η απολυτη τρελα σε αυτην την χωρα εσεις πως την παλευετε?
Printable View
η απολυτη τρελα σε αυτην την χωρα εσεις πως την παλευετε?
ειναι καπως γενικο το ερωτημα σου, τι ακριβως σε ενοχλει σε αυτη τη χωρα?
δεν την παλευουμε! γιαυτο ειμαστε εδω. μαζευτειτε οσοι θελουν σιγα σιγα να φυγουμε. οσο ειναι νωρις και ειμαστε νεοι ακομα...
sunset δεν την παλευουμε!! απλα !! τι μπορεις να κανεις σε μια χωρα που ειναι μεσα στα σκατα παρα να σηκωθεις να φυγεις, εφοσον πλεον δεν μπορεις ρε συ την μποχα...??? κ ποσο ειναι εφικτο να φυγεις κ τι θεματα υπαρχουν κ χαρτουρα κτλ κτλ.. παρομοιο θεμα ανοιξε ο ΚΕΝΟ...
Τώρα θέλεις ν' ανοίξουμε πολιτικο-οικονομικό-κοινωνική συζήτηση; Τα πράγματα είναι απλά. Ζούμε σε μια χώρα που μαστίζεται από την έλλειψη παιδείας και αυτό είναι το κυριότερο πρόβλημα. Ο ατομισμός κάνει θράυση και αυτό φαίνεται από τις διαπροσωπικές σχέσεις μέχρι τις κυβερνήσεις και τους υψηλά ιστάμενους που σκέφτονται μόνο την πάρτη τους και όχι το γενικό όφελος. Σημαντικό πρόβλημα είναι και τα τεράστια σφάλματα στην οικονομική διαχείρηση που μας έχουν οδηγήσει ένα βήμα πριν τον γκρεμό. Τρανό παράδειγμα ο τουρισμός που ενώ αποτελεί υποτίθεται έναν από τους κυριότερους άξονες ανάπτυξης της Ελλάδας, έχει παρατηθεί στην τύχη του. Κάθε χρόνο δίνονται τεράστια ποσά για την διαφήμιση της χώρας στο εξωτερικό, χωρίς ουσιαστικό προγραμματισμό και στρατηγική και χωρίς να ξέρουμε τ' αποτελέσματα προηγούμενων διαφημιστικών εκστρατειών για να προγραμματίσουμε καλύτερα το μέλλον. Οι Έλληνες δεν εκπαιδέυονται από μικροί να προσπαθούν να προσφέρουν και οι ίδιοι παρά μόνο να σκέφτονται την πάρτη τους. Έτσι σκέφτονται όλοι, γι' αυτό πάμε κατά διαόλου. Οι κυβερνήσεις είναι ο καθρέφτης της εκάστοτε κοινωνίας. Ας μην κοροιδευόμαστε πλέον. ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ.
επι της ευκαιριας να το ποσταρω και σ'αυτο το θεμα, οτι τελευταια κανω προσπαθειες παλι να βρω συγκατοικο για εξωτερικο, μπας και καταφερω και φυγω απο Σεπτεμβριο, γιατι δε λεει αλλο εναν χρονο να τον περασω σαπιζωντας Ελλαδα. ενδιαφερομαι κυριως για Ολλανδια ή Σουηδια, αν υπαρχει κανεις εδω μεσα που να θελει να φυγει κι αυτος προς τα κει, message me!
σανσετ! που χάθηκες μικρή?
Καιρό είχαμε να διαβάσουμε νέα σου...
Απ ότι βλέπω στις μαύρες σου είσαι, αλλά μην απογοητευεσαι, προχώρα και πάλεψε...:)
Την παλεύω. Και όταν την παλεύω, είμαι και καλά. Εσύ πώς την παλεύεις, αν θες να το συζητήσεις και αυτό. Έχεις βρει κάτι που να σε ξεπερνάει?
Έτσι είναι gypsy cello. Kαι το κοίτα μόνο την πάρτη σου είναι πάντα της μόδας. Συμφωνώ με τον καθρέφτη, και οι κυβερνήσεις καθρεφτίζουν τι συμβαίνει στο κοινωνικό σώμα, μία αναγωγή στην ηθική της πλειοψηφίας είναι κι αυτές μετά με τη σειρά τους φροντίζουν το σώμα αυτό να το εκπαιδεύουν στην ανοχή, συνεχίζοντας τη διαδοχή της ανοησίας, της απάθειας και της ασυνέπειας. Όμως βρίσκεται σε καμπή, σε κρίση το σύστημα, τώρα θέλει συμμετοχή και αλληλεγγύη για να δοθεί ένα μήνυμα, πώς αλλιώς θα γίνει η επιθυμία ανατροπή, με μοιρολόγια? Δε γίνεται.
το συστημα ειναι σε κριση,ναι...αλλα αυτοι που διοικουν δεν ειναι!ξερουν πολυ καλα τι κανουν,σθνεχιζουν να μας εμπαιζουν,συνεχιζουν να δρουν σε βαρος μας,να προσπαθουν να ηρεμησουν τισ αντιδρασεις πασαροντας μας δηθεν σημαντικες πολιτικες μεταρρυθμισεις και κουραφεξαλα.μαλ...κιες!και γιατι ολα αυτα?γιατι δεν ειμαστε οολοι εκει εναντιον τους,ετοιμοι να τους κατασπαραξουμε!οταν υπαρχουν τοσοι που κρεμονται απο τα χειλη τους,πειθονται απο τα λαικιστικα λογια τους και τους ψηφιζουν ξανα και ξανα,πως να αλλαξει η κατασταση αυτη?δεν μπορεις να απαιτεις απο τον δολοφονο που ευκολα αθωωσες να μην ξανασκοτωσει...ας σταματησουμε λοιπον να κατηγορουμε την κυβερνηση μονο,ειναι λαμογια και το ξερουμε....εμεις τι σκατα κανουμε γιαυτο?την παλευουμε απλα??εγω δεν θελω να την παλευω σε ολη μου την ζωη,ειναι πολυ λιγο και για μενα και για ολους μας γαμωτο!
"Μαζί" δεν τα φάγαμε, έτσι δεν είναι? Αυτή τη στιγμή δεν έχω παρά, βία κιόλας, τρία ευρώ στο πορτοφόλι μου, αν το πει κανείς κι έτσι, λολ
Αφού δεν τα έφαγα μαζί τους, δεν θα τα πληρώσω. Στην ουσία αυτό επιθυμούν, εσύ εγώ η άλλη, ο άλλος, με τα τρία ευρώ βία στην τσέπη, να πληρώσουμε τα δις και τρις εκατομμύρια ευρώ που έφαγαν και τρώνε. Είμαστε άνθρωποι, όχι τα υποπόδια της εκάστοτε εξουσίας και των διασυνδέσεών της. Οι σωτήρες μας, που καθοδηγούν και πιέζουν για σωτηρία, μία σωτηρία δίχως σωτηρία στο παρόν και στο μέλλον του κόσμου. Και τα ευχαριστώ των άχρηστων κυβερνώντων, που ούτε ποδήλατο δεν ξέρουν να κυβερνάνε τρομάρα τους, λολ
το αρχικο μου ποστ εδω ηταν ενα τεραστιο μην εδω που το ξαναδιαβασα και για να μην φρικαρετε το βγαλα!
βασικα εχω βαρεθει εδω τα παντα που δεν ειμαι καμια π..... για να βρω δουλεια εστω και σαν σερβιτορα γιαιτ μενω σε ενα πλουσιο νησι με τρελα βολεματα
τα πτυχια τα ρημαδια δεν τα χω μια ξενη γλωσσα ξερω μονο καλα,τοσους μηνες ανεργια και παλι τπτ εδω πεφτειε τρελη κοροιδια και επειδη πρεπει να παω αθηνα
ακουω τα χειροτερα που σκατα να παμε?να την κανουμε για αλλη χωρα παλι μαλακιες ακουω δηλ ΣΚΑΤΑ.
σου φαινεται μαλακια το να πας σε αλλη χωρα ? ενω και Αθηνα πλεον ειναι απιστευτα σκατα, σε αρρωσταινει και μονο ενα πηγαινελα το πρωι! και μη νομιζεις οτι εδω εχει περισσοτερες ευκαιριες, αυτο δεν ισχυει αφου κατεβηκαν ολοι απ'τα χωρια τους, μπηκαν και οι μεταναστες, και πλεον ΔΕΝ υπαρχουν ουτε οι κωλοδουλειες της πλακας. στο εξωτερικο ειναι η λυση, απλα ειναι δυσκολα μεχρι να σταθεις στα ποδια σου εκει και να συνηθισεις...
κοιταχτε ακομα και στην ζιμπαμποε να παμε καλυτερα απο αυτο χαλι το ανελεητο θα ναι.το λεω εγω που δεν εχω φαιε την αθηνα με το κουταλι γιατι ολο εδω γαμους χαρες και πανηγυρια τους νοιαζει να φτιαξουν τις βιλες τους μονο και πως θα βαλουν και αλλα αδερφια στις επειχειρησεις τους..οποτε ναι το εξωτερικο ειναι λυση αλλα πρωτον που και με τι κεφαλαιιο στην αρχη?εγω εχω μια αμερικανιδα γνωστη αλλα Usa makria ελεγα για αλλες χωρις μαρεσιε πολυ η ιρλανδια αλλα εχει προβλημα και η σουηδια...:eek:
Νομίζω πως η φυγή από το πρόβλημα δεν είναι λύση. Σκέψου τι θα γινόταν αν όλοι αποφάσιζαν να φύγουν. Θα άδειαζε η Ελλάδα; Το θέμα είναι να μείνεις εδώ και να παλέψεις με αισιοδοξία κέφι και μεράκι για να κατακτήσεις τους στόχους σου. Ο ατομισμός μας έχει οδηγήσει στον πάτο...δεν το αντιλαμβάνεται κανείς;;;
Μα όπως προανέφερα οι πολιτικάντηδες είναι καθρέφτης της κοινωνίας. Και να φύγουν αυτοί θα έρθουν άλλοι που θα κάνουν τα ίδια!
Μην εχεις τετοιες μηδενιστικες αποψεις! Τα πραγματα καθως και η νοοτροπια των Ελληνων εχουν αλλαξει και δε θα κατσουν αυτη τη φορα με σταυρωμενα χερια να περιμενουν τη νεα φουρνια των φαυλων πολιτικαντηδων! Τελος τα ψεματα,ο λαος χρειαζοταν μια δυνατη σφαλιαρα για να ξυπνησει!
Μα αν όντως είχε ξυπνήσει ο λαός δεν θα ήθελαν όλοι να φύγουν στο εξωτερικό! Πάντως έγω εύχομαι αυτό που λες να είναι αλήθεια.
Η Ελλαδα μετα απο τοσα χρονια φαυλων κυβερνησεων εχει πιασει πατο και χρειζεται χρονος για να ξανανεβει! Ο λαος μπορει να ξυπνησε αλλα τα πραγματα δεν αλλαζουν απ'τη μια μερα στην αλλη! Γι'αυτο και πολλοι θελουν να φυγουν γιατι εδω μεχρι να γινουν οι εκ βασεων αλλαγες,θα φτασουν να περπατουν με το μπαστουνακι τους! Η αρχη,ομως, με τον ξεσηκωμο του λαου εχει πραγματοποιηθει!
OYTE την ΠΑΛΛΕΥΩ ούτε την ΠΟΥΛΕΥΩ.
http://www.youtube.com/watch?v=Z23b9xyX4TE
Όμως, Gypsy, η αλλαγή της νοοτροπίας ενός λαού, όπως και η αλλαγή που αφορά σε θεσμούς δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη.. Ακόμα κι αν έχουμε ξυπνήσει, ακόμα κι αν αγωνιστούμε, ακόμα κι αν έχουμε μπει σε τροχιά αλλαγής τα αποτελέσματα θα τα χαρούν τα εγγόνια, ή ίσως τα δισέγγονά μας! Με άλλα λόγια, οι μεταβάσεις θέλουν χρόνο.
Δεν το λέω με ωχαδερφιστική χροιά, η κοινωνία δεν είναι απρόσωπη και ο καθένας μας ως πολίτης έχει ευθύνη, αλλά ας είμαστε ρεαλιστές. Αν λοιπόν παρουσιαστεί σε κάποιον μια ευκαιρία για καλύτερη ζωή κάπου αλλού, εκτός Ελλάδας, γιατί να μην φύγει; Γιατί δηλαδή το να διεκδικήσεις τη ζωή που θέλεις να το ταμπελώσουμε ως δειλία, ή φυγή από τα δύσκολα;
Σου θέτω, δηλαδή, μια άλλη οπτική. Αν έμενες μόνη σου, έμενες ξαφνικά άνεργη και χρωστούσες και 3 ενοίκια δε θα σκεφτόσουν να προσπαθήσεις κάπου αλλού, εφόσον σου δινόταν αυτή η ευκαιρία;
Πιστεύω ότι θάρρος είναι και το να ρισκάρουμε να βγούμε από την πεπατημένη τη δική μας
και να γυρέψουμε διαφορετικό τρόπο ζωής. Όπου.
Κατανοητό αυτό που λες crazy, εννοείται ότι θα γίνει μακροπρόθεσμα η σημαντική αλλαγή. Και φυσικά αν δεν έχεις μια, θα φύγεις. Εγώ όμως επιμένω να μείνω και να παλέψω εδώ.
εγω παιδια θα διαφωνισω, καθηστε να το παλεψετε εσεις οσο θελετε, με τη πρωτη ευκαιρια θα σηκωθω να φυγω. μια ζωη την εχουμε, και ηδη χαραμιστηκαμε αρκετα εδω περα...
εγω δεν ειμαι καν αισιοδοξη σαν την Αλια. πιστευω οτι η πλειοψηφια των ελληνων δεν εχει καθολου ξυπνησει με εναν ουσιαστικο τροπο. ποια ειναι η αφυπνιση? το οτι βγηκαν στις πλατειες να κατηγορουν τους πολιτικους? 300 βουλευτες ευθυνονται για το συνολικο χαλι 10 εκατομμυριων πολιτων? μα, ειναι δυνατον? δεν βγαινουν κ τα νουμερα!
εκανε κανεις την αυτοκριτικη του σε αυτη τη χωρα? λιγοι. αυτη η μειοψηφια που κ πριν ηταν ενταξει. οι υπολοιποι τι κανουν? κατηγορουν τους αλλους. τους πολιτικους. ομως πολλα πραγματα για να γινουν θελουν 2 συνεργατες, ε, οπως κ το τανγκο.
η λογικη του ρουσφετιου δε θελει μονο πολιτικο, θελει κ πολιτη με αντιστοιχη νοοτροπια.
η λογικη του χτιζω αυθαιρετο δε θελει μονο υπαλληλους της πολεοδομιας που να λαδωνονται, αλλα κ πολιτες που θελουν να χτισουν αυθαιρετα κ ειναι προθυμοι να λαδωσουν.
κ πολλα αλλα τετοια παραδειγματα.
νομιζω οτι θα πιασουμε πατο ως χωρα, κ οτι η αφυπνιση κ η ανακαμψη δεν ειναι καθολου απαραιτητες. πολλοι πολιτισμοι χαθηκαν στον διαβα της ιστοριας (μου ρχονται στο μυαλο οι ετρουσκοι, λολ).
ευχομαι σε οποιον θελει, να παει να κανει την τυχη του εξω, εχω ζησει αλλωστε, στη δυση, ζουσα αμερικη. αλλα να θυμαται οτι παρα πολλες κομπινιτσες για τις οποιες ελεγε εδω "ελα, μωρε, ολοι ετσι κανουν! εγω θα σωσω την ελλαδα?" θα τις ξεχασει.
κ φορους θα πληρωσει στη δυση, κ κλησεις θα πληρωσει οταν τολμησει να παρκαρει παρανομα, ή σε θεση ΑΜΕΑ, κ αποδειξεις θα κοψει, ακομα κ αν ειναι ελευθερος επαγγελματιας, κ ευγενικη παρατηρηση θα δεχτει απο τον συμπολιτη του οταν θα πεταξει το σκουπιδι στη πολη, ή οταν θα προσπαθησει να κλεψει στην ουρα, ή οταν δεν θα παει τον δισκο του στα γκουντυς να τον αφησει στο μερος που αφηνουν τους δισκους, κ δε θα μπορει να αντιγραψει στο διαγωνισμα στο πανεπιστημιο, γιατι εκει το κανουν πολυ λιγοι κ δεν τολμας να στιγματιστεις, κ πολλα αλλα τετοια. κ θα μαθει να πειθαρχει.
φυσικα θα μπορει να εχει κ τα οφελη της δυσης.
To τελευταίο δεν το ήξερα (για το πανεπιστήμιο). Εντύπωση μου έκανε! Σε ποια χώρα αναφέρεσαι;
αμερικη ημουνα, καλιφορνια. ναι, εμεις οι μεταπτυχιακοι γραφαμε διαγωνισματα, κ ο καθηγητης-εποπτης καθοταν στην εδρα κ διαβαζε απορροφημενος τα δικα του, κανεις δε σηκωνε το κεφαλι του. οταν γραφαμε τα quals, κατι σημαντικες εξετασεις, ειμαστε 3-4 ατομα κ γραφαμε σε καθε δωματιο κ δεν ειχαμε κανεναν εποπτη να μας επιβλεπει! κανεις δεν αντεγραψε! μονο οι προπτυχιακοι αντεγραφαν λιγο, αλλα κ αυτοι καμια σχεση με τα ελληνικα δεδομενα. λιγα πραγματα.
Και χωρίς εποπτεία; Εντύπωση μου κάνει! Ούτε και γω 'εχω αντιγράψει ποτέ γιατί βαριέμαι την διαδικασία. 1-2 φορές που το έκανα στο σχολείο γράφοντας το σκονάκι έμαθα και το μάθημα, οπότε δεν μου χρειάστηκε! Ποια είναι η νοοτροπία των παιδιών εκεί δηλαδή;
ναι, ρε, αφού στην αγγλία τους έχουν στο μάτι τους έλληνες στα προπτυχιακά γιατί είναι γνωστό πως έχουν τη νοοτροπία της αντιγραφής.
εγώ πάντως σε ελληνικό πανεπιστήμιο έδωσα μάθημα χωρίς επιτηρητές και δεν αντέγραψα, αμέ! ( αλλά όντως ήμουν στην μειοψηφία!)
μπράβο παιδί μου! χεχε! :)
σχετικα με τους μεταπτυχιακους που ημουν κ εγω, οι καθηγητες μας παροτρυναν να συνεργαζομαστε οσο θελουμε, να μελεταμε σε γκρουπακια τις εργασιες μας, να διαβαζουμε σε γκρουπακια αν θελουμε για τα διαγωνισματα, αλλα στα διαγωνισματα ο καθενας ηταν μονος κ το τηρουσαν οι φοιτητες, δεν προσπαθουσαν να αντιγραψουν. μετα στο δευτερο ετος, παιρναμε take home exams! δηλ διαγωνισματα που τα παιρνεις σπιτι, εχουν καποιες ασκησεις που θελουν ψαξιμο κ εχεις δικαιωμα να χρησιμοποιησεις ο,τι πηγες θελεις, αλλα οχι συνεργασια με αλλους φοιτητες. εγω προσωπικα το ειχα τηρησει. τωρα οι αλλοι δεν ξερω τι κανανε. αυτο που ειχε γινει κ ηταν ψιλοκομπινα, ηταν οτι κυκλοφορουσαν παλια διαγωνισματα-θεματα σε καποια μαθηματα, κ αν δεν τα εβρισκες ειχες σοβαρο μειονεκτημα, γιατι πρακτικα ολοι τα προμηθευονταν! αυτο ηταν η πιο χοντρη αντιγραφη που θυμαμαι να επεσε στην αντιληψη μου!
για τους προπτυχιακους δεν ξερω τοσα, ο,τι εμαθα το εμαθα ως επιτηρητρια στα διαγωνισματα που εγραφαν, απο τις ταξεις που ημουν βοηθος καθηγητη, κ ο,τι ακουσα απο τις συζητησεις-εμπειριες αλλων μεταπτυχιακων συμφοιτητων μου. καποιοι λεγαν οτι μερικοι προσπαθουσαν να αντιγραψουν. εγω γενικα τους θυμαμαι αρκετα πειθαρχημενους στο αμφιθεατρο. μεσα σε τοσους ολο κ καποιος θα αντεγραφε. στα ελληνικα πανεπιστημια ηταν κατι το φοβερο, ομως.
μπορώ να σε ρωτήσω τι σπούδασες; (αν θες απαντάς)
οικονομικα!
Καλησπερα σε ολους και ολες!ναι θεοφανια τον τελ.μηνα δεν ειμαι και πολυ στα καλα μου.βεβεια εχω μεινει απο τον δεκεμβρη ανεργη αλλα κατι μου λεει οτι θα μεινω για πολυ καιρο ακομα αν και εχω ψαξει πολυ..
και δινω πολυ σημασια στην δουλεια αυτην την περιοδο γιατι ειναι και ο φιλος μου στην ιδια θεση και οι γονεις μας εχουν απυηδησει και οπως εχω γραψει και σε παλιοτερα ποστ δεν τα πηγαινα και πολυ καλα με τον πατερα μου.
ο οποιος τον τελ καιρο εχει φρικαρειι και ενω εγω φερομαι οκ σχετικα ολο βρισκει αφορμη για τσακωμους, εε εγω μια και στην δευτερη ακουει τα μπινελικια του μετα και ισιωνει μιλαω καλα εγω και αυτος μεγαλτερος κανει ετσι..αλλα δεν το αντεχω αυτο μια καλα μια σκατα μια παλι να βριζομαστε..
δεν ξερω την νοοτροπια αλλων χωρων αλλα για την ευγενια των αγγλών κατι εχω ακουσει..
βεβαιως και ειναι απλα τασεις φυγεις και ισως να μας και πουν και φυγοπονους απλα εγω δεν την παλευω αλλο!
δηλ δεν ξερω και τι αλλο να κανω πια!
μπορει να μην γραφω συχνα αλλα να ξερετε σας παρακολουθω συχνα και σιωπηλα,αφου μερικες μου χετε δωσει ομορφες απαντησεις εδω και ειναι πολυ καλο φορουμ για μενα οταν δεν ειμαι καλα.καλο βραδυ!
Γνώμη μου είναι οτι δεν πρέπει να φύγει κανείς . Ποιός θα κάτσει να υπερασπίστεί την Ελλαδίτσα μας απο τα αρπακτικά ρε παιδιάαα. Οι συνταξιούχοι ;;
Διαβάστε λίγο τα απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη , να δείτε τι θυσίες κάναν οι άνθρωποι τότε ενάντια στην ολιγαρχία , την πλουτοκρατία και τα λαμόγια .
Ζωή δεν είναι μόνο η επίτευξη ενός καλού σπιτιού, η αγορά ενος μουράτου αυτοκινήτου , και της ευημερίας γενικά. Οταν υπερασπίζεσαι το σωστό νιώθεις πιο ολοκληρωμένος . Και ας φαίνεται ανούσιο αρχικά.
μη γραφετε τετοια ρε παιδια και χαραμιστουν κι αλλοι ανθρωποι εδω. αστους να φυγουν οσοι μπορουν και θελουν. να το παλεψουν εστω, κι αν δε βρουν καλυτερα, επιστρεφουν. δε προκειται να την υπερασπιστει κανεις την Ελλαδιτσα μας, γιατι δεν αξιζει πλεον ουτε για φτυσιμο. ουτε ο πακιστανος δε καλωπερναει εδω, που στο μυαλο του αλλα ειχε οταν ξεκινησε και ηρθε. η νεολαια την εχει γραμμενη και καλα κανει αφου δεν εχει μελλον εδω, κι εμεις σιγα μη πεθανουμε κι ολας για τις καβλες αλλων τοσα χρονια που ριμαξαν τα παντα. δεν αξιζει λεμε η σκατοχωρα, διαλυστε τη να τελειωνουμε!
λολ ρε συ frikoubike, θα κατσουμε να υπερασπισουμε τιιι?? πως θα αναστησουμε κατι κατεστραμμενο? κ με ποιο κινητρο, οταν τα παντα στην Ελλαδα πλεον εχουν αποσαθρωθει?? Τα Απομνημονευματα που λες τα χω διαβασει, για εκεινη την εποχη οκ, αλλα ας μην συγκρινουμε με το παρον, μελλον κ προοπτικη δεν υπαρχει!
γνωμη μου οσοι ειμαστε φοιτητες ακομα κ μας παιρνει κανουμε αιτηση για κανα erasmus, εστω κ για ενα εξαμηνο η χρονο να ξελαμπικαρουμε απο δω κ τις μαλακιες τους... εγω το σκεφτομαι για του χρονου, αλλα οι χωρες που στελνουν ειναι συνηθως πορτογαλια, αγγλια, γερμανια, ιταλια.. αλλα απ το καθολου τι να πω....