Quote:
Originally posted by sabb
Κατάλαβα για ποιο λόγο δεν ήθελες να μιλήσεις στους γονείς σου...
Είναι ειδικός η μητέρα σου ή είχε παρόμοια βιώματα με τα δικά σου ? Σύμφωνοι, όλοι όσοι έχουν την εσωτερική δύναμη και τον αυτοέλεγχο, μπορούν να ξεπεράσουν τις ψυχικές δυσλειτουργίες χωρίς φάρμακα και χωρίς γιατρούς. Πόσοι είναι αυτοί όμως ? Πως ξέρει η μητέρα σου πως έχεις την δύναμη να το ξεπεράσεις αυτό που περνάς μόνη σου και χωρίς την βοήθεια ειδικού ? Γνωρίζει πως η μοναδική στιγμή που νιώθεις ασφαλής είναι όταν είσαι κουκουλωμένη κάτω από τα σκεπάσματα την ώρα του ύπνου ? Σε γνωρίζει η μητέρα σου ή αερολογεί ?
Είμαι γονιός κι αν συμβεί κάτι παρόμοιο στα παιδιά μου, θα φροντίσω να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου να τα βοηθήσω, παρέχοντας συμβουλές κι όχι παροτρύνοντας τα να μη συμβουλευτούν κάποιον που γνωρίζει πως να τα βοηθήσει.
Να το παλέψεις μόνη σου, δεν αντιλέγω...Τι να παλέψεις όμως που αν δεν πας σε κάποιον ειδικό να σου μιλήσει για αυτά που εσύ αποκαλείς εξωπραγματικά συναισθήματα και να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται, ποιοί είναι οι μηχανισμοί και τα ερεθίσματα που τα προκαλούν, πως θα μπορέσεις να αναγνωρίσεις τον \"εχθρό\" σου αν δεν ξέρεις με τι στολή κατεβαίνει να σε πολεμήσει ?
ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ