Originally Posted by
3wtiko
καλημέρα ερρι
ίσως και να καταλαβαίνω το ότι αρνείσαι ότι είσαι φωτεινή και δυνατή,
πιθανόν ,ίσως ,είναι πολύ πιθανόν και να κάνω λάθος ,
αν και ιδεολογικά είμαι της άποψης ότι δεν υπάρχει πλάσμα που μόνο αρνητικά να έχει ,παρά το κάθε πλάσμα έχει πολλά θετικά στοιχεία που για κάποιους λόγους (?) τα παραβλέπουμε. Αν αυτό ισχύει για 'μενα είναι επειδή γενικά ακούω αρκετά αρνητικά πράγματα για 'μενα και κυρίως τον τελευταίο καιρό και μου έχουν τσακίσει την αυτοπεποίθηση...
η δοτικότητα σου όμως ,η ευαισθησία σου , η αναζήτηση να βρεις τρόπους να ζήσεις αυτην την κατάσταση χωρίς να βλαψεις τον εαυτό σου και τους άλλους είναι σαφώς φωτεινές ενδείξεις ,ελπίζω να συμφωνήσεις σαυτό? Νομίζω πως ναι :) ...όσο μπορώ να καταλάβω τόσο νωρίς το πρωϊ μάλλον εννοείς επειδή θέλω να βοηθήσω αν με χρειαστεί, ε;
όσο για την δυναμή σου ,νομίζω ότι φανερώνει μεγάλη δύναμη το να λές : δεν τα αντέχω όλα , δεν μπορώ να τα κάνω όλα ,
το να παραδέχεσαι την αδυναμία σου (και πόσο μάλλον μπροστά στον πόνο της απώλειας)
είναι σημάδι Δύναμης! Αυτό εξήγησε το μου, σε παρακαλώ γιατί για 'μενα δύναμη θα σήμαινε ότι δεν κωλώνω μπροστά σε τίποτα και το ότι να παραδέχομαι ότι δεν μπορώ και δεν αντέχω κάτι με υποτιμά...αν θεωρείς το βλέπω λάθος πες το μου ελεύθερα κι εξήγησε το μου, ίσως με βοήθησει...
ρωτάς : πόσο σωστό είναι να παραμερίζουμε τον εαυτό μας Εντελώς για χάρη κάποιου άλλου ?
νομίζω ότι δεν υπάρχει σωστό και λάθος ,
αν υπήρχαν παγιωμένες απόψεις , τότε θα είχαμε και το χρυσό βιβλιο με τους κανόνες,
εντελώς προσωπική μου άποψη ,είναι να μην πιεστείς παραπάνω απο όσο αντέχεις ,
θα ζυγίσεις μόνη σου τα πράγματα,
να μην παραμερίζεις τον εαυτό σου
, δίνεις ότι έχεις ,ότι δεν έχεις πως θα το δώσεις?
το να υπερβείς ,εν ονόματι της φιλίας ,των κοινωνικών στερεότυπων τα όρια του εαυτού σου, δεν σου εξασφαλίζει κανείς ότι θα βγείς σώα ,μπορεί να διαταράξεις την ισορροπία σου. Αυτό ακριβώς φοβάμαι κι ήδη τον τελευταίο καιρό με το ζόρι κρατάω μια (σχετική) ισορροπία γι' αυτό κι αποφάσισα τελικά να πάω μεν (γιατί ο άνθρωπος πέθανε χθες, τον κηδεύουμε σήμερα στις 10 αλλά όπως που είπατε θα σταθώ από μακριά...μου λέγατε ότι δεν ξέρω πως θα νιώθω όταν θα ερχόταν η ώρα...τελικά νιώθω την ανάγκη να πάω απλά δεν θα πολυπλησιάσω το φέρετρο, θα μείνω σε μια γωνίτσα...κι η ψυχίατρος μου όταν της το είπα χθες η πρώτη της κουβέντα ήταν "θ' αντέξεις;" και καταλήξαμε σ' αυτή τη λύση...ίσως αν τον είχα προλάβει ζωντανό στο νοσοκομείο, ή έστω αν τον είχαμε ξενυχτήσει στο σπίτι να μην πήγαινα, να ένιωθα ότι είχα πει "αντίο", τώρα όμως δεν νιώθω έτσι, μου έχει μείνει ένα κενό...οπότε θέλω να κάνω αυτό, να πάω...πάντως χθες που μου είπανε ότι το τέλος ήταν κοντά είπα στην κόρη του στο τηλέφωνο "πες του ότι η Έρη είμαι ότι σας ευχαριστεί πολύ που τη βοήθησατε τότε με τα δακρυγόνα ενώ εσείς ήσασταν άρρωστος κι ότι θα το θυμάται πάντα κι ότι συγκινήθηκε" και μου λέει μία "σταμάτα ρε συ" κι άρχισε να κλαίει...συγκινήθηκα γαμώτο πολύ! Ήθελα εγώ η ίδια να του το πω αλλά δεν γινόταν...(ελπίζω ότι θυμάστε την φάση με τα δακρυγόνα, αν όχι ρωτήστε με). Πιστεύετε ότι φτάνει που έστειλα μήνυμα; Αυτή την ερώτηση έχω για αρχή τώρα πια...
αυτό επίσης που για μένα φαίνεται ευκολο για σένα μπορει να ναι δύσκολο και αντίστροφα ,γι αυτό και επιμένω ότι δικιά σου θα ναι η απόφαση. Συμφωνώ απόλυτα σ' αυτό...
σε γεγονότα όπως η αρρώστεια και ο θάνατος δεν έχουμε επιλογη , έχουμε όμως επιλογή σεβόμενοι τον εαυτό μας Πρώτα να το αντιμετωπίσουμε με τις λιγότερες αρνητικές επιπτώσεις. Μιλάς πολύ σωστά τελικά...
τα συναισθηματά σου για τους τεθνεώτες σου δεν θα μπορείς να τα αποφύγεις, όλα ταλλα μπορείς.
έχεις πρωτεύον χρέος να προστατέψεις τον εαυτό σου, δεν είναι εγωιστικό, ο εαυτός σου ειναι ο ναός σου και τον χρειάζεσαι για πάντα.
απενοχοποιήσου απο την δυσαρέσκεια που μπορεί να εκδηλώσουν οι άλλοι στην δυσκολία σου,
εσύ πρέπει να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου. Μου έχουν πει πολλές φορές ότι είμαι ενοχική βασικά...
σου εύχομαι να κρατας την δυναμή σου και απ όλα αυτά να χεις και ευχάριστα συναισθήματα να βιώσεις που θα αυξήσουν την δυναμή σου!
Σ' ευχαριστώ πολύ! Αν δεν σας πειράζει να τη συνεχίσουμε τη συζήτηση ακόμα και τώρα που έχει πια "φύγει" κι εγώ πήρα την απόφαση μου, καλό θα μου κάνει γιατί δεν παύω να νιώθω συναισθήματα πένθους...ευχαριστώ!