Originally posted by Sofia
Quote:
Originally posted by PETRAN
Ναι είμαι εντελώς εναντίον άλλων προσεγγίσεων την στιγμή που δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι προκαλούν τις αλλαγές που πρέπει να προκαλέσουν και δεν δίνω μια για το πόσο διάσημος είναι ένας θεραπευτής.
Δεν μιλαω για φιρματους, ακριβους γιατρους, διαφημισμενους, ουτε καποιους που ταζουν λαγους με πετραχειλια. Μιλαω για εναν ή παραπανω ειδικους που δεν ταζουν τίποτα. Που κανουν απλα καλα τη δουλεια τους, με συνεπεια κ εντιμοτητα. Κ που αν παω πχ. εγω κ μεινω ευχαριστημενη, θα τον προτεινω κ σε εναν αλλο ανθρωπο που ψαχνει θεραπευτη. Κ φυσικα δεν το θεωρω ουτε λαθος, ουτε κακο. Με τη σειρα του ο αλλος δεν ειναι ηλιθιος. Μπορει να δει απο μονος του χωρις κανενα paper και ερευνες αν θα βοηθηθει ή οχι.Το νιωθει.
Απο την πλευρα μου ως πελατης πολυ πιθανο, να μην κατσω να διαβασω τι ειναι η ψυχοθεραπεια, τι σημαινει η γνωσιακη, τι η προσωποκεντρικη κλπ. Γιατι πιθανοτατα, οταν ειμαι στο χαλι μου, δεν θα χω κανενα κουραγιο να κανω μαθηματα περι του τι ειναι κ καθε προσεγγιση. Κ το μονο που με ενδιαφερει ειναι να βρω ανακουφιση. Κ δεν με νοιαζει μεσα απο ποια οδο..μονο να ρθει αυτη η στιγμη. Καπως ετσι πολλοι ανθρωποι οδηγουνται στην πορτα του ψυχοθεραπευτη. Απελπισμενοι κ οχι απαραιτητα διαβασμενοι.
Και με την λογικη αυτη, δεν θα μπορουσα να μαι ποτε εναντια στις προσπαθειες ενος ανθρωπου που ψαχνει με οδηγο το τι νιωθει σωστο καθε φορα.