Results 301 to 315 of 415
-
26-09-2018, 02:22 #301
Βλεπω εχει πεσει πολυ ξυλο ............ εμενα δεν με αγγιξαν ποτέ .......
- 26-09-2018, 08:50 #302
26-09-2018, 09:35 #303
26-09-2018, 09:49 #304
Ναι , τυχερος ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ , μεγαλωσα σε μια εποχη οχι και πολυ διαφορετικη απ την δικη σου , ξερω βεβαια οτι εισαι μικροτερη , εγω ειμαι του 1961 , και η αδελφη μου που ειχε την ιδια τυχη ειναι του 1963 , εσυ για σε ποια εποχη αναφερεσαι ? βεβαια μεγαλωσα στην Γενευη , που υπαρχει πολυ διαφορετικη παιδεια , δεν νοειται εκει να δερνει γονιος το παιδι του .....το 1970 γυρισαμε .....αφου ειχα μαθει σενα δημοσιο Ελβετικο σχολειο , που ησαν πολιτισμενοι οι δασκαλοι , βρεθηκα εδω , και γυρναγα σπιτι και εκλαιγα για τον αποτομο τροπο που μιλαγε ( η εβριζε ) η ' δασκαλα ' ( αφου ειχα μαθει αλλιως ) μεχρι που πηγε ο πατερας μου και εβαλε τα πραματα στην θεση τους με τον αγριο τροπο ........σκατα παιδεια εχουμε δω .........η μαλλον καθολου παιδεια ......και πηγαινα εδω σε ιδιωτικο .....
26-09-2018, 10:23 #305
Εγώ γεννήθηκα τον Οκτώβριο του 1968, ίδιας γενιάς είμαστε. Τότε, έδερναν και οι δάσκαλοι στα σχολεία. Αυτό ήξεραν, αυτό έκαναν.
Είχα έναν δάσκαλο πολύ αυστηρό στο δημοτικό, που έδερνε, όμως είχε και πραγματικό ενδιαφέρον για τα παιδιά. Θυμάμαι που ενδιαφερόταν για κάθε παιδί ξεχωριστά, την επιμονή του να μάθουμε, τον ενθουσιασμό του που μας έκανε τα τραγούδια, την γυμναστική και διάφορα θέματα που μας έβαζε για συζήτηση τις τελεταίες ώρες των μαθημάτων της ημέρας.
Το ένιωθες όμως αυτό το πραγματικό ενδιαφέρον. Μιλούσε συνέχεια με τους γονείς και ανέφερε όλα τα θέματα των παιδιών. Ακόμη και μέχρι το τέλος της ζωής του θυμόταν όλους τους μαθητές του έναν έναν και ρωτούσε και μάθαινε νέα τους, τί έκανε ο καθένας στη ζωή του. Ήταν γείτονάς μου γι αυτό το ξέρω.
Τα παιδιά αισθάνονται όταν κάποιος ενδιαφέρεται και τα αγαπάει. Να φανταστείς, το πιο όμορφο όνειρο που έχω δει στην ζωή μου ήταν όταν είδα πως με κρατούσε από το χέρι και περπατούσαμε μαζί σε ένα τοπίο μαγευτικό, ένα δάσος το φθινόπωρο με τα φύλλα των δέντρων να χρυσίζουν και να περπατάμε πάνω στα χρυσοκόκκινα φύλλα. Αλλά όμως ο άνθρωπος αυτός έτσι είχε μάθει οτι είναι η διαπαιδαγώγηση. Ήταν και από την Ήπειρο και είχε μεγαλώσει σκληρά. Σ αυτόν οφείλω την καλή ορθογραφία μου και τις γερές βάσεις στα μαθηματικά που με βοήθησαν πολύ, αργότερα, στο γυμνάσιο. Όλα σχεδόν τα παιδιά που πέρασαν απ αυτόν τον δάσκαλο έκαναν σπουδές στο πανεπιστήμιο και νομίζω οτι αυτό δεν είναι τυχαίο.
Η δική σου πάντως περίπτωση μου θυμίζει την περίπτωση του άντρα μου, όταν γύρισαν οικογενειακώς από την Αυστραλία που ήταν οκτώ ετών και έπεσε σε έναν πολύ αυστηρό δάσκαλο σε χωριό και επειδή ο άντρας μου δεν ήξερε καν τα ελληνικά (στην οικογένειά του μιλούσαν μόνο αγγλικά) τον έδερνε συνέχεια. Ήταν μιά πάρα πολύ τραυματική εμπειρία στην παιδική του ηλικία.
Είναι πολύ καλό που σήμερα οι γονείς και οι δάσκαλοι δεν δέρνουν τα παιδιά.
27-09-2018, 01:34 #306
Ετσι ειναι μαγκαιβερ, απο γονεις ουτε εγω εφαγα ξυλο εκτος απο κατι μπάτσες που λεμε της μανας, αλλα αυτες μονο σε μαλακιες που καναμε με τον αδερφο μου, που το αναγνωρίζεις και λες οκ φθηνά τη γλίτωσα.
Στο δημοτικό ειχα μια δασκάλα που έδερνε ασχημα, χαστούκια και τετοια. Δε τη πηγαινα καθολου και διάβαζα με το ζόρι. Στη Πέμπτη ηρθε για μια χρονια ενας αλλος δάσκαλος, ανθρωπος! Η μονη χρονια που διάβαζα και πρόσεχα με ορεξη.
27-09-2018, 03:27 #307
Δερναν τοτε οι γονεις στα σχολεια ? δεν μουτυχε ποτε , απλα ηταν αυστηροι ..........και ενιοτε κακοτροποι .....αντε νατρωγες μια χαρακια στην παλαμη , οχι παραπανω ...... παντως τοτε μαθαινες γραμματα στα σχολεια ........δεν ξερω βεβαια στην επαρχια τι γινοταν ......
ουτε πηγαινα σε ακριβα σχολεια ......... σε .σχολεια της σειρας πηγαινα ..................
to μονο ενοχλητικο ηταν αυτη η μανια με τα κοντα μαλλια , καποτε μας μαζεψαν να μας πανε για κουρεμα !! ε , δεν πηγαινα με τιποτα , ημουν και πεισμων , οποτε φωναξα τον πατερα μου και φυσικα δεν πηγα για κουρεμα .......... οι γονεις ειχαν τον πρωτο λογο , τοτε ......Last edited by Macgyver; 27-09-2018 at 04:07.
27-09-2018, 03:40 #308
27-09-2018, 07:55 #309
Ολοι μας βαραγαν οταν ημασταν παιδια. Γονεις, δασκαλοι, μαστορες, περαστικοι στο δρομο...
27-09-2018, 21:23 #310
Ναι , και τους γονεις τους βαραγαν οι αλλοι γονεις , τους δασκαλους οι αλλοι δασκαλοι , οι περαστικοι τους αλλους περαστικους , και τα παιδια βαραγαν τα αλλα παιδια ............... για μαστορους δεν γνωριζω .....
ξερω ομως για τους ζαχαροπλαστες που πλακωνονται με τους εργολαβους .......... δεν ξερω αν αναφερεται η ιστορια στα γλυκα η σε πραματικους εργολαβους ........η και τα δυο .....Last edited by Macgyver; 28-09-2018 at 18:07.
02-10-2018, 23:51 #311
Η πιο σωστή τοποθέτηση!
Εχω φάει πολύ ξύλο απο τη μάνα μου μικρή (μέχρι την ηλικία των 12), για λεκτική βια δε και εξαναγκασμούς δεν το συζητώ καν, μπορεί και μέχρι τα 40 μου, που πλέον άρχισα να αντιστέκομαι και να βγάζω γλώσσα κι εγώ.
Πίστεψέ με, τώρα είμαι 52 και ακόμα και τώρα σφίγγεται η καρδιά μου και με πιάνει το παράπονο, όποτε θυμηθώ την κάθε φορά που έτρωγα ξύλο... Αδικο τις 99% φορές, μόνο και μονο επειδή είχε τα νεύρα της και δεν μπορούσε αλλιώς να διαχειριστεί την κατάσταση.
Και πάντα αναρωτιέμαι: Ποσο μεγάλο κακο μπορεί να κάνει ένα παιδί των 4-5-10 χρονών, για να αξίζει τέτοια τιμωρία;;;;
Απωθημένα λοιπόν, και ψυχικά τραύματα για όλη την υπόλοιπη ζωή...
17-10-2018, 20:08 #312
Φίλε δεν αξίζει να θυμάσαι
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
18-10-2018, 05:41 #313
Εννοείται με διέπραξαν χυδαία βία για τους πιο αδικαιολόγητα πανηλίθιους και τους πιο απέραντα παράλογους "λόγους" όπως για παράδειγμα όταν έσπαγα μια χιονόσφαιρα που μπορούσε η "μάνα" μου να άνετα αγοράσει καινούργια, αλλά με παθολογικά περιτριγύριζε creepily μέσα στην butthurtιά της που ζοριζότανε γύρω απο το τραπέζι μέχρι να με κλέψει να με διαπράξει βία. Σε ένα άλλο συμβάν εγώ σαν μικρό παιδί ζήτησα κάτι που τότε δεν γινόταν να μην ειρηνικά απαντηθώ για αυτό και μου διέπραξε χυδαία βία δηλαδή με διέπραξε κλωτσιά στην κωλοτρυπίδα μου και μακροχρόνια πονούσε. Σε ένα άλλο περιστατικό ο αδελφός μου με χαζά ζήτησε να τον κουρέψω και εγώ επειδή δεν είχα ενήλικα κρίση το έκανα για τον χαβαλέ με αποτέλεσμα να με βρει ο θηλυκός γονιός μου μέχρι κάτω την αυλή ώστε να με διαπράξει χυδαία διαταραγμένη βία. Το οτι είναι κλινικά παρανοϊκοί μέσα στην παράνοια τους δεν σταμάτησε εκεί.
Η πιο χυδαιότατη βία όμως είναι η λεκτική βία που διεστραμμένα διαπράχτηκε σε εμένα διότι είχα υψηλούς μουσικούς στόχους που δεν ανακάλυψα και δεν εκπλήρωσα εστερνίζοντας απο νωρίς επειδή ο αρσενικός διεστραμμένος γονιός μου έπασχε απο μια διαταραχή που είχε που ήταν να κοιμάται απο τις 2μμ μέχρι της 9μμ διότι είχε εμμονή να μην σώφρων αποκτήσει μια μη-παράλογη και μη-αναποτελεσματική δουλειά καταντώντας να δουλεύει απο της 9μμ μέχρι αργά τη νύκτα δηλαδή της 5πμ ή 4:30πμ αυτός αφυπνίζοντας ξανά 9πμ για να ξαναδουλέψει σε ρυθμό "rinse, again, repeat". Αν χτυπούσαμε ντραμς που τα είχα λατρεία μας ξεσπούσε με άγριες κραυγές και γαβγίσματα που μόνο άνθρωπο δεν θυμίζουν αφού διαλεκτικός και λογικός δεν είναι καθόλου και πρόσφατα ανακάλυψα πως αυτός ο "άνθρωπος" είναι έτοιμος δολοφόνος συναισθηματικός και ψυχικά ασταθής που δεν κάνει καν για πατέρας μου. Αλήθεια εννοείται πως η ανθυγιεινή μανία τους ως προς το πρόσωπο μου και το αχαλίνωτο μίσος τους που γίνεται πιο πεινασμένο, πιο θυμωμένο και πιο μεγάλο μέρα με τη μέρα δεν με εκπλήττει όντως. Δεν έχω κάτι με αυτά τα άτομα... περιφρονώ το γενετικό υλικό τους που κακώς εμπεριέχεται μέσα μου. Και δεν είναι οι χειρότεροι στην δυόροφη πολυκατοικία που "ζούσα". Και αυτά είναι ένα μικρό κομμάτι απο τα χειρότερα... ο "πατέρας" μου κλινικά πάσχιζε να με πνίξει μια φορά γιατί στην πραγματικότητα δεν κρατήθηκα και όντως του την είπα.
Δεν είσαι μόνο, παιδί, είμαι περισσότερο χρόνο γύρω και έχω και την δικό μου μερίδιο μπελάδων.
20-10-2018, 04:52 #314
Για ναμαι ειλικρινης , απ οτι θυμαμα , μια φορα με εδειραν οι γονεις μου πιτσιρικας , αρχισαν να με δερνουν 15 Νοεμβριου 1970 και σταματησαν την ανοιξη του 1971
20-10-2018, 08:24 #315
Εμένα ποτέ