Ασεξουαλικότητα, υποτιθέμενη κακοποίηση, καταστροφή της ζωής μου, έναρξη φρικτής ΙΔΨ - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 35
    Senior Member
    Τις ορμόνες airetike τις επηρεάζει το ζυπρέξα αλλά εγώ δεν ήθελα σεξ και πριν το ζυπρέξα. Και πάλι, όμως αυτή είναι η νοοτροπία που με οδήγησε στην ψυχική ασθένεια, η νοοτροπία ότι "για να μη θέλω να κάνω σεξ κάτι τρέχει με μένα και πρέπει να ψαχτώ". Ε, ψάχτηκα και παραψάχτηκα, νόμιζα ότι είμαι κακοποιημένος, απέκτησα ψυχολογικά και τι κατάλαβα? Σεξ ούτε πριν από αυτά ούτε μετά πρόκειται να κάνω. Και για να ξέρεις, τις ορμόνες τις είχα ψάξει και πριν το ζυπρέξα και ήταν όλες φυσιολογικές, και η τεστοστερόνη

Banned
    Ναι φιλε και γω αυτο πιστευω απλα σου λεω αν εχεις την οικονομικη ανεση κανε παλι εξεταση να δεις τεστο προλακτινη και τα λοιπα παλι γιατι ειναι αλλιως αμα εχουν αλλαξει, εγω καταλαβαινω καποιος να νη θελει να κανει σεξ αλλα εχει διαφορα καποιος που εχει τις ορμονες και καποιος που δεν τις εχει. Παντως φιλε με το σεξ ειναι σα το τρωγωντας ερχεται η ορεξη να το ξερεις αυτο δηλαδη αμα καποιος δε κανει δε ρου ρχεται ορεξη ενω αμα κανει για ωρα μετα θα θελει ξανα και ξανα ενας μυης ειναι και εχεις σημασια αν αιματωνεται η οχι αν αιματωθει για ωρα μια φορα μετα θα θελει παλι αν οχι ειναι λογικο να μη θελει.

Banned
    Σημαντικο ειναι να τις συγκρινεις με τις προηγουμενες εξετασεις οχι μονο να δεις αν ειναι σε φυσιολογικα επιπεδα αλλα πως ηταν και πως ειναι τωρα.

Senior Member
    Sonia είπες "Δε νομίζω να σε έχει πιάσει κανείς ξαφνικά ποτέ στον δρόμο ή στη δουλειά και να σε ρωτήσει " Είσαι παρθένος;" "Δεν σου αρέσει το σεξ;" "Ε, τότε δεν σου μιλάω"
    Λοιπόν φαντάζεσαι να αρχίσω να λέω από δω κιαπό κει ότι είμαι παρθένος πάνω από 30 χρονών? Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι! Πιστεύεις ότι δε θα με κοροιδεύουν? Έχω κάποιους γνωστούς που σίγουρα θα με κοροιδεύουν και θα γελάσουν μαζί μου. Επίσης ως γυναίκα ξέρεις πολύ καλά ότι οι γυναίκες συνήθως αποφεύγουν τους παρθένους μεγάλης ηλικίας. Όχι ότι με νοιάζει, αφού θέλω να είμαι μόνος μου, αλλά ειδικά κάτι πιτσιρίκες αν ακούσουν για παρθένο 30 και χρονών θα γελάσουν

Senior Member
    Quote Originally Posted by airetikos View Post
    Παντως φιλε με το σεξ ειναι σα το τρωγωντας ερχεται η ορεξη να το ξερεις αυτο δηλαδη αμα καποιος δε κανει δε ρου ρχεται ορεξη ενω αμα κανει για ωρα μετα θα θελει ξανα και ξανα
    Απ' αυτό που γράφεις φαίνεται ότι μάλλον δεν αντιλαμβάνεσαι τη νοοτροπία ενός ασεξουαλικού ατόμου. Το σεξ δεν είναι για όλους όπως το φαγητό. Ίσως να είναι έτσι για τα σεξουαλικά άτομα που το έχουν στη ρουτίνα τους και θεωρούν αυτού τους είδους τις επαφές όχι μόνο ως κάτι το αυτονόητο, αλλά ως κάτι χωρίς το οποίο δεν μπορούν να διανοηθούν τη ζωή τους. Και στην περίπτωση αυτή δεν ξέρω κατά πόσο η παρομοίωση με το φαγητό είναι επιτυχής, αλλά ας την δεχτούμε χάριν συζητήσεως.

Η στενή επαφή φέρνει δύο ανθρώπους πάρα πολύ κοντά. Έρχεσαι σε επαφή με ένα διαφορετικό κόσμο, βιολογικό και ψυχικό, μετέχεις, και αυτό προϋποθέτει μεγάλη φυσική έλξη για να συμβεί. Ένα ασεξουαλικό άτομο εξ ορισμού δε διαθέτει τόσο ισχυρή φυσική έλξη για άλλους ανθρώπους. Αυτή η επαφή φαίνεται ως κάτι υπερβολικό που δε συμβαδίζει με τις εσωτερικές ισορροπίες του και επομένως δεν έχει θέση στη ζωή του.

Senior Member
    Πολύ σωστά Vox, εμένα μου αρέσουν οι γυναίκες στη θεωρία αλλά στην πράξη δε μου αρέσουν τα αγγίγματα, οπότε το σεξ δεν πρόκειται να μου βγει. Θέλω να έρθω ψυχικά κοντά με άλλα άτομα αλλά δε θέλω αγκαλιές, φιλιά στο στόμα κλπ, οπότε ίσως δε θέλω να έρθω κοντά με κάποιον όπως το εννοεί η πλειοψηφία. Μάλλον είμαι στη λεγόμενη γκρίζα περιοχή μεταξύ σεξουαλικότητας και ασεξουαλικότητας- gray (a)sexual λέγεται αυτό- (έχω στύσεις για γυναίκες που μου αρέσουν), όπως λόγω κλειστότητας και αδεξιότητας στις κινήσεις μάλλον είμαι στη γκρίζα περιοχή μεταξύ νευροτυπικού και αυτιστικού

Senior Member
    Quote Originally Posted by Eagle guy View Post
    Sonia είπες "Δε νομίζω να σε έχει πιάσει κανείς ξαφνικά ποτέ στον δρόμο ή στη δουλειά και να σε ρωτήσει " Είσαι παρθένος;" "Δεν σου αρέσει το σεξ;" "Ε, τότε δεν σου μιλάω"
    Λοιπόν φαντάζεσαι να αρχίσω να λέω από δω κιαπό κει ότι είμαι παρθένος πάνω από 30 χρονών? Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι! Πιστεύεις ότι δε θα με κοροιδεύουν? Έχω κάποιους γνωστούς που σίγουρα θα με κοροιδεύουν και θα γελάσουν μαζί μου. Επίσης ως γυναίκα ξέρεις πολύ καλά ότι οι γυναίκες συνήθως αποφεύγουν τους παρθένους μεγάλης ηλικίας. Όχι ότι με νοιάζει, αφού θέλω να είμαι μόνος μου, αλλά ειδικά κάτι πιτσιρίκες αν ακούσουν για παρθένο 30 και χρονών θα γελάσουν

Το σχόλιο πήγαινε στο ότι δείχνεις να επιρρίπτεις εκεί τα προβλήματά σου, ότι σε κοροϊδεύαν στο σχολείο ή κλείστηκες στον εαυτό σου ή καταστράφηκε η ζωή σου και πάει λέγοντας. Αν έχεις συνειδητοποιήσει πλέον ότι είσαι ασεξουαλικός ή κάτι, απλά το αποδέχεσαι και συνεχίζεις την ζωή σου, όπως την θες για να είσαι εσύ ικανοποιημένος. Η ασεξουαλικότητα δεν σε επηρεάζει στις σπουδές ή στη δουλειά ή στις φιλίες αν δεν αφήσεις εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου να σου βάζει εμπόδια.

Senior Member
    Αυτό που λες περί θεοποίησης του σεξ κι ότι αυτό σου προκάλεσε τα υπόλοιπα προβλήματα στο είπε κάποιος ειδικός ψυχίατρος/ψυχολόγος ή είναι συμπέρασμα στο οποίο κατέληξες μόνος σου;

Στο λέω γιατί υπάρχουν πολλοί ασέξουαλ άνθρωποι οι οποίοι κανένα άλλο πρόβλημα δεν παρουσιάζουν εξαιτίας αυτού. Απλά ζουν την ζωή τους, κάνουν συντροφικές σχέσεις κτλ...χωρίς σεξ.

Εντωμεταξύ αναφέρεις ένα σωρό άλλα πράγματα που δείχνουν θέματα που προυπηρχαν όπως μπουλινγκ στο σχολειο, πολυ αυστηροι γονεις...

Επίσης καταλαβαίνω ότι για την ασεξουαλικότητα δεν είσαι σίγουρος. Ερωτευτηκες ποτέ καμιά κοπέλα; Σου άρεσε κάποια; Ασχετα αν δεν ενιωθες την ανάγκη για σεξ...συναισθηματικά εννοώ, ήρθες ποτέ κοντά σε κάποια κοπέλα; Υπήρξαν κοπέλες που έδειξαν ενδιαφέρον για σένα;

Senior Member
    Μάλλον δε διαβάσατε όλο αυτό που έγραψα στην αρχή (ήταν και μεγάλο, οπότε κατανοητό). Η κατάσταση έχει ως εξής πλέον: δε με ενδιαφέρει το σεξ, δε με ενδιαφέρουν ΟΥΤΕ οι σχέσεις, αλλά η χημική ισορροπία στο μυαλό μου διαταράχθηκε από εκείνες τις μέρες που πήρα πολύ βαριά το γεγονός ότι θεώρησα πως με κακοποίησε αυτό το "ύποπτο" άτομο σαν μωρό και για αυτό το λόγο δε μου άρεσαν τα αγγίγματα, το σεξ και δεν έκλαιγα όταν ήμουν μωρό. Το ότι από εκείνες τις μέρες άρχισαν τα ψυχολογικά μου είναι δεδομένο και δεν το αμφισβητεί κανένας ψυχίατρος από τους πολλούς στους οποίους έχω πάει. Πώς λοιπόν να ζήσω φυσιολογική ζωή ενώ καταστράφηκε η χημεία του εγκεφάλου? Δε με πάει πίσω η ασεξουαλικότητα ή το ότι δεν την αποδέχομαι, αλλά αυτό που έγινε τότε που ήμουν στο εξωτερικό.
    Λοιπόν ναι, έχω ερωτευτεί κάποιες γυναίκες, αλλά είμαι ταυτόχρονα και μοναχικός και θέλω το χώρο μου, οπότε δεν έχει και πολύ νόημα να κυνήγάω κάποια, δεδομένης και της ασεξουαλικότητας. Θέλω πλέον απλά μια δουλειά στην οποία να την παλεύω και κάποιους φίλους να κάνουμε βολτούλες

Senior Member
    Quote Originally Posted by Eagle guy View Post
    Μάλλον δε διαβάσατε όλο αυτό που έγραψα στην αρχή (ήταν και μεγάλο, οπότε κατανοητό). Η κατάσταση έχει ως εξής πλέον: δε με ενδιαφέρει το σεξ, δε με ενδιαφέρουν ΟΥΤΕ οι σχέσεις, αλλά η χημική ισορροπία στο μυαλό μου διαταράχθηκε από εκείνες τις μέρες που πήρα πολύ βαριά το γεγονός ότι θεώρησα πως με κακοποίησε αυτό το "ύποπτο" άτομο σαν μωρό και για αυτό το λόγο δε μου άρεσαν τα αγγίγματα, το σεξ και δεν έκλαιγα όταν ήμουν μωρό. Το ότι από εκείνες τις μέρες άρχισαν τα ψυχολογικά μου είναι δεδομένο και δεν το αμφισβητεί κανένας ψυχίατρος από τους πολλούς στους οποίους έχω πάει. Πώς λοιπόν να ζήσω φυσιολογική ζωή ενώ καταστράφηκε η χημεία του εγκεφάλου? Δε με πάει πίσω η ασεξουαλικότητα ή το ότι δεν την αποδέχομαι, αλλά αυτό που έγινε τότε που ήμουν στο εξωτερικό.
    Λοιπόν ναι, έχω ερωτευτεί κάποιες γυναίκες, αλλά είμαι ταυτόχρονα και μοναχικός και θέλω το χώρο μου, οπότε δεν έχει και πολύ νόημα να κυνήγάω κάποια, δεδομένης και της ασεξουαλικότητας. Θέλω πλέον απλά μια δουλειά στην οποία να την παλεύω και κάποιους φίλους να κάνουμε βολτούλες
    Το διάβασα προσεκτικά. Αλλά εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω.
    Οι ασέξουαλ δεν είναι ότι δεν επιθυμούν τις σχέσεις με άλλους ανθρώπους. Την σεξουαλική επαφή δεν επιθυμούν και μάλιστα υπάρχουν διαβαθμίσεις και σε αυτό. Κάποιοι δεν θέλουν καθόλου να κάνουν σεξ, κάποιοι κάνουν αλλά λιγότερο, κάποιοι εκφράζονται σεξουαλικά χωρίς να υπάρχει ολοκληρωμένη πράξη... πάντως αναζητούν την τρυφερότητα και την εγγύτητα με έναν άλλον άνθρωπο. Δεν θα επιμείνω πάντως...εσύ ξέρεις καλύτερα τι ζητάς και τι θες.

Παρόλα αυτά δεν μπορώ να διανοηθώ ειδικό να σου είπε ότι όλο αυτό προκλήθηκε επειδή πιέστηκες από την κοινωνία να κάνεις σεξ ενώ εσύ ήσουν ασέξουαλ. Για μένα ως τρίτο, είναι ολοφάνερο πως το πρόβλημα προυπήρχε, κι απλά εκφράστηκε τότε με αυτόν τον τρόπο. Περιγράφεις μια οικογένεια αυστηρή, περιγράφεις βία....θεωρείς ότι όλα αυτά δεν έπαιξαν ρόλο στην ψυχοσύνθεση σου; Βρίσκεις πιθανό ένας άνθρωπος έτσι στα ξαφνικά χωρίς να προυπάρχει κάποιο πρόβλημα, να του κολλήσει η ιδέα ότι κακοποιήθηκε όταν ήταν παιδί;

Senior Member
    όντως Ελισάβετ, οι ασέξουαλ μπορεί να επιθυμούν τις σχέσεις με άλλους ανθρώπους, κιεγώ τις επιθυμώ, αλλά λίγο, γιατί εκτός από ασέξουαλ είμαι ΚΑΙ εσωστρεφής. Και βρίσκω πιθανό σε μία κοινωνία που όλα περιστρέφονται γύρω από το σεξ και τα ερωτικά, ένας ασέξουαλ να νομίσει ότι είναι άρρωστος και- αν υπάρχει και ένα "ύποπτο" πρόσωπο στο παρελθόν του- να το ρίξει εκεί. Επειδή έμπαινα ένα φεγγάρι στο σάιτ των ασέξουαλ (aven), ξέρεις πόσοι έγραφαν ότι "παιδιά, ευτυχώς που σας βρήκα, νόμιζα ότι ήμουν άρρωστος επειδή δεν ήθελα να κάνω σεξ"?
    Και σε άλλα φόρουμ (sxeseis.gr, forum-helpnet.gr), όπως και σε αυτό, έβλεπα διάφορους που θεωρούσαν ότι είναι τραγωδία να μην έχεις κοπέλα. Εενδεικτικά, κοίτα αυτά τα λινκ

Senior Member
    Και μάλιστα, κοίτα την απάντηση της συμφορουμίτισσας streidi, που έχει σπουδάσει ψυχολόγος, στη σελίδα 37. Λέει:
    "Αγαπητέ μου, η έλλειψη σεξ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ, ΔΕΝ προκαλεί ψυχολογικά προβλήματα. (Αν σε βοηθάει, έχω σπουδάσει ψυχολόγος)
    Γι'αυτό σου είπα ότι μάλλον τα θέματα που πρέπει να λύσεις δεν έχουν καμια σχέση με την έλλειψη σχέσης και σεξ.

Αν νιώθεις ότι θέλεις να αυτοκτονήσεις, ΔΕΝ ευθύνεται η έλλειψη σεξ, αυτό είναι σίγουρο.

Οπότε, μάλλον πρέπει να βρεις ΤΙ σε φέρνει στην κατάσταση απόγνωσης που μοιράζεσαι επί τόσες σελίδες."
    Αυτό, όσον αφορά την άποψη ότι "η έλλειψη σεξ δημιουργεί ψυχολογικά προβλήματα"
    Αλλά δε σχολιάσατε αυτό που έγραψα, ότι όσο περισσότερο απέχω από τον αυνανισμό, τόσο λιγότερο τον θέλω. Αυτό δε θεωρείτε ότι ισχύει και στο σεξ?

Senior Member
    Ελισάβετ θέλω να μάθω κάτι. Αν σου έλεγαν ότι από τώρα και μέχρι το τέλος της ζωής σου δε θα έβρισκες ποτέ άντρα, πώς θα ένιωθες?
    Και ναι, έχεις δίκιο που είπες πως υπήρχε πρόβλημα. Όμως δεν ήταν ψυχιατρικής φύσης. Απλά ήθελα να κάνω ό,τι κάνουν και οι άλλοι και είχα μια παθολογική ανάγκη να με αποδέχονται οι άλλοι

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast