Originally Posted by
empar
έβαλα όλους αυτούς τους προσδιορισμούς με κεφαλαία γράμματα, μόνο και μόνο επειδή εσύ προσπαθείς να εκμεταλλευτείς μια κατάσταση για να μας κάνεις να αισθανθούμε χειρότερα και επίσης προσπάθησες να μειώσεις τον χαρακτηρισμό που έδωσα στο σχολείο μου, λες και δεν μπορεί να υπάρχουν εξαιρετικά δημόσια σχολεία στην ελλάδα - όχι για να δείξω την ανωτερότητά μου σε σχέση με σένα. κάτι τέτοιο θα ήταν ανόητο γιατί δεν σε ξέρω καν. ούτε υποστήριξα ότι είμαι τρομακτικού επιπέδου. ούτε είπα ότι μου επιφυλάσσεται υπέροχο μέλλον στην ΕΛΛΑΔΑ. πάντως ό,τι εφόδιο χρειάστηκα μέχρι στιγμής η ελλάδα μου το έδωσε.
δεν βλέπω το φόρουμ σαν ένα χώρο όπου συχνάζουν καταθλιπτικοί και απαισιόδοξοι, αλλά σαν έναν χώρο όπου επιτέλους μου δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσω με μερικούς ανθρώπους που σκέφτονται κάποια πράγματα, που μπορούν να μου πουν τη γνώμη τους για μια δύσκολη κατάσταση, ή αν θέλεις, που περνάνε μια δύσκολη περίοδο στη ζωή τους. κανένας δεν γεννήθηκε καταθλιπτικός και απαισιόδοξος, οι καταστάσεις τον οδήγησαν εκεί.
αν η παραπάνω απάντηση δεν σε ικανοποίησε, να σου εξηγήσω ακριβέστερα τον λόγο εγγραφής μου στο φόρουμ. ο περισσότερος κόσμος που έχω γνωρίσει όταν σε έχει απέναντί του, μοιράζεται εμπειρίες, κάνει συζητήσεις με σένα, εντάσσεται στην καθημερινότητά σου, έχει την τάση να μπαίνει στην κατά τη γνώμη μου ανούσια διαδικασία να συγκριθεί με σένα (ακριβώς όπως έκανες εσύ, με μόνη διαφορά ότι σε εκείνους δεν χρειάζεται να λέω πως έζησα, που μεγάλωσα κλπ, το βλέπουν μόνοι τους), και όταν δει ή νομίσει ότι υστερεί σε κάτι να αρχίσει να σε φθονεί. και κάπως έτσι αρχίζει να σε εχθρεύεται και όταν πλέον το εκφράσει αυτό σημαίνει την καταστροφή της πρότερης σχέσης. αυτό που αγνοεί ο περισσότερος κόσμος είναι ότι παντού υπάρχουν προβλήματα, όλοι έχουν λόγους να στρεσάρονται και να ανησυχούν. και όλοι οι άνθρωποι θέλουν βασικά τα ίδια πράγματα σε συναισθηματικό επίπεδο. έτσι, τη συναισθηματική κάλυψη που δεν μπορώ να βρω εκεί έξω, επειδή στον κύκλο μου οι περισσότεροι είναι ζηλόφθονες και σνομπ, τη βρήκα εδώ μέσα, που οι άνθρωποι εκφράζουν αυτό που νιώθουν και βοηθάνε ο ένας τον άλλο χωρίς να υπολογίζουν τι έχεις και τι δεν έχεις.
εσύ που γνωρίζεις για το ΔΝΤ και για την επικείμενη πτώχευση, θα μπορείς να φανταστείς ότι όλοι οι έλληνες (και εγώ σε αυτούς) την ίδια κατάσταση βιώνουμε. τι να κάνω; να κατεβάσω πλερέζες ή να βγάλω την κακία μου σε όποιο 19χρονο βρεθεί απέναντί μου; τώρα είναι που πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι και ενωμένοι, και πίστεψέ με, αν λείπει κάτι από τον σύγχρονο έλληνα, δεν είναι το μυαλό, είναι αυτό.
βεβαίως, δεν υπάγονται όλοι οι άνθρωποι στην κατηγορία που περιέγραψα πριν. υπάρχουν και άνθρωποι που δεν μπαίνουν σε διαδικασία σύγκρισης και δεν φθονούν την κοινωνία, προστατεύονται από μισαλλοδοξία και μισανθρωπία, και ελπίζω στην κατηγορία αυτή να ανήκουμε και εγώ και οι δύο φίλοι που έχω (με τους οποίους όμως δεν μπορώ να τα συζητώ όλα τόσο συχνά). απλώς δεν έχω συναντήσει πολλούς-νομίζω ωστόσο ότι εδώ μέσα βρήκα κάποιους.
τώρα εσύ, για ποιο λόγο είσαι σε αυτό το φόρουμ και ειδικότερα σε αυτό το θέμα αφού "διαφωνείς" ότι ένα 19χρονο μπορεί να έχει κατάθλιψη;;
(r.f., carrie ευχαριστώ για την υποστήριξη)