Μπορει καποιος να μου πει ποια απο τα φαρμακα που ειναι για ψυχωση δεν παχαινουν?Εγω ξερω μονο το Geodon.Ας μου απαντησει καποιος παρακαλω.
Printable View
Μπορει καποιος να μου πει ποια απο τα φαρμακα που ειναι για ψυχωση δεν παχαινουν?Εγω ξερω μονο το Geodon.Ας μου απαντησει καποιος παρακαλω.
Εγώ δεν ξέρω κανένα αντιψυχωτικό φάρμακο που να μην παχαίνει, sorry!
Ξέρω για το geodon και το abilify. Έτσι μου έχουν πει, τουλάχιστον.
στο zyprexa εχουν κανει μυνηση κατι τυποι οτι η εταιρεια το ηξερε οτι παχαινει και δεν το ανεφερε οταν βγηκε το φαρμακο και πηραν 15 εκ.δολ. να μην ειμαστε και μεισ μεσα
Εγω με το zyprexa πηρα 15 κιλα αλλα δεν ξερω κανενα αλλο φαρμακο που να μην παχαινει εκτος απο το Geodon που για μενα δεν εκανε τιποτα.
Το abilify δεν παχαινει...
εγω παιρνω seroquel και δεν παχαινει
Παχαινει...το οτι δεν παχυνες εσυ ειναι αλλο θεμα , ο καθενας οργανισμος διαφορετικος.Quote:
Weight Gain
# Weight gain is the most commonly talked about side effect of Seroquel. There are those who only gain a small amount of weight, while others have reported gaining twenty pounds in a month. For some, however, no weight gain was reported at all. It is unclear whether the weight gain is a side effect of the Seroquel, if it is a result of the expectation of gaining weight, or a result of the disorder itself. Though Seroquel manufacturers acknowledge weight gain as a side effect, they cannot pinpoint the reason.
Εγω πιο πανω μιλαω για το seroquel οχι για το geodon.
Το seroquel παχαινει και πολυ μαλιστα.Πιο πολυ και απο το zyprexa.
Παντως για το geodon και το abilify που λετε οτι δεν παχαινουν στις παρενεργειες τους αναφερεται αυξηση του σωματικου βάρους.
Quote:
Originally posted by lightbluepath
Το ξέρω keep απλά επειδή είπες μόνο για το abilify ότι αδυνατίζει, σου λέω και για το geodon.Quote:
Originally posted by keep_walking
Εγω πιο πανω μιλαω για το seroquel οχι για το geodon.
Δεν ειπα οτι αδυνατιζει , ειπα οτι δεν παχαινει.
http://www.psychologia.gr/guestb/category.php?id=3
βρήκα αυτό για τις ψυχώσεις
Μου έκανε εντύπωση αυτό που είπε ο γιατρός στη σελίδα 4Quote:
Originally posted by janet
\"Ακόμα και στις περιπτώσεις ψυχωτικών εκδηλώσεων το άτομο έχει ανάγκη από ψυχολογική στήριξη , αποδοχή , κατανόηση ( εξάλλου , πιστεύω ότι η έλλειψη αυτών των παραγόντων συμβάλλει ουσιαστικά στη δημιουργία ψυχικών διαταραχών )\".*
Έτσι ακριβώς. Στήριξη, αποδοχή, κατανόηση.
Με την έλλειψη των οποίων, εύλογα, η φύση πλάθει στον παραγκωνισμένο άνθρωπο την ψύχωση και την υπέρβαση των νοητών ορίων, την μεταμόρφωση της συνείδησης σε αυτόνομο πεδίο σκέψης και δράσης. Σκεφτείτε να μην υπήρχε η φαρμακευτική παρέμβαση τι θα ακούγαμε κάθε μέρα...
Παρεμπιπτόντως δεν είναι και η καλύτερη μου φάση αυτές τις μέρες. .. τρέχει το μυαλό και τα ξεσπάσματα θυμού είναι έντονα. Θα την ρυθμίσω μόνος μου την δόση αυτή τη φορά. Να γίνω ζόμπι και να εξουδετερώσω κάθε άσχημη σκέψη.
Άντε να δω πως θα γλιτώσω από την full blown psychosis και αυτή τη φορά. Γιατί είμαι ήδη με το ένα πόδι στην τρέλα αυτές τις μέρες..
:D lol but I have the power
παντως εγω εννοουσα το seroquel XR χωρις να ειμαι σιγουρος η να θελω να το βγαλω με το ζορι οτι δεν παχαινει.απλα θελω να το διευκρινισω,επεισης παραλλιλα με τιν εποχη που το αρχισα να το παιρνω αρχισα και κικ μποξ οποτε ισως ο μεταβολισμος μου να συγχρονιστηκε καπως με το φαρμακο και ετσι να αδυνατισα..
τα χαπια δεν παχαινουν,
εμεις παχαινουμε....
;)
Μέρος αυτού του μηνύματος διαγράφηκε από την ομάδα διαχείρισης.
Παρακαλώ να μη δίνονται συμβουλές που αφορούν φαρμακευτική αγωγή ή/και δοσολογία.
Μόνος υπεύθυνος γι\'αυτό είναι ο ειδικός που συνέστησε την αγωγή.
Παντως αμα φτασεις στη δοση συντηρησης επιτυχως , κακα τα ψεματα ουτε ζομπι θα εισαι ουτε τιποτα.
Κοιτα οσο το δυνατον γρηγοροτερα να φτασεις στη δοση συντηρησης. Αυτο ομως θελει χρονο. Λενε ενα χρονο αφου εισαι τελειως \"καλα\" αρχιζεις και ελαττωνεις τα φαρμακα.
Quote:
Originally posted by Oneiroplasmenos
Μου έκανε εντύπωση αυτό που είπε ο γιατρός στη σελίδα 4Quote:
\"Ακόμα και στις περιπτώσεις ψυχωτικών εκδηλώσεων το άτομο έχει ανάγκη από ψυχολογική στήριξη , αποδοχή , κατανόηση ( εξάλλου , πιστεύω ότι η έλλειψη αυτών των παραγόντων συμβάλλει ουσιαστικά στη δημιουργία ψυχικών διαταραχών )\".*
Έτσι ακριβώς. Στήριξη, αποδοχή, κατανόηση.
Με την έλλειψη των οποίων, εύλογα, η φύση πλάθει στον παραγκωνισμένο άνθρωπο την ψύχωση και την υπέρβαση των νοητών ορίων, την μεταμόρφωση της συνείδησης σε αυτόνομο πεδίο σκέψης και δράσης. Σκεφτείτε να μην υπήρχε η φαρμακευτική παρέμβαση τι θα ακούγαμε κάθε μέρα...
Παρεμπιπτόντως δεν είναι και η καλύτερη μου φάση αυτές τις μέρες. .. τρέχει το μυαλό και τα ξεσπάσματα θυμού είναι έντονα. Θα την ρυθμίσω μόνος μου την δόση αυτή τη φορά. Να γίνω ζόμπι και να εξουδετερώσω κάθε άσχημη σκέψη.
Άντε να δω πως θα γλιτώσω από την full blown psychosis και αυτή τη φορά. Γιατί είμαι ήδη με το ένα πόδι στην τρέλα αυτές τις μέρες..
:D lol but I have the power
δεν ειμαι γιατρος. εμενα την πρωτη φορα μου τα ελαττωσε σε 3 χρονια. ωστοσο τις επομενες μετα απο 1 χρονο που ημουν καλα ελαττωσε τη δοση.
Quote:
Originally posted by Lou!..
δεν κοβεις κ τις καρμποναρες? ;)
:D:D
εχω παρει αντικαταθλιπτικα στο παρελθον κ τοτε ημουνα στα αδυνατα μου, οχι βεβαια λογω φαρμακων, αλλα λογω του οτι εκεινη την περιοδο προσεχα τη διατροφη μου! όποτε επαψα να προσεχω τη διατροφη μου κ αρχισα να τρωω ο,τι θελω κ οσο θελω, με μαθηματικη ακριβεια παχαινα! κ τωρα τελευταια παχυνα αρκετα, γιατι δεν προσεχα καθολου, μεχρι που επαθα ιστοριες με το στομαχι μου (οισοφαγιτιδα κ παλινδρομηση) κ τωρα αναγκαστικά αρχισα να προσεχω παλι!
μηπως να κατηγορησω τα αντικαταθλιπτικα του \'99 κ για τα κιλα που εβαλα το 2009?
επισης, ναι, για να γινεται λογος οτι τα φαρμακα παχαινουν, καποια αληθεια θα υπαρχει, μεχρι ενος σημειου βεβαια. κ φυσικα υπαρχουν ανθρωποι που παιρνουν φαρμακα κ ειναι αδυνατοι, σωστα?
ας μου επιτραπει η αποψη μου σαν πιο ειδικος,
με βαση την εμπειρια μου, οποιος δεν προσεχει η δεν ξερει τι βαζει στο στομα του παχαινει,
και αυτος ειναι νομος για απαντες χωρις εξαιρεση.
Καλό θα ήταν να αποφεύγουν όσοι δεν γνωρίζουν να μιλάνε.
κατ΄αρχήν το ίδιο φάρμακο δεν έχει σε όλους τις ίδιες παρενέργειες.Σίγουρα τα περισσότερα αντικαταθλιπτικά παχαίνουν.Το Λαντός για παράδειγμα το έπαιρνα και αντί να χάσω κιλά έβαλα άλλα δέκα.
Πριν 4 χρόνια πέρασε το παιδί μου καταθλιπτικό επεισόδιο το είχα ξαναγράψει παλαιότερα.Πήρε για 5-6 μήνες αντικαταθλιπτική θεραπεία με λαντός και είχε χάσει αρκετά κιλά.
Και φυσικά όταν ρώτησα τον ψυχίατρο αρνιόταν ότι παχαίνω απο τα λαντός ή τα εφεξόρ.
Παλαιότερα είχα πάρει μινιτράν για ενα μήνα περίπου μέχρι να δράσει το λαντός και είχα πάρει 5 κιλά για ενα τόσο μικρό χρονικό διάστημα.
Ακόμη και να μην παχαίνουν αυξάνουν την όρεξη.Γι αυτό καλό είναι να μην γενικεύουμε....οι περισσότεροι παχαίνουν είναι τυχαίο αυτό;
Quote:
Originally posted by γιώτα2
σωστο αυτο,
ευτυχως που μιλησα εγω δηλαδη, που γνωριζω....
;)
Λου τι σύμπτωση και εγώ το 99 την έπαθα την κατάθλιψη!Quote:
εχω παρει αντικαταθλιπτικα στο παρελθον κ τοτε ημουνα στα αδυνατα μου, οχι βεβαια λογω φαρμακων, αλλα λογω του οτι εκεινη την περιοδο προσεχα τη διατροφη μου! όποτε επαψα να προσεχω τη διατροφη μου κ αρχισα να τρωω ο,τι θελω κ οσο θελω, με μαθηματικη ακριβεια παχαινα! κ τωρα τελευταια παχυνα αρκετα, γιατι δεν προσεχα καθολου, μεχρι που επαθα ιστοριες με το στομαχι μου (οισοφαγιτιδα κ παλινδρομηση) κ τωρα αναγκαστικά αρχισα να προσεχω παλι!
μηπως να κατηγορησω τα αντικαταθλιπτικα του \'99 κ για τα κιλα που εβαλα το 2009?
επισης, ναι, για να γινεται λογος οτι τα φαρμακα παχαινουν, καποια αληθεια θα υπαρχει, μεχρι ενος σημειου βεβαια. κ φυσικα υπαρχουν ανθρωποι που παιρνουν φαρμακα κ ειναι αδυνατοι, σωστα?
Από την στιγμή που έπαθα κατάθλιψη και μετά άλλαξα τρόπο ζωής και για αυτό έβαλα κιλά!
Πάντως σε πολλά φάρμακα γράφει ως παρενέργεια ότι αυξάνουν την όρεξη και συνεπώς παχαίνουν
π.χ το λαντοζ γράφει οτι μειώνει την όρεξη και το τονίζει αυτό για να το προτιμούν σε σχέση με άλλα αντικαταθλιπτικά που την αυξάνουν
Quote:
Originally posted by krino
Quote:
σωστο αυτο,
;)
ευτυχώς που έχουμε και σένα αλλιώς τι θα κάναμε......
μπορει να παχαινει η καταθλιψη κ εμμεσα πχ οσοι ειμαστε λιγουρηδες κ συνεχεια στη διαιτα για να μη γινουμε βοδακια, μια καταθλιψη που φερνει γενικα συναισθηματα ματαιοτητας κ οτι τπτ δεν αξιζει, λεμε ας φαω κ αυτην την παστουλα, σαμπως θα βρω ποτε γκομενο? σταματαμε την προσπαθεια κ παχαινουμε.
αντιστοιχα αλλοι ανθρωποι που η αποσυρση γι αυτους εκφραζεται με αποχη απο το φαγητο αδυνατιζουν.
πες ταααααααα.... πες ταααααααQuote:
Quote:
Quote:
σωστο αυτο,
;)
ευτυχώς που έχουμε και σένα αλλιώς τι θα κάναμε......
:cool:
Quote:
μπορει να παχαινει η καταθλιψη κ εμμεσα πχ οσοι ειμαστε λιγουρηδες κ συνεχεια στη διαιτα για να μη γινουμε βοδακια, μια καταθλιψη που φερνει γενικα συναισθηματα ματαιοτητας κ οτι τπτ δεν αξιζει, λεμε ας φαω κ αυτην την παστουλα, σαμπως θα βρω ποτε γκομενο? σταματαμε την προσπαθεια κ παχαινουμε.
αντιστοιχα αλλοι ανθρωποι που η αποσυρση γι αυτους εκφραζεται με αποχη απο το φαγητο αδυνατιζουν.
μην περιαυτολογουμε, δεν εχει νοημα.
Κανεις δεν παχυνε απο την ..... αναπνοη ε?
παχαινεις απο τις τροφες που τρως.
και οποιος δεν μπορει να το αποφυγει κατεβαζει τον αμπακο.
Καμια αντιρρηση οτι ειναι προβλημα,
αλλα καθε προβλημα εχει την (συνηθως δυσκολη) λυση του.
Αλλα αμα οι λυσεις ηταν απλες,
δεν θα υπηρχε το φορουμ και εμεις να συζηταμε.
:D
προσωπικα πολυ αμφιβαλλω οτι παχαινουν τα χαπακια σκετα κ μονο αυτα.
γι αυτο κ συμμετειχα στην κουβεντα.
τι εχουν δηλαδη τα χαπακια για να παχαινουν?
πρωτεινες?
Θυμαμαι την μανα μου κοντα 40 χρονια,
που κανει μονιμως διαιτα και ποτε δεν τρωει αλλα παντα παχαινει....
και αυτη αναρωτιεται γμτ πως ειναι δυναμον να μην αδυνατιζει.....
Αστο ρε μανα,
φαει εκει να εισαι ευτυχισμενη και μην την ψαχνεις.
Ο θεος φταιει τελος.
...και για μένα ο θεός φταίει ε?Quote:
Ο θεος φταιει τελος.
Τα χαπάκια είναι ορμόνες, ανοίγει η όρεξη, ο μεταβολισμός γίνεται πιο αργός και λογικά παχαίνεις.
Κυκλοφορεί ενα καινούργιο αντικαταθλιπτικό( το έχουμε ξαναπεί) το είχα πάρει για ενα μήνα μόνο και όντως δεν είχε τις γνωστές παρενέργειες....
Ομως είναι καινούργιο φάρμακο, αρα δεν είναι δοκιμασμένο αν προκαλεί κάποιο πρόβλημα μακροπρόθεσμα.
Κανείς δεν παχαίνει με τον αέρα, το πρόβλημα απλά γίνεται εντονότερο.Τώρα όταν αρχίζουμε τις εξυπνάδες και τις ειρωνίες είναι σαν να μην σεβόμαστε αυτούς που βιώνουν το πρόβλημα.
οχι για σενα ο διαολος...Quote:
...και για μένα ο θεός φταίει ε?Quote:
Ο θεος φταιει τελος.
:cool:
αρα ειναι λογικο να ειμαι χοντρη.Quote:
Τα χαπάκια είναι ορμόνες, ανοίγει η όρεξη, ο μεταβολισμός γίνεται πιο αργός και λογικά παχαίνεις.
αστο φτανει....
οσα δεν φτανει η αλεπου τα φτανει η καμηλοπαρδαλη.
Το γνωστο τροπαριο των παχυσαρκων που ψαχνονται για δικαιολογιες.
Πηγαινε αλλου γιωτα2 για να σου χαιδεψουν τα αυτια οχι σε εμενα.
παντως εγω εχω διαβασει σε βιβλιο ψυχιατρικης της οξφορδης οτι τα αντιψυχωτικα αλλαζουν τον μεταβολισμο
και για αυτο παχαινουν. μαλιστα τουλαχιστον 15 κιλα παιρνεις σε μακροχρονιο διαστημα.
Quote:
Originally posted by maus
σε βιβλιο ψυχιατρικης της οξφορδης
σε αυτο το βιβλιο,
εγραφε μηπως οτι ο καθε οργανισμος λειτουργει διαφορετικα με την καθε τροφη?
Και οτι υπαρχουν οργανισμοι που μπορει να τρωνε πχ παστες και να μην παχαινουν ενω αμα φανε υδατανθρακες να παχαινουν?
Εαν δεν το εγραφε στο λεω εγω.
(ειπαμε αυθεντια ε?)
Συνεπως το κυνηγι των χαπιων ειναι αστοχο και ακαιρο.
Αν θελει καποιος να μην παχαινει, εκεινο που πρεπει να ψαξει ειναι να βρει πως λειτουργει ο οργανισμος του κατω απο συγκεκριμενες τροφες και ετσι να καταρτισει ενα υγιεινο διαιτολογιο προσαρμοσμενο ακριβως στον οργανισμο του.
Υπαρχουν εξετασεις που ολα αυτα μπορεις να τα βρεις συνδυασμενα με σωστη ζωη να εχεις το ιδανικο σου βαρος.
Απο την αλλη ολοι οι παχυσαρκοι προσπαθουν να βρουν τις πιο ευφανταστες δικαιολογιες γιατι παχαινουν τις οποιες τις ακουω πολλα χρονια.
Το δε συστημα των χαπιων φαινεται οτι δουλευει μια χαρα.....
Το προβλημα ομως που σου δυσκολευει την ζωη παραμενει....
Λυση θελει να δωσει ο καθε παχυσαρκος η απλα τον βολευει η κατασταση?
δεν χρειαζεται να εισαι παχυς η αδυνατος για να πεις μια αποψη.
Εξυπναδες αλλου.
προσωπικα ειμαι 1.80 και 68 κιλα.
Να ριξω και μια ζεμπεκια ατακα και επιτοπου δεν με χαλαει....
:D
ακριβώς, γιώτα.Quote:
Ακόμη και να μην παχαίνουν αυξάνουν την όρεξη.Γι αυτό καλό είναι να μην γενικεύουμε....οι περισσότεροι παχαίνουν είναι τυχαίο αυτό;
δεν παχαίνουν από μόνα τους σου αυξάνουν την όρεξη.
υπάρχουν και άλλες λύσεις όμως.
να αλλάξεις τα φάρμακα σου και να βρεις αυτό που σου κάνει.
επίσης σε αυτό που λέει ο κρίνο συμφωνώ.
μία φίλη που είχε πρόβλημα με θυροειδή, έχασε κιλά όταν προσάρμοσε τη διατροφή της σύμφωνα με τον οργανισμό της.
της είχε κόψει όμως ο γιατρός αρκετά πράγματα.
π.χ. η ζάχαρη απαγορευόταν ( αν θυμάμαι καλά )
η κοπέλα ακολουθούσε το πρόγαμμα που της δώθηκε και
τώρα είναι πάλι στα φυσιολογικά κιλά.
Quote:
αρα ειναι λογικο να ειμαι χοντρη.Quote:
αστο φτανει....
οσα δεν φτανει η αλεπου τα φτανει η καμηλοπαρδαλη.
Το γνωστο τροπαριο των παχυσαρκων που ψαχνονται για δικαιολογιες.
Πηγαινε αλλου γιωτα2 για να σου χαιδεψουν τα αυτια οχι σε εμενα.
Τι λες βρε Κρίνο με ξέρεις; δεν εχω ανάγκη να μου χαϊδέψουν τα αυτιά γιατί δεν έχω πρόβλημα με το πάχος, απλά είπα ότι όταν τα έπαιρνα πάχυνα αρκετά.
Α, και που είσαι, 56 κιλά είμαι λες να χρειάζεται να χάσω ακόμη;