-
Νέο μέλος
Καλημέρα σας! Βρήκα την σελίδα στην αναζήτησή μου για ένα θέμα και αποφάσισα να γραφτώ όταν βρήκα πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις στο συγκεκριμένο φόρουμ. Πιστεύω ότι θα βοηθηθώ και στα δικά μου ...βαριά προβλήματα που έχω (απώλεια βάρους).
Κάνετε πολύ καλή δουλειά! ;)
-
Καλώς ήλθες Μαρία στο e-psychology.
Θα χαρούμε να μοιραστείς μαζί μας την προσωπική σου ιστορία, τις εμπειρίες, τα συναισθήματα σου.
-
Καλως ηρθες στο φορουμ Μαρακι:)
-
Μαρία,
καλωσήρθες στην παρέα!
Να είσαι πάντα καλά!:)
-
καλώς ηρθες στον κύκλο της αγάπης!
(ελπίζω να ανέβει η φωτο που εχω επισυνάψει)
-
-
Καλως ηρθες!Κ γω καινουρια ειμαι αλλα πολυ διαθεσιμη να ακουσω ο,τι απασχολει εσενα κ οχι μονο..
-
Καλώς ήρθες κι από μένα, συνονόματο Μαράκι!
-
ηρθα στην ζωη για να ζεισω
ζεισε μαζι μου
την δικη σου ζωη
kivyz03#.........
-
γειά σας...
εσείς έχετε ενοχές;
εγώ έχω σχεδόν για ό,τι κάνω, ή για ό,τι προκύπτει.
στεναχωριέμαι.
δεν νομίζω να έχω κατάθλιψη. ο γιος μου έπρεπε να πάει στη δασκάλα του για να κάνει τα συνηθισμένα μετά το σχολείο. ο άντρας της μου τηλεφώνησε πως ο μικρός ήταν κουρασμένος και καλό ήταν να μην κάνει μάθημα. αυτό με αναστάτωσε, σκέφτηκα χίλια δυο αρνητικά, μα δεν τόλμησα να πω τίποτα.
-
Γεια σου τι-ποτέ και καλως ηρθες στο e-psychology.
Πιστευω οτι οι περισσοτεροι ανθρωποι καποιες φορες αισθανονται ενοχες για διαφορα πραγματα και πολλες φορες χωρις λογο κιολας.Αν θελεις γινε λιγο πιο συγκεκριμενος/η για το τι ειναι αυτο που σε απασχολει και τι σε κανει να αισθανεσαι τοσες ενοχες.Αυτο με τον γιο σου δε νομιζω οτι λεει κατι γιατι το να ηταν κουρασμενο το παιδι και να μην μπορουσε μια φορα να κανει μαθημα δεν ειναι κατι που χρειαζεται να σε ανησυχει.Δηλαδη τι αρνητικα σκεφτηκες?:)
-
Γειά σου Μαράκι!!! stay on-line with us! κανείς δεν είναι μόνος εδώ...υπάρχει καλή και αξιόλογη παρέα. Τα αυτιά και οι ψυχές όλων μας εδώ είναι ανοιχτές...Όλοι μας βασανιζόμαστε από κάτι και όλοι μας σέρνουμε το δικό μας βεβαρημένο παρελθόν...
-
καλημέρα!
μήπως δεν έκανα καλά που μπήκα στο τόπικ \'μαρία\';
το βαφτισ΄τικό μου δεν είναι μαρία, μα, κι ας με συγχωρήσει η μαρία, αυτό είναι τόσο διαδεδομένο όνομα, που μπορούμε όλοι να λεγόμαστε έτσι, κυρίως αφού έχουμε ένα νικ...
ενοχές τώρα να τις πω; μήπως πρέπει να μάθω να τα λέω αλλιώς;
ενώ θέλω τόσο τη θετική αποδοχή των άλλων, όταν την έχω, νιώθω ότι κάτι έκανα και τους ξεγέλασα!
κι αν κάτι πάει στραβά, ενώ θυμώνω και εκφράζομαι γι\' αυτό με ειρωνικό ή άλλο τρόπο, μετά από λίγο, και περνώντας ο καιρός ακόμη περισσότερο, νιώθω ότι έφταιξα εγώ, και άρα δική μου ευθύνη ήταν ότι έγινε, και άρα και που θύμωσα και εκφράστηκα, άδικο ήταν, κλπ κλπ.
....
ίσως εν μέρει αυτό να λέει και το νικ μου...
μια ερμηνεία του τυχαίου δλδ
ευχαριστώ που μου απαντήσατε αμέσως στο πρώτο μου ποστ.
-
η μάνα πήγε την 16 κόρη στις εξετάσεις της. την περίμενε, πήγαν μετά για ψώνια, ήταν σάββατο πρωί, περασαν όμορφα. πολύ κοντά στο εξεταστικό κέντρο ήταν ένα καφενείο-βιβλιοπωλείο. μια παρέα μεγάλων ανθρώπων με ενδιαφέροντα της μάνας.
πήγαμε με την κόρη. η κόρη βαρέθηκε, γύρισε σπίτι ένα μισάωρο ή τρία τέταρτα πριν τη μάνα, που έφτασε στις δύο.
ο πατέρας είχε πάει στην κολύμβηση τον μικρότερο γιο.
ήταν έξω φρενών που η μάνα άργησε.
\'με το πρόσχημα ότι πας για τις εξετάσεις της μικρής, μου την κοπανάς με φίλους! σου απαγορεύω να παίρνεις τα παιδιά μου κάπου που εγώ δεν ξέρω πού είναι. (σε καφέ-βιβλιοπωλείο σε κέντρο της αθήνας είμουνα)
ο καβγάς άναβε.
έίναι μια αρχή.
-
για να αποφύγω τη συνέχεια του καβγά, πήρα τηλέφωνο τον πατέρα μου, ΄85 χρόνων, που συνήθως βλέπω μια φορά την εβδομάδα. \'μπαμπά, θα έρθω να σε δω, θα πάρω μαζί μου και τον μικρό να κάνει κανένα μπάνιο στη θάλασσα\', είπα.
μόλις ο σύζυγος άκουσε τη στιχομυθία μου είπε: μην τολμήσεις και πάρεις μαζί σου το παιδί, το απόγευμα θα έρθει η φίλη του να παίξουνε. να πας μόνη σου.
το παιδί έχει το δικό του σταυρό. κάποιες δικές του δυσκολίες.
για να μην βάλω λάδι στη φωτιά, αναγκάστηκα να φύγω μόνη. έφυγα στις 3 το μέσημέρι και γύρισα στις 6 και μισή.
ο σύζυγος πήρε το αγοράκι και τη φίλη του να παίξουνε, και τους πήγε στο χχχ αγαπημένο χώρο του μικρού.
η κόρη έμεινε να διαβάζει όλο το απόγευμα. προς τα βραδάκι είχε μπαφιάσει, και πήγαμε μαζί μια βόλτα. σινεμά στη γειτονιά.
ήταν κι αυτό ένα σφάλμα.
ετοιμάζεται μέσα μου μια καταιγίδα. νιωθω ΠΩς ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ.
έχει κι άλλη συνέχεια.
-
τι-ποτέ...Μαρία ή όχι δεν μας ενοχλεί και τόσο...μην προβληματίζεσαι..και το πραγματικό σου όνομα να μας πεις πάλι καλύπτεσαι από ανωνυμία...ότι νομίζεις καλύτερο! Δεν νιώθει κανένας εδώ ότι τον ξεγέλασες. Μην δημιουργείς ενοχικά σενάρια εκεί που δεν υπάρχουν. Αλήθεια τί πραγματικά σε ώθησε στο forum αυτό? Ποιά είναι η δική σου ιστορία?
-
κομάτια της ζωής μου είναι τα παραπάνω.
δε με λενε μαρία, μα δεν ήξερα πού να μπω για να μιλήσω
νιώθω να φταίω για όλα
και να θέλω να κρυφτώ από όλους.
πονάω και φταίω, κάπως έτσι.
παραξενο συναίσθημα.
-
Τι-ποτέ να υποθέσω ότι περνάς κρίση γάμου ή η ιδέα μου είναι? Έχεις φτάσει σε σημείο να νιώθεις ότι είσαι εγκλωβισμένη μέσα σε αυτόν? Ο άντρας σου γιατί δεν θέλει να ξεφεύγεις και εσύ λίγο μόνη σου με φίλες? Κατά τ\'άλλα όμως έχεις παρέες? Εκτός των άλλων τί πιστεύεις ότι έχεις κάνει για την όλη κατάσταση και φταίς? Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω αυτήν την ενοχική σου διάθεση. Αν μπορείς γίνε λίγο πιο συγκεκριμένη. Ένας γάμος και παιδιά δε σημαίνει ότι εγκαταλείπεις τελείως όλα τα θέλω σου...σκέψου το λιγάκι αυτό! ;)
-
χαίρομαι που μου απαντάτε, και νιώθω ένοχη και γι\' αυτό
ότι σας έκανα ν\' ασχοληθείτε μαζί μου (πράγμα που θέλω)
νιώθω ένοχη γιατί υπάρχω.
σόρυ:) και καλημέρα!
-
..γεια σου Μαρια..
Τι- ποτε καλως μας ηρθες... ειλικρηνα?...δεν εισαι ευτυχισμενη.. αυτο νιωθω ..εισαι δυστιχισμενη και πιεσμενη... χριαζεσαι διαλειμμα... αγαπη και προστασια... σε νιωθω πολυ απροστατευτη.. πονεμενη... νιωθω λες και ο αντρας σου εχει παιξει σημαντικο ρολο στο οτι σου εχουν διμιουργηθει τυψεις για ολα και ολους... καλη μου αυτο ειναι ψυχολογικη βια..κακοποιηση... βοβαμαι πως τα μαζευεις ολα μεσα σου.. δεν μιλας... μιλα... καλη μου μιλα.. φωναξε.. προστατευσε τον εαυτο σου ..υπερασπισου τον.. γιατι οταν καποια στιγμη ξεσπασεις ξαφνικα .. θα ειναι σιφουνας και θα τα σαρωσει ολα... ...σκοπος μας σε αυτη την ζωη ειναι να βρουμε την ευτυχια μας.. να νιωθουμε ευτυχισμενοι... ...ενα κομματι της ευτυχιασ το κερδιζουμε με την επικοινωνια... μιλα.. μιλα του...... εχεις καθε δικαιωμα... αληθεια.. Καθε δικαιωμα να πεις οτι νιωθεις.. οτι σε κανει να νιωθεις.. οτι σκεφτεσαι.... εισαι ενα αυτονομο ον.. μη φοβασαι...
Οσο για μας... εδω ημαστε ο ενασ για τον αλλον.. ημαστε και για σενα.... σου στελνω μια αγκαλια..γιατι την εχεις πολυ αναγκη.
φιλικα Adzik.
-
Μικρό μου μίλα μας!!!!! ειλικρινά το λέω...πέτα τις ενοχές και τις αμφιβολίες μακρυά...εδώ υπάρχουν αρκετές ανοιχτές ψυχές να σε ακούσουν και να σε καταλάβουν! Πίστεψέ μας! Το έχεις ήδη καταλάβει από τις απαντήσεις μας. Δεν είσαι μόνη...ουσιαστικά κανείς δεν είναι...όσο ξένοι και αν φαινόμαστε μέσω της ανωνυμίας. Πες μας το μικρό σου για να σε νιώθουμε ακόμα πιο κοντά μας όταν σου απευθύνουμε τις όποιες απαντήσεις στα σχόλιά σου. Φιλιά!!!:)
-
καλημέρα σε όλους!
μου φαίνεται τόσο καλό, που μου κάνατε και μένα χώρο στην παρέα σας...
νιώθω ωραία χάρη στην ειλικρίνεια που βλεπω διαβάζοντας εδώ κι εκεί στο μεγάλο αυτό φόρουμ
νιώθω ότι είμαι ένα τίποτε που πιάνει πολύ χώρο
ακόμη μέσα μου έχω την αίσθηση
\'είπες όσα είπες εδώ μέσα, όμως κάθησες στο καφέ της άγκυρας και πέρασες και όμορφα.
και πώς τολμάς κι έχεις και παραπονα; γαϊδούρα!
κι είναι δω άνθρωποι που σου δείχνουν καλοσύνη, ευγένεια και ευαισθησία και σε παίρνουν και στα σοβαρά!
πού να \'ξεραν τι κουμάσι είσαι! ανεπρόκοπη!\'
ε, να λοιπόν, αυτό είναι ένα κομμάτι \'εσωτερικού διαλόγου\'
σόρυ, θα επανέλθω!
νιώθω ένα τίποτε. έβαλα και μια παύλα στη μέση:σαν η ζωή μου να είναι μια διακοπή στη ζωή μου. σαν να μην έχω καταφέρει να ζήσω τη ζωή μου. ίσως παντού η παρουσία μου να είνα ένα λάθος.
καλή σας μέρα φίλοι, να είστε καλά!
σας ευχαριστώ όλους.
δε βάζω άλλο όνομα, δικό μου ή ψεύτικο, για να μπορέσω να μιλήσω. γελοίο ακούγεται, μα τόσο μπορώ. νιώθω και υποκρίτρια όταν μιλάω έτσι. καλημέρα!
-
καλό μήνα! λέτε να πάω να γράψω πουθενά αλλού, μια και δεν είμαι σχεδόν πια \'νέο μέλος; πού άραγε;
-
Καλο μηνα!!Αν θελεις μπορεις να ανοιξεις ενα δικο σου ποστ.:)
-
Ναι δεν θα ήταν άσχημο...βάλε ένα δικό σου post με ότι θέμα σε εκφράζει για συζήτηση. Όσο για το όνομα δεν πειράζει...όπως σε βολεύει. Απλώς θα ήταν πιο άμεσο όταν σου απαντάμε. Τώρα όσων αφορά τα αρνητικά επίθετα που διαρκώς επισυνάπτεις στον εαυτό σου , ίσως θα πρέπει να αρχίζεις να προβληματίζεσαι για το αν τελικά τα κριτήρια με τα οποία γενικά ζυγίζεις την προσωπικότητά σου έχουν υποκειμενικά θεμέλια και επηρεάζονται άμεσα από την άσχημη διάθεση στην οποία είναι φανερό ότι βρίσκεσαι... Ποτέ δεν είναι αργά δε να αλλάξουμε τη ζωή μας και να βάλουμε νέα ερεθίσματα και στόχους ότι και αν έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Η ζωή μέσα μας ουσιαστικά δεν σταματάει ποτέ...μόνο στάσεις κάνουμε και αυτό όταν οι εξωγενείς συνθήκες μας έχουν λίγο κουράσει παραπάνω από τα όρια των αντοχών μας. Τι-ποτέ δεν είναι τίποτε όσο υπάρχουμε, αναπνέουμε, επικοινωνούμε, παράγουμε και κινούμαστε! Ακόμα και η παρουσία σου εδώ με επιβεβαιώνει περίτρανα!! Είσαι ένα διαφορετικό <<κάτι>> ανάμεσά μας με τα θετικά και τα αρνητικά σου όπως όλοι... Όλοι μας που και που περνάμε στη φάση του τίποτε, αλλά σύντομα το <<κάτι>> μας που σημαίνει κάτι και για άλλους μας βγάζει και πάλι στην επιφάνεια...