Φίλε insect, έχουν καταγραφεί χιλιάδες μαρτυρίες για παρόμοια "φωτάκια που πετούν ακανόνιστα" , και υπάρχουν και πάμπολλα οπτικοακουστικά "ντοκουμέντα", που απ' όσο όμως φαίνεται στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν "πειραγμένα" από τους δημιουργούς τους , ο καθένας για τους δικούς του λόγους....5 λεπτά δημοσιότητα, αχαλίνωτη φαντασία, επιρροή από σειρές του είδους, ίσως τέλος τέλος και η "ντοκουμεντοποίηση" των προσδοκιών κάποιων φαντασιόπληκτων για μια εξωγήινη παρουσία που μας ελέγχει να δει αν τα πάμε καλά , η προαιώνια ανάγκη των ανθρώπων να είναι υπό επίβλεψη για να μη κάνει μαλακίες....
Στο μικρό ποσοστό που το υλικό καταγραφής ήταν γνήσιο, αποδείχθηκε εύκολα πως επρόκειτο για φυσικό φαινόμενο (μετεωρολογικά μπαλόνια, ιονισμένο φως, αεροπλάνα σε άσκηση κλπ)
Είχα μια παρόμοια εμπειρία όταν ήμουν φοιτητής και φεύγοντας από το σπίτι συμφοιτητή μου όπου διαβάζαμε - τρόπος του λέγειν - όλη νύχτα για την εξεταστική, περπατώντας σε μια πόλη όπου ένοιωθα απίστευτα μόνος λόγω της ώρας, την προσοχή μου τράβηξε ένα φως στο βάθος του ορίζοντα προς τη μεριά της θάλασσας στη Θεσσαλονίκη , για όσους ξέρουν περίπου στο ύψος του Μακεδονία Παλάς. Το φως ήταν αρκετά έντονο για να το λογίσω σαν αστέρι κι επειδή από μικρός είχα μεγάλη αγάπη στην αστρονομία, δεν μπορούσα να θυμηθώ για την συγκεκριμένη εποχή κάποιο αστέρι με τέτοια φωτεινότητα και μάλιστα κοντά στον ορίζοντα, όπου η φωτορύπανση "διαγράφει" απ' την οπτική θέαση ακόμη κι αστέρια με φαινόμενο μέγεθος γύρω στο -1,5 όπως ο Σείριος ή 0 όπως ο Βέγας. Η Αφροδίτη που έχει φαινόμενο μέγεθος -4.8 αν ήταν τόσο κοντά στον ορίζοντα θα φαινόταν αμυδρά, το φως επομένως που έβλεπα δεν ήταν αστέρι ή κοντινός πλανήτης. Σταμάτησα για να παρατηρήσω καλύτερα και στο αμέσως επόμενο δευτερόλεπτο το φως έκανε από στάση μια "βουτιά" κι εξαφανίστηκε πίσω από τον ορίζοντα...Έμεινα αμήχανος για αρκετά λεπτά να προσπαθώ να εξηγήσω με τη λογική - το είχα αυτό το κουσούρι από μικρός - αλλά δεν μπορούσα να βρω καμία απολύτως λογική εξήγηση. Το ίδιο βράδυ δεν κοιμήθηκα , το πρωί περίμενα να ακούσω στο ραδιόφωνο κάποιο νέο για το φαινόμενο, την άλλη μέρα πήρα όλες τις τοπικές εφημερίδες μήπως γράφανε κάτι, αλλά μάταιος κόπος. Κανείς άλλος απ' ότι φαίνεται δεν είχε παρατηρήσει το ίδιο φαινόμενο και τελικά χωρίς να έχω διηγηθεί κάτι σε οποιονδήποτε, κατέληξα στο συμπέρασμα πως ότι είδα ήταν αποτέλεσμα της κούρασης μου - δεν είναι λίγο πράγμα να παίζεις μια παρτίδα τάβλι που ο νικητής πρέπει να φτάσει πρώτος στο 20 , ναι ναι για τέτοια κούραση μιλάμε...
Ενδόμυχα ακόμη και σήμερα, δεν μπορώ να εξηγήσω αυτό που είχα δει, αλλά από την άλλη μεριά είμαι σίγουρος πως ότι και να ήταν, θα υπάρχει κάποια λογική εξήγηση.
Είμαι αναφανδόν υπέρ της άποψης πως όχι μόνον υπάρχει εξωγήινη ζωή σε μικροβιακή κατάσταση αλλά πως υπάρχει και άλλη νοημοσύνη στο σύμπαν εκτός από την δική μας. Είναι ωστόσο άλλο τόσο απίθανο , παρ' όλο που το σύμπαν έχει ζωή κοντά 14 δισεκατομμύρια χρόνια, να έχει επιβιώσει μια αρχαία παρουσία νόησης σε κάποια μεριά του σύμπαντος, που θα μπορούσε να είναι τόσο αναπτυγμένη τεχνολογικά για να μπορέσει κάποια στιγμή της ιστορίας μας να μας παρατηρεί. Σύμφωνα με την εξίσωση Drake
http://www.astronomia.gr/wiki/index....83%CE%B7_Drake , οι τεχνολογικά εξελιγμένοι πολιτισμοί στο σύμπαν που δεν θα είχαν αυτοκαταστραφεί, θα μπορούσαν να συνυπάρχουν με άλλους περίπου 1000 την ίδια χωροχρονική περίοδο (αυτό είναι αρκετά πολύπλοκο για να γίνει κατανοητό κι απαιτεί γνώσεις αστροφυσικής αλλά απλά θα πω πως αν ο πιο κοντινός τεχνολογικά πολιτισμός βρίσκεται σε απόσταση 10000 ετών φωτός ας πούμε, ακόμη κι αν έχει βρει τον τρόπο να επιτυγχάνει ταχύτητες ίσες με το φως, όταν θα φτάσει στον προορισμό κι αφού λάβουμε σοβαρά υπ'όψη μας πως καμία γνωστή βιολογική μορφή ζωής δεν μπορεί να φτάσει τα 10000 χρόνια ύπαρξης, πιθανόν ο πολιτισμός που αναζητά να μην υπάρχει γιατί θα έχει ήδη αυτοκαταστραφεί...)
Φυσικά όλα τα παραπάνω εξηγούνται με όσα γνωρίζουμε , τώρα τελευταία έχει αρχίσει να υπερισχύει η άποψη πως η ζωή μπορεί να φιλοξενηθεί και σε ακατάλληλα βιοχημικά περιβάλλοντα, γεγονός που ανατρέπει κάποιες καθεστηκυίες απόψεις στην ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά ουσιαστικά όμως δεν προσθέτει και πολλά στην αναζήτηση νοήμονος ζωής που να έχει φτάσει σε τεχνολογικό επίπεδο τέτοιο να μπορεί όχι μόνο να επικοινωνήσει μαζί μας, αλλά και να μας παρατηρεί από κοντά...
Φίλε μου insect, είμαι απόλυτα βέβαιος πως αυτό που είδες έχει λογική εξήγηση, απλά δεν μπορείς αυτή την στιγμή να την κατανοήσεις....