Printable View
Πιστεύω πως πάντα έτσι γίνεται.Quote:
Originally posted by kgana
Υπάρχουν άτομα που να διαλέγουν τη βια εθελημένα;
πως να το πω..υποσυνείδητα; Δε λεω να ζητανε τη βια άμεσα αλλά να θελουν υποσυνείτητα να είναι με άτομα τα οποια χρησιμοποιούν κάποια μορφή βιας σε αυτούς.
ή ίσως να νομιζουν οτι τους αξίζει να είναι με τέτοια άτομα.
Άλλωστε ένα άτομο αν πιστεύει πως δεν αξίζει την κακοποίηση είμαι σχεδόν σίγουρη πως φεύγει.Με οποιονδήποτε τρόπο.
Ειναι και θεμα προτυπων καθως ειναι πολλες αυτες οι κοπελες που προτιμουν οσους το παιζουν ψευτοαντρακια και χανουν στην πορεια την αυτοεκτιμηση τους
Ο πραγματικα δυναμικος δεν εχει αναγκη να σηκωσει χερι σε μια κοπελα, ωστε να αποδειξει τι; Και δυναμικος απο την μερια μου ειναι αυτος που μπορει να παιρνει σωστες αποφασεις στην ζωη του χωρις να δισταζει οταν ερθει εκεινη η στιγμη. Ολοι οι αλλοι ανηκουν στην κατηγορια του ψευτομαγκα
Δεν είναι απαραίτητα τόσο απλό.Quote:
Originally posted by kgana
Δηλαδή είναι θέμα χαμιλής αυτοεκτίμησης;
Μπορεί να έχουν μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον που τους έδινε λανθασμένα μηνύματα.
Κάποιοι για παράδειγμα νιώθουν τον υπερβολικό έλεγχο σαν ενδιαφέρον του άλλου προς αυτούς.
Κάποιοι άλλοι ερμηνεύουν την υπερβολική ζήλεια και κτητικότητα σαν μεγάλη αγάπη.
Μπορεί λοιπόν, αυτοί οι άνθρωποι αν βρεθούν με κάποιον που δεν είναι ζηλιάρης ή κτητικός, να θεωρούν ότι είναι αδιάφορος.
ε ναι.Quote:
Originally posted by Ολα_ειναι_δανεικα
Ο πραγματικα δυναμικος δεν εχει αναγκη να σηκωσει χερι σε μια κοπελα, ωστε να αποδειξει τι;
Για μένα η άσκηση βίας κρύβει ανασφάλεια και προσπάθεια επιβολής κ καλά της αξίας κάποιου έστω κ τόσο αισχρά.
Γενικά μόνο μάγκα δεν τον λές έναν τέτοιο τύπο.
Και ξέρεις, αυτοί οι ψευτομάγκες, είναι τελείως θρασύδειλοι.Quote:
Originally posted by Ολα_ειναι_δανεικα
Ο πραγματικα δυναμικος δεν εχει αναγκη να σηκωσει χερι σε μια κοπελα, ωστε να αποδειξει τι; Και δυναμικος απο την μερια μου ειναι αυτος που μπορει να παιρνει σωστες αποφασεις στην ζωη του χωρις να δισταζει οταν ερθει εκεινη η στιγμη. Ολοι οι αλλοι ανηκουν στην κατηγορια του ψευτομαγκα
Αν βρεθούν με κάποια γυναίκα που δεν ανέχεται τέτοια συμπεριφορά, όχι χέρι δε σηκώνουν, αλλά κάνουν και το μαλάκα. Κάνουν τον καμπόσο εκεί που τους παίρνει.
Παιδιά εγώ μεγάλωσα σε περιβάλλον βίας και πραγματικά προσπαθώ να καταλάβω πως μερικές γυναίκες το ανέχονται. Ο πατέρας μου χτυπούσε τη μητέρα μου καθώς και την προηγούμενη σύζυγό του, ο θείος μου (αδερφός του πατέρα μου βεβαίως βεβαίως) τη θεία μου και τώρα ο γαμπρός μου την ξαδέρφη μου! Ε, αυτό το τελευταίο δε μπορώ να το χωνέψω με τίποτα!!!!!!!:mad:Η κοπέλα είναι κούκλα, είναι 31 ετών και κάθεται και τα υπομένει. Και δεν τον αγαπάει...όλα της τα έχει κάνει...μοιχεία, ξύλο, ποτό....και κάθεται. Οk, δεν σπούδασε, στο χωριό μεγάλωσε και παντρεύτηκε μικρή αλλά ας πάει να πιάσει μια δουλειά και να φύγει. Έχει ένα παιδάκι 6 ετών το οποίο μέσα σε όλο αυτόν τον πανικό έχει γίνει πολύ επιθετικό & αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας το οποίο επιδεινώνεται όταν υπάρχει ένταση στο σπίτι. Της λέω φύγε, έλα στην Αθήνα, θα μείνεις μαζί μας τον πρώτο καιρό. Τίποτα!! Στο τέλος σταμάτησα και εγώ να της μιλάω, λέω επιλογή της είναι... Τι να πω, το μόνο που μπορώ είναι ότι εάν τα παιδιά μεγαλώνουν σε περιβάλλον βίας τα μελλοντικά προβλήματα είναι βέβαια.
Quote:
Originally posted by chr1986
λέω επιλογή της είναι...
δεν νομιζω,
κοινωνικη επιβολη θα ελεγα ειναι το σωστο.
Μια κοπελα, σε μια επαρχιακη πολη, χωρις ουσιαστικη στηριξη απο τον κυκλο της, και χωρις αβαντες και με ενα παιδι 6 ετων, (το κυριοτερο) να τα παρατησει ολα και να φυγει?
Πως να βρει κουραγιο να το κανει?
ακομα και να την σαπισει στο ξυλο, το πιο πιθανο ειναι να κατσει εκει.
Ακόμα και κοινωνική επιλογή να είναι, μπορεί να θυσιάσει κάποιος τον εαυτό του, τη ζωή του ολόκληρη καθώς και την υγεία & το μέλλον του παιδιού του για τον περίγυρο? Ok, όλα μας επηρεάζουν ως ένα βαθμό αλλά πιστεύω πως κάποια στιγμή γίνεται μέσα μας το \"μπαμ!\" & κάνουμε στροφή 180 μοιρών. & είναι και το άλλο: ok, θα είναι πολύ δύσκολα στην αρχή αλλά είναι προτιμότερα 2-5 χρόνια δυσκολιών παρά 30-40 χρόνια δυστυχίας και κακοποίησης. Τί λες?
λεω οτι εμεις που ειμαστε στρογγυλοκαθισμενοι στην καρεκλαρα μας,
και δεν τραβαμε το ζορι της ξαδερφης σου,
μπορουμε να ειμαστε πολυ ανετοι στο να βγαζουμε εκτιμησεις,
χωρις να ξερουμε τι κρυψει στη ψυχη της η ιδια η ξαδερφη σου.
Παρολα αυτα,
αν σε ενοχλει η σταση του αντρα της ξαδερφης σου,
οταν θα εισαι μπροστα σε κοσμο αλλα και ο ιδιος,
πες ανοικτα την γνωμη σου για αυτον και καταγγειλε τον οπως κανεις εδω μεσα.
Αυτο θα της δωσει ενα πατημα να τραβαει λιγοτερο ξευτιλικι στη ζωη της,
γιατι ισως να μπορεσει να σε επικαλεστει.
Αλλιως στα μεταξυ μας, ειναι λογια του αερα.
αν διαβάσεις τα παραπάνω θα δεις ότι & εγώ ήμουν μάρτυρας σωματικής βίας καθημερινά, οπότε δεν είναι απλά εκτιμήσεις αυτά που λέω. Αμ δεν τα έχω πει...τί νομίζεις? Στο τέλος όμως βγαίνω η κακιά & η υπερβολικά ευαίσθητη, λες και το ξύλο είναι κάτι απλό & συνηθισμένο..:o
εγω ειπα για την ξαδερφη σου.
Οταν λες τα εχεις πει,
εννοεις οτι τα ειπες μπροστα σε κοσμο??? και κατ\' επεκταση και στον αντρα της?
η απλα σε πηγαδακι μαζι με την ξαδερφη σου?
κατά καιρούς, όταν τα πράγματα ξεφεύγουν πραγματικά από τον έλεγχο η ξαδέρφη μου πάει στο πατρικό της & καλά οριστικά, αλλά μετά πάντα γυρίζει..:( Έτυχε λοιπόν να είμαι στο χωριό κάποιες φορές & στο \"συμβούλιο\" της οικογένειας έχω υποστηρίξει την άποψη μου. Περιττό να σου πω ότι οι άντρες της οικογένειας με κοιτάζουν με μισό μάτι ότι την ξεσηκώνω, βάζω λόγια etc. Σου λέω πονεμένη ιστορία! Στον άντρα της η αλήθεια είναι ότι δεν έχω μιλήσει, δεν έχει καθήσει μέχρι στιγμής. Ξέρω όμως ότι γνωρίζει τη θέση μου πάνω σε αυτά που γίνονται.
Aυτό ακριβώς.Quote:
Originally posted by krino
λεω οτι εμεις που ειμαστε στρογγυλοκαθισμενοι στην καρεκλαρα μας,
και δεν τραβαμε το ζορι της ξαδερφης σου,
μπορουμε να ειμαστε πολυ ανετοι στο να βγαζουμε εκτιμησεις,
χωρις να ξερουμε τι κρυψει στη ψυχη της η ιδια η ξαδερφη σου
...μπορεί π.χ. να μην είναι μόνο αδυναμία να πάει κόντρα στην τοπική κοινωνία ή να ανταπεξέλθει στα οικονομικά θέματα αλλά και φόβος για την ίδια της τη ζωή.
Μια φίλη μου φοβόταν για τη ζωή της,του παιδιού της κ των συγγενών της που υποτίθεται ότι θα έμενε αν έφευγε.
Βέβαια,αν θέλει κάποια να φύγει πάντα υπάρχει τρόπος.Αλλά συνήθως το μυαλό μιας κακοποιημένης γυναίκας κολάει και δε βλέπει λύσεις.Την κυριευει ο φόβος.
Aπορώ,το συμβούλιο τι λέει???Quote:
Originally posted by chr1986
Έτυχε λοιπόν να είμαι στο χωριό κάποιες φορές & στο \"συμβούλιο\" της οικογένειας έχω υποστηρίξει την άποψη μου
πάντως λογικό οι άντρες της οικογενείας να σε στραβοκοιτάνε εφόσον είναι σαν να κατηγορείς τους ίδιους...
Παντως η ευθυνη σε θεματα κακοποιησης ειναι κυριως των γυναικων γιατι εκεινες ειναι που κανουν την επιλογη του αν θα ειναι με αντρες που τις κακοποιουν σωματικα ή ψυχολογικα, γιατι δεν ειναι μονο η σωματικη βια, απο την αποψη πως ακομα και οταν φυγουν απο μια τετοια σχεση τις πιο πολλες φορες επιλεγουν και παλι αναλογους χαρακτηρες.
Δεν μιλαω για γυναικες πανω απο τα 50 που εχουν μια εντελως αλλη νοοτροπια και ειναι κυριολεκτικα εγκλωβισμενες
-Όλα είναι δανεικά-
Δε συμφωνώ με το θέμα της ευθύνης όπως το θέτεις, ούτε της ηλικίας.
Οι άνθρωποι που κακοποιούνται, με οποιοδήποτε τρόπο, σωματικά, ψυχικά και σεξουαλικά, και οι άνθρωποι που κακοποιούν αντίστοιχα, είναι κι οι 2 πόλοι του ίδιου συνεχούς. Δε τίθεται θέμα ποιος \"φταίει περισσότερο\". Βρίσκονται κι οι 2 σε μια κατάσταση, άρρωστη και οι ψυικές διεργασίες που βρίσκονται πίσω από αυτό είναι αλληλένδετες.
Όπως προαναφέρθηκε, ακόμα θεωρείται για πολύ κόσμο φυσιολογική η βία και για αυτό το λόγο αποκρύπτεται.
Η κακοποίηση στην Ελλάδα φτάνει σε σοκαριστικά νούμερα. Πρόσφατα ψηφίστηκε ότι η κακοποίηση θεωρείται έγκλημα.
Ωστόσο, πολλές μαρτυρίες υπάρχουν ακόμα από γυναίκες που απευθύνθηκαν στην αστυνομία της περιοχής τους και οι αστυνομικοί δεν παίρνουν στα σοβαρά τις καταγγελίες τους και τους λένε να επιστρέψουν σπίτι τους.
Ισχύει το οικονομικό ζήτημα και το ζήτημα των παιδιών. Αν κι η κακοποίηση δεν διακρίνει οικονομικό επίπεδο, οι γυναίκες που κακοποιούνται φοβούνται συνήθως ότι δε μπορούν να συντηρήσουν τον εαυτό τους και ούτε τα παιδιά τους αν φύγουν.
Συχνά το θύμα πιστεύει ότι του αξίζει αυτό που του συμβαίνει, ότι το προκαλεί το ίδιο, ή ότι άμα το καταγγείλει μπορεί και να τη σκοτώσει εκείνος που την κακοποιεί. Η σεξουαλική κακοποίηση είναι πιο πολύπλοκη γιατί εκεί μπορεί το σώμα να συμμετέχει με αποτέλεσμα το θύμα να θεωρεί τον εαυτό του συνεργό και για τον ίδιο λόγο να μην αναφέρει τίποτα σε κανέναν..
Υπάρχουν υπηρεσίες που προσφέρουν στέγη, φαγητό, ψυχολογική υποστήριξη και βοήθεια για εύρεση δουλειάς.
Επίσης αυτά τα κέντρα ασχολούνται με νομικά θέματα, στην περίπτωση πχ που η μητέρα πάρει τα παιδιά και πάει σε κάποια τέτοια υπηρεσία, να είναι εντάξει απέναντι στο νόμο, ότι δεν έκανε απαγωγή ή εγκατάληψη συζυγικής στέγης.
Συμφωνω..
Και οι δυο μεριες εχουν ευθυνη..και αυτος που ασκει τη βια και εκεινος που την δέχεται.
Οι αιτιες πιστευω ειναι οι ιδιες,απλως το καθε ατομο εκφραζει στο τελος με διαφορετικο τροπο την βία που εχει δεχτεί.
Ο πρωτος ειναι ο επιθετικος,αυτος που αναπαράγει,ενω ο δευτερος ειναι ο παθητικός που αποδεχεται σαν φυσική τη βια και την εχει ενσωματώσει.
Παντως εχω και εγω μια ξαδερφη που ηταν στην ιδια φαση για 20 χρονια..Χωρισε τελικά τωρα που ειναι μονο 42 χρονων.Το αγορι της ειναι 26 χρονων και δεν τη συγχωρει..ενω η κορη 22 χρονων δειχνει κατανοηση και την ενθαρρυνει να ψαξει να βρει την ευτυχία της.Η τοπικη κοινωνια δε,την εχει δακτυλοδεικτούμενη.
Απο οσα χρονια την ξερω, μονο οταν τον αφησε την ειδα να χαμογελαει..
Quote:
Originally posted by Αφωτεινή
Παντως εχω και εγω μια ξαδερφη που ηταν στην ιδια φαση για 20 χρονια..Χωρισε τελικά τωρα που ειναι μονο 42 χρονων.Το αγορι της ειναι 26 χρονων και δεν τη συγχωρει..ενω η κορη 22 χρονων δειχνει κατανοηση και την ενθαρρυνει να ψαξει να βρει την ευτυχία της.Η τοπικη κοινωνια δε,την εχει δακτυλοδεικτούμενη.
τα φαινομενα βιας υπαρχουν γιατι η κοινωνια ειναι πισω,
τα παιδια εχουν αποψη, ο γειτονας εχει αποψη, οι παντες εχουν αποψη πλην εκεινου που δεχεται βια.....
Ελαχιστα βηματα εχουν γινει προς τα μπρος και ενας ξενωνας ειναι το ψιχουλο της υποθεσης.
Ποια γυναικα θα ηθελε να καταληξει σε ενα ξενωνα?
Επισης πως δεν σας παραξενευει που φαινομενα βιας ειναι πιο συνηθες σε χωρες οπως η ελλαδα και ακομα χειροτερα η τουρκια?
\"Ποια γυναικα θα ηθελε να καταληξει σε ενα ξενωνα ?\"
ΑΥΤη η γυναικα ,που δεν θα ηθελε πραγματικα να καταληξη σε ενα νοσοκομειο με ανεπανορθωτες σωματικες βλαβες.
Αυτη η γυναικα που καθε μερα ζει την τρομοκρατια,καθε ωρα, και καθε στιγμη.
Αυτη η γυναικα που βαζει το σωμα της μπροστα,για να προστατεψει το παιδι που ενδεχομενος κουβαλαει στα σπλαχνα της.
Αυτη η γυναικα που θα καταλαβει οτι της αξιζει κατι καλυτερο,και θα κανει το πρωτο βημα σε ενα τετοιο κεντρο, η ξενωνα.
Καμια φορα και τα ψιχουλα καλα ειναι για αρχη,μεχρι να βρουμε το καρβελι
Quote:
Originally posted by soft
Καμια φορα και τα ψιχουλα καλα ειναι για αρχη,μεχρι να βρουμε το καρβελι
η ιστορια δειχνει οτι η ελλαδα παντα τρεφονταν με ψιχουλα και αυτο ειναι ενα θεμα.
Εγω δεν μπορω να βλεπω να τρεχουνε γυρω μου ψιχουλα μια ζωη,
θελω το καρβελι και το θελω τωρα.
Δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα ,οπως τα θελουμε και οταν τα θελουμε,στην ελλαδα ζουμε.
Το οτι εχει αρχισει να γινεται μια σημαντικη δουλεια σε αυτα τα κεντρα ,και ξενωνες ,αυτο δεν μπορει να το αμφισβητησει κανεις.
Δεν ειναι κατι και αυτο??
Η αρχή είναι το ήμιση του παντός.
Και η μαγια για το καρβελι για να φουσκωσει και να μεγαλωσει,θελει χρονο.
Quote:
Δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα ,οπως τα θελουμε και οταν τα θελουμε,στην ελλαδα ζουμε.
αυτη ακριβως η νοοτροπια δεν μου αρεσει,
το οτι ζω στην ελλαδα και αυτο σημαινει κατι συγκεκριμενο,
σιγουρα οχι θετικο.
Γενικη Γραματεια Ισοτητας τηλ . 2103317305
Ξενωνας Αρχιεπισκοπης τηλ. 2103811274 και 3841536
Κεντρο κοινωνικης υποστηριξης γυναικων τηλ. 2310272725
Δικτυο γυναικων ευρωπης . τηλ 2107786800
Απο τον κοινωνικο περιγυρο γλυτωνεις τα μαζεψε κι αυτη και πηγε να μεινει αλλου,αλλα η αρνηση απο τον γιο της την ποναει και την καταλαβαινω..Quote:
Quote:
Originally posted by Αφωτεινή
τα φαινομενα βιας υπαρχουν γιατι η κοινωνια ειναι πισω,
τα παιδια εχουν αποψη, ο γειτονας εχει αποψη, οι παντες εχουν αποψη πλην εκεινου που δεχεται βια.....
Ελαχιστα βηματα εχουν γινει προς τα μπρος και ενας ξενωνας ειναι το ψιχουλο της υποθεσης.
Ποια γυναικα θα ηθελε να καταληξει σε ενα ξενωνα?
Επισης πως δεν σας παραξενευει που φαινομενα βιας ειναι πιο συνηθες σε χωρες οπως η ελλαδα και ακομα χειροτερα η τουρκια?
Μιλαμε για ενα παιδι που εζησε την ιστορια απο μέσα..
ειδε τον πατερα του οχι μονο να την ξυλοφορτωνει,αλλα την χτυπησε δυο φορες με το αυτοκινητο,την πυροβολησε μια φορα (ευτυχως δεν την πετυχε).
Και αυτη εμενε μαζι του μονο για τα παιδιά.
Τελευταια φορα που ειδα την ξαδερφη μου,μου ελεγε οτι τον λυπαται..(αυτος εχει γινει αλκοολικος) μου ηρθε να σκασω.
@σοφτ
εχεις δικιο σε οσα λες.
Ο φοβος αυτων των γυναικών ειναι τετοιος που τις καθηλωνει.Το βλεπεις στα ματια τους και σε πονα.
\"Ο φοβος αυτων των γυναικών ειναι τετοιος που τις καθηλωνει.\"
Δεν ειναι παντα ο φοβος αυτος που τις καθηλωνει Φωτεινη μου
Αλλα πολλες φορες η ιδεα,που εχουν για τον εαυτο τους,οτι αυτο αξιζουν να παθουν,αυτο τους πρεπει,γιατι καπου δεν ηταν σωστες κτλ
Εχει να κανει με παρα πολλα βιωματα αυτη η ανοχη
Αν ψαξουμε την ριζα,θα παει πολυ βαθια το φτυαρι
polles fores einai kai oikonomikoi oi logoi poy mporei ena atomo na anexetai tosi via...kai na einai apla egklovismeno se afti
Πως συμφωνεις σε κατι που λεω.
Και μετα ρωτας ?
Και δεν τεθηκε, κανενα λογος και θεμα επιδιωξης απο μενα εδω,δεν εννοουσα κατι τετοιο.
???????
Quote:
\"Ο φοβος αυτων των γυναικών ειναι τετοιος που τις καθηλωνει.\"
Δεν ειναι παντα ο φοβος αυτος που τις καθηλωνει Φωτεινη μου
Αλλα πολλες φορες η ιδεα,που εχουν για τον εαυτο τους,οτι αυτο αξιζουν να παθουν,αυτο τους πρεπει,γιατι καπου δεν ηταν σωστες κτλ
Εχει να κανει με παρα πολλα βιωματα αυτη η ανοχη
Αν ψαξουμε την ριζα,θα παει πολυ βαθια το φτυαρι
ναι,
ειναι σιγουρα κατι αλλο πισω απο τον φοβο αυτό.
Ποια ακριβως ειναι η ριζα δεν ξερω και σιγουρα θα υπαρχουν διαφοροποιησεις απο ανθρωπο σε ανθρωπο,ομως η ελλειψη αυτοεκτίμησης και η αυτοτιμωρία ειναι πολυ πιθανα σεναρια..:)
Η απάντηση δεν είναι μία σίγουρα στο ερώτημα.Οι λόγοι δεν είναι δυνατόν να μπουν σε κανένα πακέτο,αφού πολλοί παράγοντες μπορεί να συμβάλλουν στην παραμονή ενός ατόμου σε μία κακοποιητική σχέση.Πολιτιστικοί,θρησκευ τικοί,ιστορικοί παράγοντες όσο και καθαρά ατομικοί,κοινωνικο-οικονομικοί λόγοι,ψυχολογικοί,μπορεί να βάζουν ξεχωριστά το χεράκι τους ή και να συνυπάρχουν συνεργατικά σε καθεμία ξέχωρη περίπτωση.
Φαντάζομαι πως εννοείς το παλιό\"beaten woman syndrome\",δηλαδή πως το θύμα \"πάσχει\"από έλλειψη αυτοπεποίθησης που το οδηγεί σε μία ανικανότητα δράσης.Στην πραγματικότητα η θυματοποίηση μέσα στα πλαίσια μίας σχέσης είναι ένα φαινόμενο διαφυλικό,διαταξικό,ανεξάρ τητο από σεξουαλικό προσανατολισμό,και δε γνωρίζει κλισέ και στεγανά ή τουλάχιστον όχι τόσα όσα έχουμε διδαχτεί από το περιβάλλον μας.
Αν αναφέρεσαι σε διαδοχικές κακοποιητικές σχέσεις,τότε φαντάζομαι πως ο παράγοντας του κακοποιητικού παρελθόντος,ιδιαίτερα όταν έχει να κάνει με ένα άτομο που υπήρξε θύμα ή μάρτυρας ενδοοικογενειακής βίας ως παιδί,σαφώς και λαμβάνεται υπόψιν σοβαρά ως ένας\"προδιαθεσικός\"ψυχολο γικός παράγοντας.
Άλλοι λόγοι μπορεί να περιλαμβάνουν όπως ανέφερε και η marian-m,διαστρεβλωμένες οπτικές πάνω στην έννοια της αγάπης,του καθήκοντος,της αυτοιδέας,(individual belief system γενικά),πολιτισμικό πλαίσιο(σε κάποιες κοινωνίες η εγκατάλειψη πχ του συζύγου θεωρείται απαγορευτική ηθικά ή/και νομικά),ο φόβος για την σωματική ακεραιότητα,η ύπαρξη παιδιών,η έλλειψη ενός δικτύου υποστηρικτικού(συγγενικού ή φιλικού),η ελπίδα πως ο άλλος ή η άλλη θα στρώσει,με αγαπά στην πραγματικότητα και τέτοια κουραφέξαλα άλλα,η ύπαρξη κάποιας αναπηρίας σωματικής ή ψυχικής νόσου,η ντροπή στην παραδοχή πως κάποιος κακοποιείται,η τακτική απομόνωσης από όσους το κακοποιητικό μέρος της σχέσης θεωρεί πως θα είχε επιπτώσεις στη διατήρηση του στάτους ως έχει(συκοφαντεί φίλους και συγγενείς,κάνει το θύμα να πιστέψει πως κανένας δεν το αγαπά όπως αυτός,οι σημαντικοί άλλοι δεν είναι φερέγγυοι/δε νοιάζονται πραγματικά/ζηλεύουνε/κλπ.
Επίσης αυτό που θεωρείται ως θυματοποιητική συμπεριφορά που \"συνεισφέρει\"στη διατήρηση του κύκλου της βίας,η παθητικότητα δηλαδή του θύματος,εξετάζεται από τους μελετητές όχι μόνο ως μοντέλο,αλλά και ως παθητική συμπεριφορά αποφυγής περαιτέρω βίας,δηλαδή ως αμυντικός μηχανισμός από την πλευρά του θύματος,εντασσόμενος σε μία λογική σκοπιά υπολογισμού κερδών από τη συμπεριφορά αυτή και πιθανόν απωλειών/κινδύνων με υιοθέτηση μίας ριζοσπαστικότερης στάσης(πχ εγκατάλειψη του κακοποιητή λέμε τώρα).
Σε κάθε περίπτωση,οι στάνταρ απαντήσεις είναι δελεαστικές,αλλά δεν μπορεί να περιλαμβάνουν όλους τους παράγοντες,είναι μεγάλο το φάσμα,οπότε κάνουμε λίγο κράτει και αναλύουμε κάθε περίπτωση ξεχωριστά,into its context βασικά.;)
εγω πιστευω οτι στην ελλαδα, χωριζονται σε 2 μεγαλες κατηγοριες καταρχην,
τα ατομα που εχουν παιδι και αλλους που δεν εχουν.
Το να μην εχεις παιδια και να περνας ασχημα σε ενα γαμο,
μπορει να το διαλυσει πολυ πιο ευκολα, σε σχεση με καποιον που ειναι σε γαμο με παιδια.
Τα παιδια βαζουν πολλα ζητηματα αναστολης η και αναβολης,
ασχετως το ποσο κακοποιητικη ειναι μια σχεση.
Quote:
εγω πιστευω οτι στην ελλαδα, χωριζονται σε 2 μεγαλες κατηγοριες καταρχην,
τα ατομα που εχουν παιδι και αλλους που δεν εχουν.
Το να μην εχεις παιδια και να περνας ασχημα σε ενα γαμο,
μπορει να το διαλυσει πολυ πιο ευκολα, σε σχεση με καποιον που ειναι σε γαμο με παιδια.
Τα παιδια βαζουν πολλα ζητηματα αναστολης η και αναβολης,
ασχετως το ποσο κακοποιητικη ειναι μια σχεση.
Εχεις δίκιο σε αυτο που λες ,αλλα δεν υπαρχει κακοποιηση μονο στις οικογενειες μα και στα ζευγάρια.
εγω ειπα που μια γυναικα παιζει να κατσει με κακοποιηση οχι οτι δεν υπαρχει.
Τα παιδια καλως η οχι, ειναι ανασταλτικος παραγοντας,
για μενα κακως.
Απο ερευνες που εχουν γινει ,τα παιδια που ρωτηθηκαν τι θα προτιμουσαν να μεινουν με τη μαμα και χωρις τσακωμους ή να εχουν και τον μπαμπα με φασαριες ,προτιμουν το δευτερο..
ειναι πραγματικά πολυ δυσκολο να χωρισει μια γυναικα που εχει παιδιά,να αναλαβει ολες τις υποχρεωσεις μονη της,να δωσει στα παιδια της να καταλαβουν τους λογους του χωρισμου..μπορω να γραφω μεχρι αυριο..
οποτε συμπερασμα,
αμα θετε παιδια, σκεφτειτε παρα πολυ σοβαρα γιατι μετα τα πραγματα μπλεκουν......