Results 16 to 30 of 37
-
26-09-2018, 15:03 #16
- 16-11-2018, 22:11 #17
Φιλε REDODIN7 τι ηταν αυτα που εβλεπες η νομιζες οτι εβλεπες? Γιατι με απασχολειπολυ το θεμα
20-11-2018, 04:03 #18MrgilleasGuestMπορεις να παθεις ψυχωση απο το αγχος.Περα απο την κληρονομικοτητα για σχιζοφρενεια που εχω λογω καποιων συγγενων στο σοι μου με την ιδια παθηση με μενα.Ξεκινησα στα 18 μου χρονια με γενικευμενη αγχωδης διαταραχη και απο το πολυ αγχος εμφανισα δερματικο προβλημα που οφειλεται σε αγχος και στα 20 και κατι επαθα βαρυ ψυχωτικο επεισοδιο και χρειαστηκα νοσηλεια σε ψυχιατρικη κλινικη λογω του οτι ημουν εκτος εαυτου δεν τον ελεγχα τον εαυτο μου και επειδη παλευα να αυτοκτονησω και με κρατουσε με χιλια ζορια η μανα μου αλλα απο την πολυ ενταση εσπασα το ρολοι μου.Μια γιατρος που με εβλεπε πριν καποιο καιρο απεδωσε οτι θα το παθαινα ουτως ή αλλως την ψυχωση εννοω και οτι ολο αυτο το αγχος ηταν εξαιτιας προδρομων συμπτωματων μετα στη συζητηση που ειχαμε υποστηριξε οτι η σχιζοφρενεια δεν ειναι κληρονομικη κατι που το θεωρω λαθος και την απεδωσε σε μεταλλαξη γονιδιων οσοι παθαινουν ψυχωση οποτε δεν την πιστεψα ιδιατερα.Το θεμα ειναι οτι οταν ξεκινησε η γενικευμενη αγχωδης διαταραχη λογω δυσκολων καταστασεων στην παιδικη και εφηβικη ηλικια αλλα και λογω οτι εφευγα απο την πολη μου για να σπουδασω σε αλλη πολη δεν ειχα κανενα ψυχωτικο συμπτωμα παρα μοναχα τα κλασικα σημαδια της αγχωδης διαταραχης οπως τσιμπηματα στην καρδια,μουδιασμα στο χερι, αναγκη να ξεφυσαω συνεχεια,τρεμουλο στο κεφαλι και εκανα συνεχεια κρακ στο σβερκο για να μειωθει εστω ελαχιστα το στρες,ακαθησια.και τα ειχα για πολυ καιρο χωρις να ακολουθω θεραπεια με αντικαταθλιπτικα που μειωνουν το στρες και δεν προκαλουν εξαρτηση.και για2,5 χρονια ημουν ετσι μεχρι που παρανοησα τελειως
23-11-2018, 01:38 #19
Μου έχει μείνει από τίς ιστορίες πού λέγαμε μικρή ότι τό βράδυ στον καθρέπτη βγαίνει ο διάολος , δεν τόν έχω δεί αλλά όταν δεν έπαιρνα τα φάρμακα ποτέ δεν κοίταγα από φόβο μην τόν δώ, είχα τρομερό άγχος οπότε δεν πήγαινα βράδυ στην τουαλέτα τράβαγα τα μαλλιά έκανα την ανάγκη μου όπως όπως πολλές φορές δεν πήγαινα καν καί τά έκανα σε πάπια ενώ όταν έκανα μπάνιο οπότε έκλεινα τα μάτια για νά λούσιμο τό κεφάλι είχα πάλι άγχος καί τραγούδαγα μέχρι να τελειώσω
25-11-2018, 16:49 #20
Θελω να σε ρωτησω (αν θες μου λες) τι δυσκολιες περασες στην παιδικη σου ηλικια? Σε ρωταω γιατι μπορει να μην ηταν οντως κατι τοσο σοβαρο και λογω του οτι εισαι ευαλωτος στο αγχος να το διερμηνευες λαθος ή απλα μπορει να ησουν πολυ ευαισθητος σε καποια πραγματα. Ειναι η οπτικη γωνια που τα βλεπεις θεωρω. Εγω απο την αλλη δεν μπορω να πω πως περασα δυσκολα παιδικα χρονια, και τις παρεες μου ειχα και οτι ηθελα το ειχα. Οι γονεις μου ειναι χωρισμενοι, μεγαλωσα με την μανα μου και με τον πατερα μου εχω καλες σχεσεις (αν και ειχαν γινει μερικα θεματακια που δεν με επηρεασαν). Εγω εχω ΙΨΔ και ΓΑΔ. Απο οτι ξερω δεν υπαρχει καποιος συγγενεις μου με καποια ψυχωτικη διαταραχη. Απο την αλλη ομως επειδη ειμαστε πολυ μεγαλη οικογενεια μπορει να και υπαρχει καποιος που απλα να μην το ξερω. Τωρα δεν ξερω μεχρι ποιο βαθμο συγγενειας επηρεαζει η κληρονομικοτητα. Δεν παιρνω καποια φαρμακευτικη αγωγη, αν και η γιατρος μου μου ειπε οτι μπορουμε να προσθεσουμε μια αγωγουλα που το σκεφτομαι. Απο την αλλη ομως βλεπω σε μενα συμπτωματα ψυχωσης. Ειχα ακουσει 3 φορες σε (σπαστες μερες) ηχους οπου εμοιζαν σαν να ηταν σωματικοι ηχοι πχ ρεψιμο γουργουρισμα κοιλιας και τετοια και τα βιωνα σε εξωτερικο περιβαλλον ουτε μεσα στο κεφαλι μου η κατι τετοιο. Το ανεφερα στην γιατρο και μου ειπε οτι ειναι ατυπες ψευδαισθησεις η αλλιως ψευδαισθητωσεις οπου λογω του εντονου αγχους μου για ψυχωση της βιωσα η απλα ηταν παρερμηνεια καποιου ηχου. Απο τοτε δεν εχω ξανακουσει κατι παρομοιο. Τωρα εχει ξεκινησει με την μορφη οπτικης ψευδαισθησεις. Για το μονο που εμαι σιγουρος ειναι οτι καθως εσκυψα για να δεσω τα παπουτσια μου ειδα μια μπλε λαμψη στο παπουτσι μου, σαν αυτες που οταν τριβουμε τα ματια μας βλεπουμε κατι σαν μπαλες χρωματιστες σε τετοια μορφη. Ακομα με την ακρη του ματιου μου νμιζω οτι κουνιουνται τα ατικειμενα και βλεπω κατι σαν λαμψεις νομιζω. Αυτο που ηθελα να σε ρωτησω ειναι το τι βιωνες οταν επαθες το ψυχωτικο επεισοδιο?
25-11-2018, 16:53 #21
01-12-2018, 03:34 #22MrgilleasGuestναι υπαρχουν και χειροτερα απο αυτα που περασα οπως βιασμος και πολεμος.Ημουν εσωστρεφης και ξεσπαγαν ολοι πανω μου και συνομιληκοι αλλα και μεγαλυτεροι.σχεδον καθε ημερα απο τα 7 μου χρονια μεχρι τα 17 ειδικα 14 ετων εως 16 ετων αρκετα πολυ ετρωγα ξυλο απο τους συμμαθητες μου και ραμματα εχω κανει και τσαντα μου εχουν σκισει,κιμωλιες μου πεταγαν και με γραφαν και ηταν παρα πολλοι που μου φεροντουσαν λεκτικα,σωματικα και ψυχολογικα ασχημα.τα κραταγα μεσα μου και δεν εκτονωνα για χρονια την οργη μου ουτε ξεσπαγα καπου ακομα και στο σπιτι ημουν ησυχος.Αλλα πες αυτα ηταν παιδια αλλα ακομα και οι μεγαλοι μου φερθηκαν με το χειροτερο τροπο και ας ημουν τοτε ανηλικος,σε πολεμικες τεχνες που πηγαινα στα 14 η δασκαλα με μειωνε μπροστα στους αλλους και με ελεγε αχρηστο και ο δασκαλος μου τραβαγε το αυτι και με βαζε νακοιταω τον τοιχο αντι να κανω προπονηση ακομα και η μανα μου στεναχωριοταν που μου φεροντουσαν ετσι και που το ειδε μονη της.οταν ημουν μαθητης δημοτικου ειχα φαει και χαστουκι απο γυμναστρια αλλα και αλλος δασκαλος μου ειχε πεταξει τα πραγματα στα σκουπιδια γενικα απο 5 εως 18 ετων ολοι μου φεροντουσαν ασχημα περα απο το απειρο ξυλο που ειχα φαει απο συμμαθητες μου με ραματα σχισμενο μπουφαν ,τσαντα σφαλιαρες κτλ.ηταν και μεγαλοι που μου φεροντουσαν ασχημα.οταν ημουν 14 ετων ενας γερος γνωστος του πατερα μου με ειδε στο δρομο που γυρναγα απο το σχολειο και ηθελε διακαως να μου δειξει κατι γατες που ειχε πηγα στο σπιτι του κα αρχισε να με χουφτωνει στον κωλο και να με πιανει αο τη μεση λες και ειμαι καμια κοπελα και σηκωθηκα και εφυγα γρηγορα.στα 14 παλι σε ενα μαθημα στο γυμνασιο εκανε φασαρια ολη η ταξη και μιλησα ελαχιστα στο διπλανο μου και του απαντησα σε αυτο που ελεγε και η καθηγητρια με τραβηξε απο το σαγονι και μου εδωσε ημερησια αποβολη που ημουν απο τους πιο ησυχους.γενικα περασα πολυ ασχημα μου ειχα κοψει μαλιαμε ψαλιδι μου ειχα κολλησει τσιχλα στα μαλλια μου και δε εβγαινε παρα πολλα περασα κυριως bullying απο συμμαθητες και κακομεταχειριση απο μεγαλυτερους και τα κραταγα ολα μεσα μου και το θυμο μου δεν το ξεσπαγα πουθενα ουτε καν στο σπιτι και στα 18 απο το συσωρευμενο αγχος απο την κακοποιηση,την μετακινηση σε αλλη πολη για να σπουδασω αρχισα να εχω εντονο αγχος χωρις καποιο ψυχωτικο συμπτωμα και ειχα διαγνωστει με γενικευμενη αγχωδης διαταραχη και μετα απο 2,5 χρονια επαθα ψυχωτικο επεισοδιο
01-12-2018, 03:58 #23MrgilleasGuestσου συνεχιζω το τι βιωσα οταν επαθα ψυχωτικο επεισοδιο.ημουν 20μισο στην ηλικια ειχα 5 ημερες ολοκληρες να κοιμηθω δεν ειχα κλεισει ματι ουτε μια ωρα αν και επεφτα για υπνο δεν μπορουσα να κοιμηθω και την πεμπτη μερα που ημουν αυπνος και ενω επαιρνα για τριτη μερα αντιψυχωτικο to seroquel ειχα παει σε ψυχιατρο και ειχε διαγνωσει παραληρημα και μου εδωσε το συγκγκριμενο αντιψυχωτικο την τριτη μερα που το ειχα παρει και 5η απο την συνεχομενη αυπνια ξυπναω παω υπολογιστη βλεπω μια ειδηση ηταν 2009 καλοκαιρι και εβλεπα αυτη την ειδηση οτι στην κινα γινονται 13 εκατομμυρια εκτρωσεις και ξαφνικα εκει που εβλεπα την ειδηση αρχισα να εχω ταραχη και να ερχονται γρηγορες σκεψεις χωρις να μπορω να τις ελεγξω δεκαδες σκεψεις και μου ερχονται σκεψεις απο το παρελθον οτι επειδη μου φεροντουσαν ασχημα οι υπολοιποι ανθρωποι το αξιζα που μου φεροντουσαν για ειμαι πολυ κακος ειμαι ο Αντιχριστος και γι αυτο αξιζα να περναω αυτα που περασα και επειδη διαβασα 13 εκκατομυρια εκτρωσεις στην κινα το συνδυασα τον αριθμο 13 με το οτι το 2013 θα γινει το τελος του κοσμου και αυτος που θα ειναι υπεθυνος θα ειμαι εγω ξαφνικα ακουγα ασθενοφορα να περνανε κατω απο το σπιτι μου και θεωρησα ενας φιλος μου αυτοκτονησε επειδη εμαθε οτ ειμαι ο αντιχριστος και εβλεπα μπροστα στα ματια μου σαν σε βιντεο αυτα που σκεφτομουν εχανα το οπτικο πεδιο μπροστα μου και εβλεπα τις σκεψεις μου παω στην μανα μου της λεω δεν ειμαι καλα κανε κατι σε παρακαλω μετα αρχισα να μπαινω πιο βαθια στην ψυχωση και να μην καταλαβαινω οτι εχω ψυχολογικο προβλημα,αρχισαν να ερχονται εντονες αυτοκτονικες σκεψεις πηγαινα στο μπαλκονι και κοιταγα κατω για να πεσω αλλα θυμηθηκα που μου ειχε πει παλια η μανα μου οτιμε την αυτοκτονια πας στην κολαση και δεν ηθελα με τιποτα να παω στην κολαση και ας ενιωθα οτι ειμαι ο αντιχριστος.Η μανα μου παιρνει τηλεφωνο τον ψυχιατρο που μου ειχε δωσει ta seroquel και της λεει να μου δωσει διπλη δοση.μου λεει η μανα μου παρε αυτα εγω δεν ηθελα να τα παρω γιατι νομιζα οτι η μανα μου ηθελε να με κομισει για να με σκοτωσει μου λεει υστερα η μανα μου κανε μπανιο και θολωνουν ολα μπροστα μου και βλεπω σαν σε βιντεο οτι εκανα μπανιο και επαιρνε η μανα μου ενα κουζινομαχαιρ και με εσφαζε το ειδα μπροστα μου αυτο.της λεω δεν κανω μπανιο παιρνω ενα μεγαλο σταυρο αρχισα να ωριομαι και να λεω οτι ολες οι ιεροδουλες εινα στην τηλεοραση και μιλανε δημοσιογραφικα για μενα.με παιρνει η μανα μου και με παει νοσοκομειο αρχισα να βγαινω απο το αυτοκινητο και της λεω μανα θα πεσω στα αμαξια με κραταει η μανα μου για να μη φυγω σπαω το ρολοι μου της λεω ενταξει δεν θα πεσω και βγαινω εξω με ενα μεγαλο σταυρο και αρχιζω να ουρλιαζω δυνατα μετανοειτε ερχεται ο φυλακας εκει και μου λεει τι θελεις του λεω μη πιεζεστε για μενα ειμα κακος.τεσπα ερχεται ο θειος μου γιατι δεν μπορουν να με κανουν καλα και με πανε σε αλλο ψυχιατρειο που εφημερευε εγω φανταζομουν το θειο μου οτι ειναι ο Θεος εκλαιγα ολη την ωρα σε μιση ωρα διαδρομη εφτασα στο ψυχιατρικο αρχισε να τρεμει το χερι μου με το σταυρο που κρατουσα για να με συγχωρεσει ο Θεος και να μη παω στην κολαση και μπηκα σε ψυχιατρειο εμεινα 14 ημερες και απο τοτε μεχρι τωρα εχουν περασει 9 χρονια δεν εχω ξαναμπει
01-12-2018, 04:07 #24MrgilleasGuestμε λιγα λογια οταν βιωνα το ψυχωτικο επεισοδιο βιωνα ταραχη, εντονο αγχος εβγαζα μεχρι και αφρους απο το στομα οταν ουρλιαζα και μου εφερε νερο ο φυλακας.υπερβολικο φοβο οτι αν μενω σταθερος στο ιδιο σημειο θα με σκοτωσει η μαφια και η κυβερνηση που συνεργαζεται μαζι της και εβλεπα σαν σε βιντεο το τελος μου οτι με καρφωναν με ενα μαχαιρι στο κεφαλι, υπερβολικη στεναχωρια εκλαιγα συνεχεια και ηθελα να αυτοκτονησω.Γενικα ηταν μια κολαση να μην τυχει ουτε στο χειροτερο εχθρο να χανεις την ταυτοτητα σου και να εχεις ολα αυτα τα αρνητικα συναισθηματα σε τοσο μεγαλο βαθμο
01-12-2018, 13:04 #25
01-12-2018, 13:51 #26MrgilleasGuest29μιση χρονων ειμαι, το 2019 γινομαι 30 ετων.Δεν χρειαζεται να φοβασαι σημασια εχει να μην κανεις ναρκωτικα οπως κανναβη που ειχα διαβασει οτι εχεις κανει αν θυμαμαι καλα.τα ναρκωτικα ειναι τα χειροτερα και βαζω και την κανναβη μεσα και προκαλουν ψυχωσεις με το τσουβαλι.παντως δεν ειναι τοσο ευκολο να παθεις ψυχωση ενα με 2 με 3% του παγκοσμιου πληθυσμου βιωνει ενα ψυχωτικο επεισοδιο και πολλοι απο αυτους το ξεπερνανε.να εισαι εξωστρεφης οτι προβλημα να εχεις να μην το κρατας μεσα σου,να απεχεις απο κανναβη κτλ,να κοιμασαι καλα ενταξει να ξενυχτας και καμια μερα σε κανα κλαμπ αλλα μην ξενυχτας σε υπολογιστη που το κανω και γω ακομα και τωρα.Αλλα σκεψου οτι αλλοι μπορει να εχουν βιωσει πολεμο και να μην παθαινουν ψυχωση που ειναι 10 φορες χειροτερο απο αυτα που βιωσα εγω,ειναι και θεμα προδιαθεσης.καταθλιψη που δεν παιζει τοσο μεγαλο ρολο η κληρονομικοτητα αλλα και μετατραυματικο στρες αυτα τα 2 ειναι αποτελεσμα τραυματος και κακοποιησης.δεν λεω και η ψυχωση απο τραυματικα γεγονοτα μπορει να παρουσιαστει αλλα συνυπαρχει και η προδιαθεση χωρις αυτην δεν εμφανιζεις σχιζοφρενεια ή διπολικη διαταραχη μονο εξαιρειται η μεταλλαξη γονιδιων που ειναι σπανια γενικως.Ζησε οσο καλυτερα τη ζωη σου με παρεες,διασκεδαση και τα λοιπα αποφευγοντας κανναβη και μη φοβασαι για ψυχωση. ειναι πολλοι με ιδοψυχαναγκασμο που τους μπαινουν εμμονες ιδεες οτι θα βγαλουν ψυχωση,αλλοι εχουν μικροβιοφοβια παντως ειναι αβασιμοι οι φοβοι και δεν σημαινει οτι οτι φοβασαι βγανει απλα βασανιζεσαι ετσι και δεν περνας καλα..
01-12-2018, 14:55 #27
και η μπλε λαμψη που ειδα στο παπουτσι μου τι ηταν? Προδιαθεση αν ειχα δεν θα φαινοταν οταν ημουν πιο μικρος? Ακομα αν ηταν οντως ψυχωση δεν θα ειχα εμφανισει και αλλα συμπτωματα? Μπορουν ολα αυτα να οφειλονται στο αγχος και στον φοβο? Γιατι διαβασα οτι στην νευρωση δεν γινεται να συμβει κατι τετοιο. Ναρκωτικα δεν κανω πλεον. Και τις παρεες μου εχω και ολα τα εχω. Μονο που ειμαι στρατο, και νταξει οσο να πεις ειμαι μακρια απο το σπιτι μου και απο τις βασικες μου παρεες. Τωρα δεν ξερω αν πρεπει να ανησυχω. Παω γυμναστηριο εδω και 3 μερες. Παντως οταν απασχολω το μυαλο μου με κατι δεν το σκεφτομαι τοσο εντονα οσο οταν δεν κανω κατι.
01-12-2018, 16:39 #28MrgilleasGuestενταξει η μπλε λαμψη που ειδες δεν ειναι τιποτα μπορει απο το πολυ αγχος που εχεις για ψυχωση να σου φανηκε οτι ειδες μιας και υπεραναλυεις τα συμπτωματα της ψυχωσης και θεωρεις οτι αν δεις κατι που δεν υπαρχει ειναι ψυχωση.Αν ειχες ψυχωση θα ειχες και αλλα συμπτωματα και δεν σημαινει οτι μια ψευδαισθηση ειτε οπτικη ειτε ακουστικη παραπεμπει αυτοματα σε ψυχωση.πολλοι μπορει να εχουν βιωσει αυτες τις ψευδαισθησεις καποια στιγμη της ζωης τους χωρις να εχουν ψυχωτικα συμπτωματα ουτε να εμφανισουν ποτε.λεγεται οτι ενα 8% του πληθυσμου εχει ακουσει φωνες που δεν υπαρχουν και σχιζοφρενεια εχει 0,7 με 1% αν βαλουμε και αλλες ψυχικες ασθενειες που μπορει να εχουν ψυχωτικα συμπτωματα οπως διπολικη διαταραχη,οριακη διαταραχη προσωπικοτητας, ψυχωτικη καταθλιψη παει το ποσοστο ψυχωσης στο γενικο πληθυσμο στο 2 με 3% και σκεψου 8% ακουνε φωνες που δεν υπαρχουν αρα μενει ενα 5% που ειναι υγιες απο ψυχικες παθησεις παρολο που περασε απο ψευδιασθησεις.και οι μαγοι κανουν καποια μαγικα κολπα τρικ θα το ελεγα και βλεπεις οτι απο ενα καπελο εμφανιζει ενα λαγο π.χ. παιζει με τα ματια μας και πιστευεουμε οτι το εκανε μαγικα ή στην ερημο σαχαρα μπορει να απεικονιζεται ενας ποταμος που ειναι συχνη ψευδαισθηση και οταν παμε εκει δεν το βρισκουμε.δεν σημαινει τιποτα αυτο εχει πολλα συμπτωματα μια ψυχωτικη διαταραχη οπως συνδρομο καταδιωξης,παραληρημα και ενα σωρο αλλα.αν επιτρεπεται τι ηλικια εχεις?
01-12-2018, 16:43 #29MrgilleasGuestVoice-Hearing by the Numbers
Auditory hallucination often carries a stigma of mental illness. Yet voice-hearing can manifest in otherwise healthy people at any age.
By Caitlin Shure on September 1, 2013
Voice-Hearing by the Numbers
Credit: Flickr/Marco Castellani
Children and Adolescents (under 19 years old)
Prevalence:
17 percent of children aged 9 to 12
7.5 percent of teenagers aged 13 to 18
Risk factors:
Maternal infection during pregnancy.
Intense trauma, such as extreme bullying or sexual abuse. Some researchers believe the voices may be a coping mechanism.
Outcomes:
The majority of adolescents who hear voices do not go on to develop psychosis; most children do not suffer significant behavioral or emotional consequences.
Patient history: “L.O.”
Female, age 11, has a history of headaches
“An accomplished sixth grader, she played on an advanced athletic team, was in a performance choir, and achieved straight A’s. The voices L.O. heard were ‘outside of her head,’ were critical, and usually came when she was working alone.”
Source: “Auditory Hallucinations in Nonpsychotic Children with Affective Syndromes and Migraines: Report of 13 cases,” by H. A. Schrier in Journal of Child Neurology, Vol. 13, No. 8; August 1998.
Adults (19 to 65 years old)
Prevalence:
5 to 15 percent of adults; this is a higher percentage of the population than is diagnosed with schizophrenia (1 percent).
Risk factors:
Hearing voices can accompany psychiatric disorders other than schizophrenia, including depression, post-traumatic stress disorder and bipolar disorder, as well as hearing loss and some forms of epilepsy.
Hallucinations associated with a psychotic disorder often set in around 21 years old.
Outcomes:
newsletter promo
Sign up for Scientific American’s newsletters.
Sign Up
Voice hearing without psychosis typically does not produce major cognitive limitations. Individuals in this category may benefit from learning to interact with their voices in a psychologically adaptive way.
For patients with schizophrenia, a common intervention involves antipsychotic medications coupled with therapy aimed at minimizing the stress associated with hearing voices.
Patient history: “Mark”
Male, age 25, four-year history of schizophrenia
“Mark’s present symptoms mainly consist of auditory hallucinations: he hears three voices continuously, located outside of his head. The content of the voices is unpleasant. They comment negatively on his behavior (‘You are doing that wrong’) and on his self-concept (‘You are a failure’; ‘Everybody is staring at you’). Mark is distressed by the voices and he feels he has no control over the voices.”
Source: “Attention Training With Auditory Hallucinations: A Case Study,” by Lucia R. Valmaggia et al., in Cognitive and Behavioral Practice, Vol. 14, No. 2; May 2007.
Aging and Elderly (over 65 years old)
Prevalence:
33 percent of aging individuals experience auditory hallucinations. Yet a 2002 survey of elderly subjects found only 2.5 percent of the hallucinations were voices. More common were humming, buzzing, shushing or tapping sounds.
Risk factors:
Neurological disorders, such as Parkinson’s or Alzheimer’s disease.
The death of a spouse; women are particularly susceptible to hallucinations in the months following a partner’s passing.
Outcomes:
In cases involving an underlying illness, the disease should be the primary focus.
When the hallucinations are a symptom of bereavement, the voices may be comforting and therefore may not warrant treatment.
https://www.scientificamerican.com/a...y-the-numbers/
01-12-2018, 16:50 #30MrgilleasGuestσου εβαλα ενα επιστημονικο αρθρο που λεει για τις ακουστικες ψευδαισθησεις αν δεν ξερεις να διαβαζεις αγγλικα στα επεξηγω
κατω των 19 ετων εχουν ακουσει ακουστικες ψευδαισθησεις
Ηλικια 9 εως 12 ετων το 17% εχει ακουσει φωνες που δεν υπαρχουν
Ηλικια 13 εως 18 ετων 7,5% των εφηβων εχει ακουσει φωνες που δεν υπαρχουν
Outcomes ( αποτελεσμα μεταφραση)
Η πλειοψηφια των εφηβων που ακουνε φωνες δεν αναπτυσουν ψυχωση.τα περισσοτερα παιδια δεν υποφερουν απο συναισθηματικες και συμπεριφοριακες επιπτωσεις
ενηλικες 19 εως 65 ετων
5% εως 15% ακουνες φωνες που δεν υπαρχουν πολυ παραπανω απο το 1% που πασχει απο σχιζοφρενεια