Καλημέρα,
Ήθελα να ρωτήσω αν τα αντιψυχωτικά βοηθουν στην ΙΨΔ, παίρνω 100mg Solian και μου φεύγουν οι εμμονές, αν το σταματήσω ξανάρχονται..
Printable View
Καλημέρα,
Ήθελα να ρωτήσω αν τα αντιψυχωτικά βοηθουν στην ΙΨΔ, παίρνω 100mg Solian και μου φεύγουν οι εμμονές, αν το σταματήσω ξανάρχονται..
εισαι τυχεροσ φιλε που βρηκεσ ενα φαρμακο που σε βοηθαει τι σημασια εχει τι κανει στουσ αλλουσ εμεισ ψαχνουμε και δεν βρισκουμε κατι να μασ βοηθησει.......
Απλα θέλω να μάθω αν ειναι ΙΨΔ ή κατι αλλο
konstantinoss γεια σου! παίρνω κ γω 100 solian καθημερινά κ είναι στην κατηγορία του απ'τα πιο ελφριά φάρμακα που έχω δοκιμάσει κ δεν έχει παρενέργειες. θα σου πρότεινα να ακολουθήσεις τις συμβουλές του γιατρού κ να μην πειραματίζεσαι με τις δοσολογίες κ φυσικά να μην κάνεις διακοπή από μόνος σου. σκέψου ότι δεν είναι τίποτα να παίρνεις ένα χαπάκι απ' τη στιγμή που αυτό σε βοηθάει κ είσαι καλά! για να στο έγραψε ο γιατρός πάει να πει ότι προορίζεται κ για την περίπτωσή σου.
Για ΙΨΔ παίρνεις το Solian αν επιτρέπεται? Το θέμα είναι να λειτουργεί σαν θεραπεία όλο αυτο και να μην παίρνω Solian μια ζωή, δλδ όσο το παίρνω είμαι καλά και με το που το κόβω ξαναπέφτω, αυτο είναι θεραπεία?
ετσι λειτουργουν τα ψυχοφαρμακα φιλε οσο τα παιρνεισ αλλαζουν τη χημεια του εγκεφαλου και καλυτερευεισ αν εισαι τυχεροσ ο εγκεφαλοσ μαθαινει την αλλαγη και την κραταει κι αφου τα κοψεισ αλλα συνηθωσ αυτο δε γινεται!!!!
Αν ξέρει κανείς, τα 100mg θεωρουνται μικρη δόση?
konstantine poso καιρο παιρνεις το solian kai τι παρενεργειες ειδες ?Και κατι αλλο τωρα που παιρνεις το σολιαν δεν εχεις εμμονες καθολου αλλα παρολα αυτα δεν εισαι ευχαριστημενος λες, τι φταιει για αυτο? Σε ρωταω γιατι εγω ειμαι χωρις φαρμακα και φουλ στις εμμονες αλλα γενικα δεν ειμαι δυστυχισμενη εκτος απο τις στιγμες που οι εμμονες γινονται πολυ εντονα ενοχικες κ με πιανουν τα κλαμματα , καταναγκαστικα κ μετα ξανα κ ξανα απο την αρχη . ειναι βασανο αλλα τα εκοψα τα φαρμακα κ νομιζω οτι δεν αντεχω αλλο ,δεν τα καταφερα χωρις φαρμακα... δεν ξερω τι να κανω.....
7-8 μηνες το παίρνω περίπου μαζί με 20mg Cypralex. Δεν ειμαι ευχαριστημένος γιατι αν δεν το πάρω 2 μέρες οι εμμονές ξαναέρχονται, στην ουσία δεν γινεται θεραπεία δηλ. απλα είναι σαν να παίρνω παυσίπονα. Απο παρενέργειες μόνο οτι έβαλα κάποια κιλα τιποτα άλλο.
ta 100 solian einai elafrua dosh mhn anushxeis.H pio elfrua.
geia.. de kserw an tha deis to minima mou alla ithela na se rwtisw an telika kataferes na kopseis to solian 100 giati vriskomai se paromoia katastasi. egw pairnw 50 kai de mporw. me voithise ligo ayto to site koitakse to. leei gia ta antipsixwtika http://paratiritiriopsy-psy-diktyo.b...1_archive.html
http://paratiritiriopsy-psy-diktyo.b...1_archive.html
kalo e!!!!!!!! o peter lehman (πρωην χρηστης αντιψυχωτικων κ τωρα ψυχολογος,καθηγητης ) εδωσε διαλεξη στο πανεπιστημιο στη θεσσαλονικη.
Παντως αυτο το Solian πρεπει να ειναι ελαφρυ φαρμακο και χωρις παρενεργειες . Ο φιλος μου που περνει αυτο το μονο που νιωθει ειναι μαγκωμενος στο να κανει πραγματα , και ειναι απολυτα φυσιολογικο επειδη τον κραταει το φαρμακο! Αν το εκοβε μπορει να υποτροπιαζε!
Οταν λες μαγκωμενος στο να κανει πραματα τι εννοεις?
sbhstw -------------
Μαγκωμα δηλαδη οτι θελεις να κανεις πραγματα αλλα δεν μπορεις...Του φιλου μου απο 5 mg solian που επερνε τωρα παιρνει 15 mg αλλα μονο 1 την ημερα οχι 2 , του τα μειωσε...!!!!
μαλλον μπερδευτικα...Το zyprexa απο 5mg του το αυξησε σε 15 mg και μονο 1 την ημερα.....Το solian κανονικα 1 την ημερα...και μισο ackineton..To ackineton =ακινησια...κανει ολη την δουλεια... δλδ παρενεργεις και τ λοιπα (μαγγωμα, slow motion)...Το solian μονο κιλα παιρνεις τιποτα παραπανω...!!!!!
το ακινετον το δινουνε για να εξουδετερωσουν κατα καποιο τροπο τις παρενεργειες των αντιψυχωτικων σχετικα με το τρεμουλο κτλ.. αλλα αυτο φερνει χειροτερη δυσκινησια...
ρε συ λιγο πολλα δεν ειναι αυτα που παιρνει?? να του τα ελλατωσει δεν παιζει??
του τα ελλατωσε...Πριν επερνε...1 zuprexa to prwi, 1 to brady, 1 solian to prwi kai 1 akineton to prwi...4 thn hmera...τωρα τουλαχιστον παιρνει 2 μισι την ημερα!! Και φαντασου μολισ βγηκε απο την κλινικη για 2 εβδομαδες επερνε 6 χαπια την ημερα!!!!!!!!!! Οποτε εμενα αυτα μου φενονται τιποτα πλεον! χαχαχα...
Οκ σε σχεση με οταν βγηκε υπαρχει διαφορα αλλα θα μπορουσε να υπαρχει ακομη περισσοτερη σχετικα με τα φαρμακα...
βασικα ποιος ο λογος να παιρνει 2 αντιψυχωτικα χαπια σε μεγαλες δοσολογιες?? ενα δεν θα εκανε δουλεια??
γιατι δεν συζητατε με το γιατρο το ενδεχομενο της τροποποιησης της φαρμακευτικης αγωγης??
μετα πως να μην νιωθει μαγκωμενος??
Ξερει ο γιατρος για να τα δινει , πιστευω πως ξερει τι κανει...Εγω δυστυχως δε μπορω να πω κατι..Αυτο ειναι θεμα δικο του και τον γονιων του..Ο γιατρος ειπε πως δεν νιωθει μαγκωμενος και πως μπορει να κανει οτι αυτος θελει πραγματικα να κανει..Ας πουμε λεει ο ιδιος πως θελει να βγει εξω αλλα δεν μπορει και πως ειναι σαν κατι να τον συγκρατει κ.τ.λ.π αλλα ο γιατρος λεει πως αυτο δεν ισχυει...Δεν ξερω..κουραζομαι λιγο οσο τ αναλυω αυτη ειναι η αληθεια...Αλλωστε καλυτερα που παιρνει οσα παιρνει γιατι πιο πολυ φοβαμαι ενα δευτερο ψυχωσικο επεισοδιο...Τρεμει η ψυχη μου στην σκεψη να δω ξανα το αγορακι μου ετσι..αστα...
σε καταλαβαινω... μερικες φορες δεν χρειαζεται να τα σκαλιζουμε κ να προσπαθησουμε να αναλυσουμε κατι....
ευχομαι ο,τι καλυτερο στο αγορι σου!!
να σαι καλα....μακαρι ρε γαμωτο, μακαρι..!!! Και σε εσενα τ καλυτερα!
Να σαι καλα!! Ο,τι καλυτερο να ερθει συντομα για οσους υποφερουν....... ειναι αδικο κ σκληρο να υποφερεις... :(
Φίλε επειδή ενδιαφέρομαι για κάποια πραγματάκια.Με αυτή τη φαρμακευτική θεραπεία αν δεν έχεις εμμονές σημαίνει ότι έχεις ιαθεί.Δε χαίρεσαι ? Έχω αλλάξει θεραπεία αρκετές φορές και δεν έχω δει πλήρη θεραπεία.
Να σου πώ καταρχάς οτι προσωπικά έχω αλλάξει πολλόυς γιατρούς, τελευταία άλλαξα το Cypralex me τα Dumyrox υποτίθεται για καλύτερα αλλα μάλλον με έκαναν χειρότερα, πλέον και με το Solian έχω εμμονές, οπότε θα ξαναγυρίσω μάλλον στο Cypralex. Αυτο που μου είπε είναι οτι μικρή δόση αντιψυχωσικού χορηγείτε για τις έμμονες ιδέες μαζι με αντικαταθλιπτικά, τώρα απο ότι κατάλαβα είναι να βρείς ποιος συνδυασμός σου ταιριάζει. Ξεκίνησα πλέον και ψυχοθεραπεία, θα σας πώ αν δώ αποτελέσματα σύντομα.
ΕΓΩ ΠΕΡΝΩ 300 SOLIAN ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΛΙΓΟ ΥΠΝΗΛΙΑ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ...ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΔΟΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΟΛΥ ΥΠΝΗΛΙΑ...ΑΥΞΗΣΗ ΒΑΡΟΥΣ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ.ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙΣ.AN TO ΠΑΡΩ ΒΡΑΔΥ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΠΡΩΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΩ.ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ABILIFY ΕΧΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΣΤΑ 100 ΔΕ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΥΠΝΗΛΙΑ.
οσο πιο λιγο παιρνεις τοσο καλυτερα. γτ δεν λες στον γιατρο σου αν γινεται να μειωσεις την δοση και να δεις κιεσυ αν ειναι η δοση που σε επηρεαζει ..
παντως το σολιαν εχει πολυπλευρη δραση. χορηγειται και σε μετακαταθλιπτικα ατομα κ ναι ειναι ελαφρυ :)