Διακοπη Θεραπειας απο διπολικο σύνδρομο
Καλησπερα σε ολους σας!
Χαρηκα πολυ οταν ανακαλυψα αυτην την παρεουλα που σε κανει να νιώθεισ οτι δεν είσαι μόνος σου!!
Εδω και 7 περιπου χρόνια εχει διαγνωσθει ΚΑΙ για μενα διπολικό σύνδρομο όπως πολύ ωραία μας το ορίζουν!!! Η λέξη και μόνο σύνδρομο δείχνει οτι το μόνο που ξέρουν για μας είναι οτι έχουμε κάποια κοινά συμπτώματα και οτι έχουμε σημειώσει βελτίωση σε παρόμοια θεραπεία!
Η αλήθεια είναι οτι εγώ άργησα να το "χωνέψω" παρά το γεγονος οτι είμαι σε θεραπεια συντήρησης τα τελευταία 4 χρόνια! Απλά θεωρησα οτι κάνω το χατήρι στους δικούς μου και οτι σε τελική ανάλυση η συντήρηση δεν επηρεάζει το ρυθμό της ζωης μου!!
Έτσι τουλάχιστον νόμιζα αν και πάντα έλεγα και λέω οτι δεν υπάρχει φάρμακο χωρίς έστω και την παραμικρή παρενέργεια. Για να μη πολυλογώ να σας πω οτι η θεραπεια που εκανα προκειμενου να αποφυγω υποτροπη ητανε με Βαλπροικο Νατριο και όντως όλα αυτά τα χρόνια κατάφερα πολλά στη ζωή μου, χωρίς καμία "διακοπή" λόγω "ασθένειας".
Πρόσφατα όμως διαπιστωσα με το γιατρό μου οτι το φαρμακο μου προκάλεσε κύστη στις ωοθηκες και πρέπει να το διακόψουμε ή να το αντικαταστήσουμε!!
Μετά από συζήτηση καταλήξαμε στο να το σταματήσω!!
και τωρα που κατάφερα αυτό για το οποίο πολεμουσα χρόνια (ειχα ξαναπροτεινει πολλεσ φορες να σταματήσω τη θεραπεια αλλα πήρα αρνητικη απάντηση απο το γιατρο) έχω αρχίσει και ΦΟΒΑΜΑΙ οτι δεν θα τα βγαλω πέρα χωρις το φαρμακο και οτι μπορεί να υποτροπιάσω και να χάσω οτι κατέκτησα τόσα χρόνια, και είμαι σίγουρη οτι εσεις που το εχετε περάσει γνωρίζετε καλά τισ καταστροφικέσ συνεπειες της αρρωστιας στηγ ζωή μας. Εμένα μου ήρθε κατακούτελα στο ξεκίνημα της ζωής μου μόλις πήρα πτυχίο (21 χρονών)
θα με βοηθούσε παρα πολυ να μάθω οτι υπάρχουν κάποιοι απο εδώ που έχουν διακόψει και δεν έχουν υποτροπιάσει !!! Ακόμη και η γνώμη σας , τα δικά σας συναισθημάτα οσον αφορα τα φάρμακα θα με βοηθούσανε πολύ!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ παρα πολύ για την υπομονή σας και για το ενδιαφέρον σας!!! Ευχομαι να φανώ κι εγω χρήσιμη σε αυτην την παρεούλα!!!
Δεν θέλω να παραεξηγηθω για τις απόψεις μου για τα φαρμακα....Σίγουρα αυτά ειναι που με κάνανε καλά και που είναι απραίτητα ! Απλα τα όρια πολύ λεπτά και ο καθένας μασ σίγουρα έχει τα δικά του βιώματα και εμπειριες!!!