Είναι οι ψυχιατροι-ψυχολογοι-θεραπευτες κτλ κομπογιαννιτες - κλέφτες?
Ότι λεει η ερωτηση. Απαντήστε ελευθερα. Αναφερομαι στην πλειοψηφια και οχι στο 100% καθως παντα υπάρχουν και οι εξαιρεσεις. Αλλα αυτοι ειναι λιγοι φυσικά...
Προσωπικα πιστευω υστερα απο χρονια "εμπειριας" οτι ναι, ειναι. Εκμεταλλευονται την αδυναμια μας και μας "αρμεγουν" κανονικα και λεμε και ευχαριστω απο πάνω.
Τοσα χρονια εχω πληρωσει τρελα λεφτα - εχω χασει το λογαριασμο κυριολεκτικα και ειμαι ο ιδιος οπως ξεκιναγα στα 16 περίπου. Οτι βελτιωση εχω δει την εχω δει με τα φαρμακα και οχι απο τη "θεραπεία". Δεν πιστευω σε "θεραπειες" στην τελική...
Ξερω απατεωνες των Αθηνων που κοβουν 200 και 300 ευρω την επίσκεψη και παραπανω. Στους διαφορους τυπους των τηλεοράσεων αναφερομαι οποιος θελει παρισσοτερες λεπτομερειες πμ.
Το επαγγελμα ειναι υπερεκτιμημένο πιστεύω. Πρεπει να μπει ενα "πλαφον" στις επισκεψεις και να κοβεται αποδειξη. (Εγω παιρνω γιατι ζηταω - ξερω αλλους ομως που δεν)
Νομιζει κανεις οτι ο "θεραπευτης" νοιαζεται - σκοτιζεται για τα οποια προβληματα του αρρωστου? Ναι νοιαζεται... για 45 λεπτα. Μετα παιρναει στο επόμενο κοροιδο. (και ναι βαζω και μενα μεσα) Ειναι κατι σαν τους αστρολογους ενα πραγμα.
Θελω να σταματησω απο τη "θεραπεια" μου. Καθομαι γιατι: 1ον) Δεν πληρωνω εγω αλλα οι γονεις μου. (Αν και αυτο αρχιζει και με πειραζει τελευταια), 2ον) Δεν μπορω τη γκρινια τους οτι δεν κανω προσπάθεια κτλ. και 3ον) Μου γραφει φαρμακα ο γιατρος μου. (αν και αυτο θα μπορουσε να "ρυθμιστει" εμμεσως...)
Προσφατα σχετικα, ειχα με εναν φιλο βγει για καφε. Μου ελεγε για εναν δικο του φιλο αλλον - τον οποιο γνωρισα μια φορα απο κοντα, που γνωριζε οτι καναμε θεραπεια και έχουμε και αλλους φιλους που επισης κανουνε. Μιλουσε με ιδιαιτερη αποστροφη για ολα αυτα και απαξιωτικα. Του στυλ "τι κανεις με τους αλλους τρελους, που δινεις τα λεφτα σου, ολα αυτα ειναι βλακειες κτλ... Φυσικα οποιος δεν εχει προβληματα, δεν καταλαβαινει τον αλλον, αλλα δεν ξερω κατι μου λεει οτι ισως να εχουν βαση αυτα που λεει. Θελω να πω ποσα λεφτα εχω δωσει ως τωρα και τι εχω παρει ως ανταλλαγμα? Αυτο ειναι που μετραει πιστευω. Το "ζουμί". Πόσα πραγματα που θα με ευχαριστουσανε σταλήθεια θα ειχα κανει με ολα αυτα τα λεφτα?... Αναρωτιεμαι...
Κλείνωντας θα ηθελα να πω οτι θα πιστευα οτι κανανε "λειτουργημα" ολοι αυτοι, αν δεν παιρνανε λεφτα ή παιρνανε λιγα, αλλα η εμπειρια δειχνει αλλα δυστυχως. Και κανεις δεν τους τραβαει το αυτι. Περιμενω γνωμες.