Quote:
Originally posted by PETRAN
Εντωμεταξύ αυτό το θρεντ με κόλλησε. Ήθελα να δω το ποσοστό alzheimer στο wiki για να πω ότι η πιθανότητα για να \"κολλήσεις\" alzheimer (\"κολλήσεις\" λολολ αλλά έτσι λένε στο ιντερνετ όταν μιλάνε για όλες τις ασθένειες λολ...λόγω των ιών του ιντερνετ κλπ. :P) είναι απειροελάχιστη στην ηλικία των 30 (που σίγουρα είναι), αλλά σαν κάποιο αριθμητικό υπο-είδος ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής που ακόμα δεν έχει βάλει το DSM στα διαγνωστικά κριτήρια, κόλλησε το μυαλό μου να δουλεύει νούμερα σε ένα πρόβλημα που μου ήρθε εκείνη την στιγμή χωρίς μάλλον να υπάρχει απάντηση λολ!
Λέει λοιπόν το wiki ότι 9/1000 (0,9%)παθαίνουν alzheimer στις ηλικίες 75-79, 6/1000 (0,6%) στις ηλικίες 70-74 και 3/1000 (0,3%) στις ηλικίες 65-69. Οπότε σκέφτηκα πόσο της % είναι η πιθανότητα κάποιος να πάθει alzheimer στα 30-34 αν υποθέσουμε ότι η κατανομή είναι κανονική και ότι μειώνεται σταθερά ανα 3? (αν και αυτό δεν είναι αλήθεια, γιατί από τα 80 και μετά τα άτομα που ασθενούν αυξάνονται περισσότερο από το ποσοστό της τάξης του 0,3%. Αλλά ας υποθέσουμε ότι είναι σταθερά ανα 3,δηλαδή 0,3% ανα 5 χρόνια είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω).
Νομίζω ότι δεν έχει απάντηση γιατί δεν υπάρχει πιθανότητα μικρότερη του 0% (που υποτίθετάι ότι φτάνει στις ηλικίες 60-64. Κάτι που φυσικά είναι πολύ καλά νέα για το ολγάκι, αφού η πιθανότητα να πάθει alzheimer κάποιος κάτω από 60 είναι ουσιαστικά μηδαμινή και αυτή που έπαθε alzheimer στην Αυστραλία είναι κάτι σαν τέρας της φύσεως η καημένη).
\'Ομως σκέφτηκα ότι αν μετά από τους 3 στους 1000 για τις ηλικίες των 65-69 (δηλαδή 0,3%, δηλαδή 1 στους 330 περίπου) πάει κάτι σαν περίπου 8 στους 10.000 για την ηλικίες των 30-34 (κάτι σαν 0,08%, δηλαδή 1 στους 1250 :P ) η κάτι τέτοιο? λολολ το αριθμητικό ocd είναι το χειρότερο :P
Αν υπάρχει λύση παρακαλώ την διάνοια που θα την βρει να την ποστάρει :P
(αν και νομίζω ότι η απάντηση είναι απλά 0%) :P
ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ???