Καλησπέρα σας,
Είμαι η frei και είμαι καινουριο μέλος. Μου άρεσε πάρα πολύ το σάιτ και θεώρησα οτι ειναι ευκαιρία να γράψω κι εγώ το πρόβλημά μου.
Είμαι 29 χρονών και εδώ και 2 χρόνια παρακολουθώ ψυχολογική υποστήριξη από μια φανταστική ψυχολόγο, την οποία ευχαριστώ πολύ γιατί μου άνοιξε τα μάτια σε πολλά πραγματα.
Δυστυχώς οι γονείς μου χώρισαν όταν ήμουν 9 χρονών και απο τοτε η μητέρα μου αντικατέστησε τον πατέρα μου με μένα, δηλ αν ηθελε να βγει, να πάει διακοπές κτλ χρησιμοποιούσε εμένα μεχρι ακόμα και σήμερα. Ο υπερπροστατευτικός της χαρακτηρας μου δημιουργησε μια άρνηση των δυνατοτήτων μου και των ικανοτήτων μου και κυρίως στον τομέα των σχέσεων. Θεωρούσε ότι αν είχα ακόμα και έναν μικρό τσακωμό ο άλλος δεν ήταν καλός για μένα. Η μάνα μου γενικά εχει μίσος προς τους άντρες από τοτε που χώρισε. Ακόμα και τώρα έμαθε οτι αρραβωνιάστηκα (το οποίο το κατάφερα μεσω της ψυχολογικής υποστήριξης, αφού δεν μπορούσα να κρατήσω σχέση μιας και μου γινόταν πλυση εγκεφάλου οτι όλοι ήταν άχρηστοι για μένα) και εκτός από την έκφραση πόνου και θυμού που πήρε, η πρώτη της ερωτηση ήταν γιατι δεν την ρώτησα.
Γενικά εχω μεγαλώσει με μεγάλα συναισθήματα ανασφάλειας γιατί ότι κι αν εκανα για το οποίο δεν συμφωνουσε η μητέρα μου ήταν λαθος.
Αυτή τη στιγμή εχω μεγάλο θυμό μέσα μου και γενικά δεν είμαι καλή στις διαπροσωπικές σχέσεις. Πληγώνομαι και κλαίω πολύ ευκολα (η ψυχολογος μου έχει πει οτι εχω ταση κατάθλιψης), βασανίζομαι για ασήμαντα πράγματα, ακόμα και αν κάποιος απο ζήλεια μου πει πχ ωχ πάχυνες. Γενικά βασανίζομαι. Σκέφτομαι πολλα, και δυστυχώς έχω και μια δουλειά που βοηθάει πολύ σε αυτο αφού τις περισσότερες ωρες κάθομαι.
Δεν μπορώ να ανταπεξέλθω ακόμα και στηνπιο απλή κατάσταση. Νιώθω οτι ειμαι μαγνήτης προβλημάτων. Γενικά επειδή δεν μου αρέσει να πληγώνω τον αλλον είμαι αρκετα χαρουμενη στις επαφές μου μέχρι την στιγμή που ο άλλος θεωρεί οτι ειμαι το παιδάκι ή το παιχνιδάκι του. Εκεί θυμώνω πολύ και το εκφράζω σαν θυμο. Δεν μπορώ να χειριστω τα θέματα διπλωματικά και πληγώνομαι. Δεν βάζω όρια γενικά γιατί θεωρώ οτι ο άλλος θα με σεβαστεί οπως τον σέβομαι εγω και τελικά απογοητεύομαι.
Υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να με βοηθήσει ώστε να μην πέφτω συνέχεια σε αυτή τη λανθάνουσα ψυχολογική κατάσταση? Δεν θέλω φάρμακα, κάνω γιογκα..... αλλά και πάλι έχω θυμό όταν πρέπει να συναναστραφώ. Τώρα τελευταία εχουν γινει και πολλα σκηνικά αλλα ο θυμός δεν περνάει ευκολα. Δεν μπορώ να συγκεντρωθώ αλλού παρα μονο στα προβλήματα. Τις τελευταίες 2 βδομάδες ουτε με το σπίτι μου μπορώ να ασχοληθω που τόσο αγαπάω. Ο σύντροφός μου είναι πολύ υποστηρικτικός. Τι να κάνω?