Δεν ήξερες δεν ρώταγες???
Καλησπέρα. Η ιστορία μου είναι παρόμοια με πολλών άλλων. Σωματοποιημένο άγχος (εκ των υστέρων το έμαθα), επισκέψεις σε γιατρούς, μια κρίση πανικού πριν 6 χρόνια, εφημερεία στον Ευαγγελισμό (έπαιζε και ο ΠΑΟ και είχαν κλεισει οι βάζελοι τους δρόμους:mad:), "άντε παρε ένα ταβορ και απο αύριο σε ψυχίατρο", τελικά επίσκεψη σε ψυχίατρο, πολλά χάπια (που ποτέ δεν κατάφερα να κόψω), "άντε και για ψυχοθεραπεία καλό κάνει",τελικά άρχισα και ψυχοθεραπεία (σε δημόσιο).
Έξι χρόνια μετά, ύστερα απο πολλά φάρμακα και πολλη ψυχοθεραπεία, κοιτάζω πίσω και το μόνο που έχω να πω είναι: "Δεν ήξερες, δε ρώταγες;". Όχι, ουτε ηξερα αλλά ουτε και ρώτησα. Στο δια ταύτα: εδω και καποιους μηνες σκέφτομαι πως η ψυχοθεραπεία που έκανα δεν ήταν η κατάλληλη (εννοώ φυσικά ψυχοδυναμική) και πως τα φάρμακα που επαιρνα δεν ήταν ουτε αυτά κατάλληλα. Έξι χρόνια έκανα λάθος? Έχω ψυχαναλύσει παππούδες, γιαγιάδες, γονεις, αδέλφια, γείτονες, τις παιδικες ηλικίες και τα τραύματα όλων και τα δικά μου βεβαίως βεβαίως...Έχω κανει τις συνδεσεις, εχω καταλαβει τις προβολες, τις προσδοκιες, τις αποκαλύψεις...Έχω αποκτήσει σχέση εξάρτησης απο την ψυχοθεραπεύτρια, απο τα αντικαταθλιπτικά.. Και καλά βρε χαιβάνι, τόσο καιρό δεν διάβαζες τις εξελιξεις στην ψυχολογία?κανείς δεν σου είπε για την αντιψυχιατρική? Οχι ρε παιδιά, το επαιζα tabula rasa η ηλίθια...Πίστευα ότι με αυτην την ψυχοθεραπεία θα έβλεπα φως, με αυτά τα φάρμακα για σωσίβιο θα μάθαινα κάποτε να κολυμπάω μονη μου, που λέει και μια γνωστή ψυχολογα..Αλλά κουράστηκα εξι χρόνια...Εξαντλήθηκα...Θύμωσ α πια...
Υπάρχει κάποιος που να έχει ζήσει ή να ζει κάτι παρόμοιο? Τι κάνεις σε αυτήν την περίπτωση...