Originally Posted by
Margaritta
Δεν εννοώ αυτό. Το συναίσθημα μπορεί να εμπλακεί στην λήψη της απόφασης λιγότερο ή περισσότερο στα στάδια της νοητικής διεργασίας
και ο άνθρωπος τελικά θα αποφασίσει με το μυαλό του δεν τίθεται εν αμφιβόλω αυτό.
Η απόφαση είναι το δια ταύτα. Το κατά πόσο είναι δική μας, πραγματικά δική μας είναι άλλο καπέλο.
Δηλαδή με λίγα λόγια, νομίζουμε ότι έχουμε αποφασίσει εμείς και η ωραία λογική μας, ενώ έχουμε αποφασίσει προδιαδεγραμμένα.
Αφότου δηλαδή έχουμε επιτρέψει στο μυαλό να μας έχει στήσει την παγίδα του, δεν μπορεί παρά να αποφασίσουμε μέσα σε αυτό το πλαίσιο.
Συνεπώς αφότου κουμάντο έχει κάνει άλλος, έχει τελειώσει ο χαβαλές αυτό ήταν.
Φυσικά μετά μπορώ να παραμυθιαστώ άνετα και να πω πως εγώ αποφάσισα. Δεν θα πω όχι εγώ σε όσους νομίζουν έτσι, υπολήψεις δεν χαλάμε σπίτια δεν κλείνουμε.
Ποιός αποφάσισε όμως τελικά; Δικαιοδοσίας Φρόιντ και όσων έχουν κατακτήσει ένα ψίχουλο σοφίας, θα πω εγώ. Γιατί αυτοί ξέρουν ότι το μυαλό δεν παλεύεται.
Σε διατεταγμένη υπηρεσία δεν γίνεται να είσαι ελεύθερος. Τελεία και παύλα.
"Νομίζω πως η ζωή είναι μια πολύ θλιβερή φάρσα.Γιατί έχουμε μέσα μας, την ανάγκη να εξαπατούμε αδιάκοπα τον εαυτό μας" Λουίτζι Πιραντέλλο
Μου πήρε πάρα πολλά χρόνια μέχρι να το καταλάβω. Πρόσεξε, λέω να το καταλάβω. Μέχρι να το κάνω πράξη...άλλο καπέλο.