"... Με το καλησπέρα σας δηλαδή ακύρώνεις αυτό το χώρο.
Μήπως πριν βγάλεις διάγγελμα να έθετες και κάποια επιχειρήματα για το "εχθρικο" προς εσένα περιβάλλον και επί του συνόλου απόψεις?..."
Συνήθως, αυτό που περιμένει κάποιος όταν απευθύνει έναν χαιρετισμό είναι απλά να του τον... ανταποδώσουν. Πολύ απλά. Όσοι πάλι νιώθουν την ανάγκη να βγάζουν διαγγέλματα, είτε στρέφονται στην πολιτική για να το παίζουν καμπόσοι και να ακολουθούν τα πρόβατα, είτε γράφουν αρλούμπες θεωρητικές προσποιούμενοι πως έχουν άποψη για όσα ισχυρίζονται αλλά τελικά αποδεικνύεται πως δεν έχουν μιας και δεν υποστηρίζονται από ανάλογα βιώματα... εγώ είδα ένα θρεντ με τίτλο που αφορά τον αλκοολισμό. Κι απάντησα με βάση τον αλκοολισμό. Για τα υπόλοιπα δε με αφορά να απαντήσω, έχω τοποθετηθεί παλαιότερα. Γιατί να επαναλαμβανόμαστε αλήθεια;... υπάρχουν τόσα ενδιαφέροντα τόπικς άλλωστε...
αλ...σε αυτό που γράφεις θα σου απατησω με δικά σου λόγια. Λες λοιπόν πως έδωσες έναν χαιρετισμό και περίμενες το ανάλογο. Θεωρείς πως τα παρακάτω λόγια σου είναι φιλικός χαιρετισμός?
Quote:
Originally Posted by
Rabola
"... Καλησπέρα σας. Αν και το φόρουμ αυτό είναι "εχθρικό" απέναντι σε διαφορετικές επί του συνόλου απόψεις, αν και δήλωσα πως δε πρόκειται να ξαναγράψω ο,τιδήποτε, αν και με έμμεσους τρόπους "διαιωνίζονται" απόψεις για να εγκλωβίζονται άνθρωποι εδώ μέσα - και όχι μόνο εδώ - θα ήθελα να ξανατοποθετηθώ επί του αλκοολισμού....
"... Αλ...δεν θυμάμαι να διαιωνίστηκε κάτι ειδικά για το νικ σου, και επίσης δεν θεωρώ πως εγκλωβίζεται κάποιος εδώ μέσα.
Μήπως έχεις κανένα παράδειγμα να μας δώσεις εκτός τις από παραλίγο φιλοσοφικές προσεγγίσεις σου?..."
Δεν έγραψα πως διαιωνίστηκε κάτι σχετικά με το νικ μου κι ούτε με θεωρώ εξέχουσα προσωπικότητα για να ασχολείται κανείς μς το νικ μου... αλλά γιατί επειδή εσύ δε θεωρείς πως εγκλωβίζονται άνθρωποι εδώ μέσα, εγώ τώρα καλούμαι να αποδείξω πως για κάποιους λόγους πιστεύω πως εγκλωβίζονται;... δεν έχω δικαίωμα απλά να το εκφράσω ως άποψη;... εσύ δε θεωρείς πως συμβαίνει, ενώ εγώ θεωρώ πως συμβαίνει... έ και;... να μπω κι εγώ στη διαδικασία να σε ρωτήσω γιατί δε θεωρείς πως συμβαίνει;... άποψή σου και τη σέβομαι. Ας γίνει σεβαστό και το αντίστροφο όμως. Δε ζήτησα να γίνει δεκτό και δεν είναι και το θέμα μου. Τοποθετήθηκα επί του αλκοολισμού.
Όχι, αλ. δεν τοποθετηθηκες περί του αλκοολισμού. Έβγαλες το απωθημένο σου σε σχέση με το φόρουμ , γιατί κάποτε στράβωνες με θέματα που δεν είναι επί της παρούσης να ξανασυζητήσουμε και άνοιγες θρεντ ζητωντας από τον αντμιν να σε διαγραψει.
Το έκανε και επανήλθες με άλλο νικ
"... Δεν βολεύει κανένα η άποψη του για τον αλκοολισμο, είναι απλά γνώμη του, που την καταθέτει και λέει αυτό που πιστεύει.
Που τα είδες τα δεδομένα και τη μοναδική αλήθεια? αν θυμάμαι καλά, η ρεμ έκανε ερώτηση ανοίγοντας αυτό το θέμα και όχι δήλωση.Ζήτησε απόψεις, δεν έβγαλε διάγγελμα..."
Εγώ κρίνω με βάση τη δική μου ματιά όμως, και ζητήθηκαν απόψεις. Όχι ταύτιση απόψεων με τη δική σας ματιά. Αλλιώς γιατί ανοίχτηκε το θέμα;... αν εσύ θεωρείς πως κρίνεις "ορθά" πως ο καθένας καταθέτει τη γνώμη του και δε θέλεις να δεις το εξαρχής ατόπημα ως προς την διατύπωση του ερωτήματος, το σέβομαι απόλυτα. Εγώ γιατί πρέπει να "δω" το ίδιο ως πρώην αλκοολική;... αν το θέμα σου είναι πως το θέμα το έβαλε η φίλη σου, εμένα δε με αφορά. Τέθηκε το ερώτημα με τίτλο "Είναι ο αλκοολισμός άλλοθι για οποιαδήποτε απαράδεκτη συμπεριφορά" και αμέσως παρακάτω περιγράφεται ένα παράδειγμα ενός απλά μεθυσμένου ανθρώπου που δεν έχει σχέση με αυτό που λέγεται αλκοολισμός... "για τον λογο αυτο, ουδεποτε δεχομαι το μεθυσι, ειτε προκειται για μεμονωμενο περστατιοκο ειτε για αλκοολισμο, σαν δικαιολογια για να παρουσιαζει κανεις ενα προσωπο που υποτιθεται πως δεν εχει...". Εδώ είναι το ατόπημα και δε καταλαβαίνω γιατί σε πειράζει... την ανάλυση και τα επιχειρήματα τα παρέθεσα παραπάνω και γι' αυτό άλλωστε έγραψα. Κι αν κάποιος δε γνωρίζει τις διαφορές ανάμεσα σε ένα μεθύσι και στον αλκοολισμό, δε μπορώ να καταλάβω γιατί να μη τις εντοπίσει κάποιος που τις γνωρίζει. Αν το θέμα τέθηκε λόγω προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στο φόρουμ, τότε γράψτε το για να απαντήσουν μόνο όσοι έχουν γνώση. Εγώ απάντησα με βάση τη βιωματική γνώση του αλκοολισμού όμως σε ένα δημόσιο φόρουμ...
χμμμ...μάλλον δεν έγινα σαφής, ή εσύ προσπαθεις να με πείσεις πως δεν έγινα.
"... Αλ...είναι λίγο εως πολύ δύσκολο να μας μοιάζει καποιος, ακόμη και αν είμαστε διδυμοι..."
Ακριβώς... και είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο βγάζουμε επιθετικότητα σε ό,τι δε μας είναι αρεστό... και αρεστό συνήθως είναι μόνο ό,τι μας θυμίζει εμάς... το έχω ξεπεράσει, ευχαριστώ...
που την είδες την επιθετικότητα? μου κανεις τη χάρη να μου υποδείξεις το σχετικό απόσπασμα?
"... Ξέρεις τι νιώθω?
Πως μπήκες με το φόβο πως κάποιοι θα σου την πουν, πως θα βρεις τοίχους και φράγματα.
Ξεκόλα Αλ. Πες την άποψη σου και άσε να κρίνουν οι άλλοι αν είναι σημαντική ή όχι.
Όπως είπες είναι ένα δημόσιο φόρουμ. Αυτό, έπρεπε πρώτα να το σκεφτείς εσύ.
Εύχομαι να είσαι καλα...:)..."
Δε μπήκα για να "επανενταχτώ" ως μέλος ώστε να με ενδιαφέρει ποιοί θα μου την πουν και ποιοί θα μου τραγουδήσουν... μπήκα γιατί θεώρησα πως έχει να προσφέρει κάτι η υπερβατική μου αν θέλεις άποψη για το αλκοόλ, έστω κι αν έχει λίγους "οπαδούς"... εμένα μου φτάνει που την υιοθετώ και τον έχω ξεπεράσει. Καθώς και αυτοί που έχουν την ίδια ματιά στο πρόβλημα. Αν θέλουν να τη δουν και κάποιοι ακόμη, έχει καλώς. Αν όχι, πάλι έχει καλώς. Η ζωή θα συνεχιστεί για όλους μας μέχρι να τελειώσει άλλωστε...
Μεταξύ μας....το ότι λείπεις από εδώ κανά χρόνο και μπήκες την πρώτη μέρα που ανοίχτκε θρεντ για αλκοολ, αποδεικνύει πως δεν έφυγες ποτέ. Αυτό δεν στο λέω υποδεικνύοντας ή καταδεικνύοντας τις αδυναμίες σου, απλά δεν μου αρέσουν οι φαμφάρες και νομίζω πως το έχω αποδείξει.
"... και για να μην ειμαι offtopic, υπαρχει διαφορα του ποτης με το αλκοολικος, οπως και το αν σνιφαρουμε κοκα ή βαραμε ενεσεις ηρωινης καθε δυο μηνες με το να κανουμε χρηση καθημερινα (που τοτε ναι ειμαστε ναρκομανεις κι εθισμενοι). ανοιξτε θεμα και για το τελευταιο και πειτε οτι βαραμε ενεσεις στο ποδι κατω στον αστραγαλο, γιατι δε μας μειναν αλλες φλεβες. και γενικα ανοιξτε τοπικ να φανειτε εσεις που ζειτε την τελεια ζωη σε ονειροκοσμο και δεν εχετε δει ουτε καν μεθυσμενο..."
Κενό, δε σε γνωρίζω από γραπτά αλλά αντιλαμβάνομαι από αυτή την παράγραφο πως έχεις άποψη επί του θέματος... ναι, τα πράματα δεν είναι δυο "κατηγορίες" και τέλος. Τα παρακλάδια είναι άπειρα... χωρίς να ενστερνίζομαι αυτό που γράφεις στο τέλος απευθύνοντάς το στις χρήστριες, απλά θα συμφωνήσω γενικότερα. Τα πολλά τραγούδια πάντα λέγονται έξω απ' τους χορούς και προσωπικά επιθυμώ να τραγουδώ όσο λιγότερο γίνεται όσο μεγαλώνω... χορούς έχω μάθει πολλούς κι αυτό μου φτάνει...
Βινς;... έχεις μια θαυμάσια ψυχή και λυπάμαι όταν δε νιώθεις όσο κατανοητός θα ήθελες... βλέπεις, "κατέχεις" την επίσημη διάγνωση της σχιζοφρένειας και αυτό είναι... πρόβλημα. Στα μυαλά Βινς οι ταμπέλες μπαίνουν εύκολα... και τη νόηση της ψυχής σου τη δυσκολεύει η ευφυΐα σου... έχω αποθηκεύσει πολλά σου αποφθέγματα και στιχάκια. Σου εύχομαι να εκφράζεσαι πάντα τόσο όμορφα και εύστοχα, κι ας μη σε καταλαβαίνουν... :) ... αν θέλει κανείς να μου ευχηθεί "καλή Ανάσταση", καλώς. Κάτι άλλο να πω δεν έχω και σας ευχήθηκα ήδη. Καλό ξημέρωμα σε όλους σας... :) ...