Αντιμετωπίζεται η κοινωνική φοβία;;;
Καλησπέρα σε όλους! Μόλις ανακάλυψα με μεγάλη μου χαρά το forum σας και έκανα αμέσως εγγραφή. Δεν το πίστευα ότι υπάρχει κάποιο site, στο οποίο μπορούμε να αναφερόμαστε σε προβλήματα ψυχολογίας και να συζητάμε ελεύθερα για αυτά.
Είμαι και εγώ ένα από τα θύματα της κοινωνικής φοβίας! Είμαι 25 χρονών και από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου έχω προβλήματα κοινωνικοποίησης. Δυσκολεύομαι απίστευτα να γνωρίσω ανθρώπους, να κάνω φιλίες, να επικοινωνήσω με το άλλο φύλο, να είμαι αποδοτική στη δουλειά μου κλπ.
Έτσι για να μην αισθάνομαι άσχημα έχω κλειστεί μέσα στο σπίτι και ζω σαν ηλικιωμένη! Δεν υπάρχει χειρότερη τιμωρία! Δεν είναι ζωή αυτή!! Κάτι που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατασταση είναι το ότι δεν μπορώ να μιλήσω σε κανένα για αυτό, είμαι σίγουρη ότι κανείς δεν μπορεί να καταλάβει. Όποιος δεν το έχει βιώσει δεν καταλαβαίνει πόσο δύσκολο είναι.
Σας παρακαλώ, αν υπάρχει κάποιος που έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο, ας με βοηθήσει με κάποιες πληροφορίες.... αισθάνομαι απελπισμένη!
Θα ήταν προτιμότερο να απευθυνθώ σε κάποιο ψυχολόγο ή σε ψυχίατρο;; Δυστυχώς ποτέ δεν έχω επισκεπτεί κάποιον ειδικό, γιατί ως τωρα δεν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα.
Τα βιβλία αυτοβοήθειας έχουν κάποια χρησιμότητα;
Και εντέλει υπάρχει περίπτωση να απαλλαχθώ από αυτό το βάσανο; Υπάρχει κάποιος που τα έχει καταφέρει;;
Ευχαριστώ πολύ που με ακούσατε!