Καινούριο μέλος, αν θέλετε διαβάστε την ιστορία μου...
Γεια σε όλους.
Όπως σας αναφέρω και στον τίτλο του μηνύματός μου, είμαι καινούριο μέλος. Οπότε ζητώ συγνώμη προκαταβολικά αν η ιστορία μου θα έπρεπε να γραφτεί σε άλλο τομέα. Με βάση τα δεδομένα τα δικά μου και το πώς νιώθω εγώ όμως, πιστεύω ότι είμαι στο σωστό μέρος.
Η ιστορία μου ξεκινάει πολλά χρόνια πριν. Όταν ήμουν πιτσιρικάς, πήγαινα στις ακαδημίες μπάσκετ μιας αρκετά γνωστής ομάδας. Ο αθλητισμός ήταν το αγαπημένο κομμάτι της ζωής μου και το μπάσκετ η ίδια μου η ζωή μπορώ να πω. Το ένιωθα ότι είχα ταλέντο σε αυτό που έκανα, αν και παρά το νεαρό της ηλικίας μου δεν περιαυτολόγησα ποτέ και συνέχιζα να δουλεύω σκληρά στις προπονήσεις για να παω στο τέλος στην ανδρική ομάδα. Αυτός ήταν ο στόχος μου.
Κάποια στιγμή, και μάλιστα μετά από την κατάκτηση της 1ης θέσης από την ομάδα μου στο πρωτάθλημα των πιτσιρικάδων ας πούμε, άκουσα τον προπονητή μου να μου λέει ότι θα πρέπει να με διώξει από την ομάδα, επειδή όπως έλεγε, δεν ήμουν σωστός στις προπονήσεις και δεν άντεχα το κλίμα και τη σκληρότητα του πρωταθλητισμού στη μικρή ηλικιακά κατηγορία που αγωνιζόμουν εκείνη την περίοδο. Παρόλο που ήμουν μικρός τον ρώτησα γιατί δεν είμαι σωστός και με ποια λογική δεν αντέχω τον πρωταθλητισμό, αφού η ομάδα μας βγήκε 1η στο πρωτάθλημα... Δυστυχώς, δεν πήρα απάντηση ποτέ και μετά το σαββατοκύριακο ήμουν παρελθόν από την ομάδα... Αποφάσισα να μην ασχοληθώ με το μπάσκετ ξανά αφού όλα γύρω μου φαίνονταν λάθος μετά από αυτό που συνέβη... ξέρετε πώς δουλεύει το μυαλό ενός πιτσιρικά...
Πέρασαν χρόνια... ήρθε το 2004 και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Έχω πάει να παρακολουθήσω και κάποια στιγμή έρχεται κάποιος δίπλα μου, κάθεται και μου λέει "Θέλω να έχω τη συνείδησή μου ήσυχη, γιαυτό ήρθα να σου μιλήσω". Εγώ δεν κατάλαβα ποιος ήταν. Για να μην πολυλογούμε, ήταν ο προπονητής μου. Με λίγα λόγια, μου είπε ότι με έδιωξε από την ομάδα, επειδή οι γονείς μου δεν ήθελαν να ασχοληθώ επαγγελματικά με το μπάσκετ, αλλά ήθελαν να σπουδάσω. Οπότε επειδή τον πίεζαν να με διώξει από την ομάδα και να αφοσιωθώ στο σχολείο, έπρεπε να βρει κάτι ακραίο για να με τσαντίσει και να μη θέλω να ξαναδώ μπάσκετ στη ζωή μου.
Από εκείνη τη μέρα η ζωή μου έχει γίνει χάλια. Δεν είχα πει ποτέ τίποτα για τον εαυτό μου, δεν καβάλησα κανένα καλάμι και παρόλα αυτά, στήθηκε ολόκληρο έργο για να σπουδάσω. Δεν είχα πει ποτέ ότι θα γινόμουν σταρ. Όμως αυτό που με πλήγωσε ανεπανόρθωτα όταν το έμαθα, ήταν ότι δε με άφησαν να προσπαθήσω... δε με άφησαν να αποτύχω έστω μόνος μου... Το αποτέλεσμα ήταν να διακόψω τη σχολή και να βυθιοτώ σε ένα αδιέξοδο που πραγματικά δεν ξέρω αν θα μπορέσω να βγω κάποια στιγμή. Αυτή τη στιγμή που γράφω το ποστ μου, είμαι 29 χρονών, δεν έχω δουλειά, δεν έχω πτυχίο, δεν παίζω μπάσκετ... δεν έχω τίποτα πραγματικά... Όλο αυτό με έχει κάνει να νιώθω άχρηστος, παρόλο που εγώ δεν είχα καμία συμμετοχή σε αυτό που σκηνοθετήθηκε για μένα, χωρίς εμένα. Κάθε βράδυ, 7 χρόνια τώρα, μένω ξάγρυπνος με ένα "γιατί;" να γυρίζει στο μυαλό μου. Και όμως δεν μπόρεσα να απαντήσω ποτέ... Νιώθω να είμαι σε απόγνωση...
Σας ευχαριστώ πραγματικά αν μπορέσατε να διαβάσετε την ιστορία μου και να με συγωρείτε για το μακροσκελές ποστ μου... ξέρω πως σίγουρα δεν είμαι ο μόνος που του έχει τύχει κάτι τέτοιο, όμως σκέφτηκα να το μοιραστώ και να ακούσω προτάσεις σας, αν φυσικά υπάρχουν κάποιες, πράγμα για το οποίο αμφιβάλλω. Όμως... δεν έχω να χάσω πραγματικά τίποτα πλέον...