεων την ορίζει ο καθένας μας με δικά του κριτήρια.
Den nomiζω οτι διαφωνω,υπαρχουν και τα στερεοτυπα στους νομιμους ρολους που μας εχουν θεσει και μας εχουν ταξη δυστηχως.
Quote:
Το δικο μου παντως ειναι άρρηκτα δεμένο με το πως νιωθω.
σωπα μωρε,
μην το εχεις και αλυσοδεμενο?
φαντασου να εισαι σε ενα χωρο, και να κοιταξεις ενα τυπο και να αισθανθεις οτι θα ηθελες να πηδηχτες μαζι του.
Ω τι συμφορα!!!
εννοειται οτι πρεπει να αυτομαστιγωθεις για ολα αυτα.....
Κλιασικα εικονογραφημενα ομως,
με μια συζητηση που εχει χιλιοειπωθει εδω μεσα, και δεν ξερω αν θα πρεπει να χιλιοξαναγραψω.
Μμμμ,Quote:
Originally posted by krino
Quote:
Το δικο μου παντως ειναι άρρηκτα δεμένο με το πως νιωθω.
σωπα μωρε,
μην το εχεις και αλυσοδεμενο?
φαντασου να εισαι σε ενα χωρο, και να κοιταξεις ενα τυπο και να αισθανθεις οτι θα ηθελες να πηδηχτες μαζι του.
Ω τι συμφορα!!!
εννοειται οτι πρεπει να αυτομαστιγωθεις για ολα αυτα.....
Κλιασικα εικονογραφημενα ομως,
με μια συζητηση που εχει χιλιοειπωθει εδω μεσα, και δεν ξερω αν θα πρεπει να χιλιοξαναγραψω.
για αλλη μια φορά δεν καταλαβαίνεις.
ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ να πηδηχτώ με κανεναν αλλο απο τη στιγμή που ΑΓΑΠΩ.
Απο τη στιγμή που νιωθω ετσι δεν ειμαι ουτε αλυσοδεμένη ουτε αυτομαστιγώνομαι..
Ειμαι ΑΠΛΩΣ ευχαριστημένη...
Εχω τον αντρα τον διμετρο μελαχρινο με εξωτική ομορφιά,
μου τα κάνει ολα ,τον βλέπω και λιώνω,γελάμε με τα σκισμένα μας μπλουζάκια..εεεε πως να θέλω να παω με αλλον!!και ειμαστε 8-9 χρονια μαζί.Παντρεμένοι τα 5.
Για καλή μου τυχη κι αυτός νιώθει το ιδιο για μένα!!!
δεν ισχυει αυτο που λες,Quote:
ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ να πηδηχτώ με κανεναν αλλο απο τη στιγμή που ΑΓΑΠΩ.
σορρυ αλλα ειναι μυθος.
Εχω ξανακανει αυτη την συζητηση 10 φορες εδω μεσα και ξερω και την επιχειρηματολογια.
Αν θες να την ξανακανω για ενδεκατη,
go ahead,
αντεχω μεχρι και 100.
Αχα! πάμε..
(Συμπληρωσα κι αλλα παραπάνω..)
οκ αντε παμε απο την αρχη....
:cool:
(τα ειδα, δεν αλλαζουν την εικονα, ουτε εχει να κανει με το αν εισαι ευτυχισμενη, που μπραβο φυσικα)
Rain, συμφωνώ και με εκφράζει απόλυτα η τοποθέτησή σου.Quote:
Originally posted by RainAndWind
Δεν γνώριζα πως με το να είμαι σε μία σχέση σημαίνει πως το κορμί μου δεν είναι πια δικό μου αλλά του αλλουνού,συγγνώμη.:P
Να μου πείτε ποιος συμβολαιογράφος σας έκανε αυτά τα συμβόλαια,να πάω κι εγώ.
Πιστεύω πως δεν έπρεπε να έχει βαφτιστεί αυτή η πράξη \"απιστία\" γιατί και μόνο αυτή η ονομασία προδιαθέτει τον άλλον σε θέματα βαθιάς ιδεολογίας και κοσμογονικής καταστροφής.
Οι ορμές μας είναι κάτι που βγαίνει από μέσα μας και δεν υπόκεινται σε συμβολαιογραφικές πράξεις και συνυφασμό με την έννοια της πίστης.
Μια λεγόμενη \"απιστία\" μπορεί να οφείλεται σε ορμή της συγκεκριμένης στιγμής και όχι σε ξεπούλημα της συνολικής σχέσης αγάπης που έχουμε με τον σύντροφο.
Φυσικά, άλλο απιστία και άλλο παράλληλη σχέση ή πάω καθημερινά και κάνω σεξ με όποιον βρω μπροστά μου.
Αν και ακόμα και την παράλληλη σχέση, την καταλαβαίνω, με την έννοια ότι πολλές φορές αυτός που την κάνει, την κάνει από αδυναμία να επιλέξει ή αδυναμία να πει ένα όχι. Δεν την κάνει κακόβουλα ή με στόχο να εκδικηθεί.
Η σύνδεση της αγάπης με την επιθυμία,άρα επιθυμώ αυτόματα μόνο όποιον αγαπώ,δεν ισχύει,είναι κοινωνική νόρμα που υιοθετούμε και έρχεται από την πλειοψηφική άποψη πάνω στη μονογαμία.Εάν επιθυμώ και άλλους,δεν σημαίνει αυτόματα δεν αγαπώ τον έναν που είναι σύντροφός μου,σημαίνει πως έχω αντιληφθεί τη διαφορά,του τι είναι κοινωνική επιταγή και τι εξυπηρετεί.Δεν είμαστε μονογαμικά όντα,ας πάψουμε να πιπιλάμε καραμέλλες ταύτισης του σεξ με έναν σύντροφο,γιατί αλλιώς θα διαλυθούμε.
Φοβόμαστε τις συνέπειες της ρήξης μας με τις επιταγές,απλά.Κι από κει προέρχεται η ζήλεια,η κτητικότητα,οι ενοχές,τα νταβατζιλίκια της αγάπης.Στη μονογαμία.Δεν το παίζω εντελώς αποκομμένη από την κοινωνία και το ταμπού της,αλλά ούτε αναγκασμένη να το υπηρετήσω άνευ νοητικής εξέτασης.Το συναίσθημα που προτάσσουμε,να είστε σίγουροι πως αν το ταμπού εξέλειπε,θα ήταν καθαρότερο,απαλλαγμένο από τον στιγματισμό της ακολασίας.Ομολογώ πως ξέρω ότι συμβαδίζω με τη μυστικότητα,γιατί η κοινωνία με έχει αναγκάσει με επιβολή ηθικών νορμών,αλλά τουλάχιστον το γνωρίζω,είναι σημαντικό να μην λέω ψέματα ακόμη και σε μένα την ίδια,πως αν κάποια στιγμή η επιβολή των επιταγών έπαυε δε θα εξερευνούσα ελεύθερα πολύυυ περισσότερο τη σεξουαλικότητά μου.
Η κοινωνία μας θέτει όρια,που ο καθένας ανάλογα με την επεξεργασία τους στο μυαλό του και τις βαθμίδες του ψαξίματος αυτού,βρίσκει γραμμές να τα παρακάμψει,είτε τα υιοθετεί από φόβο σύγκρουσης και συνεπειών.
Αλλά όσον με αφορά,δεν θα ταυτίζω την αγάπη με την πίστη,γιατί έχω διαπιστώσει πως στην πράξη δεν είναι ταυτόσημα.Και βλέπω πως η ανηθικότητα είναι οπτική,υποκειμενική,ανάλογ α με το πώς επεξεργαζόμαστε τα θεσμικά αυτά ιδεολογήματα.Τουλάχιστον λοιπόν αν\"ξενοπηδηχτώ\",δε θα βάλω μαύρες πλερέζες,ούτε θα πέσει το σύμπαν στο κεφάλι μου,το πώς εγώ επεξεργάζομαι τις έννοιες της πίστης και της ηθικής είναι που πλάθει τις ενοχές.Βλέπω τη διαφορά.Και πιστεύω πως επειδή το μονογαμικό μοντέλο πνέει τα λοίσθια,κάποια στιγμή όλο και περισσότεροι στο κοινωνικό σώμα,θα αναγκαστούν εκ των πραγμάτων να αντικρίσουν την κατάρρευση των ψεύτικων αυτών κατασκευασμάτων.
Ξενογαμάμε κατά κόρον,ομολογημένα ή μη,ασχέτως των ηθικών νόμων,που φτιάχτηκαν για να μας χειρίζονται μέσω των ενοχών που σέρνει η έξοδος από τους θεσμούς που εξυπηρετούν τη συντήρησή τους(κράτος και εκκλησία-θρησκεία,πατριαρχία και πουριτανισμός).Το φλερτ αγαπητή Φωτεινή,τι σημαίνει,πως ορέγομαι,δεν σημαίνει τίποτε το μεμπτό(αυτό το γράφω γιατί σε άλλο thread έγραψες πως δεν είσαι κατά του φλερτ).Συμφωνώ,αλλά το υποσυνείδητο μήνυμα του φλερτ είναι \"σε θέλω\",\"θέλω το κορμί σου\",δεν είναι \"είμαι αγνή και το κορμί σου δε μου λέει τίποτε\".Αν λοιπόν διέσχιζες το φράγμα της κοινωνικής επιταγής,το άλλο κορμί θα το χαιρόσουν αν δεν φοβόσουν τις συνέπειες,για μένα είναι βέβαιο.
Δεν είμαι λοιπόν αγνή,γιατί γνωρίζω πως δεν είναι στη φύση μου να είμαι αγνή,φτιάχτηκα για να ορέγομαι και να θέλω περισσότερα από ένα αρσενικά.Ούτε ο σύντροφός μου δύναται να είναι \"πάντα δικός μου\",τι σαχλαμάρες μας έχουνε ποτίσει.Είμαστε πολυγαμικά όντα,τελεία και παύλα.Μία ματιά γύρω μας,μπορεί να μας πείσει εάν εμείς επιμένουμε πως δεν είμαστε.
Παίζει το μάτι,παίζει το σώμα μας,γιατί οι θεσμοί να μας το καταπιέζουν με το έτσι θέλω δηλαδή;Το λιγότερο που μπορώ να έχω με τις δεδομένες κοινωνικές συνθήκες είναι να ευχαριστώ το κορμί μου,να είμαι ειλικρινής στις ανάγκες μου,να γνωρίζω πως η ανάγκη μου κάποτε μου χτυπάει την πόρτα και αν της πω όχι θα δημιουργήσω σε μένα μαλακίες για να ευχαριστιούνται παπάδες και οι παντοκράτορες τους,οι πουριτανοί και οι τιμητές της υποκρισίας.Ναι,είμαι κι εγώ εν μέρει υποταγμένη,αφού δεν μπορώ να ξεφύγω ολοκληρωτικά από τα κοινωνικά πρέπει,με την έννοια να κάνω ό,τι θέλω δίχως κόστη διαπροσωπικά και κοινωνικά,αλλά στο βαθμό που μπορώ,θα τα γράφω και θα κυλώ στην αμαρτία αν μου κάνει κέφι.:P
Είμαι αιρετική.Πιστή δεν δύναμαι.Δεν είναι έμφυτη η \"αγνότης\" της μονογαμίας,είναι επίκτητο κατασκεύασμα και δεν συμβαδίζει με την ανθρώπινη φύση,γι αυτό και πλάστηκαν νόμοι,άγραφοι και γραμμένοι για να την θεσμοθετούν και να την επιβάλλουν.
Ρειν,
Νομίζεις οτι εγω γεννήθηκα μόλις εχθές??Οτι αυτα που γράφεις δεν τα εχω σκεφτεί?
Πέρασα απο αυτή την φάση, χαίρω πολύ.Ποια μονογαμία?
Ποιος μπορεί να σκεφτεί οτι εγω θα του ανήκω?Πλάκα μου κάνεις?
δηλαδη αν δεν θελω πια κανεναν αλλο γιατι βρηκα αυτο που παντα ηθελα πρεπει να μου κολλησει ταμπέλα η αλλη πλευρά?Των μη πουριτανών?
Εγω μιλάω για εκει που ορέγομαι..ειμαι στο μπαράκι και με φλερτάρουν και ομως δεν μου περνά απο το μυαλό κάτι περισσότερο.Σε λίγο βλέπω στη πορτα να περνά ο αντρας μου και νιώθω την καρδιά μου να χτυπά ακόμα, να είναι ο πιο ομορφος ο πιο σέξυ,ο μονος που εγω θελω.Εσυ τι νομίζεις το ενιωθα με ολους αυτό?
Οχι ο δικός μου το κτήμα μου,αλλα αυτός ακριβώς που θα ορεγόμουν εκει μεσα αν δεν ηταν ο αντρας μου..
Εχω υπάρξει σουπερ ακόλαστη και ταμπου δεν εχω,δεν δίνω δεκάρα για το τι θα πει ο καθένας.Οι δικοι μου γυρω στα 19 μου,αρχισαν τις νουθεσίες,δεν ακουσα ποτέ τιποτα.Ηταν και ειναι πουριτανοί και μου φτάνει που ειδα ποσο καλα περασαν τα αδερφια μου που τους ακουσαν.
Για να εξηγούμαι,δεν αφορίζω τους άπιστους ,παραθέτω την δική μου ιστορία.
Αυτο στο οποιο δεν συμφωνώ ,ειναι αυτο που λες για την ανομολογητη απιστία.
Πιστευω στις ντομπρες σχεσεις ,που ξεκαθαρίζεις στον αλλο τις θέσεις σου και δεν φοβάσαι γι αυτό.
Οι καβάντζες δεν μου κάνουν.
οριστε!
αυτα ειναι....
πας για μιση ωρα εξω, και μεσα στο μισαωρο γραφει η ρειν και μου κλεβει ολες τις ιδεες.....
Ετσι που το πας ρειν, σε λιγο θα ειμαι περιττος εδω μεσα, μιας και τετοια εγραφα μονο εγω εδω μεσα (α ναι και η μαρινα με ενα τροπο)
Συμπληρωνω πιο συγκεκριμενα,
οτι αν η σχεση σου φωτεινη σε εχει φτασει σε μια φαση,
που εχεις κλειδωσει και κοιτας ενα ωραιο αντρα κατα τα γουστα σου και σου ειναι αδιαφορος,
τοτε η σχεση ειναι ψυχαναγκασμος.
Εχει παρει μια τετοια τροπη πλεγμενα με λουλουδουκια,
που αυτο που επιθυμει ειναι να μην χαλασει αυτο με τιποτε.
Και μια προοπτικη να \"χαλασει\" ειναι να επιτρεψεις στον εαυτο σου να κανει το παραπανω,
ειτε εσυ ειτε ο συντροφος σου.
Συνδεοντας το συναισθημα με το ενστικτο χτιζεις το οικοδομημα της ζωης σου.
Η αποσυνδεση του σημαινει και ρηγμα η και καταρευση αναλογα.
Οπως λεει και η ρειν,
ειμαστε ανθρωποι οριζομενοι απο τις κοινωνικες δομες μας.
Το ποσο καλα θα σφιχτεις εχει να κανει με ποιο τροπο εισαι εκπαιδευμενοι για αυτο.
Υπαρχουν παρα πολλες κλιμακες ανθρωπων,
που εχουν καταταξει την \"απιστια\" μεσα τους.
Εσυ λες οτι ειμαι αφοσιωμενη και δεν ριχνω ουτε ματια.
Αλλος ριχνει και καμια κλεφτη ματια.
Αλλος ριχνει καρφωτες.
Και ενας τεταρτος χουφτωνει η πηδαει κιολας.
Ποιος απο ολους εχει απιστήσει?
ολοι τους η και κανενας....
Εγω βλεπω ανειλικρινεις η και καταπιεσμενους ανθρωπους σε κλιμακα.
Τα ενστικτα δεν περιοριζονται σε κοινωνικες νορμες,
οσο και να θελουμε να ξεφυγουμε απο το ζωο που ειμαστε μεσα η εξω μας.
Το μονο που κανουμε ειναι κοινωνικες συμβασεις,
του στυλ \"εσενα βλεπω και λιωνω\" - \"οι αλλοι μου ειναι αδιαφοροι\" -
\"με σκοτωσε γιατι την αγαπουσα\" και αλλα πολλα.
Ωστοσο και για να κλεισω,
το οτι ειμαστε χτισμενοι σαν ανθρωποι, το μυαλο μας δουλευει με ενα τροπο αυτο δεν μπορει να αναιρεθει.
Ειτε αυτο σημαινει οτι εχουμε κανει συμβασεις κατω απο καλες συνθηκες (οπως αυτη που αναφερει η φωτεινη) ειτε με χειροτερους ορους ελεγχου και χειραγωγησης.
Βεβαια καπου για να υπαρχουν ισορροπιες δημιουργουνται καποιες κοινωνικες εξισωσεις για να μπορει μια σχεση που ειναι ανελαστικη να εχει το περιθωριο να επανελθει σε μια πιο ηρεμη κατασταση.
Ετσι ο ζηλιαρης συζυγος που χωρισε την γυναικα του γιατι αυτη κοιταγε αλλους αντρες, κρινεται ως υπερβολικος και πρεπει να δωσει τοπο στην οργη.
Η απατημενη γυναικα, που επιασε τον αντρα της στο κρεβατι με αλλη γυναικα, αν και νιωθει προδομενη,
εν τουτοις συμβουλευεται να \"συγχωρεσει\" γιατι εχει παιδια, εχει σκυλια, γατια, σπιτια και το κακο συναπαντημα.
Το προβλημα σε ολα αυτα πιο ειναι?
ποιος εχει αδικο και ποιος δικαιο?
Πιστευω οτι ολοι εχουν δικαιο.
Ολοι κινουνται ταυτοχρονα ειτε απο κοινωνικες νορμες (αν τους βολευει) ειτε απο ενστικτα (αν δεν τους βολευει)
Ποιος λεει ψεμματα και ποιος αληθεια?
Ολοι τους λενε ολα.
Ολοι τους λενε αυτο που μαθανε, αυτο που εκπαιδευτηκανε.
Μεσα σε αυτο το χαμο,
η δικη μου προταση ειναι οτι πρεπει ο συντροφος μας να ειναι επιλεγμενος ετσι ωστε να προσεγγιζει την δικη μας μιζερια και να ειναι ιδια με την δικη του.
Δεν θα κοιτας - δεν θα κοιταω.
Σε επιασα με αλλη γυναικα, θα σε κανω ρεζιλι παντου.
Θα κοιτας οσο γουσταρεις, και θα κοιταω οσο γουσταρω,
Θα πηδιομαστε με αλλους δεκα και θα ειμαστε τσιφτηδες.
Ολες οι παραπανω συνθηκες ειναι το ιδιο τιμιες,
οσο ειναι συμφωνημενες απο κοινου και απολυτα ξεκαθαρισμενες.
Για αυτο μην βγαζετε ουτε λογους ουτε συγχωροχαρτια.
Η νικη της ζωης μας, θα υπαρξει οταν ειμαστε καταρχην ειλικρινεις με τον εαυτο μας και συνναμα με τον συντροφο μας.
Ολα αυτα βεβαια αν εχουμε το κουραγιο....
Γιατι το να βγεις και να πεις αυτο που νιωθεις στον συντροφο σου και να εισαι 101% ειλικρινεις κοστιζει παρα πολυ σημερα.
Καλησπερες.
θα μπορουσε καποιος να σου πει,Quote:
ειμαι στο μπαράκι και με φλερτάρουν και ομως δεν μου περνά απο το μυαλό κάτι περισσότερο.
οτι αυτο το φλερτακι ειναι ανοιγμα στο να απατησεις τον συντροφο σου.....
Και με το δικο του σκεπτικο θα ειχε δικαιο.
μαλιστα θα πω και εγω..
Ψυχαναγκασμος..
Ο,τι πει ο καθενας ειναι η δική του προσωπική αλήθεια.Δεν στηρίζομαι σε κανένα οικοδόμημα φίλε μου γιατί ένιωσα νωρίς να γκρεμοτσακίζομαι.Με γκρέμισαν αλλοι και βασίζομαι μόνο σε εμένα.
Αυτα που αισθάνομαι εχουν να κάνουν με την ιδιοσυγκρασία μου.
Απολαμβάνω αυτό που νιώθω και ξεχνώ τα υπόλοιπα.
Εχω μάθει να συνδυαζω τα λουλουδάκια με την πραγματικότητα.
Και το άνοιγμα για την απιστία ας το δει ο καθένας οπως εχει ανάγκη να το δει.Καθόλου δεν με νοιάζει αν απο τη μερια του θα εχει δικιο.Αφου δεν ειναι η μεριά μου...
Εγω θα απιστήσω οταν και αμα αρχίσω να νιώθω οτι δεν μου δίνει η σχέση μου αυτα που ζητάω.Κι οταν θα το κάνω,επειδή δεν σκεφτόμαστε ολοι με τον ιδιο τροπο,θα του το ξεφουρνίσω οχι μονο για να μου αδειάσει τη γωνιά,αλλα γιατι θα θέλω να ειναι και αυτός καλά.
Quote:
όποιος αγαπάει πραγματικά , συγχωρεί...
Quote:
μαλιστα θα πω και εγω..
Ψυχαναγκασμος..
Ο,τι πει ο καθενας ειναι η δική του προσωπική αλήθεια.
ετσι ακριβως.
Δεν στηρίζομαι σε κανένα οικοδόμημα φίλε μου γιατί ένιωσα νωρίς να γκρεμοτσακίζομαι.Με γκρέμισαν αλλοι και βασίζομαι μόνο σε εμένα.
δεν μπηκα στο τριπακι να αναιρεσω τις αληθειες σου ουτε τα οικοδομηματα σου.
Ειμαι προσεκτικος για να μην πεφτω σε τετοιες λεκτικες παγιδες.
αυτο ακριβως εγραφα αν με διαβασες προσεκτικα.
Απολαμβάνω αυτό που νιώθω και ξεχνώ τα υπόλοιπα.
τα οποια ομως εχουν χτιστει απο την ιδιοσυγκρασια σου, μην το βγαζεις απεξω αυτο.
Εχω μάθει να συνδυαζω τα λουλουδάκια με την πραγματικότητα.
οτι συνδυασμο και αν εκανες ειναι μια συμβαση.
Αναλογα το κατα ποσο τηρηται η συμβαση σου, θα επιτυγχανεται και ο συνδυασμος σου.
Μιλας για το τι νιωθεις,
αλλα αυτα που νιωθεις δεν ξεκινανε απο σενα και καταληγουν σε σενα.
Φιλταρονται και υπαρχει ενα feedback απο τον συντροφο σου.
Ξεχνας οτι μιλαμε για σχεσεις, και οι σχεσεις απαιτουν τουλαχιστον 2 ατομα.
Αρα το τι εχεις μαθει εσυ ειναι μεν κρισιμο αλλα οχι και αυτο που καθοριζει τα παντα.
Και το άνοιγμα για την απιστία ας το δει ο καθένας οπως εχει ανάγκη να το δει.Καθόλου δεν με νοιάζει αν απο τη μερια του θα εχει δικιο.Αφου δεν ειναι η μεριά μου...
μα το ειπα αρκετες φορες,
η μερια σου οπως την αισθανεσαι ειναι σωστη,
ομοιως και οι αλλες....
Ολα ομως ισχυουν οταν το ζευγαρι εχει κοινες μεριες...
δεν ξερω αν το λεω καλα.
Εγω θα απιστήσω οταν και αμα αρχίσω να νιώθω οτι δεν μου δίνει η σχέση μου αυτα που ζητάω.Κι οταν θα το κάνω,επειδή δεν σκεφτόμαστε ολοι με τον ιδιο τροπο,θα του το ξεφουρνίσω οχι μονο για να μου αδειάσει τη γωνιά,αλλα γιατι θα θέλω να ειναι και αυτός καλά.
ειναι κλασικη υποθεση δυο ανθρωποι να δενουν απολυτα τις ζωες τους.
Μονο που σορρυ κιολας αλλα οσο και να θες να μου πεις οτι αυτο σε εκφραζει δεν με καλυπτει.
Και αυτο γιατι εκτος απο ολα οσα λουλουδενια μου γραφεις,
ΔΕΝ θα μπορεσεις ποτε σου να απορριψεις τον ενστικτο σου.
Σορρυ αν σου χαλαει την σουπα αυτο που λεω,
αλλα το κουμπακι που εχει φτιαξει στο μυαλο σου δεν υπαρχει.
Το μονο που υπαρχει ειναι ενα κοινωνικο κατασκευασμα,
οχι ομως οτι ειναι ιδιον του ανθρωπινου γενους.
Πολυ απλα και μπακαλιστικα,
σε μια αλλη κοινωνια, οι ιδιοι ανθρωποι απο το ιδιο φορουμ,
θα ηταν δυνατον να λεγαμε τα εντελως αντιθετα πραγματα.
Ετσι εχεις προσαρμοστει στην κοινωνικη εκπαιδευση που εχεις δεχτει και προχωρας ομαλα οπως λες.
Καμια αντιρρηση να συμφωνησω μαζι σου,
μονο να ξερουμε με τι ακριβως συμφωνουμε και που διαφωνουμε και για ποιους λογους.
Αλλιως πεταει ο καθενας το τσιτατο του,
ξερεις εγω ειμαι ευτυχισμενος στο γαμο μου και μπλα μπλα,
και η κουβεντα τελειωνει εκει.
Σορρυ αλλα δεν ειναι ετσι.
Δικαιωμα σου φυσικα να εχεις τις δικες σου αποψεις,
επετρεψε μου να κρατησω και εγω το δικο μου σκεπτικο το οποιο και καταθεσα με επιχειρηματολογια.
Χαχα...και η μαρίνα ε? Ναι, όντως κι εγώ κάπως έτσι το βλέπω και το έχω γράψει αρκετές φορές, άντε λοιπόν να την ξανακάνουμε την κουβέντα, αφού έρχεται συχνά στο προσκήνιο.Quote:
οριστε!
αυτα ειναι....
πας για μιση ωρα εξω, και μεσα στο μισαωρο γραφει η ρειν και μου κλεβει ολες τις ιδεες.....
Ετσι που το πας ρειν, σε λιγο θα ειμαι περιττος εδω μεσα, μιας και τετοια εγραφα μονο εγω εδω μεσα (α ναι και η μαρινα με ενα τροπο)
που εχεις κλειδωσει και κοιτας ενα ωραιο αντρα κατα τα γουστα σου και σου ειναι αδιαφορος,
.................................................. .........................................
Μεσα σε αυτο το χαμο,
η δικη μου προταση ειναι οτι πρεπει ο συντροφος μας να ειναι επιλεγμενος ετσι ωστε να προσεγγιζει την δικη μας μιζερια και να ειναι ιδια με την δικη του.
Δεν θα κοιτας - δεν θα κοιταω.
Σε επιασα με αλλη γυναικα, θα σε κανω ρεζιλι παντου.
Θα κοιτας οσο γουσταρεις, και θα κοιταω οσο γουσταρω,
Θα πηδιομαστε με αλλους δεκα και θα ειμαστε τσιφτηδες.
Ολες οι παραπανω συνθηκες ειναι το ιδιο τιμιες,
οσο ειναι συμφωνημενες απο κοινου και απολυτα ξεκαθαρισμενες.
Για αυτο μην βγαζετε ουτε λογους ουτε συγχωροχαρτια.
Η νικη της ζωης μας, θα υπαρξει οταν ειμαστε καταρχην ειλικρινεις με τον εαυτο μας και συνναμα με τον συντροφο μας.
Ολα αυτα βεβαια αν εχουμε το κουραγιο....
Γιατι το να βγεις και να πεις αυτο που νιωθεις στον συντροφο σου και να εισαι 101% ειλικρινεις κοστιζει παρα πολυ σημερα.
Καλησπερες.
Το έχω πει και το πιστεύω ότι οι έννοιες αγάπη, έρωτας, σεξ, σχέση είναι διακριτές μεταξύ τους, μπορεί και σε κάποιες περιπτώσεις να συμπορεύονται. Αλλά το να έχεις μια σχέση με όλα τα παραπάνω, δεν σημαίνει πως παύεις απαραίτητα να θέλεις σεξ με κάποιον άλλον.
Δεν συμφωνώ όμως απόλυτα ότι αν βλέπεις έναν ωραίο άντρα δίπλα σου και δεν θες να κάνεις κάτι μαζί του, είναι απαραίτητα ψυχαναγκασμός. Προσωπικά, αυτό μου συμβαίνει και όταν ερωτεύομαι, βλέπω γύρω μου ωραίους άντρες, μου αρέσουν, μπορεί και να φλερτάρω κι όμως το μυαλό μου είναι αλλού και δεν έχω διάθεση να προχωρήσω παραπέρα. Για να πω την αλήθεια, σε τέτοιες περιπτώσεις νιώθω ότι το φλερτ είναι η \'κοινωνική σύμβαση\' και όχι η \'πίστη\'.
Οπωσδήποτε πάντως συμφωνώ στο θέμα της αμοιβαίας συμφωνίας και της ειλικρίνειας. Μου φαίνεται λυπηρό που βλέπω ανθρώπους να λένε ότι \'αγαπιούνται\' και παρόλα αυτά ο καθένας τους να έχει και μια εντελώς ιδιωτική, κρυφή ζωή, που δεν δύναται να επικοινωνήσει στο σύντροφο. Γιατί έτσι νιώθω ότι αυτό που \'αγαπά\' ο σύντροφος και αυτό που αντίστοιχα \'αγαπάμε\' είναι μόνο ένα μέρος του συνόλου, ή μια εικόνα που έχουμε πλάσει στο μυαλό μας. Και όλο αυτό δημιουργεί μια πολύ εύθραυστη \'ευτυχία και οικογενειακή γαλήνη\'. Από την άλλη δεν είμαι και υπέρ του να δίνεις λεπτομερή αναφορά στο σύντροφο, νομίζω ότι αρκεί να έχεις κατά νου πως κανένας δεν ανήκει σε κανέναν, πως οι ανθρώπινες ανάγκες είναι πολύπλευρες και πως κάθε ανθρώπινη σχέση είναι μοναδική.
Quote:
Originally posted by marina38
Χαχα...και η μαρίνα ε? Ναι, όντως κι εγώ κάπως έτσι το βλέπω και το έχω γράψει αρκετές φορές, άντε λοιπόν να την ξανακάνουμε την κουβέντα, αφού έρχεται συχνά στο προσκήνιο.Quote:
εεεε ειδες? σε θυμηθηκα....
Θα αρχισω να κραταω λινκ απο εδω και στο εξης.
Εχω την εντυπωση οτι μια φορα το χρονο αυτη η συζητηση ανοιγει με σταθερους ρυθμους.
Πρεπει να την εχουμε ξανακανει εδωμεσα ισως 4 ισως 5 φορες.
Δεν συμφωνώ όμως απόλυτα ότι αν βλέπεις έναν ωραίο άντρα δίπλα σου και δεν θες να κάνεις κάτι μαζί του, είναι απαραίτητα ψυχαναγκασμός.
μισο λεπτο,
που ειπα εγω να κανεις κατι μαζι του?
επα οτι αμα ειναι τυπος που σου ειναι στα γουστα σου και εσυ λες οτι σου ειναι αδιαφορος ειναι ψυχαναγκασμος.
Το δεν μου ειναι αδιαφορος καποιος εχει πολλες εκδοχες οχι κατα αναγκη το κρεβατι η οποια αλλη.
Εν ολιγεις αν καποιος τυπος ειναι στα γουστα σου,
αποκλειεται να ειναι αδιαφορος.
Αλλιως με βαση την λογικη μου, θα πρεπει να ανατρεψω πολλα λογικα σχηματα.
Αποφασιστε τι κανει ο γιαλος....
στραβος ειναι η στραβιζει?
Σωστά, δεν το είπες. Με αυτά που γράφεις εσύ συμφωνώ.Quote:
Quote:
Originally posted by marina38
Δεν συμφωνώ όμως απόλυτα ότι αν βλέπεις έναν ωραίο άντρα δίπλα σου και δεν θες να κάνεις κάτι μαζί του, είναι απαραίτητα ψυχαναγκασμός.
μισο λεπτο,
που ειπα εγω να κανεις κατι μαζι του?
επα οτι αμα ειναι τυπος που σου ειναι στα γουστα σου και εσυ λες οτι σου ειναι αδιαφορος ειναι ψυχαναγκασμος.
Το δεν μου ειναι αδιαφορος καποιος εχει πολλες εκδοχες οχι κατα αναγκη το κρεβατι η οποια αλλη.
Εν ολιγεις αν καποιος τυπος ειναι στα γουστα σου,
αποκλειεται να ειναι αδιαφορος.
Αλλιως με βαση την λογικη μου, θα πρεπει να ανατρεψω πολλα λογικα σχηματα.
Αποφασιστε τι κανει ο γιαλος....
στραβος ειναι η στραβιζει?
Απλά ήθελα να τονίσω ότι το να πεις \'μου αρέσει\' κάποιος (κάποιος άλλος έξω από τη σχέση μου) μπορεί να μείνει στο \'μου αρέσει\' χωρίς να συνοδεύεται από άλλο συναίσθημα, άλλη επιθυμία, ή κάποια κατάληξη. Για πολλούς λόγους (εξαιρώντας τις κοινωνικές συμβάσεις).
Στο μεταξύ, καταλαβαίνω αυτό που λέει και η Φωτεινή, ότι αν απιστήσει θα είναι επειδή νιώθει ότι η σχέση της δεν της δίνει όσα ζητάει. Αλλά αυτό είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και ο καθένας το χειρίζεται με τον τρόπο του, εξαρτάται κιόλας από το ποια είναι αυτά που δεν μου δίνει η σχέση μου.
Μαρίνα,
εχεις ερωτευτει σίγουρα και ισως για το λογο αυτό μπορεις να καταλάβεις πως είναι να μη θέλεις να πας με άλλον.
Ακόμα και με καλύτερο απο τα γούστα σου...
Κρίνο,
Αρα ειτε ανήκεις σε αυτούς που λειτουργούν βάση ενστίκτου ,
ειτε σε εκείνους που πανε βάση κοινωνικών διαταγών.
Εγω δε,που κατα την τεκμηριωμένη άποψή σου δεν εχω ένστικτο ή μάλλον το έχω θαμμένο και καταπιεσμένο,με το να είμαι ερωτευμένη είμαι και ψυχαναγκαστική..
Εχω μάλιστα τετοια κοινωνική παιδεία που μου υπαγορεύει \"μη\" και \"οχι\" και εγω εχω υποταχθεί.
Ειμαι ανοιχτή σε διαφορετικές στασεις θέλω να μπαίνουν στη ζωή μου νέες οπτικές,αλλα αυτη ειναι μια περίπτωση που θα πω \"whatever\"..
Δεν μπορώ να σε πείσω, δεν μπορείς να με πείσεις.Ολα καλά.
Εγώ έχω δηλώσει οτι το φλερτ για μένα ειναι αθώο.Πόσο μαλλον να πώ οτι μου αρέσει και κάποιος αλλος.Τυφλή ειμαι?
Πέρα απο ενα χαμόγελο μια περιπαικτική κουβέντα ,δεν επιθυμώ περισσότερα.
Αυτο ομως απο το να προχωρήσω,απέχει εεεετη φωτός.
Αφωτεινή, και εγώ αυτά που αισθάνομαι, έχουνε να κάνουνε με την ιδιοσυγκρασία μου και τα υποστηρίζω! Ξέρω τι θέλω απο μια ερωτική σχέση και αυτό υποστηρίζω. Εαν δεν το βρω, ειλικρινά, μέσα απο την καρδούλα μου το λέω, προτιμώ χίλιες φορές να είμαι μόνη μου και είμαι μια χαρά και έτσι:=)Quote:
Εμένα οι ελεύθερες σχέσεις και οι απιστίες δεν με αφορούν σαν Φούλα απλά, δεν ταιριάζουνε στην ιδιοσυγκρασία μου και τέλος!
Όπως υποστηρίζω αυτούς που ξεκαθαρίζουνε απο την αρχή ότι θέλουνε μια ελεύθερη σχέση και ψάχνουνε κάποιον που να ζητάει το ίδιο για να ταιριάξουνε, έτσι και εγώ ψάχνω να βρω αυτό που ταιριάζει σε εμένα σαν Φούλα. ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΦΟΣΙΩΣΗ. Και εννοείται να έχει ο καθένας και τα δικά του ενδιαφέροντα και τον χώρο του! Ξεκαθαρισμένα πράγματα!
Αν το βρώ καλός εαν δεν το βρω, πάλι καλός! Έχω να γεμίσω την ζωή μου και με άλλα πιο ουσιαστικά για μένα πράγματα ούτως ή άλλως για να νιώσω καλυμμένη!
Ψυχαναγκασμός ή σοδομαζοχισμός απέναντι στον εαυτό σου; ναι πρέπει απο την αρχή να ξεκαθαρίζονται οι σχέσεις όχι μόνο με τον/την σύντροφο αλλά και με τον εαυτό σου.Απο κάποια στιγμή και μετά το να εθελοτυφλείς το να κάνεις υπομονή καταντάει παρωδία.Πιστεύω πως απο την αρχή μιας σχέσης διακρίνονται τα άσχημα σημάδια.Και εγώ πιστεύω πως στους δυο τρίτος δεν χωρά, πως αν δυο άνθρωποι αγαπιούνται δεν έχουν ανάγκη τίποτε άλλο για να διατηρήσουν την σχέση.Είναι τυχεροί όσοι μπορούν να δώσουν τέλος σε ενα γάμο ή μια σχέση που δεν τραβά και δεν είναι αναγκασμένοι να στερούνται την χαρά της ζωής.Και τόσο επίπονο όταν την ανακαλύψεις αργά και να προσπάθείς να αρπάξεις στιγμές. Βλέπεις τα ιδια πράγματα με άλλο μάτι, απορείς με τον εαυτό σου πως μπόρεσες να του στερήσεις ότι πιο φυσικό υπάρχει.Εχεις μια δικαιολογία ότι δεν ήξερες, δεν ένιωθες, αλλά έβλεπες τους γύρω σου, έβλεπες πως υπάρχει αγάπη δεν είναι μόνο στη φαντασία σου. Δεν μπορώ να καταλάβω πως την στιγμή που είσαι ερωτευμένος/η μπορεί να θες και εναν άλλον/η ή να τον μοιράζεσαι.Μήπως είναι διακιολογία στον εαυτό μας ότι μπορούμε να αγαπάμε δυο συγχρόνως;ο έρωτας δεν είναι εγωϊστικός;δεν μιλάμε για αγάπη μάνας προς το παιδί.Στην αγάπη-έρωτα διεκδικείς τον άλλον καθημερινά.απο την στιγμή που τον μοιράζεσαι δεν υπάρχει διεκδίκηση για μένα φυσικά.Αλλο στοιχείο είναι η υγιής ζήλια.Είναι δυνατόν να αγαπώ να είμαι ερωτευμένη και να τον μοιραστώ;Ασχημο και ταπεινωτικό πάλι να ζείς συμβατικά να παίζεις τον καραγκιόζη, πολύ ψυχοφθόρο.Πάντως το συναίσθημα της αγάπης είναι μοναδικό και ο καθένας μπορεί να το εισπράττει με τον δικό του τρόπο που είναι ακατανόητος πολλές φορές στους άλλους.