Originally Posted by
chesire
ναι αμε.. εχω παει σε ενα ψυχιατρο πριν κανα 3 μηνο που διεγνωσε εμμονες(εντονες) με καταθλιψουλα.. βεβαια για ολα μου μιλησε λιγο πολυ.. και για αγχος και για πανικους κλπ.. γιατι ολα ξεκινησαν με κρισεις πανικου.. ολα μαζι νιωθω πως τα εχω.. μου προτεινες φαρμακα αλλα δεν πηρα.. δεν υπαρχει καποιος ουσιαστικος λογος απλα δεν θελω να παρω.. κανω ψυχοθεραπεια με εναν ψυχολογο σε κεντρο ψυχικης υγειας.. δεν ειναι τιποτα σπουδαιο αλλα σκεψου τοι ακομα και αυτο με βοηθαει.. δηλαδη το οτι καθε φορα που βγαινω απο συνεδρια νιωθω ηρεμη και χαρουμενη με οσα εχω πει κατι σημαινει για μενα. νιωθω ετσι επειδη καποιος αλλος με εχει καθησυχασει.. με εχει διαβεβαιωσει για το αντιθετο απο τις ανασφαλειες που εχω. "ειμαι τρελη?? ειμαι κακια?? εχει αλλαξει η συσταση του εαυτου μου?? χανω το μυαλο μου?? θα γινω καλα?? " αρα ουσιαστικα μηπως παιζει και αυτο ρολο?? οτι δεν μπορω να διαβεβαιωσω και να καθησυχασω μονη μου τον εαυτο μου?? γιαι μετα μπαινω παλι στην ιδια διαδικασια.. νιωθω λιγο περιεργα για μια στιγμη και το μυαλο μου διαγραφει την εξης πορεια "γιατι ενιωσες ετσι??δεν θα το ξεπερασεισ ποτε.. πριν το παθεις αραγε ενιωθες ετσι ποτε?? και αν τωρα ειναι πιο εντονο απο καθε αλλη φορα?? και αν ολα γυρω μου γινουν τοσο ψευτικα που χασω το μυαλο μου και αρχισω να φερομαι περιεργα??" και αρχιζει το μαρτυριο.. κρυος ιδρωτας, θελω να κανω εμετο, ζαλιζομαι και χανω την αισθηση του χωρου.. φοβαμαι το μυαλο μου ουσιαστικα. ποτε θα ειναι αυτα τα υπαρξιακα και ποτε αυτο με το"βλεπω τους ανθρωπους ξενους" ας πουμε καθε φορα που με πιανει αυτο το υπαρξιακο σκεφτομουν τα εξης "γιατι ζουμε?? γιατι υπαρχουμε?? τι κανω εγω εδω?? τιποτα δεν εχει νοημα. οτι κανουμε ειναι απλως για να περναμε την ωρα μας καθως ζουμε.. δεν εχουμε λογο να αγχωνομαστε για τιποτα και να αγωνιζομαστε. γιατι το ενα, γιατι το αλλο??" συνεχεια ΓΙΑΤΙ.. και στο τελος αυτου του κυκλου υπηρχε η σκεψη "οταν τα συνειδητοποιει καποιος αυτα τι κανει>?? αυτοκτονει?? δηλαδη θελω να αυτοκτονησω?? και αν ολα αυτα με οδηγησουν σε αυτοκτονια?? " δηλαδη απο μια σκεψη ξεδιπλωνονταν αλλες 500.. και οχι μονο σκεψεις φυσικα.. τις συνοδευαν και αναλογα φρικτα συναισθηματα.. απορροφομαι τοσο πολυ απο αυτες που ερχοταν η μητερα μου να με αγκαλιασει και τρομαζα.. σκεφτομουν "δεν την αγαπας.. δεν νιωθεις τιποτα γι αυτην.. αραγε αμα παθει κατι θα στενοχωρηθεις?? και αν οχι??" και σε αυτο το αν οχι εβαζα( και βαζω και τωρα που το γραφω) κατι κλαματα τρελα.. παιδια συγνωμη που σας πριζω.. αλλα θεωρω οτι το να γραφω εδω μου κανει καλο καποιες φορες.. ειναι σημαντικο να μιλας με ανθρωπους που περνανε το ιδιο ετσι δεν ειναι?? και ειναι πολλοι.. και ας μην το ξερουν.. δεν φανταζομαστε καν ποσο ιδιος ειναι με μαςς αυτος που ειναι διπλα μας.. μπορει να νιωθουμε οτι μονο εμεις ειμαστε ετσι αλλα με καποιο τροπο αποδεικνυεται καποιες φορες οτι καθε μυαλο εχει καποια κοινα στοιχεια.. και αυτο με βοηθαει.. η μονη περιπτωση που με επηρεαζει αρνητικα το φορουμ ειναι να δω κατι και για καποιο λογο να φοβηθω.. να δημιουργησω δηλαδη αμφιβολιες γι αυτο που εχω.. αλλα αυτοι οι διαλογοι με βοηθανε.. θελω να αφησω τον εαυτο μου ησυχο απλα καποια στιγμη.. και να μην φοβαμαι τοσο..