Ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχή η κτ αλλοο?? - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 101
    Senior Member
    Και φτασαμε τωρα η κορη μου να με λεει χαζο
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Banned
    Mηπως είσαι ξάδελφος του Γκάλη;

Senior Member
    Ειμαι ο μεσι
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Junior Member
    Quote Originally Posted by marouli66 View Post
    εννοειται ευα μου να προσευχεσαι με ολη σου την ψυχη καθημερινα.....ειναι λογικο να ξεσπασει ο οργανισμος σου καπως.....μετα απο τοσα που περασες.......ειναι μια φαση ομως..........τουλαχιστον καταλαβαινεις οτι αυτες οι σκεψεις δεν ευσταθουν??? διοτι αν ευσταθουσαν δεν θα σε αγχωναν
    Το κακό είναι ότι Δν ξέρεις ποτέ πότε μια καινουρια σκέψη θα έρθει και θα αρχίσει να σ βασανιζειι!! Όταν νμζεις πως περνάει μια σκέψη μια αλλά η έρχεται και παλι απ τν αρχηη!!

Senior Member
    ναι γιατι το αγχος πρεπει καπως να ξεσπασει καταλαβες? οποτε αν σου φυγει και βαρεθεις μια σκεψη μια αλλη θα ξεπροβάλει και θα σε αγχωσει.......ετσι ειναι αυτη η αρρωστια..
    για να θεραπευτεις δεν αρκουν μονο τα λογια μας εδω μεσα αλλα μια ενημερωση πανω στο θεμα αυτο απο ειδικο........
    και εμεις ειδικοι θεωρουμεστε με τοση διατριβη πανω σαυτο αλλα δεν ειμαστε επιστημονες.....
    οποτε οταν σου βγει η διαγνωση θα ξερεις τι εχεις και θα χαλαρωσεις.....διοτι ψυχωτικη ΔΕΝ νομιζω να εισαι.......
    εγω ενημερωθηκα πολυ απο ειδικους και αρθρα στο ιντερνετ, ολη μερα εψαχνα, πηρα μια διαγνωση, πηρα και φαρμακο το οποιο τις εξαλειψε σχεδον εντελως........
    αλλα για να μην πεσω στα βαρια φαρμακα εβαλα και το μυαλο και τη λογικη να δουλεψει λεγοντας συνεχως οτι ειναι ψευτικες και παράλογες....οποτε μετα που επιασαν τα φαρμακα ημουν οκ.....μετα που τα εκοψα παλι τα ιδια μετα που τα ξαναπηρα παλι οκ αλλα μετα ειπα θα διαβαζω αυτα που σου εστειλα και θα προσευχομαι......πνευματικο εχεις? χρειαζεται και μια θρησκευτικη προσεγγιση στο θεμα μας.....

Senior Member
    παντα θα υπαρχουν ατομα που λειτουργουν μονο με τη λογικη και επειδη η ψυχη ομως δεν ειναι κατι χειροπιαστο δεν μπορουν να το αποδειξουν........ομως η μεγαλυτερη αποδειξη ειναι το βιωμα......αν ημασταν μονο νους τοτε δεν θα μπορουσες να κανεις αυτα που λεω δλδ να ξεφυγεις απο το νου ουτε για μια στιγμη.......διοτι αυτος θα σε χειριζόταν......ομως ο νους ειναι ενα οργανο οπως το χερι που εσυ του λες που να παει δεν υπαρχει περιπτωση να παει μονο του αν δεν δωσει ο εγκεφαλος εντολη.........επισης οταν αλλαζεις τροπο σκεψης ποιος δινει την εντολη ο νους? αφου εσυ δινεις εντολη στο νου να εστιασει οπου θελεις αρα εσυ εισαι ξεχωρη απο το νου........οταν εισαι χαλαρη δεν σου εχει συμβει να σκεφτεσαι πραγματα και να μην σε νοιαζουν.......αρα εκεινη τη στιγμη λειτουργει η συνειδηση και οχι ο νους......

οπως λεει ο οσσο ο νους δεν ειναι παρα ενα οργανο που του εχεις παραχωρησει πολυ εξουσια.......ο νους οδηγει στην κολαση μπορει ομως να οδηγησει και στον παραδεισο...εξαρταται πως τον χρησιμοποιεις......http://enallaktikidrasi.com/2013/08/...taeis-tou-nou/

αυτο που λες με την αισθηση την αυτοματη ποσο ταυτιστηκα.....αυτο ειναι το δυσκολο κομματι διοτι εδω εχουμε να κανουμε με αισθηση αυτοματη......γιαυτο ξεκινησα υπνοθεραπεια γιατι τον αυτοματισμο αυτο τον κανει το υποσυνειδητο καταλαβες??? οπως το υποσυνειδητο καθε ανθρωπου δινει εντολη οταν βλεπουμε κατι νοστιμο να μας τρεχουν τα σαλια πχ ετσι και σεσενα και σεμενα δινει εντολη μετα απο ενα ιδιο συμβαν να εχουμε μια αντιστοιχη αντιδραση.....(δες το πειραμα του παυλοβ)
    δυστυχως εκει χρειαζεται μια ανωτερη βοηθεια και πολυ προσευχη και πιστη αλλα και συνεχη επαναληψη την ωρα που συμβαινει αυτο να λες οτι '' δεν ειμαι εγω αυτο, ειναι κατι ψευτικο, μια ψευτικη αντιδραση του σωματος μου, ειμαι καλα γιατι επιλεγω αυτο που ειμαι αληθινα''

γιαυτο και σας προτεινα κατι επιθεματα οταν αισθανθειτε ετοιμοι να κοψετε τα φαρμακα....μπορεις να τα δοκιμασεις οποτε θες.....δεν ξερω τι δουλεια θα κανουν εσενα....λειτουργουν εμενα σαν ζαναξ........πρεπει ομως να καθαρισεις τον νου.....διοτι αυτα καλυπτουν το προβλημα.......
    πιστευεις σε μεταφυσικο επιπεδο στη δυναμη του Ιησου <χριστου και στα ενεργειακα σωματα που εχει καθε ανθρωπος?
    αν ναι σου εχω μια πολυ δυνατη ευχη αλλα θελει και παραλληλο οραματισμο
    Ναι Μαρούλι μου, πιστεύω οτι η πίστη στο Χριστό " κινεί καράβια" και θα ήθελα πολύ την ευχή και τον οραματισμό!!!

Senior Member
    παντα θα υπαρχουν ατομα που λειτουργουν μονο με τη λογικη και επειδη η ψυχη ομως δεν ειναι κατι χειροπιαστο δεν μπορουν να το αποδειξουν........ομως η μεγαλυτερη αποδειξη ειναι το βιωμα......αν ημασταν μονο νους τοτε δεν θα μπορουσες να κανεις αυτα που λεω δλδ να ξεφυγεις απο το νου ουτε για μια στιγμη.......διοτι αυτος θα σε χειριζόταν......ομως ο νους ειναι ενα οργανο οπως το χερι που εσυ του λες που να παει δεν υπαρχει περιπτωση να παει μονο του αν δεν δωσει ο εγκεφαλος εντολη.........επισης οταν αλλαζεις τροπο σκεψης ποιος δινει την εντολη ο νους? αφου εσυ δινεις εντολη στο νου να εστιασει οπου θελεις αρα εσυ εισαι ξεχωρη απο το νου........οταν εισαι χαλαρη δεν σου εχει συμβει να σκεφτεσαι πραγματα και να μην σε νοιαζουν.......αρα εκεινη τη στιγμη λειτουργει η συνειδηση και οχι ο νους......

οπως λεει ο οσσο ο νους δεν ειναι παρα ενα οργανο που του εχεις παραχωρησει πολυ εξουσια.......ο νους οδηγει στην κολαση μπορει ομως να οδηγησει και στον παραδεισο...εξαρταται πως τον χρησιμοποιεις......http://enallaktikidrasi.com/2013/08/...taeis-tou-nou/

αυτο που λες με την αισθηση την αυτοματη ποσο ταυτιστηκα.....αυτο ειναι το δυσκολο κομματι διοτι εδω εχουμε να κανουμε με αισθηση αυτοματη......γιαυτο ξεκινησα υπνοθεραπεια γιατι τον αυτοματισμο αυτο τον κανει το υποσυνειδητο καταλαβες??? οπως το υποσυνειδητο καθε ανθρωπου δινει εντολη οταν βλεπουμε κατι νοστιμο να μας τρεχουν τα σαλια πχ ετσι και σεσενα και σεμενα δινει εντολη μετα απο ενα ιδιο συμβαν να εχουμε μια αντιστοιχη αντιδραση.....(δες το πειραμα του παυλοβ)
    δυστυχως εκει χρειαζεται μια ανωτερη βοηθεια και πολυ προσευχη και πιστη αλλα και συνεχη επαναληψη την ωρα που συμβαινει αυτο να λες οτι '' δεν ειμαι εγω αυτο, ειναι κατι ψευτικο, μια ψευτικη αντιδραση του σωματος μου, ειμαι καλα γιατι επιλεγω αυτο που ειμαι αληθινα''

γιαυτο και σας προτεινα κατι επιθεματα οταν αισθανθειτε ετοιμοι να κοψετε τα φαρμακα....μπορεις να τα δοκιμασεις οποτε θες.....δεν ξερω τι δουλεια θα κανουν εσενα....λειτουργουν εμενα σαν ζαναξ........πρεπει ομως να καθαρισεις τον νου.....διοτι αυτα καλυπτουν το προβλημα.......
    πιστευεις σε μεταφυσικο επιπεδο στη δυναμη του Ιησου <χριστου και στα ενεργειακα σωματα που εχει καθε ανθρωπος?
    αν ναι σου εχω μια πολυ δυνατη ευχη αλλα θελει και παραλληλο οραματισμο
    Και θα ήθελα να μας πεις τι βιώνεις σε μια υπνοθεραπεία και πως αυτό βοηθάει γιατι δεν έχω κάνει ποτέ, ουτε και ξέρω που να κάνω...

Senior Member
    επισης αννα μου με βοηθησε πολυ το γεγονος οτι πλεον εχει αποδειχτει και επιστημονικα ολο αυτο.......δλδ οτι ο κοσμος μας ειναι μια ψευδαισθηση, ενα ματριξ........το καταλαβαινεις αυτο? οτι αντιλαμβανομαστε στον κοσμο ειναι απλως ηλεκτρομαγνητικα κυματα διαφορετικων συχνοτητων, αλλα αντιλαμβανομαστε τα ερεθισματα αυτα ως χρωματα.....δεχομαστε κυματα πίεσης αλλα τα αντιλαμβανομαστε ως λεξεις....προσλαμβανουμε χημικες ενωσεις απο τον αερα και το νερο αλλα αισθανομαστε οσμες και γευσεις.......
    ετσι ολα αυτα τα χρωματα, οι ηχοι και οι οσμες-γευσεις δεν υπαρχουν αυτουσια αφ'εαυτων στο χωρο αλλα δημιουργουνται νοητικα στον εγκεφαλο μεσα απο αισθητικη επεξεργασια....
    αρα οι αντιληψεις του ανθρωπου δεν ειναι αμεσες αισθητηριακες καταγραφες του φυσικου κοσμου που μας περιβαλλει αλλα δημιουργουνται εσωτερικα συμφωνα με εγγενεις κανονες και περιορισμους που επιβαλλονται απο τις ικανοτητες του νευρικου συστηματος
    αρα αν ειχες αλλο εγκεφαλο με αλλες λειτουργιες δεν θα εβλεπες αυτο τονν κοσμο αλλα εναν αλλο..καταλαβες? ο φυσικος κοσμος ειναι υποκειμενικος και οχι αντικειμενιοκος.....|(κανε ερευνα και γιαυτο...δες και βιντεακια)

πριν πολλες χιλιαδες χρονια το ειχαν ανακαλυψει πολλοι σοφοι...ενας απο αυτους ηταν και ο Πλατωνας.....απλα τωρα αποδειχθηκε και επιστημονικα.....
    << οπως λοιπον λεω, γνωριζουν οι φιλομαθεις, οτι η φιλοσοφια αφου παραλαβει την ψυχη τους, επιχειρει να την λυτρωσει καταδεικνύοντας οτι η ερευνα μεσω των ματιων ειναι γεματη απατη...επισης και μεσω των αυτιων και των αλλων αισθησεων, πειθοντας την να απομακρυνθει απο αυτες και οσο ειναι απολυτη αναγκη να τις χρησιμοποιει....η ιδια δε να αυτοσυγκεντρωνεται και να κοιταζει μεσα της και αν μην πιστευει σε τιποτε αλλο παρα στον εαυτο της, γιατι μονο η καθαρη νοηση(της ψυχης) θα μπορουσε να γνωρισει την πραγματικη ουσια των πραγματων.>>

αρα ειμαστε ηλεκτρομαγνητικα κυμματα και η μορφη μας λαμβανει χωρα μονο στο νου......

σου προτεινω να διαβασεις το βιβλιο '' υπαρχει παντα μια λυση'' και ΄''η γλωσσα των θεων'' πολυ ωραια βιβλια
    Μα τι ωραία που τα γράφεις!!! Και πως τα θυμάσαι τόσο γλαυφυρά, μπραβο σου!!! Θα μπορσούσες να σπουδάσεις και συμβουλευτική ξερεις!! Τα βιβλία πρεπει να τα ψάξω γιατι νομίζω το δευτερο έχει εξαντληθεί...σ ευχαριστώ
    Οπως το έγραψες προηγουμένως ειναι....είμαι ο σκύλος του Παυλοφ σ αυτή τη φάση. Δεν σκέφτομαι κατευθείαν αισθάνομαι τη δυσφορία κ την υπερένταση....πρόσεξε τώρα...
    απο εχθες αποφάφισα να κωμικοποιήσω λίγο αυτό που συμβαίνει...δηλαδή...οταν εξομολογουμαι στις φίλες μου αυτή την δυσφορία...σταματάει να υπάρχει, μη σου πω γελάμε κιολας...τους λεω...μ έπιασε πάλι η κουρλαμάρα μου και μου φεύγει...
    Με πιάνει η δυσφορία σ αυτους που δεν μπορώ να εξομολογηθώ εκείνη τη στιγμή, γιατί νομίζω οτι θα με περάσουν για τρελή...
    Μου λέει λοιπόν ο ψυχολόγος προχθές...καπνίζεις?? Πολύ λιγο του λέω που και που δεν αγοράζω πακετο.
    Ενας φίλο σου καπνιστή, θα τον πέρναγες για τρελό??
    - Οχι του λέω..
    -Κακώς μου λέει....το να είσαι καπνιστής, είναι ψυχογενής διαταραχή, γιατί βάλλεσαι συνειδητά κατά του εαυτού σου. Βέβαια δεν είναι τοσο σοβαρό οπως ο αλκοολισμός και τα ναρκωτικά που αλλοιώνουν τη συνείδηση, δεν παύει όμως να είναι διαταραχή...οπότε?? Γιατί νομίζεις οτι αν τους πεις οτι εκεινη τη στιγμή εσύ νιώθεις μια δυσφορία θα σε περάσουν για τρελή? Και να σου πω μου λέει και κάτι?? Χέστηκε (σορρυ για την εκφραση) ο κόσμος αν εσύ εχεις δυσφορία εκεινη την ώρα....λες και ο καθένας δεν έχει απο κάτι...στο μυαλό σου είναι όλο αυτό...πάρτο λίγο στην πλάκα...

Και να σου πω την αλήθεια ολη αυτή η συζήτηση μου έκανε πολύ καλό, οπότε αποφάσισα να το κωμικοποιήσω λίγο...για να δούμε. Ο γιατρός βεβαια μου λεει δε θέλουμε να το κωμικοποιήσεις ακριβώς, αλλά να το ουδετερο-ποιήσεις.....για να δούμε...
    Συμφωνώ μαζί σου, φυσικά ο νους είναι οργανό μου δε το συζητώ...εγώ επιλέγω γενικά τις σκέψεις μου...μη κοιτάς που κολλήσαμε σε μια δυσφορία τώρα...θα την χαλαρώσουμε που θα πάει...στο χέρι της είναι??

Σ ευχαριστώ και πάλι για τις πολύτιμες γνώσεις που μοιράζεσαι μαζί μας!!! Καλό σου απόγευμα!!

Senior Member
    ναι γιατι το αγχος πρεπει καπως να ξεσπασει καταλαβες? οποτε αν σου φυγει και βαρεθεις μια σκεψη μια αλλη θα ξεπροβάλει και θα σε αγχωσει.......ετσι ειναι αυτη η αρρωστια..
    για να θεραπευτεις δεν αρκουν μονο τα λογια μας εδω μεσα αλλα μια ενημερωση πανω στο θεμα αυτο απο ειδικο........
    και εμεις ειδικοι θεωρουμεστε με τοση διατριβη πανω σαυτο αλλα δεν ειμαστε επιστημονες.....
    οποτε οταν σου βγει η διαγνωση θα ξερεις τι εχεις και θα χαλαρωσεις.....διοτι ψυχωτικη ΔΕΝ νομιζω να εισαι.......
    εγω ενημερωθηκα πολυ απο ειδικους και αρθρα στο ιντερνετ, ολη μερα εψαχνα, πηρα μια διαγνωση, πηρα και φαρμακο το οποιο τις εξαλειψε σχεδον εντελως........
    αλλα για να μην πεσω στα βαρια φαρμακα εβαλα και το μυαλο και τη λογικη να δουλεψει λεγοντας συνεχως οτι ειναι ψευτικες και παράλογες....οποτε μετα που επιασαν τα φαρμακα ημουν οκ.....μετα που τα εκοψα παλι τα ιδια μετα που τα ξαναπηρα παλι οκ αλλα μετα ειπα θα διαβαζω αυτα που σου εστειλα και θα προσευχομαι......πνευματικο εχεις? χρειαζεται και μια θρησκευτικη προσεγγιση στο θεμα μας.....
    Επίσης Μαρούλι θα ήθελα και εγώ να σε ρωτήσω...ποια φάρμακα ακριβως σε επιασαν στην υπερένταση των αυθυποβολών?? Εγώ εχω δοκιμάσει...cipralex, ladose, escitalopram...anafranil...κανένα απο αυτά δε με επιασε, 3-4 μήνες το καθένα. ισα ισα με τσιτώνανε περισσότερο...τωρα δε παίρνω τίποτα...λιγο ρεμερον οταν δεν μπορώ να κοιμηθώ...μόνο τα αγχολυτικά με πιάνουν πολύ καλά, αλλα αυτά δε μπορώ να τα παίρνω εννοείται σα θεραπεία...οπότε ειμαι περίεργη ν ακουσω την εμπειρία σου...Κατάφερες και ένιωθες γαλήνη παίρνοντας αντικαταθλιπτικό? Δηλαδή οταν σ επιανε αυτή η υπερένταση απ τις σκέψεις, εσύ ενιωθες γαλήνη πχ?? Τι να πω εμένα δε με πιάνουν...

Quote Originally Posted by Anna137 View Post
    Μα τι ωραία που τα γράφεις!!! Και πως τα θυμάσαι τόσο γλαυφυρά, μπραβο σου!!! Θα μπορσούσες να σπουδάσεις και συμβουλευτική ξερεις!! Τα βιβλία πρεπει να τα ψάξω γιατι νομίζω το δευτερο έχει εξαντληθεί...σ ευχαριστώ
    Οπως το έγραψες προηγουμένως ειναι....είμαι ο σκύλος του Παυλοφ σ αυτή τη φάση. Δεν σκέφτομαι κατευθείαν αισθάνομαι τη δυσφορία κ την υπερένταση....πρόσεξε τώρα...
    απο εχθες αποφάφισα να κωμικοποιήσω λίγο αυτό που συμβαίνει...δηλαδή...οταν εξομολογουμαι στις φίλες μου αυτή την δυσφορία...σταματάει να υπάρχει, μη σου πω γελάμε κιολας...τους λεω...μ έπιασε πάλι η κουρλαμάρα μου και μου φεύγει...
    Με πιάνει η δυσφορία σ αυτους που δεν μπορώ να εξομολογηθώ εκείνη τη στιγμή, γιατί νομίζω οτι θα με περάσουν για τρελή...
    Μου λέει λοιπόν ο ψυχολόγος προχθές...καπνίζεις?? Πολύ λιγο του λέω που και που δεν αγοράζω πακετο.
    Ενας φίλο σου καπνιστή, θα τον πέρναγες για τρελό??
    - Οχι του λέω..
    -Κακώς μου λέει....το να είσαι καπνιστής, είναι ψυχογενής διαταραχή, γιατί βάλλεσαι συνειδητά κατά του εαυτού σου. Βέβαια δεν είναι τοσο σοβαρό οπως ο αλκοολισμός και τα ναρκωτικά που αλλοιώνουν τη συνείδηση, δεν παύει όμως να είναι διαταραχή...οπότε?? Γιατί νομίζεις οτι αν τους πεις οτι εκεινη τη στιγμή εσύ νιώθεις μια δυσφορία θα σε περάσουν για τρελή? Και να σου πω μου λέει και κάτι?? Χέστηκε (σορρυ για την εκφραση) ο κόσμος αν εσύ εχεις δυσφορία εκεινη την ώρα....λες και ο καθένας δεν έχει απο κάτι...στο μυαλό σου είναι όλο αυτό...πάρτο λίγο στην πλάκα...

Και να σου πω την αλήθεια ολη αυτή η συζήτηση μου έκανε πολύ καλό, οπότε αποφάσισα να το κωμικοποιήσω λίγο...για να δούμε. Ο γιατρός βεβαια μου λεει δε θέλουμε να το κωμικοποιήσεις ακριβώς, αλλά να το ουδετερο-ποιήσεις.....για να δούμε...
    Συμφωνώ μαζί σου, φυσικά ο νους είναι οργανό μου δε το συζητώ...εγώ επιλέγω γενικά τις σκέψεις μου...μη κοιτάς που κολλήσαμε σε μια δυσφορία τώρα...θα την χαλαρώσουμε που θα πάει...στο χέρι της είναι??

Σ ευχαριστώ και πάλι για τις πολύτιμες γνώσεις που μοιράζεσαι μαζί μας!!! Καλό σου απόγευμα!!
    Marouli όντως αυτα που γραφεις δειχνουν οτι εχεις μελετησει πολλα πραγματα. Συμφωνω απολυτα με το οτι υπαρχει διαφορα στο τροπο που αισθητηριακα επεξεργαζομαστε το κόσμο . Επισης πολλοι άνθρωποι έχουν και διαταραχη αισθητηριακής ολοκλήρωσης. Συνηθως αυτοι που εχουν αυτισμο αλλα όλοι μας λίγο πολύ έχουμε μια δόση αυτισμού. Εγω νομιζω οτι εχω αισθητηριακα θεματα και όλο αυτο ειναι λογικό να μου προκαλεί άγχος κλπ . Μπράβο πάντως γι αυτα που γράφεις και που το εχεις ψαξει τοσο πολυ!!

Senior Member
    Και θα ήθελα να μας πεις τι βιώνεις σε μια υπνοθεραπεία και πως αυτό βοηθάει γιατι δεν έχω κάνει ποτέ, ουτε και ξέρω που να κάνω...
    πες μου τοειμαιλ σου να σου στειλω εκει την ευχη........
    στην υπνοθεραπεια ημουν διστακτική γιατι δεν ηξερα τι ητανν ομως ειναι μια απολυτα χαλαρη διαδικασια που απλα η υπνοθεραπευτρια επικοινωνει με το πιο σημαντικο οργανο που εχει καταγραψει ολες τις τραυματικες εμπειριες, το υποσυνειδητο......
    αλλα τη μιση δουλεια την κανεις εσυ με αυτα που σου ειπα......θα επικοινωνησουμε να σου προτεινω αν θες, εγω πλεον την εμπιστευομαι...

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΜΙΜΙ View Post
    Marouli όντως αυτα που γραφεις δειχνουν οτι εχεις μελετησει πολλα πραγματα. Συμφωνω απολυτα με το οτι υπαρχει διαφορα στο τροπο που αισθητηριακα επεξεργαζομαστε το κόσμο . Επισης πολλοι άνθρωποι έχουν και διαταραχη αισθητηριακής ολοκλήρωσης. Συνηθως αυτοι που εχουν αυτισμο αλλα όλοι μας λίγο πολύ έχουμε μια δόση αυτισμού. Εγω νομιζω οτι εχω αισθητηριακα θεματα και όλο αυτο ειναι λογικό να μου προκαλεί άγχος κλπ . Μπράβο πάντως γι αυτα που γράφεις και που το εχεις ψαξει τοσο πολυ!!
    μην νομιζεις οτι ψαχνομαι πολυ καιρο απλα εχω κανει διατριβη τοσα χρονια με το προβλημα και μου δημιουργηθηκαν καποιες αποριες οπως
    - γιατι εγω και σεις να υποφερουμε επειδη ζησαμε καποια πραγματα και ολοι οι αλλοι να ειναι ελευθεροι μεσα τους σαν να μην συμβαινει τπτ...σκεφτομουνα μηπως ειναι μια ψευδαισθηση αυτο ππου ζουσα, και ετσι ελυσα τις κρισεις πανικου και την αποπροσωποιηση μονη μου πριν διαβασω αυτα τα πραγματα
    - γιατι αυτοι που ειναι κοντα στο Χριστο οι περισσοτεροι εχουν βρει γαληνη και στηριξη ενω εγω λόγω ενοχων δεν μπορω να εχω? μηπως η ενοχη ειναι και αυτο ψευδαισθηση????
    ε λοιπον εκει κατελειξα οτι ολα ειναι στο νου.......ενος νου τραυματισμενου και μαθημένου με ενα συγκεκριμενο τροπο σκεψης.......οπως ομως εμαθα δεν μπορω και να ξεμαθω? μα φυσικα.......ολοι μπορουμε....και εκει βρισκεται το κλειδι της θεραπειας
    - γιατι αν μεγαλωνα σε ενα διαφορετικο περιβαλλον δεν θα ειχα ολα αυτα τα προβληματα? μηπως επειδη δεν ειμαι κατα ουσια αυτα τα προβληματα? ειμαι κατι ξεχωριστο και απλα εχω ταυτιστει καταλαθος μαζι τους? ναι.....ειμαι κατι αλλο.....
    πλεον προσπαθω να εστιαζω εκει που θελω και οχι εκει που θελει ο νους......δεν ειναι ευκολο ομως και πολλες φορες αποτυγχανω και γω ανθρωπος ειμαι

Senior Member
    Επίσης Μαρούλι θα ήθελα και εγώ να σε ρωτήσω...ποια φάρμακα ακριβως σε επιασαν στην υπερένταση των αυθυποβολών?? Εγώ εχω δοκιμάσει...cipralex, ladose, escitalopram...anafranil...κανένα απο αυτά δε με επιασε, 3-4 μήνες το καθένα. ισα ισα με τσιτώνανε περισσότερο...τωρα δε παίρνω τίποτα...λιγο ρεμερον οταν δεν μπορώ να κοιμηθώ...μόνο τα αγχολυτικά με πιάνουν πολύ καλά, αλλα αυτά δε μπορώ να τα παίρνω εννοείται σα θεραπεία...οπότε ειμαι περίεργη ν ακουσω την εμπειρία σου...Κατάφερες και ένιωθες γαλήνη παίρνοντας αντικαταθλιπτικό? Δηλαδή οταν σ επιανε αυτή η υπερένταση απ τις σκέψεις, εσύ ενιωθες γαλήνη πχ?? Τι να πω εμένα δε με πιάνουν...
    επαιρνα εσκιταλοπραμη αλλα με παχαινε, εβλεπα ομως διαφορα, μετα λαντοζ και μου εκατσε μια χαρα αλλα οχι ενα 2 ισως και τρία.......μηπως χρειαζοσουν περισσοτερη δοση? τελειως καλα δεν καταφεραν να με κανουν ποτε παντα σκαλωνα με κατι αλλα την περισσοτερη ωρα της ημερας ημουνα καλα......αλλα δεν μαρεσει που ολα αυτα εχουν εξαρτηση και δεν ηθελα να ειμαι θυμα της κοινωνιας που προσπαθει να μας αρρωστησει και εχουμε καταντησει ο μισος πλυθησμος να εξαρταται απο αυτα......αυτα τι κανουν....ηρεμουν το νου........εσενα ισως σου κανουν καλο τα επιθεματα δεν ξερω........επισης κατι πολυ σημαντικο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ για να εκτονωνεις νευρα και αδρεναλινη

Senior Member
    επαιρνα εσκιταλοπραμη αλλα με παχαινε, εβλεπα ομως διαφορα, μετα λαντοζ και μου εκατσε μια χαρα αλλα οχι ενα 2 ισως και τρία.......μηπως χρειαζοσουν περισσοτερη δοση? τελειως καλα δεν καταφεραν να με κανουν ποτε παντα σκαλωνα με κατι αλλα την περισσοτερη ωρα της ημερας ημουνα καλα......αλλα δεν μαρεσει που ολα αυτα εχουν εξαρτηση και δεν ηθελα να ειμαι θυμα της κοινωνιας που προσπαθει να μας αρρωστησει και εχουμε καταντησει ο μισος πλυθησμος να εξαρταται απο αυτα......αυτα τι κανουν....ηρεμουν το νου........εσενα ισως σου κανουν καλο τα επιθεματα δεν ξερω........επισης κατι πολυ σημαντικο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ για να εκτονωνεις νευρα και αδρεναλινη
    Δεν έχεις κ άδικο. Ισως δεν έποιρνα μεγάλες δόσεις. Γιατί στην ουσία τα φοβόμουν, όπως φοβάμαι όλους τους εθισμούς. Τώρα ομως όπως είπαμε, αποφασίζω οτι δεν τα χρειάζομαι. Δεν χρειάζεται να ηρεμώ το νου μου με χημικά γιατί εγώ δεν είμαι ο νους μου. Ούτε είμαι οι σκέψεις μου. Στον πυρήνα μου δεν έχω πρόβλημα και δε χρειάζομαι καμία χημεία για να είμαι καλά. Απλά πρέπει να μάθω να είμαι ο πυρήνας μου και αυτό νομίζω ότι θα γίνει με την προσευχή και τις αναπνοές. Και απο σήμερα θα βάζω μια κανονικότητα σ αυτό. θα προσπαθώ κάποιες φορές μέσα στη μέρα να έρχομαι στο κέντρο μου. Βέβαια θέλει χρόνο, εξάσκηση και υπομονή ολο αυτό αλλά θα γίνει. Αυτό αποφάσισα πριν μια εβδομάδα που έκοψα τελείως το εσκιταλοπραμ. Που και που θα βρω ίσως ένα φυτικό χαλαρωτικό ή θα παίρνω λίγο αγχολυτικό όταν πρόκειται να έρθω αντιμέτωπη με κάποιες φοβίες που στο παρελθον μου δημιουργούσαν πανικούς και αυτό για λίγο χρονικό διάστημα γιατί πιστεύω ότι με τη δύναμη του Χριστού θα τις ξεπεράσω και αυτές. Σ ευχαριστώ που θα με βοηθήσεις να ερθω πιο κοντά στο Χριστό...ήδη πιστεύω οτι η επικληση Κύριε υμών Ιησού Χριστέ ελέησων με, με βοηθάει ήδη! θα αγοράσω κ κάποιο απ τα βιβλία που προτείνεις. Τωρα το mail μου πως μπορώ να στο στείλω απο εδώ που θα το δουν δεκάδες άλλοι? Θα φτιάξω ένα καινούργιο κ θα στο στείλω.
    Γυμνάζομαι τακτικά και αυτό κάνει απιστευτο καλο! Να είσαι καλά εσύ και η οικογένειά σου!!

Senior Member
    Το θεμα ειναι να κατανοησεις με τι εχεις να κανεις.....εδω λοιπον το θεμα ειναι ενα, οι ενοχλητικες σκεψεις.....ομως δεν ειναι δικες μας....μα θα μου πεις ποιανου ειναι χαχα.....ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΝΟΥ.....ομως εμεις ειμαστε κατι αλλο περα απο το νου.....δεν χρειαζομαστε τη χημεια παρα μονο αν δουμε οτι δεν μπορουμε.....γιατι η χημεια κανει αυτο που Εγω νομιζω οτι δεν μπορω....αλλα πλεον εχουμε βρει τον τροπο....εστιαζουμε οσες φορες μας δινεται η ευκαιρια στο Ειναι μας.....εκει ειναι η Υπαρξη μας....ετσι ο νους αρχιζει να αντιλαμβανεται οτι δεν εχει πλεον τη δυναμη που του ειχαμε παραχωρησει......αντιλαμβανο μαι οτι δεν τις θελω τις σκεψεις του νου γτ δεν ειμαι εγω αληθινα οπως θαθελα να ειμαι και κανω χιουμορ μαζι τους γιατι εχω κατανοησει το παιχνιδι τους......και αναγνωριζω οτι αυτες θρεφονται απο το φοβο.....ομως χιουμορ και φοβος δεν πανε μαζι....η το ενα θα υπαρχει η το αλλο....ποτε και τα δυο μαζι......ξερω οτι παντα εχω τη βοηθεια του Ιησου Χριστου οταν δεν αντεχω με τις ανθρωπινες δυναμεις να αντιμετωπισω κατι.....ειναι εκει παντα για μενα περιμενοντας να Τον επικαλεστω.....
    Σου στελνω εγω το εμαιλ μου και οποιος αλλος χρειαζεται βοηθεια μου λεει.....το εχω ταξει στον εαυτο μου να βοηθησω οσους περισσοτερους μπορω [email protected]

Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast