Απογνωση και ελλειψη κινητρου
Καλησπερα σε ολους. Γνωριζω το Forum εδω και χρονια αλλα ποτε δεν πηρα την αποφαση να γινω μελος και να μοιραστω τους προβληματισμους μου. Αυτο τη περιοδο βιωνω ξανα ενα προβλημα που μοιαζει να ειναι χρονιο για μενα. Ειμαι 21 χρονων κ ειναι η 3η φορα που το βαζω στα ποδια. Θα εξηγησω γιατι. Το προβλημα μου ανεκαθεν ηταν τι θα κανω μετα το λυκειο.Το οποιο ειναι λογικο εν μερη. Γραφοντας Πανελληνιες ενιωσα απιστευτη αγωνια και στρες. Τελικα δεν περασα γιατι τα μορια μου δεν επαρκουσαν. Τοτε αποφασισα να ξαναδοκιμασω. Η αποφαση μου ομως δεν ηταν καθ'ολα υγιης. Ηθελα να 'διαπρεψω!', να καταφερω οσα δεν ειχα καταφερει να αποδειξω τα προηγουμενα χρονια.Οτι εχω δυναμη και μπορω να ανεξαρτητοποιηθω στη ζωη. Ειχα βαλει μεσα μου αυτο το 'στοιχημα', και τελικα το εχασα γιατι το αγχος μου κορυφωθηκε τοσο πολυ που εφτασα σε σημειο να μην δωσω καθολου. Αφου συγγενεις κ φιλοι, ολοι μαζι με σχολιασαν αρνητικα, θεωρησαν πως εγω δεν μπορω να τα βγαλω περα με το θεμα 'εξετασεις'. Ετσι λοιπον εφυγα για την Αγγλια, οπου υπηρχαν ναι μεν εξετασεις αλλα ηταν τυπικες. Και εκει ομως μετα απο ενα διαστημα παραιτηθηκα. Εφτασα σημερα να φοιτω σε ενα απο τα γνωστοτερα κολλεγια την Ελλαδας και ενω εχουν περασει δυο χρονια, ο ιδιος φοβος ξαναβγαινει πιο δυνατος απο ποτε. Πρωτα ερχεται η ακινητοποιηση και μετα η παραιτηση, οτι δεν μπορω να συνεχισω. Και πραγματι εχω αρχισει να κουραζομαι. Επιρρεαζομαι παρα πολυ απο τις αντιδρασεις των γονιων μου, πως θα με κρινουν, αν θα με επιβραβευσουν. Σκεφτομαι πολυ σοβαρα να μην ξανα ασχοληθω με το κομματι εκπαιδευση, να δουλεψω για καποιο διαστημα σε οτι βρω. Νιωθω οτι ο εαυτος μου, μου φωναζει 'βοηθεια' κ εγω δεν τον ακουω! Το ονειρο μου ειναι να καταφερω να ζησω μονη μου, χωρις γονεις που να με επιρρεαζει η κριση τους, να σταθω επιτελους στα ποδια μου..Εχω αρχισει τελευταια να πιστευω οτι εχω καταθλιψη, γιατι μολις νιωθω παλι οτι ο φοβος με κυριευει, αρχιζω χανω την ορεξη, δεν κοιμαμαι καλα(κοιμαμαι δηλαδη και ξυπναω κατι τρεις κ λιγο) και γενικα το μυαλο μου γινεται τοσο θολο, που ουτε να σκεφτω μπορω, ουτε να απομνημονευσω κατι. Πολλες φορες μιλαω για αυτη μου την αδυναμια σε αλλους και κλαιω. Μοιαζει να μην υπαρχει τπτ να με ηρεμησει πλεον. Μετα απο τετοια κριση, μονο οταν ειμαι στο σπιτι μου ηρεμω λιγο και αν αποφασισω να βγω, δεν εχω δυναμεις. Η ψυχολογος μου, μου ειπε πως αν δεν κανω κατι για να αισθανθω καλυτερα θα πλησιαζω πλεον τη βαρια καταθλιψη. Νιωθω πονο και θλιψη στη ψυχη μου. Δεν υπαρχει ομως κατι να με βγαλει απο αυτο. Παντα θα εμφανιζεται μπροστα μου..
Ευχαριστω