Results 46 to 60 of 105
Thread: Θυμός προς τον ψυχοθεραπευτή
-
15-06-2017, 14:11 #46
Εχω θυμωσει με 2 ψυχοθεραπευτες μου! Η πρωτη ηταν με εναν που μου πεταγε υπονοουμενα για το χαρακτηρα μου και για διαφορα που του ελεγα, μου ειχε πει μαλιστα οταν του 'χα πει οτι ενα παιδι το κοροιδευαν για το οτι ειχε πεταχτα αυτια οτι η εμφανιση δεν ειναι τιποτα μπροστα στην αρρωστια μου, δηλαδη οτι η αρρωστια μου αξιζει πολυ περισσοτερο να ειναι αντικειμενο χλευασμου, επισης με υποτιμουσε. Η δευτερη περιπτωση που ηταν πρωτη δηλαδη πρωτα ειχα παει σε αυτην, μου ελεγε οτι δεν με αναλαμβανει και καθε φορα μου εκλεινε επομενο ραντεβου, το εκανε για να με δοκιμασει αλλα μου 'χε σπασει τα νευρα. Και οι δυο θυμωσαν μαζι μου. Ε οχι, ρε φιλε, δεν αξιζουν να πεταμε τα λεφτα μας για να μας νευριαζουν κιολας, καλυτερα να μην παμε καθολου, αν ειναι να μας κανουν χειροτερα.
- 30-07-2017, 23:43 #47
Μπήκα σε αυτό το thread για να πω και γω κάτι που μου τη σπάει τελευταία στην ψυχολόγο μου, αλλά με αυτά που διάβασα παραπάνω μάλλον έχω πέσει σε καλά χέρια. Εμένα με εκνευρίζει όταν πάει να με καθοδηγήσει όσων αφορά τη ζωή μου και τις επιλογές μου. Για να είμαι πιο συγκεκριμένη, έχει μια άρνηση όταν της εξηγώ πως για να κάνω σχέση με κάποιον άνθρωπο δεν με νοιάζει η ηλικία του και πως δεν αποκλείω κάποιον που περνάω πχ 5-6 χρόνια αν έχει μια Α ωριμότητα. Ο ψυχίατρος που πηγαίνω μια στις τόσες για να με εξετάσει να δει αν χρειάζεται κάτι στην αγωγή μου, είναι πολύ σοβαρός αλλά για να με εξετάσει ρωτάει διάφορα πράγματα προσωπικά, πάντα βέβαια με ιατρικό ύφος και η αλήθεια είναι πως ψιλοντρέπομαι. Δεν αισθάνομαι άνετα όπως με την ψυχολόγο που είναι γυναίκα.
31-07-2017, 02:48 #48
Όταν του ειπα θελω να το παλεψω μονη μου και να φερνει τη κουβεντα γυρω απο τα χάπια παλι. Για καθοδηγηση-ψυχοθεραπεια παλι ουτε λογος. Αν συνεχισει να επιμενει, θα αλλαξω. Απλα μιλάω σπανια και μέσω τηλεφωνου μαζι του πλεον.
Γενικα, για παλιοτερους ψυχολογους-ψυχιατρους εχω να πω πολλη ειρωνεια και ενσυναισθηση 0. Ου μπλεξεις με δαυτους. Ειναι ελαχιστοι οι καλοι,προσεξτε!
29-06-2018, 16:38 #49
Γεια σας,
Εγώ μπήκα στην ομάδα γι αυτόν τον λόγο ακριβώς. Γιατί δυσανασχετώ με την θεραπεύτριά μου/ψυχολόγο. Κάνουμε συνεδρίες μέσω skype γιατί είμαι στο εξωτερικό. Κάθε φορά σχεδόν αργεί. Ευτυχώς πάντα κάνουμε 45-55 λεπτά και το εκτιμώ αυτό. Δεν πληρώνω χαμένο χρόνο. Αλλά έχω πάντα καθυστέρηση στο προγραμμά μου. Επίσης από τη μία συνεδρία τη βδομάδα/4 το μήνα, μπορεί να κάνουμε και 2 το μήνα. Όχι πάντα όμως εξαρτάται από την περίοδο. Προσπαθώ να δω το μοτίβο των απουσιών της και αν είναι μια συγκεκριμένη περίοδο το χρόνο. Άλλες φορές το ξέρω ευτυχώς, άλλες περιμένω σαν το βλάκα και από τακτ δεν της στέλνω μήνυμα στο κινητό να δω που είναι. Άλλες φορές είναι συνεπέστατη άλλες χαμένη. Ευτυχώς όταν είχα ανάγκη τη στήρηξή της ήταν σταθερά εκεί και σάββατα βράδυ κλπ και με βοήθησε να ξεπεράσω ένα πρόβλημα. Όμως ακόμη και για το πρόβλημα που αντιμετώπησα με ένα άτομο που ήμουν σε σχέση και τελικά χώρισα πιστεύω πως ευθυνόταν εν μέρει κ αυτή, γιατί εγώ δεν ήθελα να ξεκινήσω τη σχέση μαζί του. Δεν της το έχω εκφράσει ποτέ αλλά θυμάμαι πως όταν της έλεγα στην αρχή της γνωριμίας μου μαζί του ότι κάτι δεν μου κολλάει αυτή ήταν ενθαρρυντική να ξεκινήσω μια σχέση με ηρεμία και πραότητα γιατί δεν είχα γνωρίσει ποτέ αυτό σε περασμένες σχέσης. Καταλαβαίνω την οπτική της και είναι όμορφο ότι βλέπει τα αισιόδοξα στοιχεία που μου προσέφερε αυτή η σχέση, δηλαδή να μάθω να είμαι ήρεμα σε σχέση με κάποιον. Ωστόσο αυτή η σχέση στοίχησε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη σε εμένα (κ ό,τι αυτό συνεπάγεται όταν λέω ανεπιθύμητη) και εμένα αυτό με στενοχωρεί ακόμη. Δεν της έχω εκφράσει αυτό το κατηγορώ γιατί στην τελική θα μου πει "εγώ δεν μπορώ να σου πω τι θα κάνεις, άρα εσύ διάλεξες να είσαι μαζί του και μετά σιγά σιγά μαζί καταλάβαμε ποιος είναι και χώρισες". Ναι δεν μου είπε τι να κάνω αλλά είχα και μια ενθάρρυνση να προχωρήσω με αυτόν που ενστικτωδώς δεν θεωρούσα τον καλύτερο.
Ένα άλλο σημείο που με κάνει να δυσανασχετώ είναι ότι κάποιες φορές νομίζω πως στη συνεδρία λειτουργεί μηχανικά. Ναι μεν με ακούει, ξέρει για τι μιλάω και συμμετέχει στη συζήτηση, μου απαντάει, πιστεύω όμως πως ταυτόχρονα στέλνει μηνύματα στο κινητό. Ειδικά σε μία συνεδρία ήταν στα χαμένα και τα μάτια της άστραφταν λες και δεχόταν μηνύματα πάθους. Δεν μπορούσα να καταλάβω αν φλερτάρει με άλλους ή ανανεώνει τη σχέση με τον άντρα της. Πάντως εκείνη την περίοδο μου έλεγε πως έχει χάσει κιλά και πως όταν ερωτεύεται χάνει βάρος. Περίεργα μου τα έλεγε εκείνο το φεγγάρι. Φυσικά είναι κάτι που δεν μπορώ να αποδείξω ότι δηλαδή επειδή είμαστε μέσω σκάιπ και βλέπω φάτσα όχι χέρια, πάει να πει ότι στέλνει μηνύματα. Επίσης με ξέρει σαν χαρακτήρα και ότι έχω υπομονή άρα δεν ξέρω αν το εκμεταλλεύεται λίγο για να αργεί, να στέλνει κανέναν μνμ κλπ. Εξάλλου είμαι από τους νορμάλ πελάτες χωρίς πολλά προβλήματα να λύσω. Πιο πολύ είμαι στη συνεδρία για αυτογνωσία.
Επειδή βασικός στόχος της ψυχοθεραπείας για εμένα είναι να καταλάβω καλύτερα τον εαυτό μου και να ψυχολογώ τους άλλους, συνεχίζω μαζί της γιατί στη θεωρία προσωπικότητας και στην ανάλυση προφίλ προσώπων είναι πολύ καλή. Επίσης τη θεωρώ έντιμη και με καλές τιμές. Είναι εχέμυθη και όχι επικριτική. Έχει ενσυναίσθηση, είναι αποτελεσματική, θέτουμε στόχους. Με έχει βοηθήσει να αυξήσω αρκετά την αυτοπεποίθησή μου στο άλλο φύλο (όπου υστερούσα) αλλά και να καταλαβαίνω συμπεριφορές άλλων ώστε να λύνω πιο εύκολα προβλήματα μαζί τους. Στην ουσία της δουλειάς της με καλύπτει 95%. Στα περιφεριακά μου τη χαλάει, αν και δεν της το έχω πει ποτέ. Έπειτα λέω στον εαυτό μου, άντε και κόβεις μαζί της, επειδή ο στόχος είναι ο αυτοπροσδιορισμός με όποιον άλλον και να ξεκινήσω πάει ξανά-μανά από την αρχή η ανάλυση και πρέπει να χτίσω ό,τι έχω δημιουργήσει με αυτή. Οι δικές σας σκέψεις/απόψεις ποιές είναι? Ευχαριστώ
30-06-2018, 05:55 #50
Μπαα , ειναι ευγνεστατος .......
04-07-2018, 20:14 #51
Πολλές φορές έχω νιώσει εκνευρισμό, χωρίς να δείχνω τη δυσαρέσκειά μου, δυστυχώς.
Μερικά περιστατικά:
1) Εκνευριστικό ήταν ότι η ψυχοθεραπεύτρια είχε συγκρίνει την εσωστρέφεια μου με την αναπηρία/παραπληγία που έχει ένα ΑΜΕΑ. Μου είχε πει: "Πολλοί άνθρωποι είναι σε αναπηρικό καροτσάκι και συνεχίζουν τη ζωή τους παρά την αναπηρία τους. Σπουδάζουν, ψωνίζουν, χρησιμοποιούν αεροπλάνο. Έτσι και εσύ, ζήσε μαζί με την αναπηρία σου".
2) Πολλά άγχη και φοβίες που έχω σαν άνθρωπος τα βάφτιζε παράνοια. Είναι παράνοια να μην είσαι καλόπιστος απέναντι στον κάθε φιδέμπορα και να μη ψαρώνεις στα ψεύτικα χαμόγελα, στις μεγαλοστομίες, στις κολακείες και στον πομπώδη τρόπο που εκφράζουν τα μηνύματά τους διάφοροι;
3) Mind games και το σκωτσέζικο ντους. Δε μπορεί τώρα να είμαι ένα ευγενικό παιδί με ωραίο τρόπο σκέψης για ένα άτομο και μετά από πέντε λεπτά το ίδιο άτομο να λέει ότι το μυαλό μου είναι ένας τεράστιος ΧΥΤΑ.
4) Εσκεμμένες αναμονές που ξεπερνούσαν το ένα τέταρτο, ενώ μέσα δεν υπήρχε κανείς. Γιατί; Για να δημιουργηθεί εκνευρισμός και ξεσπάσματα θυμού με το ζόρι. Σήκωνε τον τόνο της φωνής και άρχιζε τις υστερίες.
5) Μηδενιστική και απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στις απόψεις μου και σε μένα. Π.χ.: "Καλύτερα να έχεις λίγους, καλούς και ποιοτικούς φίλους, παρά να έχεις πολλούς και κακούς". Απάντηση: "Άσε με μένα τις φιλοσοφικές αρλούμπες. Γλείφε και υποκρίσου ότι όλοι είναι μια χαρά παιδιά μπας και φιλοτιμηθεί κανένας κακομοίρης να σε κάνει παρέα. Α, και οργανώσου σε κανένα κόμμα..."
6) Τι άλλο; "Μη ξεκινήσεις δουλειά. Είσαι ακατάλληλος. Είσαι ψυχικά αδύναμος. Ούτε φυλλάδια δε μπορείς να μοιράσεις, φυγόπονε. Α, έχεις πάρει κιλά..."
7) "Να σου πω το μέλλον σου, κι ας μην είμαι χαρτορίχτρα; Θα μπαινοβγαίνεις στα ψυχιατρεία, θα χαπακώνεσαι και θα τρως φαγάκι από τη μαμά σου μέχρι να γεράσεις"...
8) "Εγώ είμαι το αφεντικό εδώ μέσα και εσύ θα είσαι για πάντα υποδεέστερος"
9) Έβριζε με ονοματεπώνυμα συναδέλφους της (μεγάλα ονόματα). "Ο Χ είναι ένα εγωιστικό και κομπλεξικό κουμάσι. Ήμασταν μαζί σε ένα ερευνητικό project και ήθελε το όνομά του να είναι πρώτο. Άσε που επειδή είναι καραγκιόζης και πέφτουλας καμία γυναίκα δε πατάει στο γραφείο του και βγάζει κάτι θολοκουλτουριάρικα βιβλία, μπας και πει στο τέλος του μήνα στη σύζυγό του: Να, είδες, αυτό το μήνα έβγαλα πιο πολλά από σένα"... Για άλλον συνάδελφό της: "Ο Υ δε δίνει αντιψυχωτικά στους ασθενείς του, τους κάνει εξορκισμό!".
Αρκετούς μήνες την άντεξα και είπα να την κάνω με ελαφρά...Κάνε την αδυναμία σου, ΔΥΝΑΜΗ.
04-07-2018, 20:58 #52
Καλά ρε σεις αυτούς δεν τους ελέγχει κανένας; Τι σκατά "γιατροί" είναι; Μου φαίνεται ο κάθε πικραμένος πάει και βαφτίζεται επιστήμονας στον συγκεκριμένο κλάδο.
05-07-2018, 11:28 #53
δυστυχως, ΚΑΝΕΙΣ. ουτε την ψυχικη τους ισορροπια ελεγχει κανεις, ουτε τις μεθοδους τους, ουτε υποχρεωτικη εποπτεια εχουν. πολλοι στο επαγγελμα αυτο εχουν περισσοτερα προβληματα απο τους πελατες τους και απωθημενα που πετανε πανω τους. διαβασα το μνμ του ποσιτιβ και μου σηκωθηκε η τριχα.
και εννοειται, πως δεν ειναι γιατροι. ουτε καν...
οι σωστοι επαγγελματιες του κλαδου τους πρεπει να κινηθουν για να γινουν ελεγχοι και υποχρεωτικες εποπτειες.
05-07-2018, 17:55 #54
Καλά positive εσύ έπεσες σε τρελό τσαρλατάνο! Κρίμα, εύχομαι να βρεις ένα πολύ καλύτερο άτομο για να δουλέψετε μαζί.
Επίσης Αργύρη και Remedy, θα ήθελα να αναφέρω ότι υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά μεταξύ ψυχολόγου και ψυχιάτρου. Ο μεν έχει σπουδάσει ψυχολογία ο δε ιατρική και έπειτα έχει κάνει ειδίκευση στην ψυχιατρική. Στην Ελλάδα όμως και οι δύο είναι επαγγελματίες ψυχικής υγείας και μπορούν να δεχτούν θεραπευόμενους και να δουλέψουν μαζί τους. Δεν είναι όλοι οι ψυχοθεραπευτές γιατροί, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Επίσης οι ψυχολόγοι δεν μπορούν να συνταγογραφήσουν φάρμακα, δεν έχουν καμία ιατρική ιδιότητα. Τέλος ο ψυχιάτρος ως γιατρός απλά θα κάνει διάγνωση και θα δώσει φάρμακα μάλλον, διότι συνήθως σε αυτόν απευθύνονται βαριά περιστατικά. Οπότε οι ψυχολόγοι είναι τελείως θεωρητικοί και ουδέν έλεγχο θα έχουν για τη δική τους ψυχική υγεία. Συνήθως αν είχα κάποια προβλήματα σοβαρά θα είχαν εμφανιστεί κατά τη φοίτησή τους και τις πρακτικές στο πανεπιστήμιο ώστε να ληφθούν μέτρα για την περίπτωσή τους.
05-07-2018, 17:58 #55WhyAlwaysMe?GuestΌχι.
Μέχρι τώρα όχι.
05-07-2018, 18:11 #56
05-07-2018, 18:21 #57
05-07-2018, 18:26 #58
Ναι , ναι , συμφωνω , εγω πριν φυγω θα του ζηταγα ετσι για να τον πρασβαλλω να δω το πτυχιο του ........λεγοντας οτι δεν το πιστευω οτι εχει τετοιο .....ασε που μπορει ο καθε παλαβος να γινει ψυχολογος , τελειωνοντας μια απλη σχολη , εχω δυο γνωστες , η μια χρειαζεταθι ψυχιτρο , αντι να ειναι η ιδια , και η αλλη ειναι κοκκαινομανης ( γνωστη τοις πασι ) ......δεν τα ελεγχει κανεις αυτα
05-07-2018, 18:28 #59
05-07-2018, 18:28 #60