Originally Posted by
DissolvedGirl
Για αρχή, να μπλοκάρει ο φίλος σου το νούμερό της στο κινητό του.
Πολλά κινητά το κάνουν μόνα τους χωρίς παρεμβολές από την εταιρία, αλλά αν δεν ισχύει, όλες οι εταιρίες μπορούν να μπλοκάρουν οποιονδήποτε αριθμό σε οποιοδήποτε κινητό με 2 ή 3 ευρώ. Αν είναι τόσο μαλάκω η bimbo ώστε να τον ρωτήσει κιόλας αν ξαναβρεθούν από κοντά γιατί δεν της απαντάει, θα μπορεί να της πει απλά και ειλικρινά (και με ύφος μπλαζέ) "A μου έστελνες κάτι ηλίθια μηνύματα spam και σε μπλόκαρα". Το ότι θα την τσούξει είναι σίγουρο... είτε θα το κόψει είτε θα πάρει άλλο νούμερο τηλεφώνου... και αν κάνει το 2ο λυπάμαι αλλά έχεις να κάνεις με ένα ιδιαίτερα κολλημένο άτομο.
Δευτερευόντος, ο φίλος σου πρέπει να το αναφέρει στην κοπέλα του.
Και λέω αναφέρει για να μην το προβάλει σαν σοβαρό πρόβλημα που τον στενοχωρεί, αλλά με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Μπορεί να το αναφέρει ενοχλημένος του στυλ "Να σου πω (όνομα της φίλης σου) θα μπλοκάρω το νούμερο της bimbo γιατί έχει πρόβλημα στον εγκέφαλο, δεν καταλαβαίνει από όχι -που να καταλάβει, σάμπως έχει πει ποτέ σε κανέναν- και μου έχει σπάσει τα νεύρα". Μπορεί να το αναφέρει με γέλιο του στυλ "Πω πω αγάπη μου το τσόκαρο η φίλη σου μάλλον έχει πολύ καιρό να δει χαρά στα σκέλια της, κοίτα τι μήνυμα μου έστειλε πάλι η κακομοίρα". Το ότι δεν της το έχει πει μέχρι τώρα είναι πρόβλημα γιατί, όσο και να το έκανε για χάρη της για να μην πληγωθεί, η κοπέλα που είναι και ευαίσθητη όπως λες μπορεί εύκολα να το πάρει ως απόκρυψη της αλήθειας. Αν συμβεί αυτό, εκεί σε ενθαρρύνω να αναμειχθείς ώστε να καταλάβει η φίλη σου ότι η σχέση της είναι ασφαλής εκ των έσω.
Σαν τρίτο βήμα, εσύ και η φίλη σου μένετε απ΄έξω.
Θα σε συμβούλευα να συμβουλεύσεις τον φίλο σου να ξεκαθαρίσει στην κοπέλα του ότι ΔΕΝ πρέπει να μπλεχτεί στην όλη ιστορία. Κολλημένα ατομακίδια σαν την bimbo (της κόλλησα το παρατσούκλι τώρα) χαίρονται και τρέφονται να ξέρουν ότι άτομα ασχολούνται μαζί τους, ανεξάρτητα αν είναι για καλό ή για κακό. Το να την αντιμετωπίσει ευθέως η φίλη σου ή εσύ, στο μυαλό της μεταφράζεται σε "πω πω κοίτα σε πόσα άτομα το είπε και πόσο έντονα αντιδρούν, άρα τον επηρρέασα αρκετά και ας μην το παραδέχεται, άρα έχει αισθήματα για εμένα".
Τέλος, το καλοκαίρι είναι η καλύτερη περίοδος για να ξεκόψεις από οποιονδήποτε.
Λίγο οι διακοπές, λίγο η ζέστη, λίγο οι κοινωνικές υποχρεώσεις που μπορεί να επικαλεστεί το ζευγάρι (με το που γυρίσω με περιμένουν 4-5 γάμοι και βαφτίσια...) αν βλέπει ο φίλος σου ότι η κατά μέτωπο άρνηση δεν πιάνει, μπορεί να το πάει γύρω γύρω μέσω της κοπέλας του. Είμαι σίγουρη ότι μετά το βήμα 2, δε θα θέλει και η ίδια πολλά πολλά με την bimbo οπότε θα είναι πιο εύκολο να της αρνείται.