Originally Posted by
gus1973
Με απασχολεί και εμένα όλο αυτό...
Μου συμβαίνει εδώ και αρκετό διάστημα. Αυτό που με προβληματίζει είναι γιατί δεν μου συνέβαινε παλιότερα. Με αφορμή αυτή την παρατήρηση (αλλά και κάτι σχετικό που είχα διαβάσει) θεωρώ ότι ένας βασικός παράγοντας είναι η ταχύτητα. Ταχύτητα που διατρέχει την καθημερινότητα μου (ίσως και την κοινωνία γενικότερα) εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ταχύτητα στη δουλειά, ταχύτητα στην τεχνολογία, ταχύτητα στην πληροφόρηση, ταχύτητα στον έρωτα, ταχύτητα ακόμη και στον ελεύθερο χρόνο (διάβασμα, διακοπές, χόμπι και η λίστα δεν έχει τελειωμό :) ) Μια τάση να τα προλάβουμε όλα (πράγμα που δεν γίνεται με αποτέλεσμα να καταλήγω σε ψυχαναγκασμούς και σε άγχος). Και αναρωτιέμαι; Είναι δυνατόν όλα αυτά να μπουν κάτω από ένα πρόγραμμα; Αλήθεια ποια είναι η ουσία; Να "τρέξω" απλά για να "καταναλώσω" (πολιτισμό, πληροφορία, ακόμη και φαγητό) καλύπτοντας ενδεχομένως, ανασφάλειες και πλασματικές ανάγκες ή να προσπαθήσω να αφουγκραστώ τις βαθύτερες ανάγκες μου, να μάθω να ορίζω τους ρυθμούς μου έτσι ώστε συνειδητά και αβίαστα να μαθαίνω, να ξεκουράζομαι, να απολαμβάνω...;