kai den xeroume pws na ton antimetopisoume.....
Printable View
kai den xeroume pws na ton antimetopisoume.....
Είναι σημαντικό να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του. Από κει και πέρα, θα χρειαστεί να προσπαθήσετε να του εξηγήσετε πόσο σημαντικό να απευθυνθεί σε κάποιο εξιδεικευμένο κέντρο απεξάρτησης. Οι πιθανότητες να σταματήσει τη χρήση χωρίς τη βοήθεια ειδικών, είναι δυστυχώς πολύ μικρή εώς μηδαμινή.
ΥΓ. Καλώς ήλθες στο e-psychology, θα σε παρακαλέσω θερμά να μη χρησιμοποείς greeklish.
ευχαριστώ.
το καναμε κι αυτο πηγε λιγο και σταματησε. Σταματαει την χρηση για 2 μηνες και μετα χανακυλα....
Siγουρα αυτα τα θεματα αγαπητη Soupitsa δεν λυνονται μεσα απο το PC.
Παρ ολα αυτα σου παραθετω ενα link απο το site που εχω φτιαξει οπου παρεχει αρκετες πληροφοριες ...
http://clubs.pathfinder.gr/Apeksartisi18ANW__/288688?ddA=D
Σου μηλω ως προην παθων......
ΜΕ αγαπη Θοδωρης
Η αντιμετωπιση εξαρταται, παντως, και απο το ειδος των ναρκωτικων. Υπαρχουν τα μαλακα, υπαρχουν και τα σκληρα. Πολλοι, ανθρωποι κανουν χρηση των λεγομενων μαλακων ναρκωτικων, χωρις αυτο να επηρεαζει ιδιαιτερα τη συμπεριφορα και τη ζωης τους. Οποτε, μπορει τα πραγματα να μην ειναι και τοσο τραγικα... Παντως, προσπαθηστε να μεινετε κοντα του σε καθε περιπτωση.
Στη χρήση και την εξάρτηση, κύριο λόγο δεν παίζει η φαρμακολογική και χημική πλευρά των ναρκωτικών, αλλά η κοινωνική και ψυχολογική διάσταση του φαινομένου. Η δράση διαφορετικών ουσιών, στον ανθρώπινο οργανισμό, μπορεί να έχει διαφορετικά αποτελέσματα.
Όμως, τα αίτια που οδηγούν στη χρήση είναι κοινά για όλες τις ουσίες. Δεν υπάρχουν \"μαλακά\" και \"σκληρά\" αίτια αναζήτησης μιας ουσίας. Από αυτήν την άποψη, δεν μπορούμε να μιλάμε για «σκληρά» και «μαλακά» ναρκωτικά.
Στη χρήση και την εξάρτηση, δεν έχει σημασία ποια ουσία χρησιμοποιεί κανείς. Σημασία έχει η διαμόρφωση μιας ψυχολογίας του \"φτιαξίματος\", μιας ψυχολογίας \"εξάρτησης\", μιας ψυχολογίας αναζήτησης της όποιας ουσίας.
Οι νέοι στρέφονται στις ουσίες, όχι γιατί αυτές υπάρχουν, αλλά γι\' αυτό που οι ουσίες συμβολίζουν. Αιτία της τοξικομανίας δεν είναι τα ναρκωτικά, αλλά η ανάγκη του ατόμου να τα χρησιμοποιήσει........
ενας ψυχολογος μας ειπε να θεσουμε τα ορια μας και ισως να του κλεισουμε τις πορτες.
Μπερδευτηκα τωρα.....
Pαντως θελω να ξερεις κατι soupitsa οτι μπορει οντος να καταφερει να παει σε ειδικο οκ??? Το ευχομαι!!! ......μπορει μπορει χιλια δυο μπορει......ΕΑΝ ο ιδιος δεν θελει να κανει κατι δε θα τα καταφερει ποτε......ειναι Η ΟΛΗ αληθεια- πρεπει να θελει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!-
THNXXX HELENA NA σαι καλα!!
για πιο λογο ειπε ο ψυχολογος να του κλεισετε τις πορτες?μηπως για να τσιτωθει?και αν απογοητευτει ακομα πιο πολυ και παει παραπερα?για παρε σε παρακαλω και μια δευτερη γνωμη απο αλλον ψυχολογο...
Όταν έχεις φίλο που παίρνει ηρωίνη, έτσι πρέπει να κάνεις. Κλείνεις τη πόρτα για να βρεθεί στο χειρότερο σημείο, σε αδιέξοδο και να κάνει κάτι για τη ζωή του. Κι εγώ αρνιόμουν να συμφωνήσω. Και όταν μου ζητούσαν λεφτά τους έδινα. Είναι λάθος όμως.
συμφωνώ με την Αrkto
αν και εγώ ακόμα δίνω λεφτά αυτοί οι άνθρωποι είναι άρρωστοι και εξαρτημένοι. Ύποφέρουν αν δεν πάρουν αυτό που θέλουν
Το γεγονός ότι πρέπει να τη κόψουν είναι άλλο θέμα
afrodith εχεις δικιο....
Το περιεργο ειναι οτι τα ειχε ολα.... φιλους,πολυ καλη δουλεια, λεφτα,ταξιδια,κανονικη σχεση .... κι ομως ..!
agaphth soupitsaQuote:
Originally posted by soupitsa
afrodith εχεις δικιο....
Το περιεργο ειναι οτι τα ειχε ολα.... φιλους,πολυ καλη δουλεια, λεφτα,ταξιδια,κανονικη σχεση .... κι ομως ..!
Πυστεψε με!! Δεν τα ειχε ολα!!
..κατι του ελειπε....
Κ εγω πιστευω οτι δεν πρεπει να κλεινουμε την πορτα αλλα πρεπει να βοηθαμε οσο μπορουμε γιατι ενας ανθρωπος που ειναι εξαρτημενος ειτε απο ναρκωτικα,ειτε απο ποτο σιγουρα χρειαζεται τη βοηθεια και τη συμπαρασταση μας.Βεβαια αν βλεπουμε οτι και ο ιδιος δεν προσπαθει στο ελαχιστο για την κατασταση ειναι φυσικο να αγανακτουμε και να σκεφτουμε οτι εμεις προσπαθουμε να βοηθησουμε και στεναχωριομαστε κλπ και εκεινος δε λεει να προσπαθησει..ομως θα πρεπει οσο μπορουμε να ειμαστε διπλα και να μην αφηνουμε τα περιθωρια στον αλλον να αισθανθει οτι ειναι μονος του και οτι δεν εχει κανεναν.
θοδωρη φαινομενικα τα ειχε ολα.....
Σημερα μιλησα με τον συνεργατη του (ο οποιος εχει μεγαλη επιροη πανω του) του ειπα οτι κατι δεν παει καλα(χωρις να πω βεβαια τι συμβαινει) και να βγουνε να το συζητησει μαζι του. φανταζομαι θα του το πει απο μονος του..... ισως τον επηρεασει
danay δεν ζηταει λεφτα..εχει καλη δουλεια (αν και δεν ερχεται στο γραφειο κανα μηνα τωρα) και ειναι ανετος με τα λεφτα.....
APO AFRODITI ---->Πάντως πολλοί λένε πως χρειαστηκαν να φτάσουν στον \'\'πάτο\'\' για να αποφασίσουν να αναδυθούν πάλι..Ευχομαι το καλύτερο..
Ysxiei nai!!
..kai gw otan eftasa pato... .apofasisa na kanw kati ...kai Ekana Apeksartisi sto Dhmosio programma Apeksartisis 18 ANW
http://clubs.pathfinder.gr/Apeksartisi18ANW__
Αφροδιτη ο αγωνας ειναι πραγματι δικος του.
Εντωμεταξυ τωρα ταρακουνιθηκαμε ακομα περισσσοτερο......ενας γνωστος( ο αντρας μου τον ηξερε) μετα απο -μαλλον - οχι και τοσο συστηματικη χρηση 2-3 ετων την παρασκευη υστερα απο αρκετο αλκοολ εκανε χρηση κι εμεινε απο καρδια! Απιστευτο?
Καλέ μου Αλέξη έχεις δίκιο απο την μία πλευρά. Οι εθισμένοι έχουν ανάγκη απο την κατανόηση και την αγάπη μας. Από την άλλη όμως ο ναρκομανής έχει τον κάκιστο σύμβουλο για αρχηγό. Όταν μπει για τα καλά σε αυτό το παιχνίδι μπαίνουν στο περιθώριο οι αιτίες και υπάρχει μόνο το επόμενο φτιάξιμο, η επόμενη δόση.
Ναρκωμανής είναι ένα πολύ κοντινό μου πρόσωπο. Μακάρι να το είχα καταλάβει από την πρώτη φορά. Τότε θα ίσχυαν όλα όσα προαναφέρει ο Αλέξης. Όταν το κατάλαβα ήταν αργά. Και πολλές συζητήσεις του έκανα και όλα όσα μπορουσα να κάνω. Τον πήγα σε ειδικό πρόγραμμα που τον παρακολουθούσε ειδικος γιατρός και ψυχολόγος. Ναι και εμένα μου είχαν πει κλείστου την πόρτα. Ο λόγος είναι ότι όταν ξέρει ότι πάντα θα υπάρχει κάποιος να τον δέχεται, να του δίνει χρήματα δεν ενδιαφέρεται για να γλυτώσει. Τα ναρκωτικά επηρεάζουν και το μυαλό και το σώμα των εθισμένων. Και τελειώνοντας έρχομαι στα λόγια του Θοδωρή. Πρέπει μόνος του να συνειδητοποιήσει οτι πρεπει να ξεφύγει. Να θέλει πραγματικά, να το εννοεί και να πράττει ανάλογα. Μην πιστεύεις πάντα τα λόγια που λένε οι ναρκωμανείς. Στο βωμό της δόσης τους, του φτιαξίματος τους -χωρις πραγματικά να το θέλουν- καίνε τα πάντα. Προσωπική μου άποψη χωρις να είμαι ειδική πέραν της εμπειρίας που σου ανέφερα είναι να τον πείσετε να ακολουθήσει κάποιο πρόγραμμα. Εκεί υπάρχουν και ειδικοί γιατροί για τα σωματικά προβλήματα αλλά και ψυχολόγοι. Να μην τον αφήσετε μόνο αν αποφασίσει να πάει. Είναι δύσκολος ο δρόμος για τον φίλο σου. Πρέπει να νικήσει την απεξάρτηση από την οποιαδήποτε χημική ουσία παίρνει, την απεξάρτηση του μυαλού του από την συνήθεια του ναρκωτικού αλλά και την επίλυση των αιτιών που τον έκαναν να στραφεί εκεί. Υπάρχουν καλά προγράμματα που μπορείς να απευθυνθείς για παράδειγμα το 18 και άνω.
Εσύ έχεις την θέληση να τον σώσεις, εκείνος όμως έχει την θέληση να βοηθήσει τον εαυτό του? Στο χέρι του είναι. Αν δεν θέλει εκείνος ...
τα ναρκωτικα ειναι σαν τις ψυχικες παθησεις.αμα μπλεξεις...την γαμησες!!!εσεις μπορειτε να το ελενξετε οταν σας παρει απο κατω?και βεβαια οχι...ετσι και αυτοι.μην ακουω λοιπον οτι δεν θελει να βοηθησει τον εαυτο του...αυτος τον λυπαται περισοτερο απο τους δικους του.να ειστε σιγουροι!δυστιχως με αυτα τα γαμημενα τα ναρκωτικα η αγνοια κυνδυνου ειναι ο χειροτερος εχθρος.δυστυχως!!!δεν λεγεται ανωριμοτητα αλλα αγνοια.του στυλ \"μια φορα για δοκιμη και μετα τερμα\"και ερχεται και η δευτερη και μετα...κολαση!!!
o Toksikomanis einai enas an8rwpos poy exei aytokatastrofiki tasi dioti nio8ei ena tpt , es8anete oti den anikei poy8ena, Fobate,exei xamili aytoektimisi, exei poly pono mesa toy, den exei ma8ei na diaxirizete ta Synais8imata toy.
kai i hrwini kai ka8e psyxotropi ousia poy toy dinei euforia, iremia, kai narkwnei arketes es8iseis einai gia ayton lytrosi.
Ase poy efoson exei tin anagi toy Anikein nomizei oti pleon anikei se mia omada dhladh ston kosmo ths toksikoeksartisis.
Einai i fygh toy apo tin koinwniki pragmatikotita poy ton dyskoleyei kai poy de toy kanei.
Kserei oti mporei na pe8anei me tin hrwini , safws kai gnorizei ton kyndino. Omws i hrwini onomastike paramy8a dioti se paramy8iazei Oti tin koveis opote 8es, kai pernontas tin eisai O ARXONTAS, mono poy kapia stigmi \"KSYPNAEI\" o xristis kai blepei oti ontos einai paramy8i kai oti telika OXi mono den elyse kanena apo osa problimata eixe...alla apektise ki alla --- >FOvo gia ta steritika , ipatitides , Aids ,kai ena idos Fygis (hrwini) poy toy gine EKSARTISI........
To Fws kseroyn poy einai...Quote:
Originally posted by Danay
Έχεις δίκιο Θοδωρή και συμφωνώ ..
Αλλά επιτέλους !!!!!!!!!!!!!!
Θα μου πει κάποιος τι λέμε σε αυτά τα άτομα που θέλουν τόση βοήθεια;
Πως τους ανοίγεις τα μάτια προς το φως;
:/
..An den piasoyn pato..... Den apofasizoyn na kanoun kati.....
dystixws....
kai Gw etsi epraksa....
Douleya ... kai eixe ftasei i katastasi toso poly xalia poy de moy eftane oyte o mis8os poy eperna..
danizomoyn, ekleba to idio moy to spiti.
Ws pou pira tin megali apofasi me poly pali mesa moy ton teleyteo xrono apo ta 5 xronia poy kana hrwini...kai to eipa stoys dikoys moy Zitisa boi8eia moy sta8ikan.. kai piga se programma apo monos moy , sto 18 ANW.
....Prepei na to 8eloyn kai oi idioi , diladi na broun tin dynami na apoxwristoyn TO paramy8i poy zoyn..
emeis , Esy, kai o ka8enas poy endiaferete de mporei na kanei tpt alo apo to na toy to pei. 1 , 2, 3 , 10, 100?
Ante kai anagazete na paei kapios epeidi mporei na tou poune oi dikoi toy sou klinoyme Tin PORTA.
...8a paei apo fobo....
Me tin piesi de ginete tpt .
Ante kai ton pane kapion me tin piesi se programma -an de to exei 8elisi ,apofasisei, kala de 8a aknei swsti douleia mesa toy...kai arga i grigora 8a skanapesei...
Quote:
Originally posted by Danay
Δηλαδή πόσο πάτο;
Και εσύ παλικάρι μου με ποιά έννοια έφθασες στον πάτο;
Και άμα δεν μπορούν ούτε να σκεφτούν πλέον την σωτηρία τους;
Δεν είναι σκληρο να τους αφήσουμε να πέσουν και άλλο;
Σε αυτές τις περιπτώσεις ότι και να κάνει αν ο άλλος δε θέλει και δεν τον ξεκόψεις και από τις \"καλές\" τους παρέες τότε σκούρα τα πράγματα. Οι παρέα αν σε δει να την κάνεις και να γίνεσαι καλά λυσάει μέσα της και προσπαθεί να σε ξαναρήξει στο λούκι. Αν είσαι και εσύ λίγο πεσμένος τότε έδεσε η κατάσταση.
εγω θα προτεινα οταν θα εχει κλεισει ενα μηνα καθαρος να δει καποιο ψυχολογο μαλλον ψυχιατρο και να του χορηγησει αγωγη με ναλτρεξονη ωστε να μειωθει ο κινδυνος υποτροπης.σε καποιο κοντινο μου προσωπο ειχε πολυ καλα αποτελεσματα φτανει βεβαια να εχει κ θεληση και πολυ πολυ υποστηριξη.
Θοδωρή πώς μπλέκεις?Πώς παρασύρεσαι ενώ πια ξέρουμε τόσα?Με το σκεπτικό \"σε μένα δεν θα συμβεί? \"ένα μπάφο κάνω που και που?\". Επίσης τι άλλο συμβάλλει? Ένιωθες μόνος? Όσον αφορά το πως να βοηθήσεις ένα φίλο, το μόνο που μπορώ να προτείνω είναι να πας εσύ ο ίδιος σε ένα ψυχίατρο και να ρωτήσεις πως να τον χειριστείς το θέμα, ώστε να μην απομακρυνθεί και από εσένα ο φίλος σου, που είσαι για εκείνον η μόνη διέξοδος από το μαρτύριο
http://clubs.pathfinder.gr/Apeksartisi18ANW__/288701
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες... Ας το κοιτάξουμε αυτά πιο προσεκτικά
...Παρακαλω melita
αλλα τι εννοεις λεγοντας...? ---->Ας το κοιτάξουμε αυτά πιο προσεκτικά
Εννοώ Θοδωρή οτι καλό θα ήταν αφού δεν μας παρέχεται η απαιτούμενη ενημέρωση, να μπούμε στη διαδικασία να ενημερωθούμε μόνη μας γιατί το ζήτημα των ναρκωτικών αφορά καθέναν από εμάς ξεχωριστά και είναι αυταπάτη η σιγουριά οτι δεν πρόκειται να αποτελέσει δικό μας βίωμα
Symfono !!!
...και δεν ξερω αν διαβασες το νημα link στο οποιο σου παρεθεσα αλλα εγω ολιμω \" και γραφω διοτι ημουν μεσα στα πραγματα \" ...........
A δε το διαβασεσ κανε τον κοπο ,οπως επισης κανε τον κοπο και δες ολο τον διαδυκτιακο αυτον τοπο που εχω με μερακι φτιαξει..
Με εκτιμηση Θοδωρης
Μπήκα Θοδωρή αλλά δεν μου άνοιγαν κάποιες επιλογές, θα προσπαθήσω ξανά. Επειδή κατάλαβα ότι το έχεις περάσει σε ρώτησα κάποια πράγματα την προηγούμενη φορά πριν με παραπέμψεις στην διεύθυνση αυτή. Πάντως μπράβο για την πρωτοβουλία!