Θαθελα να ρωτησω οσοι κανετε θεραπεια με αντιψυχωτικα η και πριν την θεραπεια οταν η ψυχωση ηταν ενεργη κλαιγατε καθολου?εστω και λιγο?
Καπου διαβασα -schizophrenia affect less crying- πως το αντιλαμβανεστε αυτο?
Printable View
Θαθελα να ρωτησω οσοι κανετε θεραπεια με αντιψυχωτικα η και πριν την θεραπεια οταν η ψυχωση ηταν ενεργη κλαιγατε καθολου?εστω και λιγο?
Καπου διαβασα -schizophrenia affect less crying- πως το αντιλαμβανεστε αυτο?
εγω πανω στο επεισοδιο εκλαιγα πολυ...!ημουν πανω στο παραληρημα..!και σκεφτομουν οτι να ναι...!
και γω πανω στο επεισοδιο εκλαιγα πολυ!απο τοτε που με επιασε η θεραπεια δεν μου ερχεται πια κλαμα!
αυτην την περιοδο εχω κλαψει λιγο κανα δυο φορες γιατι δεν αντεχω αυτο που περναω αλλα γενικα οχι δεν κλαιω.. μετα το επεισοδιο..!εχω αλλα προβληματα τωρα βραχυκυκλωνει το μυαλο μου κλπ...
και εγω δεν εκλαιγα πολυ...!δυο δακρυα...!
εγω τωρα που δεν παιρνω φαρμακα κλαιω σχεδον ολη μερα οπου και να βρισκομαι, αλλοτε με λυγμους και αλλοτε μονο δακρυα, αυτο δεν σημαινει πως κρυβομαι για να κλαψω ,κραταει λιγη ωρα αλλα πολλες φορες στη διαρκεια της ημερας!
den ξερω αν εχω ψυχωση ,τουλαχιστον τωρα, σοσους γιατρους πηγα εδωσαν διαφορετικες διαγνωσεις, οι ψυχολογοι με τα διαφορα τεστ που εκανα δεν βγαζουν ψυχωση -ισως ψυχωτικη δομη ,κατι που συμβαινει σε πολλους-αλλα η συμπεριφορα μου ειναι ειναι πολυ διαφορετικη απο τα κοινωνικα δεδομενα- κ γενικα εχω μια αποσυρση στη φαντασια μου ,προσπαθωντας να λυσω ολες τις υποτιμητικες σκεψεις που κανω για τον εαυτο μου!
Βρε παιδια πειτε μου σας παρακαλω ειναι εν τελει το κλαμα για οποιον λογο κιαν γινεται συμτωμα σχιζοφρενειας? νομιζω οτι το μονο μεσο εκφρασης που εχω εδω κ επτα μηνες ειναι το κλαμα.
Εν ταξει ,ξερω θα μου πειτε οτι σας ζαλισα και αντε πηγαινε ρωτα τον γιατρο σου, αλλα δεν εχω πια γιατρο κ δεν εχω βρει καποιον που να μπορει να με καταλαβει, κ τελος παντων δεχθειτε την ιδιομορφια μου και βοηθειστε με στις ανησυχιες μου, θελω να δω τι εχω!
η μεγάλη ευσιγκινησία είναι σύμπτωμα κατάθλιψης.Πολλές φορές έτυχε να είμαι στον δρόμο και να κλάψω, να είμαι στο λεωφορείο ή στο μετρο και να δακρύζω και καθημερινό σχεδόν να κλαιω.Δεν νομίζω αυτό να δείχνει σχιζοφρένεια αλλά κατάθλιψη.
Οταν έκανα αγωγή με αντικαταθλιπτικά σταματούσε το κλάμα, αντίθετα τώρα που δεν κάνω, εχω μεγάλη ευσιγκινησία.
Και ας πουν οτι ξερεις δεν εχεις σχιζοφρενεια...αλλα καταθλιψη ή ΙΔΨ ή δεν ξερω τι ...τι αλλαγη θα επιφερει αυτο σε σενα?
Καμμια , στο ιδιο λουκι θα εισαι και δεν βλεπω πραγματικο νοημα στην ερωτηση.
Το κλαμα ειναι μια συναισθηματικη αντιδραση και ως εκ τουτου μπορεις να κλαις χωρις να εχεις σχιζοφρενεια , μπορεις να κλαις και ενω εχεις σχιζοφρενεια.
Τωρα στατιστικως με φαρμακα κλπ ενω εχεις σχιζοφρενεια αν κλαις περισσοτερο απο το μεσο πληθυσμο που δεν εχει σχιζοφρενεια ή λιγοτερο και κατα ποσο σε ποσοστιαιες μοναδες...εχμ ΔΕΝ ΞΕΡΩ...
Απλως φροντισε να βγεις απο το λουκι.
Απο που το ξερεις εχεις λινκ ή κρινεις εξ ιδιαν τα αλλοτρια?
Δεν ξερω εαν υπαρχει μελετη αλλα τα φαρμακα καθως και η σχιζοφρενεια φερνουν μια επιπεδοση συναισθηματος και μαλλον επηρεαζετε και το κλαμα ως συναισθηματικη αντιδραση...μπλα μπλα μπλα.
Μπα εγω παρα λιγο να χυθω σε ποταμι δακρυων δημοσια προσφατα απο συγκινηση, αφου ειχα κοπανησει μερικα ποτα , αλλα συγκρατηθηκα και δεν εγινα ρεζιλι λολ...εφυγαν κανα δυο δακρυα , τεσπα δεν μου συμβαινει συχνα αλλωστε οι αντρες δεν κλαινε:D
Και μενα μονο ο εαυτος μου φτανει με αυτη την λογικη...και εκλαψα λιγο τις προαλλες...και ευτυχως ηταν λιγο λολ γιατι ημουν δημοσια.Quote:
Είπα μου συμβαίνει εμένα άρα κάτι δεν πάει καλά να μην μπορώ να κλάψω δεν είναι φυσιολογικό και έχω ρωτήσει 3-4 άτομα και έχουν πει το ίδιο και εδώ όπως είπες. Αλλά ξέρεις, και μόνο ο εαυτός μου φτάνει. Θα έλεγα ότι είναι παρενέργεια από τα φάρμακα που δεν τους πιάνει όλους. Άσε που αν είδες, το λέει και η Κατερίνα ότι το διάβασε στο ίντερνετ μάλλον.
Παιρνω φαρμακα απο οτι ξερω κλπ κλπ.
Αλλωστε δεν ειναι ακριβως το ιδιο να παιρνεις φαρμακα και να εχεις μια σταθεροτητα...απο το να περνας τις πυλες της κολασεως και να σφαδαζεις απο τις φρικες που τρως ε?
Ειναι απλα τα πραγματα...υπαρχει πονος χωρις τα φαρμακα , ψυχικος πονος οποτε λογικο ειναι συναισθηματικες αντιδρασεις.
Απο την αλλη ναι υπαρχει επιπεδοση συναισθηματος με τα φαρμακα , που κανει την ζωη πολλες φορες ανιαρη...συγκριτικα βεβαια με το χωρις φαρμακα που ειναι ενας κυκεωνας συναισθηματων...too much , ετσι το αντιλαμβανομαι εγω χωρις να διαβασω τα σχετικα.
Quote:
Keep, εσύ λες ότι έκλαψες λίγο. Άρα δεν ξέρουμε αν μπορείς να κλάψεις πολύ.
Λεω εκλαψα λιγο προσφατα μιας και το εχω φρεσκο , δεν ειπα το βιογραφικο μου λολ και για να σου χαλασω τις στατιστικες ναι μπορω να πλανταξω και στο κλαμα...αλλα ειμαι μια χαρα τωρα δεν μου ερχεται:))))))))))
Μπορεις να πεις οτι κοβω τα φαρμακα στην περιπτωση μου και...κανω μια βουτια στο κενο.
Αρχιζω τα κλαμματα, αρχιζω να συμπεριφερομαι περιεργα , πονος...πολυς πονος , πολυ συναισθημα , να με πληγωνει το παραμικρο ,το λιθαρακι που θα μου πεταξει ο αλλος να το αντιλαμβανομαι ως ογκολιθο κλπ κλπ.
Τρελλη διασκεδαση , μες την μαυριλα κατα καποιο τροπο , διακοπες του νου...μεχρι που ο πονος γινεται αφορητος , γκρεμιζεις τα παντα απο οσα εχεις χτισει με κοπο και το βλεπεις , ρεζιλευεσαι και σερνεσαι και το βλεπεις και ο πονος αφορητος και ξαναγυριζεις στα γνωριμα μονοπατια.
Προσωπικη εμπειρια απλως.
http://www.youtube.com/watch?v=0OWM5-URpP0
Αφιερωμενο σε ολους εξαιρετικο κομματι...ριχνω μια στο μυαλο για να σε φτασω:)))))))))))))
Quote:
Originally posted by keep_walking
Και ας πουν οτι ξερεις δεν εχεις σχιζοφρενεια...αλλα καταθλιψη ή ΙΔΨ ή δεν ξερω τι ...τι αλλαγη θα επιφερει αυτο σε σενα?
Το κλαμα ειναι μια συναισθηματικη αντιδραση και ως εκ τουτου μπορεις να κλαις χωρις να εχεις σχιζοφρενεια , μπορεις να κλαις και ενω εχεις σχιζοφρενεια.
Τωρα στατιστικως με φαρμακα κλπ ενω εχεις σχιζοφρενεια αν κλαις περισσοτερο απο το μεσο πληθυσμο που δεν εχει σχιζοφρενεια ή λιγοτερο και κατα ποσο σε ποσοστιαιες μοναδες...εχμ ΔΕΝ ΞΕΡΩ...
Λοιπον Κηπ ,ναι, μενδιαφερει να ξερω τι εχω για πολλους λογους!
Αν εχω σχιζοφρενεια σιγουρα δεν ειναι το ιδιο με το να εχω μια διαταραχη προσωπικοτητας εστω κ σχιζοτυπη.
Δεν συμβιβαζομαι με την λογικη σου παρε τα χαπια σου κ σκασε!
Θα δεχτω την αναπηρια μου αν ειναι ψυχωση και θα συμβιβαστω με την μετριοτητα της ζωης που μου αναλογει επειδη ξερω πως η σχιζοφρενεια -βασιλισσα των ασθενειων- ειναι ανιατη- . Δεν μπορω να δεχτω την λογικη των γιατρων που δινουν αντιψυχωτικα ακομη κ για αυπνιες με την δικαιολογια να ειμαστε σιγουροι ,μη τυχον κ υπαρξει αυτοκτονια, κλπ, κλπ...
Ειμαστε στο 2010 και η βασικη θεραπεια των ψυχωσεων η των διαταραχων ειναι η φαρμακοθεραπεια οπως το 1950 ,ενω θαπρεπε να ειναι πολυ διαφορετικα ,οπως διαφορετικες θαπρεπε να ειναι κ οι αποψεις των χρηστων των φαρμακων, αυτα και αλλα πολλα ......
Η σχιζοφρενεια ειναι ανιατη ασθενεια λεει η επιστημη . 25% των σχιζοφρενων μπορει να θεραπευτουν πληρως , ενα ποσοστο σχιζοφρενων ζουνε σχετικα καλα με φαρμακοθεραπεια χωρις υποτροπες κ υπαρχει και ενα ποσοστο νομιζω 20% που ειναι χαλια , φουλ στις υποτροπες, δεν τους πιανουν τα φαρμακα κλπ
Quote:
Originally posted by katerinaki
Quote:
Λοιπον Κηπ ,ναι, μενδιαφερει να ξερω τι εχω για πολλους λογους!
Αν εχω σχιζοφρενεια σιγουρα δεν ειναι το ιδιο με το να εχω μια διαταραχη προσωπικοτητας εστω κ σχιζοτυπη.
Θα δεχτω την αναπηρια μου αν ειναι ψυχωση και θα συμβιβαστω με την μετριοτητα της ζωης που μου αναλογει επειδη ξερω πως η σχιζοφρενεια -βασιλισσα των ασθενειων- ειναι ανιατη- . Δεν μπορω να δεχτω την λογικη των γιατρων που δινουν αντιψυχωτικα ακομη κ για αυπνιες με την δικαιολογια να ειμαστε σιγουροι ,μη τυχον κ υπαρξει αυτοκτονια, κλπ, κλπ...
Ειμαστε στο 2010 και η βασικη θεραπεια των ψυχωσεων η των διαταραχων ειναι η φαρμακοθεραπεια οπως το 1950 ,ενω θαπρεπε να ειναι πολυ διαφορετικα ,οπως διαφορετικες θαπρεπε να ειναι κ οι αποψεις των χρηστων των φαρμακων, αυτα και αλλα πολλα ......
Η λογικη μου ειναι παρε τα χαπια σου και σκασε?Quote:
Γιατι σου ειπα να παρεις χαπια?
Κανε οτι γουσταρεις , δικια σου ειναι η ζωη.
Quote:
Θα δεχτω την αναπηρια μου αν ειναι ψυχωση και θα συμβιβαστω με την μετριοτητα της ζωης
Νο comment...
Τι λεγαμε...α ναι το θεμα ειναι αν το κλαμα ειναι συμπτωμα σχιζοφρενειας?
Δεν ξερω πραγματι...κατσε να το επεξεργαστω καμμια βδομαδα και να διαβασω καμμια μελετη...ξερω γω.
Quote:
Τι λεγαμε...α ναι το θεμα ειναι αν το κλαμα ειναι συμπτωμα σχιζοφρενειας?
Δεν ξερω πραγματι...κατσε να το επεξεργαστω καμμια βδομαδα και να διαβασω καμμια μελετη...ξερω γω.
ειλικρινα θα με βοηθουσες αν εβρισκες κατι και με ενημερωνες!
το 25% ποσο ανιατο σου φαινεται δλδ???????Quote:
Η σχιζοφρενεια ειναι ανιατη ασθενεια λεει η επιστημη . 25% των σχιζοφρενων μπορει να θεραπευτουν πληρως , ενα ποσοστο σχιζοφρενων ζουνε σχετικα καλα με φαρμακοθεραπεια χωρις υποτροπες κ υπαρχει και ενα ποσοστο νομιζω 20% που ειναι χαλια , φουλ στις υποτροπες, δεν τους πιανουν τα φαρμακα κλπ
δεν το βρισκω μικρο ποσοστο για \"ανιατη\" ασθενεια
κι αν προσθεσεις και το 55% που ζουν μια καλη ζωη με φαρμακα, εχεις ενα 80% καλης ζωης!!
τοσο δυσοιωνο σου φαινεται το ποσοστο?
Ετσι ειμαι ,εχω ρεζιλευτει..... με θεωρουν τρελλη......Quote:
Μπορεις να πεις οτι κοβω τα φαρμακα στην περιπτωση μου και...κανω μια βουτια στο κενο.
Αρχιζω τα κλαμματα, αρχιζω να συμπεριφερομαι περιεργα , πονος...πολυς πονος , πολυ συναισθημα , να με πληγωνει το παραμικρο ,το λιθαρακι που θα μου πεταξει ο αλλος να το αντιλαμβανομαι ως ογκολιθο κλπ κλπ.
Τρελλη διασκεδαση , μες την μαυριλα κατα καποιο τροπο , διακοπες του νου...μεχρι που ο πονος γινεται αφορητος , γκρεμιζεις τα παντα απο οσα εχεις χτισει με κοπο και το βλεπεις , ρεζιλευεσαι και σερνεσαι και το βλεπεις και ο πονος αφορητος και ξαναγυριζεις στα γνωριμα μονοπατια.
Ομως οι σχιζοφρενεις πονανε? κλαινε?
Ειπες Κηπ οτι θα το εψαχνες το θεμα -κλαμα κ σχιζοφρενεια-
ηταν ειρωνικο χιουμορ? η θα το κανεις? εγω δεν μπορεσα να βρω κατι σιγουρο ,μονο αυτο- affect less crying- ti σημαινει δηλαδη? κλαινε λιγο η μειωνεται το κλαμα?
Ηταν ειρωνικο...γιατι δεν ημουν στην καλυτερη διαθεση και τσαντιστηκα λιγο.Quote:
Ετσι ειμαι ,εχω ρεζιλευτει..... με θεωρουν τρελλη......Quote:
Ειπες Κηπ οτι θα το εψαχνες το θεμα -κλαμα κ σχιζοφρενεια-
ηταν ειρωνικο χιουμορ? η θα το κανεις? εγω δεν μπορεσα να βρω κατι σιγουρο ,μονο αυτο- affect less crying- ti σημαινει δηλαδη? κλαινε λιγο η μειωνεται το κλαμα?
Μαυρες σκεψεις ειναι , που αναλωνουν το μυαλο , αν το καλοσκεφτεις δεν ειναι πολυ \"λογικη\" ερωτηση.
Δεν ξερω τι σημαινουν αυτες οι τρεις λεξεις οπως ειναι διατυπωμενες.
Ναι αν κοψω τα φαρμακα , αρχιζω να γινομαι υπερευαισθητος , υπερσυναισθηματικος , το κλαμα ειναι στο προγραμμα ,μαυρη καταθλιψη με κυριευει , μεχρι που αρχιζω και ποναω τοσο που δεν μπορω ισως ουτε να εκφραστω σαν να ειμαι στην ερημο Σαχαρα αισθανθηκα για μια στιγμη την τελευταια φορα , μια απεραντη ερημια.
Εαν παιρνω φαρμακα , τοτε δεν νομιζω να πεσω σε τοση μαυριλα ωστε να κλαψω , αλλωστε ειμαι του αλλου φυλλου... Εχει σημασια.
Παντως μπορει να τυχει να κλαψω αν ζοριστω ειδικα αν προκειται για θεμα σχεσεων με το αλλο φυλλο ή γενικα σχεσεων.
θα ψαξω παντως αυριο ομως...μηπως βρω κατι.
<<<<<<<<<<<<&l t;<<<<<<<<<<<< <<< σαφως πονανε και κλαινε,, ,και μαλιστα αν αυτο που λεγεται , οτι ο ψυχικος πονος ειναι πολυ μεγαλυτερος απο καθε σωματικο πονο,,,,τοτε οι σχιζοφρενεις που ειναι το ποιο βαρυ ψυχικο νοσημα ,προκαλει ισως τον μεγαλυτερο πονο που μπορει να βιωσει ο ανθρωπος .____(μιαλαμε για διαρκή πονο παντα , οχι για τον πονο που μπορει να προκλειθει σενα δυστυχημα τροχαιο πχ η οποιο αλλο)____
--μαλλον εσυ ομως δεν μιλας για τετοιο κλαμα ,,,αλλα για ενα κλαμα με συγκηνισιακη φορτιση,,,,που φερνει και ενα αισθημα λυτρωσης-καθαρσης ,,,,,,,,,ενα αισθημα που πολλοι το αποζητουν ,,, που θελουν να κλαψουν και δεν μπορουν,,,,,,,,,,, δεν θα φοβομουνα κατι τετοιο , απλα θα προσπαθουσα να μην μου συμβαινει μπροστα σε αλλους,,θα το αφηνα να βγει ελευθερα ,και θα κοιταζα μπροστα χωρις να το αναλυω ιδιαιτερα...... (((η ακομα καλυτερα θα εψαχνα να βρω εναν... ωμο για να κλαψω .....
(((Εγώ πάντως πονάω πολύ αλλά δεν μπορώ να κλάψω με τίποτα. Το πολύ που έκλαψα ήταν 3 δάκρυα που είδα τον πρώην μου. Μέσα σε 2 χρόνια και κάτι μόνο μία φορά έχω κλάψει τον πρώτο χρόνο. Δεν είναι φυσιολογικό. Ενώ από διάθεση ψυχολογία χάλια και από πόνο πολύ. ))))<<<<<<<<<<<&l t;<<<<<<<<<<<< <<<<<< αυτο ενοουσα οτι καποιοι εχουν αναγκη να κλαψουν και δεν μπορουν ._________________________________________________ ________________________________ Παντως lightbluepath αν θες μια ιδεα , εχω διαπιστωσει προσφατα οτι... σε μια κηδεια πχ οταν πας να χαιρετησεις φιλους που μολις εχασαν τον πατερα τους ...ειναι δυνατον να μην συγκινηθεις και να σε παρουνε τα δακρυα ?.
..κα να μην σε παρουνε τα δακρυα ηθελα να πω.
αν χασεις το γονιο σου δεν θα μπορει να σου φερθει ασχημα και βαναυσα οπως λες αλλα δεν θα μπορει επισης να σου δειχνει την αγαπη που σου δινει τωραQuote:
Originally posted by lightbluepath
Δεν έχει τύχει να πάω σε κηδεία που έχουν χάσει τον πατέρα τους αλλά ξέρω ότι εγώ πονάω πολύ και δεν κλαίω. Και για να σου πω ένα παράδειγμα, λέει καλύτερα να χάσεις ένα γονιό παρά να σου φέρεται βάναυσα. Οκ? Οπότε ίσως περνάω και χειρότερα το πιο πιθανό. Εξάλλου πήγα στης γιαγιάς μου την κηδεία που την αγαπούσα πολύ και δεν έκλαψα καθόλου.
Quote:
People suffering from schizophrenia may start laughing or crying without any reason, they sometimes show no response to emotional situations. The lifestyle of patient changes in many ways, they display numbness towards their role in social life, they loose motivation, belief etc. and the normal pattern of their life changes entirely.
Quote:
Schizophrenia has emerged as one the diseases that are affecting our society at a large extent in modern days. Schizophrenia affects life of a person suffering from this disorder in thousands of ways, effects and severity of the problem varies from person to person who is suffering from schizophrenia.
Οι άνθρωποι που πάσχουν από σχιζοφρένεια μπορουν να ξεκινήσει το γέλιο ή κλάμα χωρίς κανένα λόγο, δείχνουν μερικές φορές μη απαντηση σε συναισθηματικές καταστάσεις. Ο τρόπος ζωής των ασθενών αλλαγές με πολλούς τρόπους, εμφανίζουν μούδιασμα προς το ρόλο τους στην κοινωνική ζωή, χάνουν τα κίνητρα, κλπ. πίστη και την κανονική πορεία της ζωή τους να αλλάζει εντελώς.
Σχιζοφρένεια έχει αναδειχθεί σε μία από τις ασθένειες που πλήττουν την κοινωνία μας σε μεγάλο βαθμό στις σύγχρονες ημέρες. Η σχιζοφρένεια επηρεάζει τη ζωή του ένα άτομο που πάσχει από αυτή τη διαταραχή με χίλιους τρόπους, τα αποτελέσματα και τη σοβαρότητα του προβλήματος ποικίλλει από άτομο σε άτομο που πάσχει από σχιζοφρένεια.
H μεταφραση ειναι αυτοματη...για αυτο ισως λιγο γελοια...αλλα βγαινει νοημα:)
Οπως βλεπουμε το κλαμα ωσ συναισθηματικη αντιδραση υπαρχει κατι που δεν μου προξενει φυσικα καμμια εκπληξη.
Ναι δεν εχω βρει ισορροπιες σε αυτο.Quote:
εμφανίζουν μούδιασμα προς το ρόλο τους στην κοινωνική ζωή
Crying and schizophrenia απαντα το google που τα ξερει ολα με 1.040.000 αοτελεσματα, και πολλες μαρτυριες ασθενων...κατι που δεν μου προξενει επισης εκπληξη.
crying and depression το google απαντα με 5.110.000 αποτελεσματα...αλλωστε ειναι και ποιο συνηθισμενη ασθενεια...νομιζω.
Αλλα και η σχιζοφρενεια δεν ειναι κατι το εξωτικο , εαν βαλεις 100 ατομα σε ενα δωματιο το ποσοστο ειναι 1.1% νομιζω δηλαδη ενας θα εχει σχιζοφρενεια , αντε δυο.
Δεν ειναι καθολου σπανια.
Απο κει και περα τοσος λαος και να σιωπα , ισως η δυναμη των μιντια και η προκαταληψη που υπαρχει να κλεινει στοματα και να διογκωνει φυσικα τα προβληματα.
Και φυσικα μαλλον ειναι και η συμπεριφορα ισως των σχιζοφρενων τετοια που ειναι low profile και οχι παιρνω ενα πριονι χαχαχαχα...για γελια και για κλαματα.
Ελεγα να μην ασχολιεμαι πλεον με αυτα...αλλωστε εχω κατι και δεν με νοιαζει , με νοιαζουν μονο λυσεις και οχι να ασχολουμε με το τι κανει τι δεν κανει η σχιζοφρενεια , αν το καλοψαξεις αλλωστε δεν αφηνει τιποτα ανεπηρεαστο και οπως λεει και το πρωτο κειμενο επηρεαζει την ζωη του ανθρωπου με 1000 τροπους.
Κηπ ευχαριστω για τον χρονο που αφιερωσες σε μια ερωτηση που σου φαινεται γελοια!
Ομως ξερεις δεν μου εχει τυχει να γνωρισω αρκετους σχιζοφρενεις κ γενικα απο οτι εχω δει και σε ταινιες δεν τους παρουσιαζουν να κλαινε γιατι στο κατω κατω το κλαμα ειναι μεσο εκφρασης και αυτοι δεν εκφραζονται ευκολα.
Ειναι ομως μαλλον αυτο που λεει ασχετο κλαμα οπως κ το γελιο . Εγω παντως κλαιω για τις υποτιμητικες σκεψεις (η φωνες , οι γιατροι λενε οτι δεν εχει κ τοσο σημασια αν ειναι φωνες χωρις ηχο η σκεπτομορφες η φαντασματα)που κανω για τον εαυτο μου και γενικα οταν θελω κατι κ δεν το εχω ,σαν μικρο παιδι δηλαδη.......
Quote:
Originally posted by path
--μαλλον εσυ ομως δεν μιλας για τετοιο κλαμα ,,,αλλα για ενα κλαμα με συγκηνισιακη φορτιση,,,,που φερνει και ενα αισθημα λυτρωσης-καθαρσης ,,,,,,,,,ενα αισθημα που πολλοι το αποζητουν ,,, που θελουν να κλαψουν και δεν μπορουν,,,,,,,,,,, δεν θα φοβομουνα κατι τετοιο , απλα θα προσπαθουσα να μην μου συμβαινει μπροστα σε αλλους,,θα το αφηνα να βγει ελευθερα ,και θα κοιταζα μπροστα χωρις να το αναλυω ιδιαιτερα...... (((η ακομα καλυτερα θα εψαχνα να βρω εναν... ωμο για να κλαψω .....
Ετσι πιστευα οτι ειναι -λυτρωση- αλλα τωρα εχω μπερδευτει ,γιατι πολλες φορες κλαιω κ για κατι που εχασα η δεν βρισκω πχ αναπτηρα ! Σε τρελανα?
Αν θελουν να περιγραψουν σαν ντοκυμαντερ φανταζομαι το προβλημα της σχιζοφρενειας θα μπορουσαν να δειξουν κατι τετοιο.Quote:
Ομως ξερεις δεν μου εχει τυχει να γνωρισω αρκετους σχιζοφρενεις κ γενικα απο οτι εχω δει και σε ταινιες δεν τους παρουσιαζουν να κλαινε γιατι στο κατω κατω το κλαμα ειναι μεσο εκφρασης και αυτοι δεν εκφραζονται ευκολα.
Φυσικα μπορει να θελουν να δειξουν το κακο τυπο που ειναι ψυχω και παιρνει το κουζινομαχαιρο και αφανιζει τονο τοπο...εκει δεν ταιριαζει να κανει και πολυ ζουμ στην ψυχικη του αγωνια...ουτε και ενδιαφερει κανεναν φυσικα , ειναι παει αυτος προς αυτη την κατευθυνση , εσυ πηγαινε απο την αλλη λολ.
Χολυγουντ...
Η αληθεια φυσικα του κλασσικου παραδειγματος \" Ο σχιζοφρενης δολοφονος με το πριονι \" ειναι οτι ο αγγλικος τιτλος δεν ανανφερει πουθενα για...σχιζοφρενεια , ειναι \"Chainsaw Massacre\" δηλαδη αν δεν κανω λαθος σφαγη με αλυσοπριονο.
Αυτοι που αναλαμβανουν το προμοσιον στην Ελλαδα θεωρησαν μια χαρα τιτλο πιασαρικο να προσθεσουν την λεξη \"σχιζοφρενης\"...αλλωστε εχει προϊστορια.
Ειναι και ασχημη λεξη ...δεν ειναι?
Τεσπα.
βασικα αυτο μπορει να ειναι η αμυνα σου επειδη καταλαβαινεισ οτι δεν μπορεισ να παλεψεισ με την ασθενεια κι οτι εισαι πολυ διαφορετικη απο οτι ησουν τιποτα δεν καταφερνεισ οπωσ παλια κτλQuote:
Quote:
Originally posted by path
Ετσι πιστευα οτι ειναι -λυτρωση- αλλα τωρα εχω μπερδευτει ,γιατι πολλες φορες κλαιω κ για κατι που εχασα η δεν βρισκω πχ αναπτηρα ! Σε τρελανα?
εισαι πολυ καλο παιδι!πως το ξερω?δεν το ξερω!
γιατι πολλες φορες κλαιω κ για κατι που εχασα η δεν βρισκω πχ αναπτηρα ! Σε τρελανα? <<<<<<<<<<<<&l t;<<<< δεν το βρισκω τρελο Κατερινακι,,,και δεν κλαις για τον αναπτηρα ,,,κλαις για σενα , για την ολη κατασταση, για την μειωμενη προσοχη σου , για την αντιφαση (πιθανως ) που εσυ... πριν απο ολα αυτα θυμοσουνα και την παραμικρη λεπτομερεια , ελεγχες τα παντα ,,,και τωρα καμια βαριεσαι να δεσεις και τα...κορδονια σου πχ __________ο αναπτηρας ειναι το εναυσμα η αφορμη ... ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΛΟΓΟς ΤΗς ΣΥΓΚΙΝΗΣΗς ,,,μην σε προβληματιζει και μην ΄΄κριτικαρεις \'\' τον εαυτο σου για αυτο ,,ειναι μια \'\'αυτο-εκφραση\'\' , με θετικο προσημο εξακολουθω να νομιζω .........