Γενικά σε διάφορα θέματα , ακολουθείτε την φωνή της λογικής ή του συναισθήματος ? Στις ερωτικές σχέσεις , μπορεί κάποιος να ακολουθήσει απόλυτα τη λογική , έστω και αν αυτή πάει αντίθετα με το συναίσθημα ??
Printable View
Γενικά σε διάφορα θέματα , ακολουθείτε την φωνή της λογικής ή του συναισθήματος ? Στις ερωτικές σχέσεις , μπορεί κάποιος να ακολουθήσει απόλυτα τη λογική , έστω και αν αυτή πάει αντίθετα με το συναίσθημα ??
Κοίτα σύμπτωση να είναι το θέμα που με απασχόλησε στην σημερινή μέρα μου ( καθώς και τα τελευταία αντα χρόνια μου )
Είναι εργαλεία για να κρατάμε ισορροπία ( κάτι σαν κουπί ) σε σχέση με το κέντρο βάρους τον χαρακτήρα του καθενός μας που μέσα σε μια βάρκα το σώμα μας προσπαθεί να κρατήσει ισορροπία να δώσει κατεύθυνση και πορεία στην ζωή μας που θα την παρομοίαζα με ποταμό που ρέει προς την θαλλασα
Εχω δει κάποιους να είναι άνετοι άλλους να προσπαθούν να πάνε κόντρα στο ρεύμα ( μάταια όμως ) αρκετούς να πηγαίνουν πότε με την μια μεριά ( λογική ) και πότε απο την αντίθετη ( συναίσθημα ) αν το φέρεις στην φαντασία σου σαν εικόνα όλους μας στο τεράστιο ποτάμι τις ζωής και πως κωπηλατούμε στα ανάλογα στενά η φαρδιά σημεία του
Κάποτε κάποιος απο το φόρουμ πάντως με είχε συμβουλεύσει πως η λογική σε ωθεί μπροστά ενώ το συναίσθημα σε κρατάει πίσω και το μόνο που θα συμπλήρωνα σε αυτο το σκεπτικό ειναι πως αυτο συμβαίνει ανάλογα με ποιο βάζεις μπροστά
Ευχαριστώ για την απάντηση και σίγουρα δε λειτουργούμε πάντα με το συναισθημα .....αλλά τι γίνεται στην περιπτωση που αυτο που νιώθεις ακυρώνει τη λογική σου ?
Να το κάνεις πράξη τότε σε τι σε εμποδίζει η λογική ?
Αυτά σε γενικές γραμμές αν γίνεις ποιο συγκεκριμένη θα με βοηθούσε να καταλάβω την αναζήτηση σου
θέλω έναν άνθρωπο που δεν θα έπρεπε να είμαι μαζί του και με θέλει και εκείνος . Η λογική λεει όχι ενω το συναισθημα εχει ξεφύγει για τα καλα....
Χρησιμοποιώ συναισθηματική λογική και λογική με συναίσθημα : )
λογικη! (οσο μπορουμε), γιατι το συναισθημα ειναι μαρκα μ εκαψες!
Εχω διαβάσει το βιβλίο \" συναισθηματική νοημοσύνη \" 2 φορές ,ακόμη ακρη δεν έβγαλα !Quote:
Originally posted by Soul_Rebel
Στα πρέπει τα δικά σου τα δικά του η του κόσμου η ποιανού τα πρέπει ?
δίκιο έχεις , αλλά αν υπερισχύει τι κάνουμε ???Quote:
Originally posted by Lou!..
λογικη! (οσο μπορουμε), γιατι το συναισθημα ειναι μαρκα μ εκαψες!
Και στα δικά μου και στου κόσμου......:(Quote:
Originally posted by fevgatos67
Δεν εχω άποψη για το βιβλίο μου έχουν προτείνει το σκέφτομαι αρα αισθάνομαι το οποίο να δω ποτε θα το πάρω με την δουλειά που κάνωQuote:
Originally posted by Renia29
Εχω διαβάσει το βιβλίο \" συναισθηματική νοημοσύνη \" 2 φορές ,ακόμη ακρη δεν έβγαλα !Quote:
Αλλα σε γενικες γραμμες τι εχεις καταλαβει εστω περιπου απο αυτο που διαβασες ?
Η αλήθεια είναι έχει καιρό που το παράτησα , είναι μεγάλο και αγγίζει πολλούς τομείς αλλά δε μπορώ να πω πως συγκρατησα κάτι , ισως γιατι δε το καταλαβα !Quote:
Δεν εχω άποψη για το βιβλίο μου έχουν προτείνει το σκέφτομαι αρα αισθάνομαι το οποίο να δω ποτε θα το πάρω με την δουλειά που κάνωQuote:
Αλλα σε γενικες γραμμες τι εχεις καταλαβει εστω περιπου απο αυτο που διαβασες ?
μμμ λογικη κ συναισθημα..δρομοι αντιθετοι!!δεν προκειται να διασταυρωθουν ποτε!
στα συναισθηματα ρενια μου δεν υπαρχει λογικη!αν η καρδια λεει ναι,το μυαλο υποτασσεται!
Δεν το έχω διαβάσει, αλλά νομίζω θα είναι ενδιαφέρον καθώς εκτιμώ την συναισθηματική νοημοσύνη στους ανθρώπους. Ποιος είναι ο συγγραφέας και ποιες εκδόσεις ;Quote:
Quote:
τις περισσοτερες φορες η λογικη υποτασσεται στα πρεπει των αλλων.
Συγγραφέας: ΓΚΟΛΜΑΝ ΝΤΑΝΙΕΛ
Μετάφραση: ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ ΑΝΝΑ
Εκδόσεις: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
[/quote]
τις περισσοτερες φορες η λογικη υποτασσεται στα πρεπει των αλλων. [/quote]
ίσως...
Ευχαριστώ ;)Quote:
Συγγραφέας: ΓΚΟΛΜΑΝ ΝΤΑΝΙΕΛ
Μετάφραση: ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ ΑΝΝΑ
Εκδόσεις: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
Αναπόφευκτα απο τη στιγμη που δεν γνωρίζω ακριβώς ποια πρέπει σου εννοείς γιατί του κόσμου καλύτερα να ειναι μακρυά και αγαπημένοιQuote:
Προσωπικά ακολουθώ τα κατασταλεγμενα πρέπει που εχω θέσει και ας με πονά το ξερω πως δεν σε βοηθαω με την απαντηση μου και πως θα μπορουσα να σου δωσω ενα παραδειγμα μου ερχονται τοσα πολλα που δεν ξερω τι να πρωτο
πω αλλα ετσι ισως θα ξεφευγα απο το θεμε σου αρα ισως ειναι καλυτερα να γινεις ποιο συγκεκριμενη
ναι σωστά.....είναι παντρεμένος και από όσο ξέρω από δικό μου άτομο , δεν κάνει τέτοιου είδους θέματα συνήθως , και από τα γεγονότα υπαρχει συναίσθημα. Ισως αυτός σε μεγαλύτερο βαθμο από εμένα....και να διευκρινήσω , δεν εχουμε κάνει κάτι γιατί νιώθουμε παράξενα και οι δυο μας με αυτο το θέμα ...αλλιως το θέλουμε πολυ !
θα φας τα μουτρα σου!μακρια!Quote:
ναι σωστά.....είναι παντρεμένος και από όσο ξέρω από δικό μου άτομο , δεν κάνει τέτοιου είδους θέματα συνήθως , και από τα γεγονότα υπαρχει συναίσθημα. Ισως αυτός σε μεγαλύτερο βαθμο από εμένα....και να διευκρινήσω , δεν εχουμε κάνει κάτι γιατί νιώθουμε παράξενα και οι δυο μας με αυτο το θέμα ...αλλιως το θέλουμε πολυ !
Και εσυ ελεύθερη ? ηλικιακά ? παιδιά ? ( αφμ τηλ εμαιλ χαχα σορυ αλλα και λιγο χαμογελο παει ετσι ?για μην βαρύνουμε συναισθηματικά ε ?)
φυσικα ...δε παρεξηγω....ειμαστε πολύ κοντά ηλικιακά (2 χρόνια) και εχει παιδι. εγώ ελευθερη
Θα σε στεναχωρήσω τότε και οπως ήδη πρωτη ειπε και η Δωρα
μακρυά 9 στις 10 θα είσαι το θύμα να το πω κάπως έτσι
Η γνώμη μου ετσι , το δικαίωμα το έχεις εσυ πάντα στην ζωή σου και χωρις να ακουσω την συναισθηματική σου πλευρα η λογική σου θα πρεπει να σε προστατεύσει απο μελλοντική απογοήτευση
Σε ευχαριστώ .... :)Quote:
Θα σε στεναχωρήσω τότε και οπως ήδη πρωτη ειπε και η Δωρα
μακρυά 9 στις 10 θα είσαι το θύμα να το πω κάπως έτσι
Η γνώμη μου ετσι , το δικαίωμα το έχεις εσυ πάντα στην ζωή σου και χωρις να ακουσω την συναισθηματική σου πλευρα η λογική σου θα πρεπει να σε προστατεύσει απο μελλοντική απογοήτευση
Πάντως με τέτοιο χαμόγελο βρεις το ταίρι σου
Εγω σου το εύχομαι
Η μόνη σου υποχρέωση είναι να την πραγματοποιήσεις αυτήν την ευχή
Καλο βραδυ γιατι εχει αγωνα αυριο
Τα λεμε τον νου σου
Σε ευχαριστώ και πάλι !!Quote:
Πάντως με τέτοιο χαμόγελο βρεις το ταίρι σου
Εγω σου το εύχομαι
Η μόνη σου υποχρέωση είναι να την πραγματοποιήσεις αυτήν την ευχή
Καλο βραδυ γιατι εχει αγωνα αυριο
Τα λεμε τον νου σου