Σαν την μητέρα ΚΑΝΕΙΣ!!!!!!
Καλησπέρα σε όλους, είμαι 34 χρονών παντρεμένη με 2 παιδιά 8,5 και 10 χρονών. Δυστυχώς και εγώ στις 31 Ιανουαρίου 2011 έχασα την μητέρα μου. Εχασα τον κόσμο!!!!!!! Πριν από 5 χρόνια είχε διαγνωστεί λέμφωμα (είδος καρκίνου στου λεμφαδένες), μας είχαν πει τότε οι γιατροί οτι είναι πολύ δύσκολα τα πράματα για την ζωή της. Όμως το παλέψαμε και τα καταφέραμε!!!!! Απο τότε το παρακολουθούσαμε έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις και πήγαιναν όλα καλά....
Φέτος πριν τις γιορτές και ύστερα απο μια αξονική έδειξε πάλι κάτι αλλά ευτυχώς στην αρχή. Ο γιατρός μας είπε οτι δεν τον ανησυχεί και θα κάνουμε 3 σχήματα αλλά πιο βαρειά αυτή την φορά για να το προλάβουμε. Και μετά θα κάνουμε την αυτόλογη μεταμόσχευση. Εγώ αυτή την φορά δεν είχα καλό προαίσθημα όπως και η ίδια και η αδερφή μου το ίδιο. Μπήκε πράγματι εκανε το πρώτο σχήμα και βγήκε μετά την Πρωτοχρονιά, όμως η μαμά μου συνέχιζε να μην νιώθει καθόλου καλά ανοσοποιητικό χάλια δεν μπορούσε να φάει να πιεί και έκανε συνέχεια έμετους. Πήγαμε στον γιατρό της αλλά εκείνη την ημέρα δεν εφημέρευε το νοσοκομείο τις έκανε εξετάσεις οι οποίες έδειχναν τις τιμές της πολύ χαμηλές. Μας είπε οτι οφείλεται στο σχήμα όμως αν ανέβαζε πυρετό την ίδια ημέρα θα πρέπει να πάει στο εφημερεύον νοσοκομείο. Έκατσε όμως και έγραψε το ιστορικό της και την φαρμακευτική αγωγή της. Φύγαμε..... Το βράδυ όντως ανέβασε πυρετό και φύγαμε με ασθενοφόρο πια γιατί δυσκολευόταν στην αναπνοή. Μας έκαναν φυσικά εισαγωγή με λοίμωξη του αναπνευστικού (είχε ξαναπεράσει το 2005 αλλα ολα καλά), επεσαν όλοι οι γιατροί επάνω της. Το μοναδικό που μας έλεγαν και μας ρώταγαν όλοι είναι:μα καλά πήγατε σήμερα στον θεράπων ιατρό της που την παρακολουθεί τόσα χρόνια και με τέτοια κλινική εικόνα σας άφησε να βγείτε επειδή δεν εφημέρευε;;;;;;; Κι όμως ναι!!!!!! Τελος πάντων, καθε μέρα και χειρότερα εμεινε 2,5 εβδομάδες στο δωμάτιο, μονόκλινο μάλιστα, χωρις να έχουμε δώσει τίποτα και σε κανέναν!!!!! Μετά την λοίμωξη του αναπνευστικού και με 0 τιμές στο ανοσοποιοητικό η μανούλα μου αρχιζε και χειροτέρευε μερα με την μέρα. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες για το περάσαμε οικογενειακώς, αγωνία και ..... τι να σας πω..... Μέχρι που μας κάλεσαν οι γιατροί και μας λένε οτι έπαθε πνευμονικό οίδημα και πρέπει τώρα να αποφασίσουμε να την διασωληνόσουμε ή την χάνουμε τώρα απο την καρδιά γιατί είχε κουραστεί.... Φυσικά και έγινε την έβαλαν στην εντατική, ευτυχώς στο ίδιο νοσοκομείο πηγαίναμε κάθε μέρα στις 2:30 μ.μ. για ενημέρωση την βλέπαμε και φεύγαμε. Όμως εκείνη την Δευτέρα μας άφησαν τελευταίους οι γιατροί για ενημέρωση. Δεν θα ξεχάσω ΠΟΤΕ την έκφραση της γιατρού.... μας κούνησε το κεφάλι και μας λεέι: Δυστυχώς είναι σε πολύ κρίσιμη κατασταση γιατι ο πνεύμονας έχει γεμίσει αίμα και πλέον εχει κουραστεί και μηχανικά να αναπνέει. Φαντάζεστε πως ήμουν εκείνη την στιγμή...... Πήγα μέσα στην αίθουσα και της φώναζα ΜΑΜΑ ΜΑΝΟΥΛΑ ΞΥΠΝΑ!!!!! ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΣ!!! Το μηχάνημα δίπλα της οταν μπήκα έλεγε 220 χτύπους της καρδιάς οταν της φώναζα πήγε 221!!!! Θέλω να πιστεύω πως με άκουσε και με κατάλαβε. Αυτό ήταν όταν γύρισα στο σπίτι μου στις 6:30 το απόγευμα με πήρε τηλέφωνο ο πατέράς μου να μου πει οτι η μανούλα μου έφυγε...
Δεν μπορώ να το πιστέψω ακόμα ήταν 57 χρονών!!!!! Ηταν νέα και γεμάτη ζωή ακόμα!!!! Καθημερινά μιλάγαμε 5- 6 φορές τηλεφωνικώς και κάθε Σαββατοκύριακο ή ερχόταν σπίτι μου ή πηγαίναμε εμείς σε εκείνη!!!! Δεν μπορώ να το διανοηθώ ακόμα οτι δεν θα την ξαναδώ ποτέ. Είμαι θυμωμένη!!!!! Δεν με νοιάζει τίποτα άλλο εκτός απο το να την σκέφτομαι!!!! Κάθομαι και κλαίω μόνη μόνη μου χωρίς να με καταλαβαίνει κανένας, μπροστά στα παιδιά μου κάνω τον καραγκιόζη τους γελάω αλλά μετά θλίψη και κλάμα!!!!! Έχω χάσει κιλά δεν έχω όρεξη για τίποτα εκτός απο το να την σκέφτομαι συνέχεια!!!!!!! Αυτές τις μέρες σκέφτομαι περιέργα πράγματα οτι πλέον δεν φοβαμαι να πεθανω τουλάχιστον θα πάω να την βρώ ή να φύγω μόνη για κάπου χωρίς να ξέρει κανείς τίποτα!!!!!
Μανούλα, μου λείπεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΘΑ Σ' ΑΓΑΠΩ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!!