Originally posted by ifiwasadog
Quote:
Originally posted by kassi_21
....Και μένει και ένα τελευταίο ερώτημα.....Εσύ γιατί δεν κατάφερες να της προσδώσεις την ασφάλεια που χρειαζόταν στην σχέση;;;;
2-3 μέρες πριν χωρίσουμε είχε πει χαρακτηριστικά ότι είμαι ο καλύτερος σύντροφος που είχε ποτέ ακριβώς επειδή δείχνω κατανόηση, την ανέχομαι και κυρίως επειδή αισθάνεται ασφάλεια!
Και η ασφάλεια αυτή σε καμία περίπτωση δεν ήταν αποπνικτική. Το ρεζουμέ είναι ότι τα ζόρια που τράβαγε η ίδια, απλά τα έτρωγε και μόνη της χωρίς να τα επικοινωνεί στη σχέση. Έτσι τη μία μέρα μπορεί να ήταν χαλαρά και όμορφα, και την άλλη να έλεγε αψυχολόγητα πράγματα, που φυσικά πλήγωναν εμένα, χωρίς να το καταλαβαίνει. Έτσι θέλω να πιστεύω δηλαδη. Γιατί αν αυτά που πέταγε, τα έλεγε συνειδητά, τότε όντως έχει σοβαρό πρόβλημα.
Δε νομίζω ότι ένας δεσμοφοβικός, φοβάται τη δέσμευση επειδή δε νοιώθει ασφάλεια. Φοβάται τη δέσμευση επειδή τη θεωρεί σαν κάτι εξαναγκαστικό που πιέζει τον ίδιο άσχετα άμα σε κάποιες περιπτώσεις ισχύει και σε άλλες όχι.
Από τη στιγμή που μετά από λίγο καιρό μέσα στη σχέση, ο άλλος βλέπει ήδη το τέλος της (χωρίς προφάσεις) μέσα στο μυαλό του και συνεχώς όλα περιστρέφονται γύρω από το τέλος της σχέσης, δεν έχει σημασία το τί προσφέρω εγώ.