H αντιμετώπιση ενός σωματικού προβλήματος.
Έχω πολύ καιρό να μιλήσω για μένα,όπως φαίνεται ήρθε η στιγμή.
Στην αρχή νόμιζα πως θα το αντιμετωπίσω σχετικά εύκολα αλλά τελικά δυσκολεύομαι.
Η αφορμή για τη φάση που περνάω είναι η διάγνωση ενός σοβαρού αυτοάνοσου το οποίο μου δημιουργεί προβλήματα κινητικότητας.
Δεν ξέρω καν τι περιμένω γράφοντας το συγκεκριμένο ποστ.
Το θέμα είναι πολύ δεδομένο και στάνταρ.Χρειάζεται θεραπεία,υπομονή κλπ.
Τον περισσότερο καιρό μιάζω με ένα τέρας λογικής που πατάω γερά στα πόδια μου(μεταφορικά
γιατί κυριολεκτικά δε γίνεται:P),ξέρω τι μου γίνεται και εκμεταλεύομαι ότι μπορώ για το καλό
μου.
Είναι και στιγμές που σπάω,ευτυχώς όχι πολλές.
Παρόλα αυτά,η στενοχώρια είναι υπαρκτή,παρόλη τη δυναμικότητα της αντιμετώπισης.
Δε μπορώ να το καταπιώ εύκολα μάλλον.
Σήμερα πήγα πάλι σε γιατρό και εκτός της θεραπείας μου έδωσε και ενέσιμη κορτιζόνη ανά
10ήμερο για τους πόνους.Με την περίφημη ατάκα ''μη φοβάσαι την κορτιζόνη,την ασθενεια να φοβάσαι''
Ποτέ μου δεν είχα σωματικό πρόβλημα,ίσως γι'αυτό δε μπορώ να συνειδητοποιήσω το γεγονός
στην έκτασή του.Δε μπορούσα να αντιληφθώ πιο πριν τι σημαίνει να έχει πρόβλημα το σώμα,να
μη μπορώ να κάνω κάτι εξαιτίας αδυναμίας του σώματος.
Σαφώς η ψυχολογία παίζει ρόλο.Κάνω ότι μπορώ.Δυστυχώς η φάση με ανάγκασε να γυρίσω στο πατρικό
όπως και να μείνω άνεργη,χωρίς να μπορώ να σχεδιάσω προς το παρόν πότε θα ξαναμπορέσω να εργαστώ.
Οπότε ταυτόχρονα έχω να αντιμετωπίσω και άλλα.
Νομίζω πως περνάω πραγματικά την πιο δύσκολη φάση από άποψη αντικειμενικών δυσκολιών.
Αφορμή του άγχους και της σημερινής αναστάτωσης είναι η ακόμα μια επίσκεψη σε γιατρό που κάθε φορά βγαίνω και με ένα δυσάρεστο.
Δε θέλω να ξεκινήσω κορτιζόνες γμτ!
Απορώ γιατί αντιδράω τόσο σε αυτό το φάρμακο και όχι στα ανοσοκατασταλτικά που θα τα παίρνω και για διετία και βάλε!
Ευτυχώς έχω συνεδρία σε λίγο γιατί ειδικά σήμερα δεν είμαι καλά.