Είναι ενός είδους κακοποίηση και αυτό γιατί κάθεσαι σε αυτήν την σχέση αφού σε έχει φέρει σε αυτό το σημείο;
Printable View
Είναι ενός είδους κακοποίηση και αυτό γιατί κάθεσαι σε αυτήν την σχέση αφού σε έχει φέρει σε αυτό το σημείο;
ναι ειναι κακοποιησηQuote:
Originally posted by kristy_01
Όποτε μαλώνουμε βρίζει και μετά δεν νιώθει άσχημα, λέει πως τον έκανα εγώ έτσι.
Συνεχώς λέει πράγματα που με κάνουν να νιώθω πολύ άσχημα με τον εαυτό μου.Αυτοπεποίθηση δεν είχα ποτέ και τώρα έχει γίνει πολύ χειρότερο...
Έχω φτάσει σε σημείο προσπάθειας να πάψω να ζω...
το προβλημα δεν ειναι αυτοσ το προβλημα το χεισ εσυ που νομιζεισ οτι δε θα βρεισ αλλον και καθεσαι μαζι του ποσο χρονων εισαι; απο περιεργεια
[quote]Originally posted by kristy_01
Συνεχώς λέει πράγματα που με κάνουν να νιώθω πολύ άσχημα με τον εαυτό μου.Αυτοπεποίθηση δεν είχα ποτέ και τώρα έχει γίνει πολύ χειρότερο...
Έχω φτάσει σε σημείο προσπάθειας να πάψω να ζω... [quote]
Οταν ο αλλος αισθανεται ασχημα,που μεταφραζεται,για μενα ταπεινωμενος εξευτελισμενος ,προσβεβλημενος,απο εναν ανθρωπο που εχει,\"αγαπησει\"και ισως \"ειχε\"νιωσει οτι εχει αγαπηθει
Τοτε μιλαμε για κακοποιηση, λεκτικη,ψυχολογικη
Μια παγια \"ομορφη τακτικη\"για να προσαψουμε στον αλλον το προβλημα
Κρατωντας ετσι τον αλλον, σε κατασταση ομηριας,ενοχων και απολογιων
Για τους δικους του λογους ο καθενας
Αλλα που δεν ειναι δικη μας
εκτος και αν τους αισθανομαστε δικους μας,και κει πανω πρεπει ν αναθεωρισουμε
Quote:
Έχω φτάσει σε σημείο προσπάθειας να πάψω να ζω...
Είναι και αναίσθητος αφού δεν νιώθει άσχημα...Λοιπόν μην ακούω χαζά ότι θα κάνεις κακό στον εαυτόν σου......γιατί μάλλον πρέπει να αρχίσεις να ζείς αλλά χωρίς αυτόν....
Είναι αυτό κακοποίηση?
Το ποιο δυσκολο σ αυτες τις περιπτωσεις ειναι ,το ν αναγνωρισεις οτι αυτο ειναι κακοποιηση.
Δυσκολα παραδεχεται ,η αντιλαμβανεται καποιος οτι συμβαινει στον ιδιο
Για μενα απο κει πρεπει να ξεκινησεις,και το λεω γιατι το εθεσες σαν ερωτημα :)
Κρίστι μπορείς να μας πεις τι λάθη έχεις κάνει για να βγάλουμε ένα συμπέρασμα; Αν και πιστεύω, είτε έχει δίκιο είτε άδικο, ο τρόπος του είναι χάλια, δεν πρέπει με τίποτα να σου φέρεται έτσι. Εχθές στο λεωφορείο, συνάντησα μία κοπέλα και δύο νεαρούς. Η κοπέλα έλεγε γιατί με είπε ο άλλος πατσαβούρι; Και μετά από λίγο λογομάχησαν με τον ένα νεαρό και της είπε καλά έκανε και σε είπε πατσαβούρι με αυτά που έκανες. Είναι αυτός τρόπος; Τι έκανε δλδ; Η κοπέλα φαινόταν φυσιολογική, μάλλον το αγόρι υπερέβαλλε και μου ερχόταν να τον βρίσω.
Το θέμα είναι..γιατί να έχεις γατζωθεί. Είσαι ερωτευμένη;;
Για μένα κρίστυ το πρώτο και βασικό βήμα αφού αντιληφθεί κάποιος ότι κακοποιείται είναι να απομακρυνθεί απ\'το συγκεκριμένο περιβάλλον.Quote:
Πείτε μου,αν καταλάβεις πως πρόκειται για κακοποίηση πως μπορείς να το ξεπεράσεις αν είσαι αδύναμος χαρακτήρας,αν οι δικοί σου δε σε καταλαβαίνουν και δε μπορούν να σε στηρίξουν,αν είσαι τελείως μόνος και δεν έχεις κανέναν και έχεις γαντζωθεί πάνω σε αυτόν που ίσως σου κάνει κακό?
Άμα είσαι ερωτευμένη τότε εξηγούνται και δικαιολογούνται αυτά που κάνεις. Τώρα ότι μόνο αυτός σε αγαπάει δεν θα το σχολιάσω. Μπορείς να βρεις έναν πολύ καλύτερο..............χίλιες φορές.
Aν μέσα σου το πάρεις απόφαση,πιστεύω πως μπορείς να βρεις τον τρόπο.Quote:
και ναι...να απομακρυνθείς..και αν δεν έχεις που να πας?που να στραφείς..
Θέλεις εσύ?
μετα την κακοποιηση ερχεται ενα κυμα μελιου απο τον ανθρωπο σου
γινεται ο καλυτερος του κοσμου
και μενεις αναυδη?
ειναι σημαδι οτι κακοποιοιει
αυτος που κακοποιει δεν ειναι κακος
απλα δεν γνωριζει να φερεται αλλιως
το οτι σε λουζει με τα αρνητικα σου και σου λεει πως δεν εξιζεις ειναι μερος της κακοποιησης
του φαυλου κυκλου της
υπαρχουν διαφορα σωματεια που μπορεις να απευθυνθεις νομιζω
ψαξε στο ιντερνετ
υπαρχουν και καποια τηλεφωνα αν δεν εισαι κοντα σε αστικο κεντρο
σου ευχομαι να βρεις την γαληνη σου γιατι καθε ανθρωπος την αξιζει
δεν ειναι θεμα να αρχισουμε να κατηγορουμε
αλλα το να δεις τι ακριβως σου γινεται προεχει και τι εκριβως εναλλακτικες επιλογες εχεις
σου ευχομαι καλο ξεμπερδεμα
kristy_01Quote:
Ερωτευμένη?Ναι..Όταν είμαστε καλά ναι...Όσο χαζό κι αν ακούγεται...
και ναι...να απομακρυνθείς..και αν δεν έχεις που να πας?που να στραφείς..
\"καθολου χαζο δεν ακουγεται\",αλλα ξερεις καμια φορα μεσα σε τετοιες σχεσης, μπερδευουμε την εξαρτηση με τον ερωτα :)
•Γραμμή \"Δίπλα σου\" για κακοποίηση της οικογένειας: 800-118-88881 Γραμμή SOS της Γεν. Γραμματείας Ισότητας: 210-3220900
Κέντρα υποδοχής κακοποιημένων γυναικών: Αθήνα - 210 5235318 & 5235250, Πειραιάς - 210 4112091 & 4129101
•Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών: 210 5244657
•Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Ανδρικής Βίας κατά των Γυναικών: (Δευτ. - Παρ. 16.00-20.00) 210 3828126
Quote:
Originally posted by soft
•Γραμμή \"Δίπλα σου\" για κακοποίηση της οικογένειας: 800-118-88881 Γραμμή SOS της Γεν. Γραμματείας Ισότητας: 210-3220900
Κέντρα υποδοχής κακοποιημένων γυναικών: Αθήνα - 210 5235318 & 5235250, Πειραιάς - 210 4112091 & 4129101
•Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών: 210 5244657
•Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Ανδρικής Βίας κατά των Γυναικών: (Δευτ. - Παρ. 16.00-20.00) 210 3828126
σοφτ,
εχουν σχεση τα τηλεφωνα αυτα,
με το θεμα?
Ναι εχουν
kristy_01
μεσα απο κει μπορεις να βρεις και ψυχολογικη βοηθεια και νομικη αν χρειαστει
οταν αποφασισεις να κανεις το πρωτο βημα
δεν βοηθανε γυναικες μονο εχουν υποστει σωματικη βια
αυτο ειναι το θεμα,Quote:
Ναι εχουν
kristy_01
εκτιμω οτι δεν χρειαζεται νομικη καλυψη,
αν τουλαχιστον καταλαβα καλα.
Οντως δεν ειναι το θεμα η σωματικη βια αυστηρα,
αλλα απο οσο διαβασα,
το προβλημα ειναι περισσοτερο της κριστυ παρα του τυπου,
με την εννοια οτι ο τυπος ειναι αυτο που ειναι.
Κανω λαθος?
ε ναι τα τηλεφωνα ειναι για ψυχολογικη της βοηθεια ...ααααααα....Quote:
Originally posted by krino
Ναι εχουν
kristy_01
αλλα απο οσο διαβασα,
Κανω λαθος?
Quote:
Originally posted by researcher
ε ναι τα τηλεφωνα ειναι για ψυχολογικη της βοηθεια ...ααααααα....Quote:
Ναι εχουν
kristy_01
αλλα απο οσο διαβασα,
Κανω λαθος?
.... και στην συνεχεια θα την παραμπεμψουν σε καποιο ειδικο, σωστα?
ΥΓ........ γγγγγγγγγγ
ας παρει και θα δει
δεν ξερω
συνηθως δινουν συμβουλες και στεγη και στηριξη αναλογα τις διαθεσιμοτητες σε ανθρωπινο δυναμικο και το τι κανει καθε κεντρο
βρε συ αστεγη ειναι?
τεσπα,
μαλλον δεν γνωριζεις πως δουλευουν αυτες οι δομες στην ελλαδα.
Εχεις βρεθει σε παρομοια αναγκη για να γνωριζεις τι υποστηριξη θα παρεις,
και αν αυτο ακριβως σου χρειαζοταν?
στεγη για την αποφυγη της κακοποιησης γιατι ο κακοποιων πολλες φορες απειλει και κυνηγαει και θελει η υποθεση κρυψιμοQuote:
βρε συ αστεγη ειναι?
τεσπα,
μαλλον δεν γνωριζεις πως δουλευουν αυτες οι δομες στην ελλαδα.
Εχεις βρεθει σε παρομοια αναγκη για να γνωριζεις τι υποστηριξη θα παρεις,
και αν αυτο ακριβως σου χρειαζοταν?
τωρα για τα υπολοιπα δεν ξερω εαν γνωριζει καποιος απο πειρα ας πει
Quote:
στεγη για την αποφυγη της κακοποιησης γιατι ο κακοποιων πολλες φορες απειλει και κυνηγαει και θελει η υποθεση κρυψιμο
επειδη δηλαδη εχει δεχτει βρισιμο πρεπει και να κρυφτει?
καλα νομιζω οτι γραφω σε αλλο θρεντ,
και εσυ σε αλλο.
Δεν εξηγείται αλλιως.
Quote:
Quote:
στεγη για την αποφυγη της κακοποιησης γιατι ο κακοποιων πολλες φορες απειλει και κυνηγαει και θελει η υποθεση κρυψιμο
επειδη δηλαδη εχει δεχτει βρισιμο πρεπει και να κρυφτει?
καλα νομιζω οτι γραφω σε αλλο θρεντ,
και εσυ σε αλλο.
Δεν εξηγείται αλλιως.
εννοω πληροφοριακα στεγη προσφερουν γι αυτο το λογο εαν υπαρξει λογος δεν μιλησα συγκεκριμενα
απλα προσφερουν και στεγη εαν χρειαστει αυτα τα κεντρα ενιοτε
υγ...δεν ξερω για ποια θρεντ μιλας εγω εργασιες γραφω τωρα....ειπαμε....
Quote:
ευχες για να τελειωσει συντομα η εργασια σου.
ευχαριστω πολυ :)Quote:
Quote:
ευχες για να τελειωσει συντομα η εργασια σου.
να μην αφηνεις το χρονο να κυλαει καθολου,
να αναζητησεις αμεσα βοηθεια σε καποιον ειδικο,
τουλαχιστον σε ενα ΚΨΥ που δεν εχει κοστος.
Να μην σε ενδιαφέρει τι κάνει αυτός. Αυτός σε έφερε σε αυτήν την κατάσταση. Και φυσικά και είναι σοβαρή η περίπτωσή σου, αφού σε κάνει να νιώθεις έτσι. Εγώ τώρα το κατάλαβα. Δες τα τηλέφωνα της soft και πάρε, ή σε κέντρο ψυχικής υγείας. Καλή τύχη!Quote:
Καταρχάς,σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση...
Αν με ρωτούσε κάποιος πριν μέρες αν θέλω να φύγω θα έλεγα ναι μέσα από την ψυχή μου..
Τώρα νιώθω ξεψυχισμένη..Επικρατεί ένα κλίμα ηρεμίας,που εγώ δημιουργώ με την καταδεκτικότητα μου,το οποίο με τρομάζει...
Έχω πάρει κάποια τηλέφωνα για βοήθεια,συμβουλευτικού χαρακτήρα,μα τίποτα δε βοήθησε.Ή δεν το κυνήγησα και τόσο γιατί σκεφτόμουν πάντα μήπως είμαι υπερβολική και πως υπάρχουν πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθούν,θέματα που έχουν να κάνουν και με σωματική βία,που καμία σχέση δεν έχει με τη δική μου περίπτωση.
Απλά αφήνω το χρόνο να κυλάει...και αυτό με κάνει να νιώθω πιο χάλια γιατί φέρομαι και εγωιστικά απέναντι σε εκείνον..είναι σαν να τον σέρνω μαζί μου σε κάτι που δεν ξέρω τι τέλος θα έχει...
συγνωμη αν ακουστει λιγο ακυρο αλλα εμενα μου φαινετε σαν ψυχολογικος βιασμος και οτι σου εχει επιβληθει για να μπορει να σε κουμανταρει και το λεω αυτο γιατι εχω δει παρομοια κατασταση.. μια συμβουλη που θα σου εδινα ειναι να βρεις καποια ασχολια και να περνας πιο πολυ χρονο με τις φιλες σου και μη του δινεις δικαιωμα να σε βριζει.. και την επομενη φορα που θα σου πει τα αρνητικα σου πες του οκ ρε μεγαλε εγω αυτη ειμαι αμα δε γουσταρεις σηκω και φυγε μη τον αφηνεις να σου επιβαλλεται και πανω απολα μη σωπαινεις.. ολα αυτα δικια μου αποψη ειμαι μονο 19 μπορει και να εχω αδικο αλλα εγω ετσι το βλεπω
Σωστά τα λες Freakout.
:) sorry pou stravosa prin eixa nevra
το ίδιο ακριβώς ζούσα πριν λίγους μήνες. έμεινα μαζί του τέσσερις. τους πρώτους δυο μαγεία. τους επόμενους δυο αυτά που περιγράφεις. και γω ένιωθα ότι κάνω κάτι λάθος και δεν μίλαγα. βασικά έφτασα στο σημείο να με παίρνει από το σπίτι μου μόνο μετά τις δυο τρις το βράδυ (για να κοιμόμαστε μαζί)τρώγαμε το μεσημέρι τηλεόραση και μετά σπίτι μου. αυτός πήγαινε βόλτα. και με είχε πείσει ότι νιώθει πιεσμένος να μαστε συνέχεια μαζί οπότε βγαίναμε ξεχωριστά. μέχρι που ξύπνησα βλέποντας το κινητό του στο οποίο είχε γράψει σε 4 ναι ναι άλλες τέσσερις γκόμενες μυνήματα με τις οποίες βλεπόταν τα βράδια και ήταν τόσο γλυκός και τρυφερός μαζί τους όσο δεν ήταν ποτέ με μένα. έ κατάλαβα λοιπόν ότι δεν φταίω εγώ. όπου ήθελε ήταν καλός και σε μένα για να μέχει σίγουρη μου είχε δημιουργήσει την αίσθηση ότι άν ζητήσω έστω και να μου φέρεται ανθρώπινα όχι ευγενικά απλά ανθρώπινα θα τον πιέσω και θα φύγει!!!!!γιαυτό σε χει έτσι. και ότι σου υπόσχεται είναι για να κάνει τη δουλειά του. αν με καταλαβαίνεις. εγώ είμαι σίγουρη ότι αν μαγαπαγε δεν θα άντεχε να με βλέπει στεναχωρημένη. έτσι δεν είναι? αυτό δεν είναι αγάπη? να κάνεις τον άνθρωπό σου ευτυχισμένο? εγώ αν είχα μια στιγμή χαρούμενη μεσα στην εβδομάδα νόμιζα ότι ήμαστε ευτυχισμένοι. αν είσαι καπου εκεί.ΦΥΓΕ
Και εννοείται ότι όσες φορές προσπάθησα να φύγω με παρακάλαγε ξημερώματα με τις ώρες μέχρι που πήγαινα και μου φερόταν σαν να μαι μωρό. βέβαια μέχρι την επόμενη μέρα........και ξανά από την αρχή...ΦΥΓΕ
πω ρε πουστη κατι τετιοι μαλακες μας χαλανε το ονομα τελικα
ε ναι μη τα ριχνουμε ολα στους αλλους ομως
αν εμεις δεν καταλαβαινουμε καποια πραγματα και εθελοτυφλουμε
δεν ειναι λαθος του αλλου
ναι οντως κριστυ δες λιγο μηπως εισαι και εσυ λαθος γενικα μετρα τη κατασταση λιγο σφαιρικα και μετα πραξε
Και να σου πω εγώ επειδή κάποια στιγμή φρίκαρα και μίλησα στην μία από τις τέσσερις και φυσικά αυτός μεψαχνε να με γδάρει πάνε δυο μήνες που χώρισα και ακόμη νιώθω ενοχές. ναι ναι έχασα τόσο χρόνο δίπλα του τόσο βρίσιμο φωνές κακίες προσβολές και χωρίς λόγο και δεν έλεγα τίποτα γιατί μεριχνε και νιώθω και τύψεις που μίλησα στην άλλη.νομίζω ότι είχε καταφέρει να με πείσει ότι δεν αξίζω τίποτα εσκεμένα. έτσι κάθε φορά που με έπαιρνε τηλ και μου λεγε δεν θα σου πω συγνώμη γιατί δεν πιστεύω στη συγνώμη αλλά θα σου δείξω με πράξεις ότι μετάνιωσα νόμιζα ότι είναι και ειλικρινής και χαιρόμουν. κάθε φορά που με κανε κουβά για τα ψυχολογικά του γιατί στάνταρ έχουν πρόβλημα ψυχολογικό μετά από δυο τρις μέρες μεπερνε τηλ και γω έτρεχα το μετάνιωσε μαγαπάει. σαν υπνοτισμένη. και μετά καθόμουν τα βράδια και τον κοίταζα. και σκεφτόμουν. πως γίνεται εγώ να μην κοιμάμαι εδώ και τόσο καιρό γιατί συμβαίνουν αυτά που συμβαίνουν και στεναχωριέμαι που ζουμε κάθε τρις και λίγο τέτοιες καταστάσεις αντι να μαστε χαρούμενοι νεοι άνθρωποι και φοβάμαι μην τον χάσω και κλαίω που θυμάμαι τι άσχημα λόγια μου ειπε και αναρωτιόμουν μα καλά αυτός πως κοιμάται τόσο ήρεμος???? σε πληροφορώ ότι η μόνη βραδιά που αυτός ξενύχτησε ήταν το βράδυ που του δημιούργησα πρόβλημα με την άλλη και του είπα ότι χωρίζουμε και φυσικά όχι γιατί μαγάπαγε ή γιατί μεχασε αλλά γιατί δεν πέρασε το δικό του. αυτό είσαι γιαυτόν κάτι δικό του. δεν είναι τραγικό?
παιδιά ναι εννοείται ότι μισή δική του η ευθύνη και μισή η δική μου που γύριζα. αλλά γιαυτό τα λέω στην κοπέλα. αν έχει φτάσει στο σημείο που λέει νομίζω ότι καλύτερα να φύγει. να γλιτώσει από τα χειρότερα γιατί μόνο κατα κει πάει η σχέση αυτή και μετά ας αναλογιστεί το μερίδιο της δική της ευθύνης. έτσι νομίζω τουλάχιστον.
Καλή σου μέρα Kristy!Αν κατάλαβα καλά,αυτό που σε απασχολεί είναι οι αμφιβολίες αν όντως η συμπεριφορά του συντρόφου σου συνιστά κακοποίηση ή όχι.
\\
Προσωπική μου άποψη είναι πως ναι,καθώς είναι ένα όντως ένα δείγμα συναισθηματικής κακοποίησης αυτό το πλαστό ιδεολόγημα\"είσαι υπεύθυνος για τα συναισθήματά μου\"ή αλλιώς\"εσύ μ\'έκανες να νιώσω έτσι\"που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει στο\"εσύ μ\'έκανες να το κάνω\"όταν η βία κλιμακωθεί μέσα στο χρόνο και από λεκτική-συναισθηματική σκέτα περάσει σε άλλο στάδιο.
Εσύ,έχοντας πιστέψει επίσης πως είσαι υπεύθυνη για τα δικά του συναισθήματα αισθάνεσαι ενοχές,τύψεις κάθε φορά που θυμώνει,αναστατώνεται,οργί ζεται,χαλιέται.Όμως,αυτός οργίζεται,αυτός θυμώνει,αυτός αναστατώνεται,δεν είσαστε ένα,είστε ΔΥΟ άτομα.Βλέπεις,σε κάποιες σχέσεις τα όρια ανάμεσα στον εαυτό και στον άλλον χάνονται,θολώνουν.
Τι θα έλεγες την επόμενη φορά,στον επόμενο καβγά,που θα σου πέταγε την αναμενόμενη,τυποποιημένη ατάκα,να τον ξάφνιαζες με κάτι σαν αυτό;
πολύ ήρεμα,ψύχραιμα,γύρνα και πέστου\"και τι σε κάνει να πιστεύεις πως τα δικά σου σου συναισθήματα είναι σημαντικότερα από τα δικά μου;\"
Και φύγε από το δωμάτιο για να μην έχει την ευκαιρία να συνεχίσει την συζήτηση.Πήγαινε για ντους ή οτιδήποτε άλλο.Αν θέλεις συνέχισε να μας μιλάς.Εδώ έχεις την ευχέρεια να πεις οτιδήποτε σε απασχολεί γύρω από το θέμα σου.
:)
Παιδιά διαφωνώ ότι είναι μισή μισή η ευθύνη. Αν κάποιος κακοποιεί κάποιον, ακόμα και λεκτικά, (ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΙΛΑΜΕ ΕΔΩ, ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ) η ευθύνη είναι 100% δική του, αυτού που κακοποιεί δηλαδή. Ότι είναι λάθος να δέχεται κανείς την κακοποίηση ναι, λάθος και κρίμα για τον εαυτό του, αλλά αυτό ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ούτε στο ελάχιστο αυτόν που ασκεί την απαράδεκτη συμπεριφορά του ξύλου ή του βρισίματος ή ό,τι άλλο.
Αν μιλάμε για καβγά, φώναξα , μου φώναξε, τη μια φορά υποχωρώ εγώ την άλλη αυτός, ναι , μοιράζονται οι ευθύνες, αλλά εδώ μιλάμε για ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ και ΘΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ. Ο ένας βρίζει, χτυπάει, είναι βίαιος με κάποιον τρόπο και ο άλλος δέχεται, δε μιλά. Όταν έχουμε θυματοποίηση η ευθύνη ανήκει στον θύτη, απλά ο χαρακτήρας του θύματος μπορεί να το \'\'επιτρέπει\'\' με την έννοια ότι κάποιος άλλος δε θα το δεχόταν αλλά αυτό δεν αποτελεί ΕΥΘΥΝΗ η δικαιολογία για τη συμπεριφορά του θύτη σε καμια περίπτωση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό να το καταλάβει το θύμα ότι ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ.
Για την περίπτωση που μιλάμε τώρα τη συγκεκριμένη, το πρόβλημα είναι ότι η κοπέλα θέλει στήριξη χειροπιαστή για να βγεί από αυτη τη θέση, ή να βρει από μόνη της το σθένος να αντιδράσει και να βγει από αυτό το φαύλο κύκλο.
Καταρχήν επομένως Kristy πρέπει να συνει δητοποιήσεις ότι δεν αξίζεις τίποτα από όλα αυτά, όσα λάθη και να έκανες και όσο \'\'καλός\'\' κι αν θεωρείς ότι είναι ο άνθρωπος δίπλα σου. Όπως ειπώθηκε ήδη, αν δε γουστάρει ας σηκωθεί να φύγει, αλλά σε καμια περίπτωση μην τον αφήνεις να σε κακοποιεί με τέτοιον τρόπο. Πρέπει να βρεις κάποιον τρόπο να ξεφύγεις, όσο για κείνον, ας βρει άλλη κοπέλα να\'\'ανέχεται\'\' και να της κάνει τη χάρη να μένει μαζί της. (μα έλεος!)