Καλησπέρα παιδιά,
Αν δεν κάνω λάθος είναι το τρίτο μου post στο forum. Ας επαναλάβω 2-3 στοιχεία.
Είμαι 30 ετών και εδώ και τρεις (και κάτι) μήνες ταλαιπωρούμαι με διαταραχές άγχους-πανικού και οι οποίες όλες έχουν να κάνουν με την υγεία μου. Με λίγα λόγια νιώθω πως συνέχεια έχω κάτι ή πως σύντομα θα πάθω κάτι (η πιο συνηθισμένη σκέψη είναι η στεφανιαία νόσος).
Αφού επισκέφτηκα διάφορους γιατρούς, χωρίς να μου βρουν κάτι το φοβερό (λίγο αυξημένη χοληστερίνη - κλασικό σύμπτωμα άγχους και λίγη ανεβασμένη πίεση - άλλο κλασικό σύμπτωμα άγχους), πήγα σε ψυχίατρο με τον οποίο ξεκίνησα ψυχοθεραπεία (χωρίς χάπια). Μέχρι στιγμής έχω κάνει μία συνεδρία η οποία με βοήθησε πάρα πολύ. Πέρασα ένα χαλαρό Πάσχα, χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα και άγχος. Βέβαια, ο φόβος πάντα υπάρχει αλλά βρίσκεται στην άκρη του μυαλού μου.
Σήμερα και χθες όμως ήταν δύο περίεργες μέρες. Ένα σφήξιμο στο στήθος ήταν ικανή να με ρίξει ψυχολογικά και να με αγχώσει. Δύο μέρες τώρα έχω πίεση 12-13,5 της μεγάλης και 8 - 9 της καρδιάς. Πίεση όχι ιδιαίτερα μεγάλη αλλά αρκετή για να με κάνει να νομίζω πως σύντομα θα αποκτήσω καρδιακό πρόβλημα. Εδώ να τονίσω πως μετά την επίσκεψη στον ψυχίατρο η πίεση μου ήταν σταθερά 12-8
Σήμερα μάλιστα έπαθα μία παράκρουση και μέτρησα την πίεση μου καμία 20αρια φορές.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν και σε σας που έχετε τα ίδια "θέματα" με μένα, βλέπετε αύξηση της πίεσης σας και που φτάνει αυτή; Η ερώτηση αφορά κυρίως συνομίλικους μου :))) ωστόσο κάθε απάντηση είναι ευπρόσδεκτη.
Αυτή την στιγμή που γράφω πάντως νιώθω πολύ καλύτερα και γι αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που είστε κάπου εκεί έξω και συμμετέχετε σε αυτό το καταπληκτικό forum. Πριν 4 μήνες αγνοούσα την τύχη του αλλά τώρα το βλέπω σαν ένα σημαντικό σύμμαχο του προβλήματος μου......
ΥΓ: Μεγάλο post έτσι;