Το ξεκιναω απο αύριο!πείτε μου τη γνώμη σας!σας βοηθησε;παρενεργιες; ποσο περνατε;τα παντα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Printable View
Το ξεκιναω απο αύριο!πείτε μου τη γνώμη σας!σας βοηθησε;παρενεργιες; ποσο περνατε;τα παντα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Θεωρείται ότι είναι καλό αντικαταθληπτικό...Δεν έχει παρενέργειες..Έπαιρνα 225 mg,αλλα παίζει ρόλο και ποιο φάρμακο θα σε πιάσει..
εσενα σε ειχε πιασει;
Το παίρνω τους τελευταίους μηνες., Δεν εχω ξαναπάρει αντικαταθλιπτικο για να εχω μέτρο σύγκρισης. Εμένα μου έκανε πολύ καλό, ειμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη. Τωρα για παρενεργειες την πρωτη ημέρα επαθα μια κριση άγχους, αλλά εγώ ήμουν ηδη σε πολύ κακή κατάσταση οταν ξεκινησα σε αγωγη, ημουν μέσα στην κριση. Κατά τα άλλα δεν μπορω να πω ότι μου δημιουργησε ιδιαίτερα παρενέργειες.
Μου μείωσε το άγχος, μου δίνει ενέργεια, πρώτη φορά στη ζωή μου δεν χρειάζομαι οχτω και εννιά ωρες ύπνο, σηκώνομαι ξεκουραστη, και κάποια κολλήματα και σκεψεις περιοριστηκαν. Να σου πω οτι το παιρνω λογω αγχώδους διαταραχής
Θα συμφωνήσω και θα επαυξάνω: Το έχω πάρει χρόνια (πάνω από πέντε)... Δεν διαπίστωσα καμία παρενέργεια... Και γω 225 mg έπαιρνα (ένα των 150 και ένα των 75) με συνοδεία seropram (3 των 20 mg έκαστο)...
Deep purple ποσο παιρνεις;
ειχα δοκιμασει ολα τα αντικαταθλιπτικα!ηταν το μονο που με επιασε!το περνω 10 χρονια.
η μονη παρενεργεια μου φερνει εφυδρωση.εχω παρει την ανωτερη δοση 300mg.
τωρα περνω 75mg.
ειχες και καταθλιψη;εγω δε μπορω να παρω τα ποδια μου. κι εγω σχεδον ολα.
σου αντικατεστησε το Seroxat με Efexor ή θα τα παίρνεις μαζί?
Θα συνεχίσεις να παίρνεις και Risperdal?
το ειχα παρει παλια κ το ξεκινησα προσφατα πριν ενα μηνα περιπου, νομιζω οτι σε εμενα βοηθαει. εκει που οταν με επιαναν οι μαυρες σκεψεις σε χρονο dt γινομουνα σκατα ψυχολογικα κ επεφτα μεσα στην καταθλιψη, τωρα νομιζω οτι εχω γινει πιο αναισθητη κ ναι μεν σκεφτομαι μαλακιες απαισιοδοξες, αλλα τουλαχιστον δεν πεφτω τοσο συναισθηματικα. ειναι σαν να σε κανει καπως πιο αναισθητο στα συναισθηματα. απο παρενεργειες τιποτα, ειναι σα να μη νιωθω οτι παιρνω, πλην του σεξουαλικου, μια μειωση της libido την επαθα! :p (150 mg)
εγω ομως εχω και αποπραγματοποιηση-αποπροσωποποιηση εσεις εχετε απαυτα???σε ποσο καιρο σας επιασε?
Θα σταματησω σιγα σιγα το σεροξατ σε 15 μερες μου ειπε να παιρνω μισο παραλληλα με εφεξορ και μετα να το σταματησω. Μου αντικατεστησε και στα ζαναξ με τα φριζιουμ αλλα φοβαμαι πολυ παιδια να τα ξεκινησω παρα πολυ!Εχω κακη εμπειρια απο παρενεργιες συν οτι φοβαμαι μην αυξηθουν οι τασεις αυτοκτονιας μου τωρα που μειωθηκαν λιγακι. Ακομη δεν τα εχω ξεκινησει.ΕΙμαι μεσα σρα μαυρα μου τα χαλια εχω να κοιμηθω μια εβδομαδα και σερνομαι τι να κανω βοηθειστε με!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Δε μπορω ουτε να περπατησω και δεν επικοινωνω γενικα ειμαι πολυ χαλια...το ρισπερνταλ τελος.
Να ακολουθήσεις τις οδηγίες του γιατρού σου. Και ότι και αν σκέπτεσαι και σε προβληματίζει , να το πεις άμεσα στο γιατρό σου. Μην φοβάσαι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Εγω παίρνω 150 mg. Στην αρχη επαιρνα και ζαναξ αλλά σταδιακά τα σταμάτησα.
Σε παρακαλώ πάρε τηλέφωνο το γιατρο σου και πες του τους προβληματισμούς σου. Και οτι δεν μπορεις να κοιμηθεις. Θα σε καθησυχάσει και θα αισθανθεις καλυτερα
να το ξεκινησεις και να μην φοβασαι τιποτα!χειροτερα απο οτι εισαι δεν προκειται να γινεις!ειναι πολυ καλο φαρμακο!
ο γιατρος σου το εδωσε για το καλο σου!
Απλά επειδή μου άλλαξε και τα ηρεμηστικά φοβάμαι κι επειδή σε λίγες μέρες θα με πάρουν για δουλειά φοβάμαι μην πάθω καμιά κρισάρα και γίνω χει΄ροτερα απότι είμαι.
τανια τα ειχα παρει κι εγω τα εφεξορ παλιοτερα για ενα μικρο διαστημα.... δεν μπορω να πω οτι με βοηθησαν ιδιαιτερα, απλα δεν ειδα κ καποιο εμφανες αποτελεσμα, τουλαχιστον χειροτερα δεν με εκαναν απλα ηταν σαν να μην τα παιρνω... επαιρνα 150 mg, μετρια δοση θεωρειται.. παρενεργειες δεν ειχα, μονο στην αρχη εξαψεις κ νευρα, αλλα αυτο το παθαινω καθε φορα που ξεκιναω ενα καινουργιο φαρμακο... συνηθως μετα ο οργανισμος το συνηθιζει, αμα συνεχιζουν οι ενοχλησεις παει να πει οτι μαλλον το συγκεκριμενο δεν σου ταιριαζει...
στον καθε οργανισμο καθε φαρμακο λειτουργει διαφορετικα.. ειναι μεχρι να βρεις ποιο σου ταιριαζει καλυτερα.. εγω πχ εχω δοκιμασει 4 αντικαταθλιπτικα, αλλα μονο ενα ταιριαξε καλυτερα στο βιοχημικο μου προφιλ..
τα ξεκινησες?? ποσο παιρνεις?? πως νιωθεις??
παιδιά αύριο θα τα ξεκινήσω.....!75 μγκ!θα σας ενημερώνω!!!μείνετε δίπλα μου!
ok τανια!!! ειμαστε διπλα σου !! ολα θα πανε καλα βρε !!! :)
Και εγώ με 75 ξεκίνησα. Είμαστε εδω για σένα!!!!!
Παιδιά είμαι χάλια!!!!!!!!!!!!!!!!Δεν ξεκίνησα ακόμη τα χάπια!δεν πήρα το β΄ραδυ ρισπερνταλ για να κοιμηθώ που πίστευα ότι μου φέρνει κόπωση κι όμως σήμερα έχω απίστευτη κόπωση (όπως κάθε μέρα) σα να 'εχω βαράκια στα πόδια, αδυναμία που δε λέγεται και ζαλίζομαι. Από τότε που ξεκίνησα τα τοπαμάκ έχω χαμηλή πίεση.(ο,25 πρωί-βρ'αδυ) τα ε'ιπα όλα αυτά στη γιατρό μου και λέει ότι είναι πολύ μικρή η δόση για να μου τα προκαλέι όλα αυτά. Εγώ όμως πριν τα ξεκινήσω πήγαινα κάθε μέρα κι έκανα μια ώρα διάδρομο παρόλο που ήμουν χάλια και τώρα δε μπορώ να κουνηθ΄΄ω. Η γιατρός μου επιμένει να τα συνεχίσω και ότι δεν φταίνε αυτα. Τί σκατα να κανω????????????????????????????Τί φταίει ρε παιδιά; Λέτε να είναι απο την όλη κατάσταση;;;;;;;l;;sossssssssssssssssss
Γεια σου.Παίρνω κι εγώ εφεξόρ 225 για αρκετό καιρό.Δεν είχα κάτι ιδιαίτερο από παρενέργειες.Κι εγώ το φοβόμουν αλλά τελικά όλα οκ..Υπάρχει και εφεξορ 37,5,εγώ μ'αυτό είχα ξεκινήσει επειδή φοβόμουν και ήθελα να το αρχίσω σιγά σιγά για να συνηθίζει ο οργανισμός.
Τανια πως εισαι σημερα?? Τα ξεκινησες τελικα τα εφεξορ??
Καλημέρα, Σήμερα τα ξεκίνησα...Κοιμήθηκα στις 5 το πρωι και σηκωθηκα στις 9 ειμαι μεσα στο μαυρο μου το χαλι. Στις 9 μιση πηρα το πρωτο φριζιουμ(που μου αντικατεστησε τα ζαναξ) αλλα συνεχιζω να εχω αγχος να κλαιω και να ειμαι στα χαμενα...το εφεξορ το πρωτο μου ειπε να το παρω το βραδυ.
κανε λίγο υπομονή καλή μου, όλα θα πάνε καλά. Η έλλειψη υπνου δε βοηθάει, αναμενόμενο.
Γραψε αν θελεις και προσπάθησε να κάνεις πράγματα για να ξεχαστείς
γεια σου τανια!
επαιρνα εφεξορ 450 μγ για ενα χρονο!
ειναι καλο φαρμακο αλλα προκαλει αυπνια!
με βοηθησε με την καταθλιψη αλλα μου ξυπνησε αλλα προβληματα τοσο μεγαλη δοση που επαιρνα!
Μου ειπε 15 μέρες να το παιρνω το βραδυ μαζι με το ηρεμηστικο το καινουργιο για να κοιμαμαι καλυτερα. Τί προβληματα; Πολή μεγάλη δόση δεν έπαιρνες;
Παιδιά αλλαξα τα ζαναξ και δεν είμαι καλα!Είναι η πρώτη μέρα και έχω συνέχεια τάση για εμετό νιώθω ότι θα πεθάνω. είναι από το στερητικό σύνδρομό; Tϊ να κανω;;;;
Ρε παιδιά είναι φυσιολογικό να νιώθω τόσο χάλια με την αλλαγή του ηρεμηστικού; Δηλαδη δε θέλω να φανταστώ τί θα συμβεί αν πάρω και το εφεξορ.Υποτίθεται τα ζαναξ και τα φρίζιουμ είναι βενζοδιαζεπίνες και τα 2.Κλαίω ασταμάτητα και νιώθω απίστευτο άγχος.Μήοως θέλουν χρόνο για να δράσουν;
Πήρα το πρωτο εφεξορ!Welcome to hell!!!!!!!!!!!!!!!!!Και το δακρυ κορομυλο!!1θαχω χυσει καπου 3 λιτρα!
Αντε καλή αρχή..Λίγη υπομονή τώρα και όλα καλά θα πάνε.Κι εγώ έτσι έκλαιγα συνέχεια όταν το άρχισα και φοβόμουν αλλά τελικά τίποτα δεν συνέβη. :)
κατάθλιψη κορίνα;;;Εγώ έχω και αγχωτικές διαταρχές και μου τα άλλαξε και τα 2!σέρνομαι και εύχομαι μακάρι κάπιοσ να με σκότωνε!
Και κατάθλιψη και αγχος και πανικούς...Αστα..Οταν άρχισα το εφεξόρ ειδικά ήμουν στα μαύρα μου τα χάλια.Εννοώ πριν το αρχίσω.Οπότε δεν είχα και πολλές επιλογές για το να πάρω ή να μην πάρω.Επρεπε να παρω γιατί κι εγώ έτσι έλεγα,κάποιος να με σκοτώσει γιατί δεν αντέχω άλλο.Και σιγά σιγά άρχισα να συνέρχομαι.Βέβαια δεν μου έκανε και θαύματα αλλά τουλάχιστον έφυγα από αυτή την απελπιστική κατάσταση.
Είχες και αποπραγματοποίηση-σποπροσωποποίηση; Δηλαδη να νιώθεις σα φυτό, ότι όλα τα βλέπεις πίσω από το τζάμι και δε μπορείς να συμμετέχεις, ότι έχεις χάσει την αίσθηση του χώρου και του χρόνου, ότι έχεις χάσει τον εαυτό σου; Σε πόσο καιρο είδες διαφορά;
εγώ νιώθω ότι δεν επικοινωνώ με το περιβάλλον και τους γύρω μου, ότι ολα γύρω μου είναι ψέυτικα σα να είμαι σε άλλη διάσταση.
Οχι αυτό δεν το είχα.Αλλά ξέρω ότι είναι κι αυτό σύμπτωμα από το πολύ άγχος.Δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά σε πόσο καιρό είδα διαφορά γιατί έγινε σιγά σιγά αυτό.Πάντως από τις πρώτες μέρες που είδα ότι δεν παθαίνω τίποτα τρομερό από όσα φοβόμουν από το εφεξόρ άρχισα να ηρεμώ.
Αυτό ήταν παιδία!Πήρα το πρώτο εφεξόρ και εέζησα!Καλή μου αρχή!Χθες πέρασα μια κόλαση!¨οχι απο αυτό, από το φρίζιουμ δε μπορώ να σας περιγράψω παιδία...επανήλθε όλο το τρομερό άγχος κλαμα ασταμάτητο!δε μπορούσα ούτε να μιλήσω ούτε να ηρεμήσω ούτε να σηκωθω απότο κρεβάτι μόνο έκλαιγα!Αυτό ήταν από σήμερα ξαναγυρνάω στα ζάναξ!Δε θα πεθάνω εγω!Ασ δούμε πως θα πάει το εφεξορ και μετά βλέπουμε!
Είδες?Δεν ήταν τόσο τρομακτικό το εφεξόρ όσο νόμιζες! :) To ζάναξ πόσο καιρό το έπαιρνες?Και αφού σε βοηθούσε για ποιο λόγο σου το άλλαξε?Δεν πιστεύω πάντως ότι είναι καλή ιδέα που σου άλλαξε δύο χάπια ταυτόχρονα..Αλλωστε αν δράσει το εφεξόρ μπορεί μετά να μην χρειάζεσαι καθόλου ηρεμιστικό.
Το ζάναξ το παίρνω περίπου απότο ΣΕΠΤΈΜΒΡΙΟ.καμια θεραπεία που έχω κανει ως τωρα δεν έχει δρασει για να κοψω τα ζαναξ...παιδια ακόμη και με 2μγκ ζαναξ τη μερα ειμαι σε παναθλια κατασταση και εχω απίστευτο αγχος αλλά αυτό που έζησα χθες ήταν λες και θα πέθαινα....δε μπορουσα ουτε να μιλησω ουτε να κουνηθω μονο έκλαιγα...δεν ξέρω αν έκανα καλα.μακάρι να με πιάσει το εφεξόρ..στο μεταξει σκέφτομαι μηπως χρειάζεται ναλλάξω γιατρό.αυτή θεωρείται κορυφαία και είναι και καθηγήτρια πανεπιστημίου αλλά 7 μήνες είμαι στην ίδια κατάσταση ρε παιδιά στα χαμένα....τι να κάνω;