Προχθες εκανα το βημα....
πηγα σε ειδικο...μου εδωσε xanax και ladose...an kaποιος απο σας παιρνει αυτα ας μου μιλησει για τις παρενεργειες παρακαλω...δεν αντεχω...ολα ειναι χειροτερα...
ευχαριστω
Printable View
Προχθες εκανα το βημα....
πηγα σε ειδικο...μου εδωσε xanax και ladose...an kaποιος απο σας παιρνει αυτα ας μου μιλησει για τις παρενεργειες παρακαλω...δεν αντεχω...ολα ειναι χειροτερα...
ευχαριστω
zanax: βενζοδιαζεπινη. Αγχολυτικό ταχείας δράσης. Θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις να ηρεμήσεις και να κοιμάσαι καλύτερα. Πρέπει να βρείς ακριβώς την δοσολογία που σου ταιριάζει και να μην παιρνεις περισσότερο. Είναι πολύ καλό φάρμακο, όμως δεν πρέπει να το παίρνεις πολύ καιρό.
Χρησιμοποιείτε ευρέως από πάρα πολλούς ανθρώπους -μεσήλικες κυρίως- που δεν αντιμετωπίζουν κάποιο ιδιαίτερο ψυχολογικό πρόβλημα, τους βοηθάει όμως να αντεπεξέρχονται στα καθημερινά τους προβλήματα.
ladose: Φάρμακο θρύλος την δεκαετία του 90 στην Αμερική που κυκλοφορεί με το όνομα προζάκ.
Ένα απο τα δημοφιλέστερα αντικαθλιπτικά. Χρειάζεται τουλάχιστον 15-20 μέρες για να δράσει μερικές φορές μήνα και περισσότερο. Δίνει ενέργεια, αυτοπεποίθηση, δυναμικότητα.
Παρενέργειες κυρίως σεξουαλικές...
Αν επιτρέπεται send_me_an_angel για ποιό πρόβλημα τα συνταγογράφησε ο γιατρός;
Ξέχασα να σου πω ότι πρέπει να κάνεις λίγες έως αρκετές μέρες υπομονή για να δεις αποτελέσματα.
Υπέρμετρο άγχος,κατάθλιψη...!το άγχος μου μου είπε πως φτάνει στο σήμειο να ακουω διαφορα και να βλέπω..έτσι πίστευει αυτος...!Σημερα πήγα με το ζόρι για δουλειά..θέλω και θα σταματήσω..δεν βρήσκω πλέον λόγο να δουλεύω!Ποτε θα σταματήσουν όλα αυτα??Πότε θα κοιμηθώ?Θέλω τόσο να κοιμηθω...
Το αγος σου για ποια θεματα ειναι κυριως? Η ετσι χωρς λογο... Κρισεις πανικου ειχες? Υπομονη φιλε μου και ολα θα πανε καλα... Οπως γραψανε και τα παιδια γιατι εγω δε ξερω για τα φαρμακα αυτα, θελουν το χρονο τους.
Send_me...
Η αγωγή που σου πρότεινε είναι η πιο συνηθισμένη που δίνεται αρχικά... Μη σε τρομάζει...
Κι εγώ την ίδια -κανονικά- θα είχα, αλλά λόγω πολύ χαμηλής πίεσης δεν επιτρέπεται να πάρω κάποιο αγχολυτικό-ηρεμιστικό.
Σα παρενέργειες ... στα χαρτιά ονομάζονται πολλές... Όμως ειλικρινά δε νομίζω ότι ισχύουν στο βαθμό που νομίζουμε... Εγώ τις είχα διαβάσει στο έντυπο με τα φάρμακα ... και νόμιζα πως τις είχα όλες. Χρειάζεται λίγη ψυχραιμία...
Στην αρχή όλοι αισθανόμαστε πολύ φοβισμένοι κι υποψιασμένοι ότι έχουμε τα χειρότερα. Όσο προχωρά η θεραπεία θα διαπιστώσεις πως τα περισσότερα από αυτά που φοβόμαστε... είναι τελείως ανεδαφικά.
Με την έναρξη της αγωγής ... θυμάμαι ότι \"νόμιζα\" ότι αισθανόμουν χειρότερα από ποτέ... Συνέπεσε και με ένα κρύωμα ... και σχεδόν δε σηκωνόμουν από το κρεβάτι για τίποτα... Είναι αλήθεια πώς δημιουργείται μια σχετική αναταραχή στον οργανισμό και κάποια \"επιδείνωση\" των συμπτωμάτων...
Είναι όμως και φυσικό... Μιλάς για υπέρμετρο άγχος και κατάθλιψη... Η ιδέα και μόνο ότι μπαίνεις σε θεραπεία και τα σχετικά... αρκεί για να σε αγχώσει 1000 φορές περισσότερο! Σήμερα ειλικρινά δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν πράγματι αισθανόμουν τότε χειρότερα ή στο μυαλό μου το είχα δημιουργήσει το όλο σκηνικό.
Για αρχή, μη φοβάσαι! Όλα θα πάνε καλά και όχι, το μυαλό σου δε κινδυνεύεις να το χάσεις. Δείξε λίγη πίστη κι υπομόνη και , σου ορκίζομαι, πως καλύτερα από ποτέ θα είσαι στο τέλος!
Χρύσα μου,
είσαι μια κοπέλα που εκτιμώ πάρα πολύ. Ένα καθαρό μυαλό και μια όμορφη ψυχή.
Αυτό δε θα αλλάξει στο ελάχιστο. Αντιθέτως θα \"λάμψεις\" ακόμα περισσότερο γιατί θα μπορέσεις στο τέλος να είσαι ήρεμη κι ισορροπημένη και μέσα σου...
Είναι μια διαδικασία που αξίζει να περάσεις εσύ για σένα. Όλοι εμείς οι υπόλοιποι ... απλά θα χαιρόμαστε που θα αισθάνεσαι κι εσύ καλύτερα...
Μη μου στενοχωριέσαι, ψυχή μου...
Σε ευχαριστώ ....να ξερες πόσο πολυ σ\'ευχαριστώ....!!!
Χρύσα μου παράλληλα μέχρι να δράσει η αγωγή μην παρατήσεις τη δουλειά σου , μιας και θα σε κάνει να ξεχνιέσαι μέχρι να ισορροπίσεις. Φαντάσου εγώ που είχα και την αγοραφοβία και την κοινωνική φοβία να αντιμετωπίσω όταν άρχισα αγωγή και είχα κάποιες αναμενόμενες παρενέργειες ( όχι από ladose αλλά από seroxat) και πάλι η επαφή με τον κόσμο με βοήθησε πολύ παρόλο που είχα στιγμές στη μέρα που ένιωθα κάτι παραπάνω από χάλια.....
Σκέψου το μωρό μου ως μεσοδιάστημα πριν από την τελική σου ισορροπία που δεν αργεί να έρθει......:)
Περί ύπνου το ίδιο είχα απορία και εγώ.......μετά χαλάρωσα και όχι μόνο κοιμόμουν.........αλλά από την ηρεμία ροχάλιζα ανέμελα σαν τις αρκούδες στις σπηλιές.........:D:D
ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΜΩΡΟ.......ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.......ΟΛΟΙ ΤΑ ΠΕΡΑΣΑΜΕ!!!!!!!!!!;)
ολγακι μου σωματικα εσυ πως εισαι τωρα?τα χαπια δε θα τα κοψεις?εχεις δοκιμασει ποτε?παιδια πιστευετε οτι μετα τον αρραβωνα μου που θα φυγω απτο σπιτι θα ειμαι καλυτερα ?ηπου θα συζω με αυτον που αγαπαω?απο χτες εχω κατι ψιλοζαλαδες και φοβαμαι....μαλλον θα εχω χαμηλη πιεση η σιδηρο...το παθαινει κανεις σας?
Όλγα σευχαριστώ!
....οι ώρες κυλάνε και τίποτα δεν αλλάζει...σήμερα στην δουλεία είχα την πρώτη μου παρατήρηση...αρχίζω να γίνομαι πολύ λιγή με όλους...πολύ λίγη με μένα...και το δωμάτιο όλο και στενεύει...ανυπομονώ να δω πάλι εκείνον τον τύπο λέτε ειδικό..άραγε θα χει να μου πει κατι άλλο...?τι να μου πει....!!!όλα έγιναν ασφυκτικά.....αν αυξήσω την δόση θα νιώσω καλύτερα?
Mε νίκησε...
Ψυχραιμία έιντζελ, ψυχραιμία χρειάζεται...
Μην τα παρατας angel!!
send me an angel, υπομονή! Σε λίγες μέρες θα μας γράφεις πόσο καλύτερα νιώθεις!
angel υπομονη, υπομονη θελει πολυ..... Πολλες φορες νιωθω ετσι ασφυκτικα σαν κατι να με περιοριζει και να με πνιγει. Αλλα κερω οτι θα ερθουν και καλυτερες μερες.. Υπομονη και ολα θα πανε καλα
send_me_an_angel den exeis niki8ei oute prokeite!!!!! An sunexises tin agwgi twra 8a eisai polu kalutera!!!steile mas nea sou!!Perimenoume...oloi eimaste ena........
Εχει περασει σχεδον μηνας απο τοτε που πηγα σε ειδικο...τα πραγματα επιτελους καλυτερευουν..το μόνο που με στεναχωρεί είναι πως όλα αυτα γίνοντε με φαρμακα...οταν σταματησουν τα φαρμακα .....τι?
Σας ευχαριστω πραγματικα ολους!!!!
Χρύσα μου,
αυτό το τόσο τρομερό που ακούγονται \"τα φάρμακα\", δεν είναι τίποτα άλλο παρα ουσίες που κανονικά υπάρχουν στον οργανισμό μας αλλά , για τον α\' ή β\' λόγο, δε λειτουργούν όπως θα έπρεπε.
Σιγά σιγά ο οργανισμός σου θα βρει το \"ρυθμό\" του και θα αρχίσει να θεωρεί την όποια ποσότητα λαμβάνεις ως υπέραρκετη. Τότε αρχίζει κι η μείωση... (Εγώ άρχισα πια την μείωση και συνεχίζω να νιώθω μια χαρά.)
Μη θεωρείς ότι τα χάπια κάνουν κάτι μαγικό και σε κάνουν καλά όπως τα ναρκωτικά (δε σε \"ντοπάρουν\" κι όταν τα κόψεις, πέφτεις απότομα). Απλά βοηθούν τον οργανισμό να βρει τη συνηθισμένη-κανονική ροή του.
Και φυσικά, όταν με το καλό τελειώσεις την θεραπεία, θα συνεχίσεις να είσαι καλά χωρίς πια φάρμακα. :D
Έιντζελ όταν σταματήσουν τα φάρμακα σημαίνει πως θα είσαι πλέον καλά και δεν θα τα χρειάζεσαι...Και φυσικά δεν γίνονται όλα με τα φάρμακα...Τη θέληση για να γίνεις καλά δεν στην δίνουν τα φάρμακα νομίζω...υπομονή λοιπόν, τα καλλίτερα σου \'ρχονται!!!
Αngel καλημέρα και καλημέρα σε όλους σας.
Κι εγώ είχα την ίδια απορία για τα \"φάρμακα\", τα οποία ξεκίνησα πριν ένα μήνα περίπου. Ο ψυχίατρος μου σύστησε για κατάθλιψη, ladose 1 την ημέρα και centrac (αγχολυτικό), το οποίο μου μείωσε ήδη από 1 1/2 που έπαιρνα σε 1/2 μόνο το βράδυ και το οποίο μου είπε να σταματήσω να παίρνω πλέον. Η Αγγέλικα έχει δίκιο ότι αυτά τα παίρνουμε για να επανέλθει ο οργανισμός μας σε ισορροπία. Για να λύσω λοιπόν αυτή μου την απορία τον ρώτησα πριν ξεκινήσω την φαρμακευτική αγωγή, αλλά και κατά τη διάρκεια και ξέρεις τι μου είπε? Ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα είμαι εντελώς καλά και δεν θα χρειαστεί να συνεχίσω τα χάπια. Σίγουρα έχω τις επιφυλάξεις μου, αλλά πιστεύω και θέλω να πιστεύω ότι έχει δίκιο. Μάλλον θα πρέπει να είμαστε πιο αισιόδοξοι και να δούμε τη ζωή με άλλο μάτι. Πρέπει να πιστέψουμε στον εαυτό μας. Αυτό λέω σε σένα αλλά και στο δικό μου εαυτό τελευταία, γιατί πρεπει να το πιστέψουμε. Να βρούμε τη χαμένη μας αυτοπεποίθηση. Ελπίζω να συμφωνείτε μαζί μου. Οι πιο έμπειροι στο θέμα τι λέτε?
Νικολέτα
Συμφωνω Νικολετα...παντα θεωριτικα ομως μπορω να το κανω και περιμενω με ανυπομονησια και την πραξη!
Αγγελικα παντα εχεις ενα ωραιο τροπο να εξηγεις τα πραγματα...και επειδη τα εχεις ζησει σε εμπιστευομαι απολυτα!!!
Οσο για σενα raphssodos κραταω το ¨\"τα καλυτερα σου ερχοντε!\" σαν την καλυτερη ευχη μου!
Οσα για εσας που ειστε αντιθετοι με την βοηθεια ειδικου θελω να σας πω πως καποτε ημουν και γω της ιδιας γνωμης...ποσο λαθος εκανα.....!επιτελους 20μερες τωρα κοιμαμαι χωρις να πεταγομαι...και η ενοχλητικη φωνη με επισκεπτεται ολο και λιγοτερο!
ευχαριστω!
Κι εγώ δε φανταζόμουν ποτέ ότι θα πήγαινα σε ψυχίατρο! Όταν έφτασα έξω από το γραφείο του ήμουν έτοιμη να φύγω.Άλλαξα αμέσως γνώμη με το που αρχίσαμε να μιλάμε. Μου είπε ότι είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο η κατάθλιψη και να μη φοβάμαι γιατί αντιμετωπίζεται εύκολα. Το ίδιο θα πω κι εγώ σε σένα. Είδαμε διαφορά μέχρι τώρα, έτσι δεν είναι? Αισθάνομαι πιο δυνατή που έχω όλους εσάς που ενώ δεν γνωριζόμαστε ξέρετε πως νιώθω και ξέρω πως νιώθετε. Κι εγώ που νόμισα πως δεν μπορεί κανείς να το καταλάβει!! Ευχαριστώ που μου δίνετε δύναμη!
Νικολέτα
Νικολετα ποσο καιρο εχεις που κανεις θεραπεια?
Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
Η πρώτη μου επίσκεψη στον ψυχίατρο ήταν στις 03/10/2006 και ξεκίνησα τη θεραπεία με αγχολυτικά και αντικαταθλιπτικά στις 05/10/2006. Χθές ήταν η πρώτη νύχτα που σταμάτησα τα αγχολυτικά (όπως μου είπε ο γιατρός). Έχω δει διαφορά από την αρχή, εννοώντας ότι έχει υποχωρήσει εκείνος ο μόνιμος φόβος που ένιωθα και η άσχημη διάθεση. Δε λέω ότι μερικές φορές δεν πάει να με πίασει, αλλά όταν πάει να γίνει αυτό προσπαθώ να απασχολήσω το μυαλό μου με κάτι άλλο και φεύγουν οι αρνητικές σκέψεις ανώδυνα. Προσπαθώ να επιβληθώ σε αυτές και να δώσω στον εαυτό μου να καταλάβει ότι δεν έχουν λογική υπόσταση. Να σου δώσω ένα παράδειγμα: Οταν πολλές φορές βρισκόμουν σε μποτιλιάρισμα στο δρόμο για το σπίτι, φοβόμουν ότι θα πάθαινα κάτι κακό και δεν θα μπορούσε να με βοηθήσει κανείς, ένιωθα εγκλωβισμένη και παρακαλούσα να βγω σώα από αυτήν την κατάσταση. Προσπάθησα να το καταπολέμήσω και πιστεύω ότι το κατόρθωσα. Όταν βρίσκομαι σε ανάλογες συνθήκες προσπαθώ να είμαι ήρεμη, ακούω ραδιόφωνο και σκέφτομαι θετικά. Τις προηγούμενες φορές που φοβόμουν, δεν έπαθα κάτι, γιατί να πάθω τώρα? Πιστεύω ότι βοηθάει. Μέσα από αυτό το forum είδα ότι υπάρχουν δυνατοί άνθρωποι που έχουν ξεπεράσει ανάλογες ή και σοβαρότερες καταστάσεις και θέλω να συγκαταλέγομαι αργότερα μέσα σ\'αυτούς. Εσύ πόσο καιρό έχεις που άρχισες? Βλέπεις διαφορά?
Εχω εναν μηνα...ναι...τα πραγματα καλυτερευουν....πλεον μπορω να πω πως κοιμαμαι αν και οι μονιμοι εφιαλτες δεν με εχουν εγκαταλειψει...η φωνη που ακουγα δεν με επισκεπτεται τοσο συχνα...εχω καλυτερη διαθεση...το μονο που με στεναχωρει ειναι πως ολα αυτα γινοντε με την βοηθεια φαρμακων..αλλα ακουω τισ συμβουλες και θελω να πιστευω αυτο που μου λετε,πως δεν θα μου χρειαζοντε για μια ζωη!!!
O γιατρός σου τι σου λέει? Δεν έχεις συζητήσει μαζί του για το πόσο περίπου θα κρατήσει η θεραπεία σου? Τι πιστεύει εκείνος?
Ο γιατρος μου ειναι πολυ αισιοδοξη...δεν μιλαει για χρονικα διαστηματα ισως γιατι της ειπα πως ο χρονος με αγχωνει....παντως μου λεει οτι τα πηγαινω ανελπιστα καλα!!!!ισως επειδη εχω πολυ θελησει!ελπιζω να μην τα λεει για να μου χρυσωσει το χαπι!:)
Παιδιά,
κι εμένα ο γιατρός μου δεν μου είχε πει ούτε ακόμα και τώρα μου λέει για το χρόνο που θα χρειαστεί.
Έχει τη λογική ότι ο κάθε γιατρος δε μπορεί να ξέρει πόσο χρόνια είναι η κατάσταση. Όσο περισσότερο καιρό έχει κάποιος πρόβλημα και δε το έχει αντιμετωπίσει, τόσο μεγαλύτερη σε διάρκεια είναι η θεραπεία.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι και πετυχαίνει και στο τέλος θα κόψουμε τα χάπια. Κι ύστερα και πολύ χρόνο να χρειαστεί... δεν είναι μια αλλαγή της ημέρας. Κάθε μέρα αισθανόμαστε και καλύτερα, οπότε ... ας μην αγχωνόμαστε.
Η ανοδική πορεία ... έχει αρχίσει!
Καλημέρα.
Συμφωνώ απόλυτα Aggelika. Ας μην αγχωνόμαστε και όλα θα πάνε καλά. Angel αισιοδοξία και θέληση χρειάζονται και θα τα ξεπεράσουμε όλα αυτά. Kι εγώ έχω προαποφασίσει ότι δεν με απασχολεί πόσο τελικά θα κρατήσει η θεραπεία, αρκεί να αισθάνομαι καλά και να ξεπεράσω ολοκληρωτικά την κατάθλιψη. Σκέφτομαι να διαβάσω και κάποιο βιβλίο που έχουν συστήσει ως πολύ καλό,το οποίο βοηθάει να αντιμετωπίζουμε αλλιώς τα πράγματα στη ζωή μας. Πιστεύω ότι κι αυτό θα βοηθήσει. Να είμαστε καλά!
Νικολέτα
αχ ρε ειντζελ μακαρι να ημουν κοντα σου να σου κρατησω το χερι και να σου πω οτι ολα θα πανε καλα.γιατι θα πανε θα το δεις.μην βουλιαζεις σε αυτο που νιωθεις.νιωσε λιγι δυνατη.θα περασει να εισαι σιγουρη.
Μη φοβάστε για τίποτα!!
Έχω δυο πολύ κοντινά μου παραδείγματα που είχαν όλες τις ανασφάλειες που έχετε κι εσείς...Κ όσο είστε σκεπτόμενα άτομα θα τις έχετε..
Ο πρώτος είναι ο πατέρας μου που έκανε γύρω στους 8 μήνες θεραπεία πριν 5 χρόνια.Τώρα είναι άψογα!
Η δεύτερη είναι η κολλητή μου που έκανε ενάμιση χρόνο θεραπεία από 7/2004 κ σήμερα σχεδιάζει το γάμο της χωρίς να την απασχολεί τίποτα από τότε....
Θέλει υπομονή...
Σας εύχομαι το καλύτερο...
Σημερα εχω μια μεταπτωση...το παλευω ομως και πλεον ξερω πως μπορει να πολεμηθει...τουλαχιστον μπορει να πολεμηθει οταν ερχετε σε φαση που νιωθω δυνατη!
αννυ , demi σας ευχαριστω για τα εμψυχωτικα σας λογια!
Θα ηθελα ομως να σας κανω μια ερωτηση εσας που δεν πασχετε απο κατι αναλογο!Τι σκεφτεστε οταν βλεπετε ενα ατομο με καταθλιψη...που ξερετε πως ωρες ωρες εχει παραισθησεις λογου ανχους και το χειροτερο πως εκεινη την στιγμη πιστευει πως ειναι αληθινες!Ελπιζω να καταλαβατε τι θελω να πω και να μου απαντησετε ειληκρινα γιατι δεν τολμω να ρωτησω τους αγαπημενους μου ανθρωπους και θελω να μαθω την αληθεια απο σας!
ευχαριστω...
prin 5 xronia h kolhth mou epathe katathlipsh.prin paei se psixologo den kserame ti einai apla mou elege oti den einai kala kai oti den thelei na vgei.h alitheia einai oti eixe arxisei na me eknevrizei afth h katastash.eixa arxisei na pistevw oti den einai kati sovaro kai afth to kanei toso megalo thema.meta mathame oti exei katathlipsh.stenoxwrhthika alla den mporousa sto paramikro na katalavw pws niwthei.skeftomouna oti entaksei poso disklo einai pia na niwsei kalitera kai oti den prospathei.twra meta apo 5 xronia pernaw to diko mou provlima pou den einai katathlipsi alla exw zhsei kapoies kriseis panikou kai prwth fora mporw na katalavw afto to fovo pou eniwthe ekeinh tote.einai tromero sunaisthima pou an to zhseis den yparxei peroptwsh oute ligo na katalaveis ton allo.
den kserw ti mporei na skeftontai oi dikoi sou.ti fovasai mhn skeftontai?oti eisai trellh as poume?ato pantws den to skefthka pote gia thn kolhth mou.apla den katalavaina.
afta pou sou kai mas sumvainoun den einai paraloga.etuxe se emas.to thema einai na ta polemisoume kai na kataferoume na ginoume kala.ypomonh..
kane oi kalitero gia ton eafto sou.
Το μονο που με φοβιζει αννυ μου ειναι να μην υπαρχει στο μυαλο τον αλλων η λυπηση και ο οικτος!Ξερεις το κλασσικο \"Αχ η καημενη!!!\"
Εσυ τωρα εισαι καλα?Τελειωσαν οι κρισεις? Την νιωθετε οταν ειναι να σας ερθει η κριση πανικου η συμβαινει ξαφνικα ακομα και οταν ειστε σε καλη ψυχολογικη κατασταση?
Σε βλέπουν σε μια κατάσταση που δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί και πως συμβαίνει. Βλέπουν την Έιντζελ που έχουν μάθει να την βλέπουν να συμπεριφέρεται με τον x τρόπο να συμπεριφέρεται διαφορετικά. Και αυτό το διαφορετικά δεν μπορούν να το εντάξουν και να το ερμηνεύσουν ως μια συμπεριφορά που παρότι νέα θα είναι συμβατική,κοινότυπη και θα ανταποκρίνεται στα όποια βιώματά τους. Συνεπώς, η σκέψη τους θα περνάει από διάφορα στάδια/φάσεις όπως:Quote:
Originally posted by send_me_an_angel
Τι σκεφτεστε οταν βλεπετε ενα ατομο με καταθλιψη...που ξερετε πως ωρες ωρες εχει παραισθησεις λογου ανχους και το χειροτερο πως εκεινη την στιγμη πιστευει πως ειναι αληθινες!
>το στάδιο της αμφιβολίας (θα αναρωτιούνται αν αυτό που βλέπουν να σου συμβαίνει είναι πραγματικά τόσο πολύ ή αν εσύ το κάνεις να φαίνεται τόσο πολύ)
>το στάδιο της ενοχής (θα αναρωτιούνται αν και σε τι έχουν φταίξει)
>το στάδιο του θυμού (θα θέλουν να σε βοηθήσουν και από τη μια δεν θα ξέρουν πως από την άλλη θα τους κρατάς κι εσύ σε απόσταση κι έτσι δεν θα ξέρουν με ποιον πρέπει να τα βάλουν μαζί σου ή με τον εαυτό τους;)
Τις παραισθήσεις σου λοιπόν αν έχουν αποδεχτεί πως είσαι άρρωστη θα τις βλέπουν ως μια εκδήλωση της ασθένειας σου. Διαφορετικά θα βλέπουν απλά την έιντζελ να φέρεται παράξενα.
Αυτά και εύχομαι κάθε μέρα που περνάει να νοιώθεις πως παίρνεις τον έλεγχο πάλι πίσω όλο και πιο πολύ!
Καλησπέρα κι από μένα.
Συμφωνώ απόλυτα raphssodos. Δεν μπορούν να καταλάβουν τι σου συμβαίνει. Μπορεί να έχουν όλη την διάθεση να το κάνουν, αλλά δεν γίνεται. Προσωπικά κατάλαβα ότι με θεωρούσαν (ή με θεωρούν ακόμη) αδύναμη, υπερβολικά ευαίσθητη και αποδίδουν την κατάθλιψη σε αυτά τα χαρακτηριστικά. Η πραγματικότητα όμως, όπως νομίζω, κρίνοντας από τον εαυτό μου και από τους περισσότερους στην παρέα εδώ είναι μάλλον διαφορετική. Βλέπω άτομα δυνατά, βαθιά σκεπτόμενα, με μεγάλη θέληση και αποφασιστικότητα. Ή μήπως η κατάσταση που βιώνουμε μας άλλαξε και μας δίνει περισσότερες δυνάμεις?
Λένε οι Τρύπες ένα στιχάκι σε κάποιο τραγούδι τους:\"όποιος περάσει τη χώρα της απόγνωσης παθαίνει αμνησία\".Εγώ το παραφράζω..ανοσία παθαίνει όποιο άτομο νικάει στις μάχες με την κατάθλιψη..Όχι αναισθησία ,ανοσία..
Πιστεύω ότι γυμνάζει τις αντοχές του και θέτει το μυαλό του σε λειτουργία..Εφευρίσκει λογικά επιχειρήματα για να καταρρίψει τους παραλογισμούς που δημιουργούνται από έλλειψη σεροτονίνης και άλλων ουσιών..
Κουράγιο..Βάλτε πείσμα,αλλάξτε τις εξωτερικές συνθήκες και όλα θα βελτιωθούν.Τα φάρμακα απλά καθαρίζουν τις σκέψεις.
Μετά από 3χρονη θεραπεία νίκησα..Γιατί όχι κι εσείς;!
Καλημέρα κι από μένα.
Hliostasio πολύ όμορφο αυτό που λες. Μακάρι να πάθουμε ανοσία σε όλα αυτά. Τι εννοείς όταν λες να αλλάξουμε τις εξωτερικές συνθήκες?
Νικολέτα
εηντζελ twra gurisa apo taksidi giafto den apanthsa nwritera.den nomizw oti tha skeftontai ax h kahmenh apla tha stenoxwriounti me afto pou sou sumvainei.egw den eniwsa kanenan na me leipate alla evlepa oti stenoxwrioyntai oi filoi mou kai oi goneis kai stenoxwriomouna perissotero.den mou perase teleiws alla niwthw oti eimai se kalo dromo.den exw paei se psixologo,to palevw monh pros to parwn.katathilpsi den exw pathei gia na kserw pws akrivws niwtheis all na eisai sigourh oti tha perasei kai elpizw na vgeis pio dinath apo afth thn diadikasia.siga siga tha gineis o palios sou eaftos tha to deis..