Όλα ξεκινάνε από το σπίτι...
Τούς τελευταίους 4 μήνες που επισκέπτομαι τον γνωστικό ψυχοθεραπευτή μου κατάλαβα αρκετά πράγματα που η αλήθεια είναι ότι πρίν δεν τα είχα καν υπόψιν μου...Αλλά αυτό που κατάλαβα είναι ότι όλα ξεκινάνε από το σπίτι και σε τί περιβάλλον μεγαλώνεις...Εγώ ας πούμε που είμαι κοινωνικοφοβικός με ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές,ευτυχώς όχι πολλές και πρώην καταθλιπτικός ''γαμήθηκα'' απο΄τη συμπεριφορά που είχανε οι δικοί μου απέναντί μου...Επειδή ήμουνα και το πρώτο παιδί και αυτοί είχανε απωθημένα από τους δικούς τους γονείς, θέλανε τον τέλειο γιο...Έτρωγα ξύλο από τον πατέρα μου και αυτό μού δημιούργησε έλλειψη αυτοπεποιθησης και όταν πήγαινα στο σχολείο πήγαινα σαν χεσμένος...Οι άλλοι βέβαια δεν το καταλάβαιναν αυτό,απλά μέ έβλεπαν λίγο πιο ανασφαλή και μέ ''πατούσανε''...Η μάνα μου ποτέ δε με υπερασπίστηκε και πάντα υπερασπιζότανε τον πατέρα μου...Το μόνο που ξέρανε ήτανε να μέ τρομοκρατούνε...Το καλό πλέον είναι ότι έχω αρχίσει να πιστεύω στον εαυτό μου και προσπαθώ να εξελιχθώ σαν άνθρωπος και σαν προσωπικότητα...Αυτό που θέλω να σάς πω επειδή εμένα η ζωή μου ''γαμήθηκε'' τελείως είναι ότι βλέπω ότι είμαστε πολλοί με διάφορα προβλήματα ο καθένας...Αλλά,έχετε σκεφτεί από πού ξεκινάνε όλα???Σίγουρα μπορεί να φταίει και ο χαρακτήρας και ο καθένας να κάνει τα λάθη του...Άνθρωποι είμαστε όμως...Θά κάνουμε και λάθη...Απλά όμως ορισμένοι γεννιόμαστε πιο ''εύθραυστοι'' και σε συνδυασμό με άλλα πράγματα έχουμε αγοραφοβία,κοινωνική φοβία,κρίσεις πανικού,έλλειψη αυτοπεποίθησης,πρόβλημα με τα ναρκωτικά,πρόβλημα με το αλκοόλ και πάει λέγοντας...Η δικιά μου εκδοχή λοιπόν είναι ότι δεν γεννιόμαστε ''μη λειτουργικοί''(γιατί αυτή είναι η σωστή έννοια και όχι η έννοια ''προβληματικοί''),αλλά αυτό γίνεται από τη συμπεριφορά που θα αντιμετωπίσουμε μέσα από το σπίτι...