Παιδιά θέλω τη συμβουλή σας ως προς το εξής:
Εδώ και ένα χρόνο έχω μια σχέση η οποία πηγαίνει πολύ καλά, τουλάχιστον έτσι δείχνει. Είμαστε συνεχώς μαζί αλλά και με φίλους, κοιμόμαστε μαζί σχεδόν κάθε μέρα, νιώθω ότι με αγαπάει όπως τον αγαπώ κι εγώ. Κάνει πολλά πράγματα για εμένα όπως κι εγώ. Το τελευταίο διάστημα όμως, μου έχει δημιουργηθεί η αίσθηση ότι ο φίλος μου νιώθει "δεσμευμένος" σε αυτή τη σχέση..πολλές φορές συζητάμε και τον ρωτάω χύμα αν νιώθει ότι πιέζεται με το στυλ της σχέσης μας αλλά ο ίδιος το αρνείται. Εγώ όμως προβληματίζομαι για τους εξής λόγους:
1) Δεν έχει διάθεση για σεξ και μου το λέει και ο ίδιος ότι μπορεί να περάσουν και δύο μέρες και να μην το αναζητήσει. Εξάλλου το βλέπω και στις επαφές μας σε σχέση με παλιότερα.
2) Δε χάνει ευκαιρία να βλέπει τους φίλους του. Εννοείται ότι δεν έχω πρόβλημα ούτε τον θέλω κατ' αποκλειστικότητα και μια χαρά παιδιά είναι οι φίλοι του..αλλά και κάθε μέρα? σε συνδυασμό με το ότι δεν τρελαίνεται για σεξ και με το ότι είμαστε συνέχεια μαζί νιώθω σα να του βγαίνει αυθόρμητα πως να το πω...δεν ξέρω πως να το πω. Κάτι δε μου πάει καλά. Θέλει να τα συνδυάζει όλα με παρέα λες και εγώ είμαι βαρετή ή κάτι τετοιο..
3) Η πλάκα είναι ότι και εμένα μου έχει πέσει η διάθεση για σεξ που ποτέ δεν είχα τέτοιο θέμα.. δεν αισθάνομαι αρκετά γυναίκα εφόσον και ο ίδιος δε με διεκδικεί πια σεξουαλικά. Και δε θέλω να του κάνω την ερώτηση αν με θεωρεί καυλωτική γιατί κι ο ίδιος προβληματίζεται με την πεσμένη του λίμπιντο και αυτό θα αποτελέσει ένα φαύλο κύκλο..
Όσοι έχετε σχέση πόσες φορές το κάνετε την εβδομάδα?
Ειδικά στους άντρες παίζει ρόλο η ηλικία?
Εν πάσει περιπτώση είναι φυσιολογικό σε μια σχέση μόλις ενός χρόνου να μην τρελαίνεσαι για σεξ?
Μήπως όντως αυτό που αισθάνομαι, ότι δηλαδή ο φίλος μου νιώθει ότι έχει δεσμό και όχι σχέση, ισχύει?