ηθελα να ρωτησω ποσοι απο εσας εχουν ταχυκαρδιες,για ποσο χρονικο διαστημα,ποσο σας διαρκουν, κ μεχρι ποσους σφυγμους εχετε?
Printable View
ηθελα να ρωτησω ποσοι απο εσας εχουν ταχυκαρδιες,για ποσο χρονικο διαστημα,ποσο σας διαρκουν, κ μεχρι ποσους σφυγμους εχετε?
οσοι εχουμε διαταραχη αγχους εχουμε ταχυπαλμιες..κυριως ταχυπαλμιες!
η αληθεια ειναι οτι δεν εχω υπολογισει ποτε ποση διαρκεια εχουν μιας κ το καθε δευτερολεπτο μου φαινεται αιωνας!
κ φυσικα δεν εχω μετρησει ποτε τους παλμους μου!δεν σφαξανε!αν δω πανω απο 100 θα παθω εγκεφαλικο!
το θεωρω λαθος να μετρας πιεση,παλμους κτλ..πιο πολυ τρομαζεις!
αυτα απο εμενα..
Συμφωνώ απόλυτα. Και μένα μια περίοδο με είχε πιάσει μανία και μέτραγα τους παλμούς μου συνέχεια, και πάντα ήταν ανεβασμένοι. Ευτυχώς την έκοψα αυτήν την συνήθεια.
Ταχυπαλμίες κυρίως σε κρίσεις άγχους, δεν έχω ιδέα πόσο κράτησαν, ούτε πόσους παλμούς είχα, ήταν το τελευταίο που θα σκεφτόμουν εκείνη την στιγμή, πάντως ένιωθα πως η καρδιά μου χτυπούσε τόσο γρήγορα και δυνατά που κάποιος δίπλα μου θα μπορούσε όντως να την ακούσει.
εγω μια περιοδο ειχα φαει κολλημα κ με την θερμοκρασια..καθε φορα λοιπον που εβαζα θερμομετρο ειχα μονιμως δεκατα!
το ιδιο ισχυει κ με το πιεσομετρο..οσο μετρας παλμους,παντα θα ειναι ψηλα!
Κι εγώ έχω ταχυκαρδίες και μάλιστα με αρκετούς σφυγμούς. Όταν είχα πάει στο νοσοκομείο λόγω γρίππης, επειδή με φόβισε ο γιατρός, έφτασα 198! Και αν θυμάμαι καλά έκανα και καρδιογράφημα εκείνη τη στιγμή γιατί ο γιατρός πραγματικά τα χρειάστηκε. Κι εγώ δηλαδή που ένιωθα την καρδιά μου να πάει να σπάσει.
Πάντως όσο λιγότερο ασχολείσαι μαζί τους τόσο το καλύτερο.
Quote:
Originally posted by dora-agxos
κ φυσικα δεν εχω μετρησει ποτε τους παλμους μου!δεν σφαξανε!αν δω πανω απο 100 θα παθω εγκεφαλικο!
.
Δεν ειναι και τοσο τρομακτικο εαν οι σφυγμοι φτανουν τους 100+ .
Αρκετες φορες την ημερα μπορει να συμβει αυτο , ανεβαινοντας μια σκαλα ή εχοντας μια κριση αγχους.
Ειναι ακρως ενοχλητικο - το εχω περασει - αλλα δεν ειναι επικυνδινο . Βεβαια εννοειται οτι εχουμε κανει και μια εξεταση καρδιας για να αποκλεισουμε το παθολογικο ενδεχομενο .
χαιρω πολυ χαιροπουλος!οταν ομως εχεις φοβιες-κριση πανικου τους 100+ τους μεταφραζεις σε εμφραγμα :)Quote:
Originally posted by nopanic
Quote:
.
Δεν ειναι και τοσο τρομακτικο εαν οι σφυγμοι φτανουν τους 100+ .
Αρκετες φορες την ημερα μπορει να συμβει αυτο , ανεβαινοντας μια σκαλα ή εχοντας μια κριση αγχους.
Ειναι ακρως ενοχλητικο - το εχω περασει - αλλα δεν ειναι επικυνδινο . Βεβαια εννοειται οτι εχουμε κανει και μια εξεταση καρδιας για να αποκλεισουμε το παθολογικο ενδεχομενο .
αυτο ηθελα να πω..:)
Quote:
χαιρω πολυ χαιροπουλος!οταν ομως εχεις φοβιες-κριση πανικου τους 100+ τους μεταφραζεις σε εμφραγμα :)
αυτο ηθελα να πω..:)
:D:D Eννοειται οτι τους μεταφραζεις σε εμφραγμα :D
Το εχω παθει δεκαδες φορες κ ξερω απο πρωτο χερι το συναισθημα.
Κατι ομως πρεπει να κανουμε για να το καταπολεμησουμε ,ετσι δεν ειναι ?
Ο τροπος που το καταπολεμησα κατα πολυ μεγαλο βαθμο ειναι η γυμναστικη .Πηρα διαδρομο και αρχισα να περπαταω .Ετσι αρχισα να ανεβαζω σφυγμους σε ελεγχομενο περιβαλλον και σιγα σιγα ο εγκεφαλος πείστηκε οτι δεν του περναει πλεον να ανεβαζει σφυγμους για να με τρομαξει!! ;)
Αρχισε βεβαια αλλα κολπα , αλλα τα πολεμαμε κ αυτα οσο γινεται . :)
Γεια σας παιδια...θα ηθελα να ρωτησω κατι.
Σε μια κριση πανικου που εντελως αιφνιδια η καρδια μας χτυπαει σαν τρελη και μπορει να φτασει πανω και απο 170 παλμους το λεπτο....,
......θεωρείται παροξυσμική ταχυκαρδία αυτο ή καμία σχέση??
Θα ηθελα την αποψη σας πανω στο θεμα!
Για οσους δε γνωριζουν τι ειναι η παροξυσμικη ταχυκαρδια μπειτε εδω και θα καταλαβαιτε τι θελω να πω... http://www.incardiology.gr/pathiseis_arrithmies/arrithmies_yperkoiliakes_yperkoiliaki_taxy.htm
βρε αγια καταρχην στην ερωτηση που κανεις θα πρεπει να σου απαντησει καρδιολογος..
υστερα..τι τα ψαχνεις??χειροτερα τα κανεις!απλη ταχυπαλμια εχουμε λογω αδρεναλινης την στιγμη του πανικου..!
μην καθεσαι να ψαχνεις τυπους αρρυθμιων!δεν μας αφορουν..αλλου ειναι το προβλημα σε εμας :)
Λετε ε????
Δικιο εχεις,χειροτερα τα κανω αν ψαχνω,απλα ταιριαζει τοσο πολυ το αρθρο που βρηκα και λεω λες να παθαινουμε κατι τετοιο?
Γιαυτο ρωτησα dora μου, αν δε βοηθηθω απο σας απο ποιον θα βοηθηθω?Κανενας δε μπορει να καταλαβει τη φαση αυτη και δε ξερουν και πως να με βοηθησουν...
Εδω μεσα βρισκω ατομα που πραγματικα καταλαβαινουν και δε λενε οτι τους καπνισει!
Ευχαριστω για την απαντηση!
δεν στο ειπα επιθετικα ειλικρινα κ πολυ καλα κανεις κ ρωτας..
σου απαντω συμφωνα με την δικη μου εμπειρια..κ εγω αυτο το λαθος εκανα καποτε,εψαχνα για τα παντα..
ειλικρινα χειροτερα γινεσαι,αυξανεται ο φοβος..κ ξερεις κατι?οτι κ να ψαξεις περι καρδιας ολα θα σου ταιριαζουν με την περιπτωση σου :) τα αρθρα ομως αναφερονται σε παθολογικες καταστασεις..η δικη μας περιπτωση ουδεμια σχεση εχει.
να ξερεις το πρωτο βημα για να θεραπευτεις η ακομα καλυτερα για να μαθεις να το διαχειριζεσαι ολο αυτο,ειναι να συνειδητοποιησεις οτι δεν εχεις τιποτα οργανικο,ειναι καθαρα ψυχολογικο!αυτο μπορεις να το καταλαβεις?
εγω απο οταν το συνειδητοποιησα εμαθα καπως να το διαχειριζομαι,με την εννοια οτι εχω πολυ λιγοτερες κρισεις,γιατι πλεον δεν φοβαμαι οτι θα πεθανω,ξερω οτι δεν εχω τιποτα κ οταν με πιανει κριση δεν εχει την ιδια δυναμικη λογω του οτι εχει μειωθει ο φοβος..ελπιζω να μην σε μπερδεψα.
αρα λοιπον πρωτο βημα:ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Νομίζω πως είναι λίγο δύσκολο αν όχι άτοπο ειδικά όταν μιλάμε για ταχυπαλμία εν ώρα κρίσης άγχους, είναι απίθανο να μπορέσεις να μετρήσεις επακριβώς του παλμούς σου εκείνη την ώρα, έκτος αν είναι μια κρίση «ελεγχόμενη» και έχει προκληθεί με σκοπό να μετρηθούν πόσοι είναι οι παλμοί το λεπτό που φτάνει η καρδιά σε μια κρίση άγχους – πανικού.Quote:
Originally posted by Agia
Γεια σας παιδια...θα ηθελα να ρωτησω κατι.
Σε μια κριση πανικου που εντελως αιφνιδια η καρδια μας χτυπαει σαν τρελη και μπορει να φτασει πανω και απο 170 παλμους το λεπτο....,
......θεωρείται παροξυσμική ταχυκαρδία αυτο ή καμία σχέση??
Θα ηθελα την αποψη σας πανω στο θεμα!
Για οσους δε γνωριζουν τι ειναι η παροξυσμικη ταχυκαρδια μπειτε εδω και θα καταλαβαιτε τι θελω να πω... http://www.incardiology.gr/pathiseis_arrithmies/arrithmies_yperkoiliakes_yperkoiliaki_taxy.htm
Ναι αν πας να μετρησεις μονος σου την ωρα της κρισης,ειλικρινα δε προλαβαινεις να μετρας και σε φοβηζει ακομα περισσοτερο αυτο,το εχω κανει!
Στα επειγοντα την πρωτη φορα,μου βαλανε ενα μηχανημα στο δαχτυλο και ειχε πιασει 190 καθησμενη.
Πριν φτασω ομως,σιγουρα θα ηταν περισσοτεροι!
ταχυκαρδιες, αρρυθμιες, αισθημα πνιγμου, δυσκολια αναπνοης, κ.α
ειναι ενδειξεις αγχους... και χρειαζεται οπωσδηποτε να παμε σε ειδικο.
Και οταν ειδαν 190 σφιξεις τι κανανε αγια; Καλησπερα.
χε χε....δεν κανανε τιποτα! Μου λεγανε κατσε να ηρεμησεις μονη σου,αυτο ειναι κριση πανικου!
Με ρωταγανε τι εγινε?αν ταραχτηκα αν ανχωθηκα με κατι, αν ηπια καφε και τετοια!
Φοβομουν οτι θα πεθανω και αυτοι δεν κανανε τιποτα!
Μου ειπαν οτι ειναι βλακεια να σου δωσουμε ηρεμηστικο,να το ελεγξεις μονη σου και μου αποσπουσαν την προσοχη με διαφορα.Με ρωταγανε διαφορα και με βαλανε να κανω κατι με τα δαχτυλα μου,σαν παιχνιδι!
Ελεος!
Και μετα απο δεκα λεπτα επεσαν οι σφυγμοι!
Quote:
Originally posted by Agia
χε χε....δεν κανανε τιποτα! Μου λεγανε κατσε να ηρεμησεις μονη σου,αυτο ειναι κριση πανικου!
Με ρωταγανε τι εγινε?αν ταραχτηκα αν ανχωθηκα με κατι, αν ηπια καφε και τετοια!
Φοβομουν οτι θα πεθανω και αυτοι δεν κανανε τιποτα!
Μου ειπαν οτι ειναι βλακεια να σου δωσουμε ηρεμηστικο,να το ελεγξεις μονη σου και μου αποσπουσαν την προσοχη με διαφορα.Με ρωταγανε διαφορα και με βαλανε να κανω κατι με τα δαχτυλα μου,σαν παιχνιδι!
Ελεος!
Και μετα απο δεκα λεπτα επεσαν οι σφυγμοι!
ευγε!!!επεσες σε καλα χερια!
αλλοι βαρανε ηρεμιστηκες ασυζητητι!
χα χα χα,,,ναι μωρε τα πουλακια μου! Σε μενα βρηκαν να το παιξουν καλοι γιατροι και να μη δωσουν εστω κατι να ηρεμησω!Το θεωρησαν κακο!
Και αλλους τους πιανουν στα χερια τους...και παθαινουν τα χειροτερα!
Τραγικο,να νομιζεις πως πεθαινεις...να τους κοιτας και αυτοι να μη δινουν σημασια.Εκει να δεις παλμους!!!
Τωρα εχω καιρο να παθω κριση πανικου.Εχω μαθει καποιες τεχνικες και το χειριζομαι!
Βεβαια,επειδη ξυπναω με ταχυκαρδια απιστευτη λες και εβλεπα εφιαλτη,αυτο δεν ξερω αν ειναι κριση πανικου και με πιανει στον υπνο!Ειληκρινα δεν ξερω τι γινεται εκει!
βρε αγια μου συγνωμη..δλδ θα ηθελες οι γιατροι να στεκονται απο πανω σου πανικοβλητοι??
εμενα αν μου το εκαναν αυτο θα τρελενομουν..!αναγνωρισαν οτι εχεις πανικο κ προσπαθησαν να σε κανουν να χαλαρωσεις με την συμπεριφορα τους!
εγω οταν πηγαινα στα επειγοντα,μου ειχε πει ενας πηγαινε κοπελα μου να κανεις κανενα μπανακι στην παραλια κ ασε τα καρδιογραφηματα :)
Κι εγω με ταχυκαρδια ξυπναω. Σε κλασματα δευτερολεπτου ερχονται. Λες και με περιμενει στο μαξιλαρι.
Εμενα ενας καρδιολογος μου ειχε πει οτι μαλλον ειμαι ερωτευμενη και εχω ταχυκαρδιες χα χα χα.
οχι βρε, απλα στον πανικο μου πανω και στο φοβο μου νομιζα οτι με αγνωουν και ελεγα να παει πεθανα!!!! χαχαχα!
Και εμενα, μου ελεγαν παλι εδω εσυ? Γιατι δε βρισκεις με κατι να ασχοληθεις? χαχα αισθανθηκα πολυ ασχημα και δε ξανα πηγα! Αφησα να περασει καιρος!χαχαχα
εχω φαει δουλεμα(με την καλη εννοια) απο γιατρους ουουουου!!!
Η κλασική απάντηση των γιατρών σε όσους έχουν ταχυκαρδίες είναι η «ριχτο έξω»
Αναγκάστηκα πολλές φορές να πάω στον καρδιολόγο ώσπου στο τέλος και αφού έκανα δυο τεστ κοπώσεως φτάσαμε σε σημείο να συζητάμε οτιδήποτε άλλο εκτός από το πρόβλημα μου. Παρεμπίπτοντος όταν τα συζητούσαμε δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα και αυτό είναι που με ρώτησε στο τέλος.
Δεν με έστειλε σε ψυχίατρο αλλά μου είπε τι άλλο να το ρίξω έξω….
Ναι ακριβως.Να το ριξουμε εξω...! Τι ωρα ομως να μου πειτε να μη χασω την εξοδο!!!!χαχαχα
Εδω ρε παιδια,ξερω εναν ανθρωπο που πηγε στον καρδιολογο και του ειπε να κοψει σχεδον τα παντα,απο φαγητο,ποτο,τσιγαρα,καφεδε� �...γιατι ηταν η κατασταση του κρισιμη και οταν πηγε ο ανθρωπος σπιτι του μετα απο λιγο τον ειδοποιησαν οτι ο καρδιολογος του(που ειχε επισκεφτει πιο πριν)...πεθανε απο καρδια! χαχαχα...αληθεια ειναι αυτο!
Οποτε οτι και να λενε και αυτοι...χ@@@Σε μεσα!
σημερα εκανα το πειραμα να παρω την πιεση μου εν ωρα πανικου!με μικρη δυναμικη παντα ε??
τι το \'θελα??15 με 9 πιεση κ 120 παλμοι!!χαχαχα χεστηκα πανω μου!!κρατησε γυρω στα 2 λεπτα!
μετα επανηλθα!
Wow!!!
Λετε να με πουν τρελη αν παω να αγορασω ενα πιεσομετρο???
Δε ξερω και αν γινεται κιολας!
Θα μου γινει εμμονη ιδεα μετα ή μηπως μου εχει γινει ηδη?
εγω το πιεσομετρο το ειχα απο την εποχη που το ειχα μονιμο κατοικο στην τσαντα μου..
κ σημερα μολις με επιασε η κρισουλα λεω για να δουμε!!!
αγια!μην αγορασεις πιεσομετρο!!το εκανα καθαρα απο περιεργεια!
Quote:
σημερα εκανα το πειραμα να παρω την πιεση μου εν ωρα πανικου!με μικρη δυναμικη παντα ε??
τι το \'θελα??15 με 9 πιεση κ 120 παλμοι!!χαχαχα χεστηκα πανω μου!!κρατησε γυρω στα 2 λεπτα!
μετα επανηλθα!
χαχαχα κολπακια κανεις δωρα?:P
μπα!!απο περιεργεια την πηρα!απλα μολις ειδα τις τιμες επαθα κατι..κ φαντασου δεν ηταν απο τις κρισαρες που με επιαναν πιο παλια!!δλδ φανταζομαι οτι τοτε θα εφτανε η πιεση 22!Quote:
Originally posted by auroula
Quote:
μετα επανηλθα!
χαχαχα κολπακια κανεις δωρα?:P
οντως ηταν λιγο ανεβασμενη.εγω τωρα νιωθω να μαγουμα μου να καινε και φοβαμαι μην εχω πιεση και εγω.
αλλα δεν εχω πιεσομετρο και ντρεπομαι να ζητησω απο γειτωνες.:P
κοιτα οταν οι παλμοι ειναι γρηγοροι φυσικο επομενο ειναι να δειξει υψηλη πιεση,δεν ειναι παθολογικο αυτο..
ειναι σαν να ανεβαινεις 10 οροφους κ να παιρνεις την πιεση σου..
ποπο κατσε να μην λεω πολλα ειναι κ η μοναξια μεσα θα μου την πει!!
:P
xaxaxxaaxax γιαυτο προσεχε λολολ:P:P:P
Στο πλησιεστερο φαρμακειο παω καμια φορα οταν εχω αμφιβολιες..χχαχαχα
Σε λιγο θα μου πουν ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟ,ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΚΑΝΕΙΣ? χαχαχα
Μου τη σπαει το αισθημα παλμων ολη την ωρα.Δηλαδη δε γινεται να μη την ακουω?Να με αφησει στην υσηχια μου?Ολο πρεπει να μου θυμιζει οτι ειναι εδω?Αμαν δηλαδη...!
εγω πλεον δεν εχω κρισεις πανικου.αλλα εχω ταχυκαρδια ολη μερα...δλδ δεν αισθανομαι ξαφνικα οτι ανεβαινουν.ειναι μονιμως σε ενα υψηλο επιπεδο κ χωρις λογο.απλα πιστευω οτι μου εχει γινει εμμονη ιδεα κ πλεον λειτουργει υποσυνειδητα.κ πλεον μιλαμε για 6 χρονια ετσι.
αγια αυτα π λες τα εκανα παλια καθε μερα.ειχα γινει τελειως ρεζιλι παντου.
6 χρονια ε???
Απο ανχωδη διαταραχη? Και πως?δεν εχεις κανει κατι γιαυτο?πως το αντιμετωπιζεις?
ναι 6 χρονια μες στις ταχυκαρδιες,απο αγχωδη διαταραχη.παιρνω αντικαταθλιπτικο.δλδ πλεον δεν εχω ουτε κρισεις πανικου ουτε τπτ,μονο οι ταχυκαρδιες παραμενουν....μερικες φορες επειδη δεν αντεχω αλλο αυτον τον γρηγορο χτυπο συνεχεια μου ρχεται να ουρλιαξω....ειναι πολυ σπαστικο.