Πρόβλημα με την ψυχοθεραπεύτριά μου.
Καλημέρα σας, θα ήθελα να μοιραστώ το πρόβλημά μου ώστε να ακούσω μερικές απόψεις.
Κάνω ψυχοθεραπείες σχεδόν 2 χρόνια τώρα. Με την ψυχοθεραπεύτριά μου είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη και με έχει βοηθήσει πάρα πολύ μέχρι στιγμής. Τις τελευταίες 2 βδομαδες παρατηρώ αλλαγές όμως που δεν με ευχαριστούν. Επειδή ξέρει οτι παιδεύομαι πάρα πολύ οικονομικά (στο κάτω κάτω δεν είναι και φτηνή 80 ευρω) αποφάσισε μόνη της στο τέλος της προ-προηγούμενης συνεδρίας να μου ελλατώσει το ποσό σε 70 ευρώ. Παρ'ολα αυτά από την επόμενη συνεδρία ήταν αρκετά πιο απότομη.
Εχω ηρεμήσει πάρα πολύ το τελευταίο διάστημα, συζητάω τα προβλήματα που έχω σαν τρίτο πρόσωπο, η ζήλεια μου είχε μειωθεί στο ελάχιστο.
Παρόλο που νιώθω έτσι, και βλέπω οτι σε διάφορες καταστάσεις αντιδρώ πολύ ομαλά, κι ενώ με είδε οτι ήμουν πολύ ήρεμη, άρχισε να μου λέει οτι αυτή δεν με βλέπει ήρεμη, και άρχισε να φέρνει στο προσκήνιο θέματα για την σχέση μου που για μένα εκείνη την στιγμή δεν είχαν σημασία γιατί απλούστατα είχαμε βρει μια λύση με την σύντροφό μου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμενα να με πριζώσει και να είμαι όλο ένταση, την οποία όμως απέφυγα να την εκφρασω. Ξεσπάω λοιπόν στον σύντροφό μου μετά από λίγες μέρες και την επόμενη βδομάδα που πήγα στην γιατρό ήμουν πολύ εκνευρισμένη (οχι τοσο με αυτόν, αλλά με μένα γιατί ξέσπασα) και αυτή με πρίζωνε ακόμα περισσότερο, 'οτι να δώσω περιθώριο πχ 2 μήνες να το σκεφτω για χωρισμό, ενώ σε μένα δεν περνουσε καν η ιδέα του χωρισμου, οτι πρεπει να παψω να τον νταντευω , οταν εμένα μου αρέσει να τον νταντευω, κτλ κτλ
Στο τέλος της είπα οτι θα ήθελα να κάνουμε 2 φορές το μήνα ψυχοθεραπεία γιατί αυτή τη στιγμή δεν έχω λεφτα και μου θύμωσε. Μου είπε μάλιστα οτι για την ακρίβεια θα έπρεπε να κάνω 2 φορές την εβδομάδα και όχι τον μήνα, 'στην κατάσταση που είμαι'. ¨ημουν πάρα πολύ ήρεμη στην συζήτησή μας και δεν μπορώ νακαταλάβω τι γίνεται.
Το σίγουρο είναι οτι είμαι πολύ πριζωμένη με την σχέση μου (τσακωνόμαστε από την Πέμπτη), γιατί επηρεάζομαι πάρα πολύ ευκολα. Ο σύντροφός μου δεν ειναι αυτό που λέμε άνθρωπος της υπομονής, με αποτέλεσμα να ξεκινάει μια αδιαφορία που με πληγώνει πάρα πολύ, και σήμερα μου είπε οτι θέλει να χωρίσουμε, δηλαδή οτι λεει σε κάθε τσακωμό μας. ΓΙα αυτόν τσακωμός = χωρισμός.
Πείτε μου τη γνώμη σας.
Ευχαριστώ!