Results 16 to 30 of 36
Thread: Μέρες σαν κι αυτή ...
-
25-01-2019, 00:19 #16
Ναι ξέρω δυστυχώς έτσι είναι οι σχέσεις ... Η προσαρμογή στη νέα καθημερινότητα είναι δύσκολη... όλα είναι μαθήματα σε αυτή τη ζωή . Μακάρι να υπήρχε ένας τρόπος να ξυπνούσα εύκολα το πρωί κ να ήμουν δραστήρια όπως οι αδελφές μου ... περνάνε τα χρόνια κ έχω αφήσει κ πίσω δυο σχολές στη μέση .. η χρόνια κατάθλιψη πραγματικά δεν ξέρω αν Ξεπερνιέται οριστικά ή αν πρέπει απλά να βρω τρόπο να την ελέγχω ..
- 25-01-2019, 00:26 #17
Δυστυχώς Αργυρή κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι περνάμε , όλοι προσπαθούν να βοηθήσουν αλλά η πραγματικότητα είναι ότι το μόνο που χρειαζόμαστε είναι κατανόηση .... Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή η ασθένεια γιατί κρύβει τέτοια παραπληροφόρηση ... ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται ραγδαία ..
25-01-2019, 01:09 #18
Πως να βοηθήσουν αν δεν προσπαθήσουν να καταλάβουν; Ίσως το ελάχιστο αποτέλεσμα της κατανόησης να είναι να μη σε δίνουν μια να πέσεις ακόμα παρακάτω. Έλλειψη πληροφόρησης πιθανώς να είναι. Αν πεις πως έχεις πονοκέφαλο ή πονόδοντο θα το καταλάβουν γιατί το έχουν νιώσει καποια στιγμή. Την κατάθλιψη με τι λόγια να την περιγράψεις και πως να καταλάβουν κάτι εντελώς άγνωστο. Μόνο κάποιος που το ζει μπορεί να το καταλάβει νομίζω, αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις.
25-01-2019, 01:24 #19
Εντάξει άμα σου πω ότι η μαμά μ στην αρχή νόμιζε ότι παίρνω ναρκωτικά γιατί δεν μπορούσα να ξυπνήσω ;;; Τώρα βέβαια το τερμάτισαν με τον παπά!!
Παρόλα αυτά τους καταλαβαίνω , κ εγώ αν κάποιος δικός μ είχε κάτι αλήθεια δεν ξέρω ποσό ψύχραιμα θα το διαχειριζόμουν μετά από καιρό .. εγώ παθαίνω κ κρίσεις όταν φορτώνω πολύ συναισθηματικά ... παλιά δεν το είχα .
25-01-2019, 14:49 #20
Δεν δικαιολογουνται δικοι μας ανθρωποι, ποσο μαλλον οι γονεις, να "μην καταλαβαινουν". Ειτε που δεν εχουν την ενσυναισθηση να μπουν στη θεση του ανθρωπου τους που υποφερει, ειτε μεσω της αδιαφοριας τους να αναζητησουν ενημερωση γυρω απ' το τι εστι καταθλιψη, η ανεπαρκεια τους ειναι δεδομενη. Δυστυχως αυτη ειναι η αληθεια.
Πρεπει να αρχισεις να εμπιστευεσαι τον εαυτο σου, μπρουχακι... Πρωτα αυτο και σε δευτερο χρονο να βρεις ανθρωπους που να ειναι αξιοι της εμπιστοσυνης σου και που θα μπορουν να σου σταθουνε."When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
25-01-2019, 18:27 #21
Έχω βρει έναν τρόπο να συγχωρώ την οικογένεια μου και να μην κουβαλάω το βάρος μέσα μου .. στη τελική δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους γονείς μας κ ούτε να γίνουμε εμείς αυτό που θέλουν ... κατανόηση κ όρια !
Άλλωστε για αυτό είναι οι φίλοι , συνειδητές επιλογές μας ..
25-01-2019, 21:17 #22
Η σχεση των παιδιων με την οικογενεια παντα θα ειναι σχεση που θα περικληει το χασμα των γενεων. Δεν μπορει εν προκιμενου η θεματοθετρια να εχει απετησει απο την μανα της να γνωριζει το πως κι το γιατι εμπλεξε με την ασθενεια αυτην,εξαλου ειναι και σωστο να υπαρχει διαφορα στις γενιες διοτις δειχνει οτι οι ανθρωποι με τον καιρο πανε μπρωστα! εκσυγχρωνιζουν αποψεις. Η αγαπη της μητερας της ειναι δεδομενη το προβλημα με την ελληνιδα μανα ειναι οτι θεωρει τα παιδια της επεκταση του σωματος, συγκεκρημενα ο μητρικος πλακουντας δεν εχει κοπει στο μυαλο της ελληνιδας μανας! για αυτο κι ο μυθος θελει την ωρα που ο γιατρος τον κοβει η μητερα να κοιτα αλλου!! ετσι λοιπον θεωρει το παιδι της επεκταση του οργανησμου της! και οχι σαν αυτονομο ατομο! οπου εχει την δικη του προσωπικοτητα ,την δικη του αποψη για την ζωη!
Οσο για την καταθλιψη δεν φταιει μοναχα ο ευρης κοσμος, ειδικα οι μεγαλητεροι που το αντιμετοπιζουν ετσι φταινε και τα νεα παιδια, οι νεες κοπελες που με το παραμικρο εξηστομουν αυτην την λεξη! μπερδευουν την καταθλιψη με την μελαγχολια! η πρωτη ειναι μια κλινικη περιπτοση ενω η δευτερη οχι. Επισης ειναι φυσηκο ολοι οι ανθρωποι καποιες περιοδους καθε χρονο να ειναι με χαμηλον ηθικον! ειτε λογο καιρου ειτε για οικονομικους η ερωτηκους λογους αυτο συμβαινει! κι τωτες κατευθιαν λενε οτι πασχουναπο καταθλιψη! αρα τι να σου κανει κι ο αλλος που το ακουει συνεχως! για αυτο και σου απανταν ολοι με την κλασικη ατακα " ολα ειναι στο μυαλο παιδι μου!!!"" μα που να ειναι??? ειναι σαν να εχεις το χερι σου σπασμενο και να σου λενε " στο χερι σου ειναι φιλε μου να γινεις καλα!!"
Ο κοσμος οπου ζουμε ειναι ενας ζωντανος οργανισμος οπου κοματι του ειμαστε και εμεις! εαν θελουμε να αλλαξει πρεπει εμεις να τον αλλαξουμε"
25-01-2019, 22:11 #23
Η εκκλησια εχει μια περιεργη και οχι ξεκαθαρη αποψη για την καταθλιψη για αυτο καλητερα να εξηγησεις στην μητερα σου ωστε να μην την σημεριζετε. Η αποψη της ειναι οτι εμεις, οι πασχοντες εχουμε μεγα ναρκισησμο! και οτις λογο των αποτυχειων μας μας περνει απο κατω που δεν εχουμε τον κοσμο στα ποδια μας! η θεωρια τους ειναι οτι πασχιζουμε για την αποκτηση υλικων αγαθων αλλα και βιολογικων εμπειριων οπου προσδοκουμε μεσα απο αυτα την ηδωνη αρα ειμαστε αδιορθωτα αμαρτολοι! πολλες φωρες μαλιστα πηστευουν οτι δαιμωνες εχουν καταληψει την κεφαλην μας! μαλιστα η μην επισκεψη μας εις τας ιερας χωρας της εκκλησιας σημανει κατα πολλους της ψυχης μας την καταβαση εις τον Αδη εἰς τόν λάκκον τῶν λεόντων!!εἰς τό πῦρ τό ἐξώτερον!!
Φυσηκα δεν ειναι ολοι ετσι, ο ιερεας που επισκεπτομαι ξεκαθαρα μου λεει οτι ο καθενας στην τεχνη του! οτι οι ψυχολογοι και οι ψυχιατροι ειναι οι καθολην αρμοδιοι! οτι ο δικος του ρολος ειναι αλλος! οτι αυτος και η εκκλησια ειναι για το πνευμα κι οχι για τις βιοχημεικες αντιδρασεις του εγκεφαλου μου! αρα δεν ειναι ολοι οι ιερεις το ιδιο, μαλιστα μου ειπε πραματα που δεν περιμενα να ακουσω! οπως και ειδα πραματα που δεν περιμενα! Οντως αυτο που μου προσφεραι σαν ιερες ηταν αλλο πραμα, ηταν πνευματικο .Αλλα προσωπικα λογο των τοσων χρονων αναρχηκος μου ειναι δυσκολο να πηστεψω σε κατις που τοσα χρονια ειμουν αντιθετος αν και δεν ειναι αναρχικη ιδεα οτι δεν υπαρχει θεος! αυτο ειναι κουμουνιστηκο , αναρχικη ιδεα ειναι οτι δεν μας ενδιαφερει και αν υπαρχει ο Θεος!
Η δικη μου περιπετεια με την καταθλιψη αντιληφθει ἐκ τῶν ὑστέρων το οτι πασχω! παρα το οτι ειχα απο πριν ἒνδον σκάπτει τον εαυτο μου δεν το ειχα οὐδόλως αντηληφθει! εχασα τα καλητερα χρονια μου σκεπασμενος απο το πεπλο του σκωτους ! με αμιδρες ηλιαχτιδες να μπαινουν στην ψυχουλα μου! και με το κριμα να κερδιζει τις οσες κοπελες μου χαρησαν των ερωτα τους!! με τοσες επαγγελματικες ευκερειες ναπηγαν εἰς τό πῦρ τό ἐξώτερον!
Καπωτες, με το στωμα στην κρυα κανη και το δαχτυλο μου πιεζωντας την σκανδαλη, οπου επαιζε με το ελατηριο της σκεφτομουν λογους γιατι να μην το κανω! ειχα φτασει ενα χιλιοστο πριν το θανατο και 1με 2 γρ. αντιστασης οπου εχει το ελλατηριο της σκανδαλης ωστε να πιροδοτησει το οπλο ! αλλα ειτε διλιασα ειτε δυναμωσα!! θαρρεψα! παντως εφτασα ἐπί ξυροῦ ἀκμῆς ! δλδη στο παρα τριχα!! να φυγω!! απο τωτες καταλαβα οτι πρεπει να προνοω, πλεον και εξαλου τα μησω δεν εχω οπλα! αλλα κι προσπαθω να μην βαζω τον εαυτο μου σε επικηνδυνα περιβαλωντα! απεναντιας προσπαθω να γινω " γονιος του εαυτου μου" τον προσεχω σαν να ειμαστε δυο!! δεν ειμαι και σχιοφρενεις αλλα προσπαθω να τον προσεχω διοτις μπορει να βρεθει εν βρασμο ψυχης και αν υπαρχει κατις ασχημο γυρο να γινει το κακο! σας το πρωτεινω ! οσοι εχετε φοβους για αυτοκτωνια να φτιαξετε ενα ασφαλες περιβαλον ωστε να μην εχετε φοβο να γινει το κακο!! προσπαθηστε να προστατευετε τον εαυτο σας! να πηγαινετε σε γιατρους, να κανετε εξετασεις, να τον φρωτνιζετε! μονον ετσι σιγα σιγα θα τον αγαπατε και θα δειτε που σαν μαγνητες θα ερχωντε και οι αλλοι γυρο σας! ειναι παναρχαιον συναισθημα οι ανθρωποι να θελουν να κανουν παρεα με ατομα οπου ειναι υγειες η που προσεχουν την υγεια τους!
25-01-2019, 22:13 #24
Καλά λες. Αφού το μπορείς και το κάνεις, καλά κάνεις. Διαφορετικά μόνο πρόβλημα και βάρος σε εσένα θα δημιουργούσες.
Σ' αυτό έχεις δίκιο. Δεν γίνεται να ακούμε "έχω κατάθλιψη σήμερα". Τι να πούνε τότε οι άνθρωποι που βασανίζονται χρόνια ολόκληρα από αυτό. Αλλά γενικά σε κάποιες λέξεις στην εποχή μας γίνεται κατάχρηση.
25-01-2019, 23:09 #25
ξερεις φιλε μου Αργυρη , η κοινωνια που ζουμε ειναι κατα μεγαλο λογο υπευθυνη για τις ψυχηκες ασθενειες, μαλιστα υπαρχουν περιπτωσεις οπου η μαζικη πλευση προς εναν τροπο ζωης συγκεκριμενο οπου μπορει να ειναι λαθος την ιδια ωρα , κατα μονας, καποια ατομα οπου να ειναι υγειες ψυχικα να γινουν ασθενεις λογο της μοναξιας τους κι λογο των τυψεων μην ειναι αυτοι λαθος, αυτο λεγετε "μοδα" καποιες φωρες η ιστορια δειχνει οτι αυτη η μοδα ειναι αρρωστη! αλλα οι λιγοι που δεν την ακολουθουν απο το πληθος να θεωρουντε ασθενεις, να υποθουν χειρωτερες λεψεις οπως περιθοριακοι, αντικοινωνικοι και αλλα ομορφα επηθετα! Αυτο κατα την γνωμη μου ειναι μεγαλητερο στις πολεις, οπου το ατομο χανει την δυναμη της αποψης του σε αντιθεση με το χωριουδακι οπου ο λογος του ενος εχει δυναμη! Επειδη λοιπον ολοι εχουν καταιβει στις πολεις αυτο το προβλημα ολο κι μεγαλωνει!! ολο κι δυναμη του καθε ενος μας ξεχωριστα αδυνατει! και πολλες φορες τα ατομα που ειναι ορθα ψυχολογικα και ψυχιατρικα να πεφτουν στην θλιψη και καποιοι απο αυτους στην καταθλιψη! αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη για την καταθλιψη των πολεων αλλα κι για μερικες κατηγοριες της καταθλιψης!
Διοτις, υπαρχει και η καταθλιψη απο βιοχημεικες αντιδρασεις του εγκεφαλου οπου μπορει καποια ορμονη, καποιο νευρο να υπολειτουργει,εκει ειναι αλλο το προβλημα.
25-01-2019, 23:15 #26
ξερεις φιλε μου Αργυρη , η κοινωνια που ζουμε ειναι κατα μεγαλο λογο υπευθυνη για τις ψυχηκες ασθενειες, μαλιστα υπαρχουν περιπτωσεις οπου η μαζικη πλευση προς εναν τροπο ζωης συγκεκριμενο οπου μπορει να ειναι λαθος την ιδια ωρα , κατα μονας, καποια ατομα οπου να ειναι υγειες ψυχικα να γινουν ασθενεις λογο της μοναξιας τους κι λογο των τυψεων μην ειναι αυτοι λαθος, αυτο λεγετε "μοδα" καποιες φωρες η ιστορια δειχνει οτι αυτη η μοδα ειναι αρρωστη! αλλα οι λιγοι που δεν την ακολουθουν απο το πληθος να θεωρουντε ασθενεις, να υποθουν χειρωτερες λεψεις οπως περιθοριακοι, αντικοινωνικοι και αλλα ομορφα επηθετα! Αυτο κατα την γνωμη μου ειναι μεγαλητερο στις πολεις, οπου το ατομο χανει την δυναμη της αποψης του σε αντιθεση με το χωριουδακι οπου ο λογος του ενος εχει δυναμη! Επειδη λοιπον ολοι εχουν καταιβει στις πολεις αυτο το προβλημα ολο κι μεγαλωνει!! ολο κι δυναμη του καθε ενος μας ξεχωριστα αδυνατει! και πολλες φορες τα ατομα που ειναι ορθα ψυχολογικα και ψυχιατρικα να πεφτουν στην θλιψη και καποιοι απο αυτους στην καταθλιψη! αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη για την καταθλιψη των πολεων αλλα κι για μερικες κατηγοριες της καταθλιψης!
Διοτις, υπαρχει και η καταθλιψη απο βιοχημεικες αντιδρασεις του εγκεφαλου οπου μπορει καποια ορμονη, καποιο νευρο να υπολειτουργει,εκει ειναι αλλο το προβλημα.
26-01-2019, 05:35 #27
Το θέμα είναι ότι ωραία τα λέμε ο ένας στον άλλον , κ εγώ δεν λέω στις συμβουλές είμαι πρώτη ... Μόνο που πιάνω τον εαυτό μου να μην θέλει να φύγει απ όλο αυτό . Αρνούμαι ... πάω κόντρα σε όλους ...
Σήμερα πήγα με το ζόρι στο γιατρό ... λεφτά πεταμένα... Γι αυτό τα παρατάω κάθε φορά κ κόβω χάπια κ γιατρούς .... ωραία τα λένε κάθονται μας ακούνε δεν λέω .. κ στη πράξη τι;;; Στη πράξη απλά θα είναι μια μέρα όπως την χτεσινή . Γιατί δεν θέλω να δω κανέναν , να μιλήσω με κανέναν ... Στη πράξη είμαι ατο μηδέν . Σηκώνομαι 1 μέρα βγαίνω χαμογελάω , πάω στο περίπτερο , αγοράζω καφέ νιώθω ρε γαμωτο λίγο μες το σύνολο ... και Τίς άλλες 6 γίνομαι φίλη με το σαράκι κ ροκανιζω την ψυχή μου ...
Ζω τόσο πολύ στο μυαλό μου , τόσο που κάθε μέρα παίρνω μεγαλύτερη απόσταση απ εδώ... και τελικά δεν ξέρω τι έχει νόημα ...
26-01-2019, 05:42 #28
Και το γαμωτο είναι ότι όλη μέρα αυτό που με γεμίζει είναι να κάθομαι να διαβάζω τόσα πράγματα κ μπορώ να βοηθάω μόνο τους άλλους κ όχι εμένα ... κ τι έχω να πω εγώ με τους άλλους έξω ;;; Τι έχουμε να συζητήσουμε ;; Η δίκη μου ζωή είναι κρυμμένη , στις παρέες νιώθω τόσο άκυρη ... να πω για τη δουλει ; Για τη σχολή ; Για ένα φλερτ;; Ακόμα κ με τη μουσική τα έχω σπάσει κ Τίς ταινίες έχω βαρεθεί ..
Ζω σαν να μην έχω τπτ πια να περιμένω ... η αίσθηση του χρόνου έχει χαθεί ...
26-01-2019, 10:07 #29
Η τελευταία σου πρόταση είναι καταθλιπτική. Αστειεύομαι φυσικά
γυμναστική έχεις δοκιμάσει να κάνεις? Κάτι ενεργητικό ρε παιδί μου να παράξει ο οργανισμός μερικές ορμόνες παραπάνω
'of course I talk to myself. Sometimes I need expert advice'"Of course I talk to myself. Sometimes I need expert advice."
26-01-2019, 13:27 #30
Cabin fever
Cabin fever is an idiomatic term for a claustrophobic reaction that takes place when a person or group ends up in an isolated or solitary location, or stuck indoors in confined quarters for an extended period of time. Cabin fever describes the extreme irritability and restlessness a person may feel in these limiting situations.[1] Cabin fever is also associated with boredom from being indoors for a lengthy amount of time.
A person may experience cabin fever in a situation such as being isolated within a vacation cottage out in the country, or away from a civilization.
When experiencing cabin fever, a person may tend to sleep, to have a distrust of anyone they are with, or to have an urge to go outside even in bad weather. The phrase is also used humorously to indicate simple boredom from being home alone for an extended period of time.[2]
Cabin fever is not directly fatal to an individual suffering from the peculiar disorder. However, related symptoms can lead the sufferer to make irrational decisions that could potentially cause them to lose their life. Some examples would be suicide or paranoia, or leaving the safety of a cabin during a terrible snow storm that one may be stuck in.[3]
Therapy
One therapy for cabin fever is as simple as getting out and interacting with nature directly. Research has demonstrated that even brief interactions with nature can promote improved cognitive functioning, support a positive mood, and overall well-being.[4] Escaping the confinement of the indoors and changing one’s scenery and surroundings can easily help an individual experiencing cabin fever overcome their mania. Going outside to experience the openness of the world will stimulate the brain and body enough to eliminate feelings of intense claustrophobia, paranoia, and restlessness associated with cabin fever.[5]
There is little evidence of those suffering from cabin fever seeing therapists or counselors for treatment, most sufferers simply discuss their symptoms with family or friends as a way of changing the feelings of loneliness and boredom. However, there are cases of "cabin fever" that are diagnosed as mid-winter depression[6] or seasonal affective disorder (SAD). [7]''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa