κουκλα μου καλημερα...
ο πατερας σου ακουγεται τοξικος ανθρωπος...τοξικοι χαρακτηριζονται οι ανθρωποι που προσφερουν στο κοντινο τους περιβαλλον συναισθηματα οπως απελπισια,ενοχες,αγχος,δυσ� �ορια..κτλπ σε μια συνεχη,επαναλαμβανομενη βαση...πισω απο τους τοξικους ανθρωπους συνηθως κρυβονται και διαταραχες προσωπικοτητας...π.χ εγω προσφατα ανακαλυψα οτι η μαμα μου πασχει απο ναρκισσιστικη διαταραχη...
το να προσπαθεις να ανοιξεις διαλογο με ατομα που δεν λειτουργουν με την λογικη,ειναι πολυ πιθανο να σε οδηγησει στην ''τρελα''...πολυ απλα..δεν εχει κανενα νοημα....
ουτε τρελλη εισαι,ουτε αχρηστη ουτε τιποτα...πρεπει ομως να βγαλεις την τοξικοτητα απο την ζωη σου οσο πιο αμεσα γινεται...μην γινεσαι συμμετοχος σε αυτην...
μιλα σε καποιον ειδικο...θα σε βοηθησει να καταλαβεις γιατι αυτη η οικογενεια ειναι δυσλειτουργικη,πως να την αντιμετωπιζεις,πως να ξεφυγεις απο το συγκεκριμενο ''μοντελο'' και να μην το επαναλαβεις αυριο μεθαυριο και στα δικα σου παιδια...θελει προσπαθεια και δουλεια με τον εαυτο σου αλλα αξιζει πιστευω να βρεις την ψυχικη σου ηρεμια...
ενα χρησιμο site στα αγγλικα για τις ναρκισσιστικες διαταραχες ειναι αυτο...
http://www.daughtersofnarcissisticmo...scapegoat.html
ενημερωσου και για αλλες διαταραχες προσωπικοτητας στο διαδικτυο...αυτα βεβαια σε πρωτη φαση...μονο ενας ειδικος μπορει να σε καθοδηγησει σωστα...
σε οτι αφορα την αποδοχη που ζητας απο τον πατερα σου νομιζω οτι σπαταλας αδικα ενεργεια...τετοια ατομα δεν μενουν ποτε ευχαριστημενα,οσες προσπαθειες κι αν κανεις απο την πλευρα σου,γιατι δεν τους ενδιαφερει να σε αποδεχτουν αλλα να σε ελεγξουν...το γεγονος βεβαια οτι διψας για την αποδοχη τους σε κανει πιο ευαλωτο.. και στα δικα τους ματια..πιο ''ευκολο'' να σε χειριστουν...