Quote:
Originally posted by John11
Δεν είναι η απόρριψη το κυρίαρχο. Όχι πως δεν με ενοχλεί στην παρούσα φάση. Το κυρίαρχο είναι πως είμαι μόνος. Και έχοντας αγοραφοβία, δυσκολεύει αφάνταστα να βρω ανθρώπους. Αυτοί που είναι γύρω μου, ήρθαν μόνο γιατί είμαι κατά κάποιο τρόπο \"καλός\". Αλλά είναι τόσο απαράδεκτοι που δεν υπάρχει πιθανότητα μέσα από αυτούς να γνωρίσω άλλους ανθρώπους. Αποτελώ κατά κάποιο τρόπο κτήμα τους, και στη φάση που είμαι δεν μπορώ να ξεφύγω. Και έτσι το ψάξιμό μου είναι δύσκολο. Και οδηγεί σε φαύλο κύκλο. Αν δεν το έχει ζήσει κανείς δεν μπορεί να το καταλάβει. Αν είχα ένα φίλο (στο μισό όπως λες) δεν νομίζω ότι θα είχα πρόβλημα.
Γιαννη θα αντεχες να εχεις την βοηθεια καποιου,ακομα και αν δεν ηταν φίλος?Θα εκανες εναν τετοιο συμβιβασμό?Νομίζω ναι..αυτο κανεις..Βαζεις τον Γιαννη στη θεση αυτου που εχει αναγκη απο \"βοήθεια\",και αυτο σε αναγκάζει να κανεις εκπτωσεις στις βαθυτερες αναγκες σου..ομως εσυ δεν εχεις μονο αγοραφοβία εχεις και αλλα πραγματα μεσα σου..και αυτα μενουν ανικανοποιητα.
Λιγο πριν παθω καταθλιψη ενιωσα κι εγω αυτο που λεγεται αγοραφοβία..φυσικά δεν ηξερα τι ηταν,εμαθα εδω απο το φορουμ,αλλα το ειχα ξεπερασει..χαρακτηριστικο ηταν οτι δεν μπορουσα να μιλησω,πολυ περιεργο για μενα γιατι ειμαι απο εκεινους που πιανουν κουβεντα οπουδηποτε..ενιωθα τρομο..δεν μπορουσα να οδηγησω,να παω για καφε,να δω φιλους.Κλειστηκα στον εαυτό μου και εψαχνα να βρω τι μου συμβαινει,δεν το ειπα πουθενα.Δεν το καταλαβε κανεις.ελεγα οτι δεν εχω ορεξη να βγώ..δεν κρατησε πολυ,αλλα ηταν η πρωτη φορα που ενιωσα οτι κατι ΣΟΒΑΡΟ εχω Με βαση αυτο το τελευταίο,οτι κατι εχω εγω,θελω να πω κατι..Νομιζω ειναι μεγαλη παγιδα αυτη η σκεψη..αν πεισεις τον εαυτο σου οτι εισαι ο στραβός και οι αλλοι εχουν το φως τους.
Λαθος Νο1.
Η σκεψη αυτη μεγαλοποιεί το προβλημα και δυσκολευει αυτοματα τις σχεσεις σου γιατι νιωθεις προβληματικος..Μπορει να δυσκολευεσαι αλλα αυτο που εχεις δεν ειναι αξεπεραστο...
Από την άλλη .................έχω ψάξει δεν έχω.
Κανενας δεν θελει να τον χρησιμοποιουν,ξερω πως δεν εχεις τετοιο σκοπο,αλλα συχνα οι ανθρωποι το νιώθουν αυτο..Με θελει κοντα του/της μονο για βοηθεια..
Προυποθετει υποβαθρο μια τετοια σχεση και επιθυμια απο την αλλη μερια να βοηθησει(ξερω,ειναι δυσκολο)
Είναι μια εύκολη κουβέντα, και σωστή..... Μερικά προβλήματα μπορώ να τα πλησιάσω, άλλα όχι.
συμφωνω με αυτες τις σκεψεις..
Τώρα που τα γράφω αυτά, σκέφτηκα άλλο ένα συμβάν. Ο ξάδελφός μου (κάποτε κολλητός φίλος) μετά από ένα μεγάλο διάστημα που χαθήκαμε (υπερβαίνει τη δεκαετία) όταν ξαναβρεθήκαμε μου είπε: \"θέλω να κάνουμε παρέα αλλά δεν θέλω να κουβεντιάσουμε ποτέ για την αγοραφοβία\". Ξέρεις πόσο άσχημα μπορεί να αισθάνεσαι όταν κάποιος άλλος ντρέπεται για σένα; Μάλλον είναι το πιο πιθανό, γιατι στην ουσία δεν ξέρω τι σκέφτεται αφού δεν είναι ελικρινής. Αν ήταν ειλικρινής θα είχε δει και η συμπεριφορά του θα ήταν εντελώς διαφορετική.
Αγοραφοβία σημαίνει αυξημένες \"ανάγκες\". Αν κάπου δεν μπορείς να πας πρέπει να πάει κάποιος άλλος ή να πας μαζί του. Είναι εξαιρετικά ψυχοφθόρο, να παρακαλάς για ψίχουλα όταν έχεις ανάγκη. Γιατί μην νομίσεις ότι κάποιος \"ξένος\" θα δώσει και πολλά πράγματα. Τώρα κατάλαβα πόσο βία περιέχει η έννοια ξένος. Ενώ θα έπρεπε να ζούμε όλοι οι άνθρωποι μαζί, ο περισσότερος κόσμος διαχωρίζει τον εαυτό του ονομάζοντας \"ξένος\". Στους φίλους συμπαραστεκόμουνα. Γι\' αυτό δεν κατάλαβα ότι μπορεί να την πατήσω. Νόμιζα ότι και οι άλλοι είναι το ίδιο.
Λαθος Νο 2
Μην επενδυεις στους άσχετους,τιποτα.Κανε την ταξινομηση,βρες τι ακριβως εχεις απεναντι σου,και ακου μονο τις αναγκες σου..
Στην ουσία αν το καλοσκεφτείς όλοι οι άνθρωποι αγοραφοβία δεν έχουν; Π.χ. μπορούν όλοι να πάνε σε μια εκπομπή στην τηλεόραση; Όχι. Μπορούν όλοι να πουλάνε cd σε καφετέριες; Πάλι όχι. Και λέω σε ανθρώπους, κάτσε να το δούμε μαζί, και να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, τότε θα δούμε πολλά. Ε! κανείς δεν το κάνει.
Με το τείχος του εγωισμού της προκατάληψης και της μη ειλικρίνειας δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει οποιαδήποτε καλή σχέση. Μπορεί να αναγκαζόμαστε να φοράμε το τείχος του εγωισμού και της προστασίας, αλλά εγώ δεν μπορώ πια να το κάνω. Και γιατί δεν θέλω και γιατί δεν μπορώ.
ηρθε ο καιρος να βρεις σχέσεις ουσιας και να μη βαζεις την αγοραφοβια σαν λογο για να μη τις εχεις..μεχρι τωρα υποχωρείς.Σκεψου τι ειναι αυτο που εχεις αναγκη.
Εναν βοηθό να ειναι εκει οποτε τον χρειαστεις χωρις να τον θελεις καν ,αν δεν ειχες αγοραφοβία δεν θα ηταν αλλιωτικα τα κριτηρια?Εχοντας περασει αυτο που περνας,θα σου πω να μη το γιγαντωνεις αλλο,δεν εισαι τοσο προβληματικος οσο νομιζεις.Αναζητησε καποιον που θα σε κανει να νιωθεις ομορφα με εσενα να μη σε κρινει για τις δυσκολιες σου..γιατι ετσι εσυ νιώθεις οτι εισαι βαρος και μονος..
:)