Originally Posted by
Μαρίααα
Διαβάζοντας τα μηνύματα σας νιώθω μια ανακούφιση. Είμαι 19 χρόνων πάντα ήμουν υγιείς και φέτος με την πρώτη καραντίνα (covid 19) άρχισαν να μου συμβαίνουν διαφορά. Τον Ιούλιο το άγχος μου είχε πολύ έντονα παθολογικά συμπτώματα. Είχα έντονους καρδιακους παλμούς, πόνους σε διάφορα σημεία του σώματος μου, κάποιες φορές κυριολεκτικά έτρεμα, οι μύες μου έκαναν σπασμούς στα πόδια μου, τρελό θέμα με το στομάχι μου (αναγούλες, ναυτία, δυσπεψία, κυριολεκτικά δεν μπορούσα να φάω τίποτα γιατί θα με έπιανε ναυτία ακόμα και με το νερό είχα θέμα.) μέχρι και ζαλάδες ειχα, ενώ έκανα και δέκατα κάποια απογεύματα. Εν τέλει μετά από πολλές επισκέψεις σε διάφορους γιατρούς και μετά από πολλές εξετάσεις (triplex καρδιάς, γενικές αίματος και ουρων, υπέρηχος άνω και κάτω κοιλιας, υπέρηχος και εξετάσεις αίματος για τον θυρεοειδή, καρδιογραφημα, ακτινογραφία θωρακος) Δεν βρέθηκε τίποτα σοβαρό κάτι που για να πω την αλήθεια δε με καθησυχάσε καθώς τα συμπτώματα ήταν ακόμα εκεί και κανένας δεν ήξερε τι μου συμβαίνει. Ο παθολόγος μου και εγώ καταλήξαμε στο ότι έφταιγε η 3 μηνη καραντίνα και το άγχος που μου είχα. Ναι είχα άγχος ότι θα πεθάνω, ότι κάτι σοβαρό μου συμβαίνει, σε υπερβολικό βαθμό όμως, για να φανταστείτε πέρναγα με έξω από κάποιο νοσοκομείο τυχαία με το αυτοκίνητο και σκεφτόμουν αν ο προορισμός μας είναι μακριά από το νοσοκομείο, ώστε να φτάσουμε γρήγορα αν μου συμβεί κάτι. Είχα ψάξει ποια νοσοκομεία έχουν εφημερία κάθε μέρα ώστε να είμαι προετοιμασμενη. Μια πολύ ψυχοφθορα κατάσταση όπως μπορείτε να αντιληφθείτε. Εν τέλει τα συμπτώματα μου τότε μέτριαστηκαν όταν άρχισα να παίρνω το Gastrodep, δεν είναι αντιβιοτικό, είναι σαν συμπληρώμα διατροφής που βοηθάει πολύ με τη δυσπεψία και γενικότερα με ενοχλήσεις του στομάχου, δεν χρειάζεται συνταγογραφηση επίσης. Τώρα εδώ και 2 μήνες περίπου έχω πάλι θέματα με το στομάχι μου. Λίγο διαφορετικά από τότε, χωρίς τις ζαλάδες, κάποιες φορές υποβοσκει και πόνος, όχι απαραίτητα στο στομάχι, μπορεί να εντοπίζεται σε σημεία όπου βρίσκεται το συκώτι, το έντερο κα αλλά κυρίως στο στομάχι. Έχω πάλι ναυτίες, ανακατοσουρες κτλ μόνο που αυτή τη φορά το Gastrodep δε με βοήθησε, το πήρα 2-3 ημέρες και μετά το σταμάτησα καθώς δεν είδα διαφορά και την πρώτη φορά με είχε βοηθήσει από την πρώτη κιόλας ημέρα, με μεγάλη επιτυχία. Αυτή τη φορά δεν έχω άλλα συμπτώματα του άγχους εκτός από αυτές τις ενοχλήσεις και βρουξυσμο, δηλαδή ασυναίσθητα σφίγγω τα δόντια μου (για 2 περίπου εβδομάδες με πόναγε τόσο η γναθος μου που δεν μπορούσα να ανοίξω καλά το στόμα μου να φανταστείτε). Πήγα σε γαστρεντερολογο, έκανα το τεστ για το ελικοβακτηρίδιο, έκανα υπέρηχο άνω κάτω κοιλιας ξανά και δεν βρέθηκε τίποτα. Τώρα έχω κανονίσει να κάνω γαστροσκοπηση για να μου φύγει η ιδέα ότι εχω κάτι πιο σοβαρό και να μπορέσω να επικεντρωθώ στο ότι όλα αυτά προκαλούνται από το άγχος μου και μόνο.