Aντιψυχωτικό Geodon: Μια μικρή απορία
Καλημέρα σας & καλή σας βδομάδα
Θα ήθελα τη βοήθεια και τις γνώσεις σας στον εξής προβληματισμό μου:
Εδώ και 10 μέρες περίπου, εκτός από το αντικαταθλιπτικό EFEXOR που έπαιρνα, μου δόθηκε (επικουρικά, όπως είπε η γιατρός) και το GEODON (σημειωτέον ότι, είχε προηγηθεί για λίγες μέρες η χρήση του Risperdal, το οποίο όμως- λόγω της διαολεμένης άυξησης της όρεξης που μου προκαλούσε- πετάχτηκε άμεσα στον κάλαθο των αχρήστων).
Ομολογώ ότι, πραγματικά έχει δράσει ευεργετικώς το φάρμακο αυτό στη δική μου περίπτωση για 2 λόγους, πιθανώς ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΟΥΣ:
(α). Νιώθω πολύ καλύτερα ψυχολογικά (πιο αισιόδοξη, με ευεξία, μειωμένη ευερεθιστότητα-δυσθυμία-οργή) και
(β).'Εχει μειωθεί δραστικά και χωρίς ιδιαίτερο κόπο η όρεξή μου (επιτέλους πέρασαν τρία 24ωρα με 2 γιαούρτια, 1 πορτοκάλι και ένα τεράστιο πιάτο λάχανου με ξύδι!).
Και θεωρώ αλληλένδετα αυτά τα 2, διότι, στην περίπτωση της νευρικής ανορεξίας, η επίτευξη του στόχου (που είναι η εγκράτεια και ο αυτοέλεγχος) οδηγεί αυτόματα σε εσωτερική ικανοποίηση και καλύτερη διάθεση.
Ο προβληματισμός μου έγκειται στο εξής:
Το GEODON χαρακτηρίζεται (στο εσώκλειστο φυλλάδιο) ως αντιψυχωτικό κατά της σχιζοφρένειας (!!).
Ούτε λόγος πουθενά για κατάθλιψη. Τι να υποθέσω εγώ, ως αδαής (ας πούμε) ασθενής??
Επίσης, θα ήθελα να ρωτήσω εάν η νευρική ανορεξία συγκαταλέγεται μεταξύ των περιπτώσεων Ιδεοψυχαναγκαστικής Διαταραχής.
Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και πάλι:))
Nα έχετε μια όμορφη & αισιόδοξη μέρα!