γεια σας..ηθελα να σας πω πως δεν ειμαι καλα φοβαμαι πως φετος που δινω εξετασεις παθω ξανα καταθλιψη και εχω αρχισει να κλαιω ολη την ωρα ,δεν εχω λεφτα να παω στο ψυχολογο και οι γονεις επειδη δεν ειμαι καλα με εβρισαν σημερα..και νιωθω πολυ μονη
Printable View
γεια σας..ηθελα να σας πω πως δεν ειμαι καλα φοβαμαι πως φετος που δινω εξετασεις παθω ξανα καταθλιψη και εχω αρχισει να κλαιω ολη την ωρα ,δεν εχω λεφτα να παω στο ψυχολογο και οι γονεις επειδη δεν ειμαι καλα με εβρισαν σημερα..και νιωθω πολυ μονη
ΦΙλους/φιλες εχεις? Αδεφια ξαδερφια?
εχω ελαχιστους φιλους και εναν αδερφο μεγαλυτερο
Μπορεις να μιλησεις στον αδερφο σου?
οχι δυστυχως κανενα δεν εχω
d_o, καλησπέρα.:)
Μήπως συνδέεις την αξία σου σαν άτομο με την επιτυχία ή την αποτυχία σου στις εξετάσεις? ΔΕΝ είσαι οι επιδόσεις σου και τα επιτεύγματά σου ή μη, μήπως το ξεχνάς αυτό κορίτσι μου?
Μήπως υπάρχουν πιέσεις από το περιβάλλον σου να πετύχεις, και αυτές σε αγχώνουν και σε κάνουν να αισθάνεσαι μεγάλη πίεση να ανταποκριθείς?
Τι το φοβερό θα συμβεί αν δεν περάσεις δηλαδή? Ακόμη κι αν δεν καταφέρεις αυτό για το ν οποίο προσπαθείς τώρα, θα υπάρξουν πολλές άλλες ευκαιρίες να το κάνεις. Σιγά καλέ μου την καταστροφή δηλαδή, μην το σκέφτεσαι καταστροφολικά το πράγμα, έχεις κάθε δικαίωμα και στην προσπάθεια. Προσπάθεια δε σημαίνει επιτυχία με την πρώτη κάποιες φορές, τόσα άτομα ξαναδίνουν.
Ποια είναι η κύρια ανησυχία σου αυτό τον καιρό? Η κυρίαρχη σκέψη που σε κάνει να αγωνιάς? Είναι αυτή η ανάγκη να πετύχεις, είναι η σχέση με τους γονείς σου, είναι κάτι άλλο? Έλα να το συζητήσουμε.
Λοιπον δεν υπαρχει λογος να ξαναβουτηξεις στην καταθλιψη, θα δωσεις πανελληνιες και θα περασεις σε μια σχολη η οποια θα σου αρεσει. Πιστεψε με αυτο που νομιζεις οτι σαρεσει τωρα μπορει αν περναγες εκει να μη σου αρεσει, και να περασεις σε μια αλλη σχολη και να ενθουσιαστεις! Αυτο θα σκεφτεσαι! Και θα εισια σε μια ωραια πολη μακρια απο τους γονεις σου, και θα φυλας ενα κομματι απο το χαρτζιλικι σου για να πηγαινεις σε ψυχολογο, και θα παρακολουθεις τη σχολη σου, θα γνωρισεις συμφοιτητες σου και θα περνας ομορφα! Και η κατασταση με τους γονεις σου θα στρωσει αργα αλλα σταθερα. Η εφηβεια και ειδκα το τελος της εφηβεις που διανυεις εσυ και μετα η εισοδος στην ενηλικιωση ειναι οι πιο δυσκολες περιοδοι, ειναι σαν να εισαι σε αεροπλανο με συνεχεις αναταραξεις, αλλα μετα θα σταματησουν αυτα και θα ηρεμησεις, μονο που δεν υπαρχει λογος να παραδοθεις στην καταθλιψη! Παλεψε για τον εαυτο σου, για σενα! Απολαυσε τις πλακες στο σχολειο, δεν θα τις ξαναεχεις και θα τις θυμασαι και θα στεναχωριεσαι μετα που αντι να απολαμβανεις οτι μπορεις ησουν συνεχως αγχωμενη.. Το εχω ακουσει απο τα περισσοτερα παιδια που πηγαιναμε μαζι σχολειο..
:) γεια σου d_o και απο μενα
Αν ειχες καποιον διπλα σου αυτες τις ωρες που αισθανεσαι ετσι
Τι θα του ελεγες??
θελω να περασω το θελω πολυ και ο σωστος που εχω βαλει ειναι πολυ υψηλος πανω απο 18 χιλιαδες μορια.. δεν περναω καλα οι γονεις μου μου φερονται ασχημα.ειχα μια σχεση παλια που ηταν τα παντα για μενα αδερφος φιλος συντροφος τωρα δεν ειμαστε μαζι απλα περιμενουμε μεχρι να τελειωσουν οι εξετασεις για να δουμε αν τελικα θα καταληξουμε μαζι..και αυτο το αγορι δε μου φερεται οπως παλια και φοβαμαι μην ξαναφυγει γιατι οταν ειχαμε χωρισει επαθα καταθλιψη..νιωθω πολυ μονη και φοβαμαι θελω να νιωσω ασφαλεια σιγουρια και αγαπη.
το μονο που θελω ειναι να κοιμηθω στην αγκαλια καποιου και να νιωσω ηρεμη..ειμαι τοσο κουρασμενη ψυχικα και δε μ αρεσει η ζωη μου..θελω να ξυπνησω και να μην εχω αυτο το πλακωμα στο στηθος να μην νιωθω οτι ολα τα κανω λαθος..μονο εσας εχω να μιλησω κανενα αλλον
Εγω ειχα θεμα και δε μου αρεσε να κοιμαμαι μονη μου, πηγα λοιπον και πηρα 4 μαξιλαρια, και τωρα πια κοιμαμαι με 5 μαξιλαρια, κατω απο τα ποδια αναμεσα στο ποδια, στο κεφαλι και δυο στην πλατη, στριμωχνομαι τα βαζω γυρω γυρω και ειναι σαν να με εχει αγκαλια καποιος γυρω γυρω! Οταν ημουν και στο εξωτερικο για σπουδες και αισθανομουν μοναξια, ειχα παρει και ενα αρκουδακι! Κανουνε δουλεια! Επειδη λοιπον αυτο που θες μπορει να αργησει λιγο να ερθει, να κοιμαασαι στηνα γκαλια καποιου, και επειδη βασικα δεν θα ηταν και για σενα καλο τωρα να βρεις καπτι τετοιο γιατι θα εξαρτιοσουν απο πανω του, προσπαθησε να βρεις τροπους να νιωσεις καλα με τονε αυτο σου και με αυτα που εχεις. Να απολαμβανεις μικρα μικρα πραγματα.. Και να ονειρευεσαι!
θα του ελεγα οτι δε θελω να φυγει και θελω να μεινει εδω και να με παρει μια αγκαλια και μη μου λεει οτι ολα τα κανω λαθος.και να μου υποσχεθει πως οταν ξυπνησω ολα θα ναι ομορφα και ηρεμα και εγω θα χαιρομαι με αυτο που ειμαι και νιωθω
δεν εννοω ερωτικα μονο απλα μια αγκαλια
Πιστεύεις ότι αν τους ανοιχτείς και τους μιλήσεις καθαρά για το τι αισθάνεσαι αυτό τον καιρό, πως η συμπεριφορά τους δε σε βοηθάει να συγκεντρωθείς στο στόχο σου, να είσαι ήρεμη και δίχως εξωτερικούς παράγοντες που να επηρεάζουν τον ψυχισμό σου, θα δείξουν κατανόηση? Το δοκίμασες αυτό? Έχεις κάνει κάποια τέτοια προσπάθεια προσέγγισης? Μήπως δεν το καταλαβαίνουν πόσο σε επηρεάζει η συμπεριφορά τους και θα έπρεπε να τους τη "δείξεις" εσύ?
Επίσης, συνδέεις το αν θα είστε μαζί με το αγόρι σου ή όχι με την κατάθλιψη, ίσως έχεις στο βάθος του μυαλού σου κάπως έτσι το σχήμα: μαζί=ασφάλεια ενώ χώρια=όχι ασφάλεια, άρα πιθανότητα κατάθλιψης.
Θα ήθελα να σου πω να μη φοβάσαι τα συναισθήματά σου κοπέλα μου, δε χρειάζεται να τα νιώθεις απειλητικά, τα συναισθήματά σου κάτι σου λένε, ο οργανισμός σου απλά σε ειδοποιεί ότι στρεσάρεσαι πάνω από το υγιές γι αυτόν, δεν είναι λόγος πανικού, και μπορείς να ρυθμίσεις το πώς επεξεργάζεσαι ό,τι προσλαμβάνεις, πώς σκέφτεσαι για τα πράγματα, ώστε να νιώσεις πιο ήρεμη και να γαληνέψεις ώστε να λειτουργείς αποτελεσματικότερα σε ό,τι επιθυμείς εσύ.
Ολα τα κανεις σωστα, οι νεοι δεν κανουν λαθη, οι μεγαλοι κανουν.
Πιστεύεις ότι αν τους ανοιχτείς και τους μιλήσεις καθαρά για το τι αισθάνεσαι αυτό τον καιρό, πως η συμπεριφορά τους δε σε βοηθάει να συγκεντρωθείς στο στόχο σου, να είσαι ήρεμη και δίχως εξωτερικούς παράγοντες που να επηρεάζουν τον ψυχισμό σου, θα δείξουν κατανόηση? Το δοκίμασες αυτό? Έχεις κάνει κάποια τέτοια προσπάθεια προσέγγισης? Μήπως δεν το καταλαβαίνουν πόσο σε επηρεάζει η συμπεριφορά τους και θα έπρεπε να τους τη "δείξεις" εσύ?
Επίσης, συνδέεις το αν θα είστε μαζί με το αγόρι σου ή όχι με την κατάθλιψη, ίσως έχεις στο βάθος του μυαλού σου κάπως έτσι το σχήμα: μαζί=ασφάλεια ενώ χώρια=όχι ασφάλεια, άρα πιθανότητα κατάθλιψης.
Θα ήθελα να σου πω να μη φοβάσαι τα συναισθήματά σου κοπέλα μου, δε χρειάζεται να τα νιώθεις απειλητικά, τα συναισθήματά σου κάτι σου λένε, ο οργανισμός σου απλά σε ειδοποιεί ότι στρεσάρεσαι πάνω από το υγιές γι αυτόν, δεν είναι λόγος πανικού, και μπορείς να ρυθμίσεις το πώς επεξεργάζεσαι ό,τι προσλαμβάνεις, πώς σκέφτεσαι για τα πράγματα, ώστε να νιώσεις πιο ήρεμη και να γαληνέψεις ώστε να λειτουργείς αποτελεσματικότερα σε ό,τι επιθυμείς εσύ.
εντιτ, σόρυ για το διπλό ποστ, σήμερα το ίντερνετ είναι κατά διαόλου.:rolleyes:
Η απλη αγκαλια πολλες φορες ειναι ακομα πιο δυσκολο να βρεθει...
ποναω πολυ και δε θελω να ερθει η επομενη μερα γιατι ολα θα ναι ιδια .πονος ανησυχια μοναξια αγχος και αναβλητικοτητα..οχι ειναι κακοι γονεις δεν ειναι μορφωμενοι και οταν ειχα καταθλιψη με εσπρωξαν ακομα πιο πολυ κοντα της,δεν μου αρεσει η ζωη μου και δεν ξερω τι να κανω για να νιωσω καλυτερα
καταλαβα τι εννοεις ,αυτη την αγκαλια που θα μας προσφερει ζεστασια και ασφαλεια
Αλλα βλεπω καλη μου εδω οτι δεν ειναι μονο οι εξετασεις που σε φοβιζουν αλλα πολλα περοσσοτερα
Αλλα θα σου πω οτι ειπε και η Sofia ,οτι ειναι πολυ γνωριμα μονοπατια αυτα της καταθλιψης ,και οτι τα αναγνωριζουμε οταν τα εχουμε διαβει μια
Πριν λοιπον παμε σε αυτα τα μονοπατια ξανα τα σκοτεινα ,καλο θα ηταν μια μικρη βοηθεια ,απο καποιον :)
Επισης μπορεις να απευθυνθεις σε καποιο κεντρο προληψης η κεντρο ψυχικης υγειας οπου το ραντεβου με τον ψυχολογο ειναι δωρεαν ή πληρωνεις κατι συμβολικο οπως π.χ. 2 ευρω!
δεν εχω κανενα να με βοηθησει αληθεια
Κάνε αυτό που προτείνει η carrie. Συν, δίνε κάθε μέρα στον εαυτό σου κάποια ώρα ελεύθερη, μονάχα για σένα, που να βρίσκεις την ευκαιρία να κάνεις κάτι που αγαπάς, έξω από υποχρεώσεις, να παίρνεις μικρές ανάσες ελευθερίας από σκέψεις που σε πιέζουν. Χάιδεψε λιγάκι δηλαδή τον εαυτό σου, βάλε λίγη μουσικούλα, άναψε δυο κεράκια, χαλάρωσε, νοίκιασε μια ταινιούλα με ένα διασκεδαστικό και ανάλαφρο θεματάκι, κάνε ένα μπανάκι, περιποιήσου τα μαλλάκια σου, δοκίμασε κάτι που γενικά ξέρεις πως σε κάνει να ηρεμείς, μπορεί να είναι μια βόλτα, ένα μισάωρο περπάτημα το απογευματάκι, μπορεί να είναι να παίξεις με κάποιο ζωάκι, να ζωγραφίσεις, να μαγειρέψεις κάτι για σένα και μόνο ή και για το αγόρι σου. Ζήτησέ του να πάτε μια εκδρομούλα μια Κυριακή, πηγαίντε να κάτσετε κάπου όμορφα και να το χαρείτε και να αγκαλιαστείτε.
Δε χρειάζονται λεφτά πολλά, μπορείτε να πάτε κάπου κοντά, ακόμη και στον βοτανικό κήπο, ή σε ένα μουσείο, ή σε μία συναυλία, σκέψου εσύ τι σε γεμίζει και κάντο.
Φόρτιζε τις μπαταρίες σου όταν είσαι στρεσαρισμένη, να σε φροντίζεις καλό μου.
πως θα αποκτησω γαληνη και να τα βρω με τον εαυτο μου
d_o
να αρχιζεις να κανεις πραγματα για σενα ,ποιο χαλαρα ομως
τι εννοεις χαλαρα?
τρεμω απο φοβο φοβαμαι τα παντα..και ειναι ολα τοσο μπερδεμενα στο μυαλο μου
d_o
Ίσως είμαι ο πλέων αναρμόδιος στο να δώσει συμβουλές , πάντα με διατρέχει ο φόβος του δάσκαλε τι δίδασκες και νόμους δεν εφάρμοσες
Προσωπικά είμαι πάρα πολύ φορτισμένος , με τις συνέπειες , του , μαλ.....ς γονέων παιδεύουν τέκνα , και για αυτό πήρα το θάρρος να γράψω
Δεν είναι λίγες οι φορές που λέω πως αν ξαναγύριζα τον χρόνο πίσω , θα ήξερα τι και πως θα έπρεπε να αντιδράσω , το λέω όμως αυτό την στιγμή που ήδη έχω δει την μια όψη του νομίσματος
Πώς θα μπορούσα εγώ η κάποιος άλλος να σε κάνει να δεις το μέλλον σου , αν επιτρέψεις στην αποτυχία να σε πείσει για το ότι δεν έχεις δυνατότητες , η πως λόγο του άλφα η του βήτα γεγονότος , η περιβάλλοντος , δεν επιτρέψει στην φωνή της σοφία σου να σε κατευθύνει
Και αυτή τη φωνή για να την ακούσεις πρέπει να είσαι ήρεμη , ψύχραιμη , λογική , και πάνω απ όλα και απ όλους να είσαι εσύ , μόνη σου χωρίς κανέναν να σε επηρεάζει
Σίγουρα θα μου πεις πως μπορεί κύριε θεωρητικέ να είναι εφαρμόσιμο αυτό που λες ?
Εκεί πρέπει να ψάξεις να βρεις αυτό που ενεργοποιεί την πρωτοβουλία την αποφασιστικότητα το ότι τέλος πάντων στο παρελθόν έχεις κάνει σε πράξη επειδή πέτυχες τους στόχου σου , άρα το μόνο που χρειάζεσαι είναι να επικεντρώνεσαι στον στόχο σου και στόχος , είναι ?????
d_o είναι δύσκολη η κατάσταση που περνάς. Γενικά, οι εξετάσεις είναι μια δύσκολη κατάσταση. Δεν είναι δυνατόν να "υποχρεώνουν" ένα παιδί, στην εφηβεία του, να κλείνεται, σχεδόν καθημερινά, για ώρες μέσα στο δωμάτιο του για ένα (τουλάχιστον) χρόνο. Δεν είσαι η μόνη που το νιώθει όλο αυτό. Έλα σε επαφή με άλλους συμμαθητές, ανεξάρτητα αν είστε "κοντά" ή όχι, ρώτησε τους πως είναι η καθημερινότητα τους, πως βιώνουν όλο αυτό... Από κάτι τέτοιες συζητήσεις καμιά φορά έρχονται ευκαιρίες για άδειασμα της ψυχής. Δεν θυμάμαι αν στο είχα γράψει ξανά... μίλα και σε κάποιον από τους καθηγητές σου. Μην διστάζεις. Όλο και κάποιος θα είναι πιο προσεγγίσιμος από τους άλλους, θα τον νιώθεις πιο κοντά. Και αυτοί πέρασαν από την ίδια διαδικασία και είναι πολύ πιθανόν κάποιοι από αυτούς να είχαν τα ίδια συναισθήματα με εσένα...
Όπως πολύ σωστά σου επισημαίνει η RainAndWind πιο πάνω, η επιτυχία στις εξετάσεις δεν είναι η σωτηρία μας. Ξέρεις πόσοι πτυχιούχοι ανώτατων σχολών ψάχνουν το τι θα κάνουν στη ζωή τους ή απασχολούνται σε εργασίες οι οποίες δεν έχουν σχέση με τις σπουδές τους και θα μπορούσαν να τις κάνουν ακόμη και αν δεν είχαν περάσει από κάποιο πανεπιστήμιο.
Υπάρχει μια γραμμή υποστήριξης για εφήβους. Το νούμερο είναι 801 801 1177. Η ιστοσελίδα είναι http://www.epsype.gr/ και οι ώρες και ημέρες λειτουργίας είναι Δευτέρα-Παρασκευή: 9.30 π.μ. - 8.30 μ.μ. Σάββατο 9.30 π.μ. - 2.00 μ.μ. Απ' ότι
Απ΄ότι διάβασα το προσωπικό είναι εξειδικευμένο μα ικανοποιητική επιστημονική κατάρτιση.
Θα είναι μια καλή αρχή :) Ένα τηλέφωνο είναι και αν νιώσεις άνετα και δύο και τρία και όσα έχεις ανάγκη... Δοκίμασε το...
Εκτός από αυτό απ' ότι έχεις διαπιστώσει τα παιδιά εδώ μέσα είναι πάντα πρόθυμα να σε βοηθήσουν :)
που εισαι ρε Αρκτος ???
Για την ατακα τη θεικη παλι !!
εγω θα πω παλι οτι θελω ενα μπουζουκι ,για να παιξω ενα τραγουδακι χεεχεχεχε!!
οποτε ας το βαλω καπως ετσι ! :):):) xexexe!!
http://www.youtube.com/watch?v=Jf_2vKDgC3s
d_o
ζητω συγνωμη για το οφ τοπικ !!