Είναι απίστευτο πως μέσα σε 10 μέρες μπορεί να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα....
Η γυναίκα μου προσβλήθηκε την Πέμπτη πριν το Πάσχα από ιογενή λοίμωξη του μυοκαρδίου, και σήμερα είναι διασωλημένη στην εντατική μονάδα στεφανιαίας και ζει μόνο με μηχανική υποστήριξη, αφού η επιπλοκή ήταν ραγδαία παρότι η πάθηση της διαγνώσθηκε έγκαιρα κι αντιμετωπίστηκε σχετικά γρήγορα με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, στην οποία όμως δεν μπόρεσε ο οργανισμός της δυστυχώς να ανταποκριθεί. Η δυσμενής αυτή πορεία της μυοκαρδίτιδας είναι αρκετά σπάνια, οι γιατροί μιλάνε για 1 στο 1000000 να υπάρξει τέτοια εξέλιξη και αυτή συμβαίνει στον άνθρωπο μου...
Χτες μου είπαν πως η κατάσταση της, ένας οργανισμός καταπονημένος και ευάλωτος πια σε απανωτές λοιμώξεις , δεν αφήνει περιθώρια για ελπίδες και θεωρείται μη αναστρέψιμη. Ο καθηγητής της καρδιολογικής κλινικής που νοσηλεύεται μου είπε ορθά κοφτά, πως είναι ζήτημα το πολύ 48 ωρών η γυναίκα μου, ο άνθρωπος μου, να καταλήξει....
Δεν κοιμάμαι αυτές τις μέρες. Προσπαθώ να διαχειριστώ την καινούρια κατάσταση.
Κλαίω τώρα για να μπορώ αύριο να αντιμετωπίσω με ψυχραιμία την ζωή χωρίς τον άνθρωπο μου που την οργάνωνε - τι θα φάνε τα παιδιά, πότε θα φάνε, τι ρούχα θα φορέσουν στο σχολείο, να μιλήσει με τους καθηγητές και την δασκάλα για την πορεία τους, να μην ξεχάσω να πληρώσω τη ΔΕΗ και τα κοινόχρηστα, της άρεζε να ετοιμάζει πάντα shopping list για το σούπερ μάρκετ που ποτέ δεν τηρούσε με ευλάβεια, κρατούσε πάντα στην άκρη κάτι τις για τις δύσκολες ώρες, καταναλωτική και οικονόμα συνάμα, απορούσα πάντα πως όταν χρειαζόμασταν έξτρα χρήματα είχε την "καβαντζούλα" της όπως την έλεγε και σαν ταχυδακτυλουργός έβγαζε από το μαγικό της "καπέλο" όσα χρειαζόμασταν για να ανταπεξέλθουμε στα απρόβλεπτα έξοδα...
Είναι απίστευτο πως ένας τόσο ζωντανός άνθρωπος χωρίς το παραμικρό ιστορικό πάθησης, χάνεται νικημένος από κάτι που μετριέται σε νανόμετρα....
Στα 47 της χρόνια φεύγει νωρίς, χωρίς να χαρεί όσο έπρεπε τα παιδιά της, με σχέδια για το μέλλον στα χαρτιά, σχέδια που θα μείνουν ανεκπλήρωτα πια...
Την κακίζω γιατί μου υποσχέθηκε πως θα γεράσουμε μαζί, και δεν την κρατάει την υπόσχεση της ...
Δεν κάνει έτσι ο κόσμος καρδιά μου, είναι άδικο και το ξέρεις....
Τι θα πω στο μικρό μας ? Πως μπορώ να του πω πως η μανούλα δεν είναι πια μαζί μας ? Πως μπορώ να διαχειριστώ την απώλεια χωρίς να τραυματίσω την παιδική του ψυχούλα ? Κάποιοι μου λένε να του μιλήσω από τώρα...Άλλοι μου λένε να μην είναι εδώ όταν θα γίνεται η τελετή του αποχωρισμού. Να του πω πως η μαμά πήγε ένα ταξίδι μεγάλο και πως δεν θα γυρίσει. Να μην βιώσει το κλάμα και την συναισθηματική φόρτιση των στιγμών. Είναι 9 χρονών παιδί και υπεραγαπά τη μανούλα του. Πως μπορώ να το διαχειριστώ αυτό ?
Η κόρη μου είναι έφηβη και ξέρει πως η μητέρα της παλεύει για τη ζωή της. Δεν της έχω πει πως δεν υπάρχουν πια ελπίδες, πως περιμένω από στιγμή σε στιγμή τηλέφωνο - το καταραμένο τηλεφώνημα που θα μου αναγγέλλει αυτό που δεν θέλει ν' ακούσει άνθρωπος στο κόσμο. Αλλά πιστεύω πως έτσι ή αλλιώς θα μπορέσει να διαχειριστεί την απώλεια.
Με το μικρό μου όμως ? Τι μπορώ να κάνω ?